Department of Genetics and Plant Breeding (FAaFR) - list of publications

The application shows a list of publications of the selected department. The publication - department relationship can be modified by means of the My publications and their administration application. The Select department option is located in the section containing information on all kinds of publications, the Field of publication section in particular.

Type:
Year:
Order by:

Number of entries found: 24

PublicationsType of resultDescription KPČYearDetails
Antioxidant activity of bee bread
Adamčuk, Leonora Oleksandriena -- Novytska, A. -- Brovarskyj, Valerij Dmitrovič -- Brindza, Jan
Antyoksydantna aktyvnisť pergy = Antioxidant activity of bee bread. In Sučasni aspekty zberežennja zdorovja ljudyny. Užhorod: Užgorodskij nacionaľnij universitet, 2017, s. 86--88. ISBN 978-617-673-446-8 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2017Details
Approaches to the determination of antioxidant activity of extracts from bee bread and safflower leaves and flowers
Hudz, Natalia -- Ivanova, R. -- Brindza, Jan -- Grygorieva, Olga V. -- Schubertová, Zuzana -- Ivanišová, Eva
Approaches to the determination of antioxidant activity of extracts from bee bread and safflower leaves and flowers.  In Potravinárstvo. Nitrianske Hrnčiarovce : Združenie HACCP Consulting. 11, 1 (2017), p. 480--488. ISSN 1337-0960. URL: http://www.potravinarstvo.com/journal1/index.php/potravinarstvo/article/viewArticle/786.
článok v elektronickom zdrojiVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2017Details
Corylus avellana L. bee pollen antioxidant activity
Nikolaieva, Nataliia -- Nôžková, Janka
Corylus avellana L. bee pollen antioxidant activity. In Sučasni aspekty zberežennja zdorovja ljudyny. Užhorod: Užgorodskij nacionaľnij universitet, 2017, s. 215--217. ISBN 978-617-673-446-8 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2017Details
Description of component composition of essential oils Lavandula angustifolia mill. varieties for use in medicine and perfumery
Svydenko, L.V. -- Grigorjeva, O. V. -- Brindza, Jan
Charakterystyka komponentnogo skladu efirnoji oliji sortiv Lavandula angustifolia mill. dlja vykorystanyja v medycyni ta parfumeriji = Description of component composition of essential oils Lavandula angustifolia mill. varieties for use in medicine and perfumery. In Sučasni aspekty zberežennja zdorovja ljudyny. Užhorod: Užgorodskij nacionaľnij universitet, 2017, s. 266--268. ISBN 978-617-673-446-8 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2017Details
Doslidžennja vmistu aminokyslot u vegetatyvnych i generatyvnych organach Ziphus jujuba Mill.
Karnatovska, Margarita -- Grygorieva, Olga V. -- Brindza, Jan -- Schubertová, Zuzana -- Šimková, Jana
Doslidžennja vmistu aminokyslot u vegetatyvnych i generatyvnych organach Ziphus jujuba Mill. In Sučasni aspekty zberežennja zdorovja ljudyny. Užhorod: Užgorodskij nacionaľnij universitet, 2017, s. 233--235. ISBN 978-617-673-446-8 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2017Details
Effect of DNA extraction method in the Rosa canina L. identification under different processing temperature
Žiarovská, Jana -- Kyseľ, Matúš -- Cimermanová, Radka -- Knoteková, Ľudmila
Effect of DNA extraction method in the Rosa canina L. identification under different processing temperature.  In Potravinárstvo. Nitrianske Hrnčiarovce : Združenie HACCP Consulting. 11, 1 (2017), p. 190--196. ISSN 1337-0960. URL: https://dx.doi.org/10.5219/717.
článok v elektronickom zdroji2017Details
Extensively damaged trees tested with acoustic tomography considering tree stability in urban greenery
Ostrovský, Radovan -- Kobza, Marek -- Gažo, Ján
Extensively damaged trees tested with acoustic tomography considering tree stability in urban greenery. In Trees. 31, 3 (2017), p. 1015--1023. ISSN 0931-1890.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2017Details
Green barley as an ingredient in pasta: antioxidant activity, sensory and cooking characteristics evaluation
Ivanišová, Eva -- Košec, Martin -- Brindza, Jan -- Grygorieva, Olga V. -- Tokár, Marián
Green barley as an ingredient in pasta: antioxidant activity, sensory and cooking characteristics evaluation. In Organic agriculture for agrobiodiversity preservation. Novi Sad: University of Novi Sad, 2017, s. 44. ISBN 978-86-7520-398-8 (brož.).
article in a proceedingsAbstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií2017Details
Identification mikroflora of honeybees with MALDI-TOF MASS spectrometry
Kačániová, Miroslava -- Gasper, Jaroslav -- Terentjeva, Margarita -- Kántor, Attila -- Fedoriak, M. -- Brindza, Jan
Vyznačennja mikroflory bdžil z vykorystannjam MALDi-TOF MAC - spektrometrij = Identification mikroflora of honeybees with MALDI-TOF MASS spectrometry. In Sučasni aspekty zberežennja zdorovja ljudyny. Užhorod: Užgorodskij nacionaľnij universitet, 2017, s. 141--143. ISBN 978-617-673-446-8 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2017Details
International cooperation in the area of conservation and sustainable use of agrobiodiversity for improving nutrition, health and life quality
Brindza, Jan -- Grigorjeva, O. V.
Mižnarodne spivrobitnyctvo v galuzi zberežennja ta stalogo vykorystannja agrobioriznomanittja dlja pokraščannja charčuvannja, zdorovja i jakosti žittja = International cooperation in the area of conservation and sustainable use of agrobiodiversity for improving nutrition, health and life quality. In Sučasni aspekty zberežennja zdorovja ljudyny. Užhorod: Užgorodskij nacionaľnij universitet, 2017, s. 93--95. ISBN 978-617-673-446-8 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2017Details
Mal d 1.03A expression changes during ripening
Knoteková, Ľudmila -- Žiarovská, Jana -- Zeleňáková, Lucia
Mal d 1.03A expression changes during ripening. In TÓTH, T. -- KOLESÁROVÁ, A. -- ZBYŇOVSKÁ, K. -- SLANINA, T. -- HOLLÝ, D. Book of abstracts and posters of the 12th international scientific conference Biotechnology and quality of raw materials and foodstuffs: Nitra, Slovakia, May 16 -18, 2017. 1. vyd. Nitra : Slovak University of Agriculture, 2017, ISBN 978-80-552-1669-0.
article in a proceedingsPostery z domácich konferencií2017Details
Methods of the investigation of bee bread during pharmaceutical development of its extracts
Hudz, Natalia -- Brindza, Jan -- Korzeniowska, K. -- Wieczorek, P.P. -- Grygorieva, Olga V. -- Schubertová, Zuzana -- Ivanišová, Eva
Methods of the investigation of bee bread during pharmaceutical development of its extracts. In Conservation of plant diversity. Chisinau: Academia de stiinte a Moldovei, 2017, s. 86. ISBN 978-9975-4182-1-8 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2017Details
Methods of the investigation of bee pollen and bee bread
Hudz, Natalia -- Brindza, Jan -- Korzeniowska, K. -- Wieczorek, P.P. -- Schubertová, Zuzana -- Ivanišová, Eva
Methods of the investigation of bee pollen and bee bread. In Journal of Botany. 9, 1 (2017), p. 87--93.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2017Details
Metodika doslidnoj spravy u bdžiľnyctvi: Navčaľnij posibnik
Brovarskyj, Valerij Dmitrovič -- Brindza, Jan -- Otchenaško, Volodimir Vimalijuovič -- Povoznikov, Mikola Gavrilovič -- Adamčuk, Leonora Oleksandriena
Metodika doslidnoj spravy u bdžiľnyctvi: Navčaľnij posibnik. 1. vyd. Kyjev,: Vydavničij dim "Viničenko" :, 2017. 165 p. ISBN 978-966-2622-26-3.
professional bookVysokoškolské učebnice vydané v zahraničných vydavateľstvách2017Details
Morfologičeskije osobennosti pyľcevych zeren leščiny obbiknovennoj (Corylus avellana L.) po dannym elektronnoj mikroskopii
Nikolaieva, Nataliia -- Brindza, Jan -- Šúbertová, Elena -- Garkavaja, Jekaterina -- Nôžková, Janka
Morfologičeskije osobennosti pyľcevych zeren leščiny obbiknovennoj (Corylus avellana L.) po dannym elektronnoj mikroskopii. In Aktuaľnyje problemy sovremennoj palinologii. Moskva: Moskovskij gosudarstvennyj universitet imeni M.V. Lomonosova, 2017, s. 218--220.
article in a proceedingsOdborné práce v zahraničných nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2017Details
Morphological characteristics and determination of volatile organic compounds of Diospyros virginiana L. genotypes fruits
Grygorieva, Olga V. -- Klymenko, Svitlana Valentynivna -- Vergun, O. M. -- Hudz, Natalia -- Nikolaieva, Nataliia -- Schubertová, Zuzana -- Palamarchuk, O. P. -- Brindza, Jan
Morphological characteristics and determination of volatile organic compounds of Diospyros virginiana L. genotypes fruits.  In Potravinárstvo. Nitrianske Hrnčiarovce : Združenie HACCP Consulting. 11, 1 (2017), p. 612--622. ISSN 1337-0960. URL: https://dx.doi.org/10.5219/808.
článok v elektronickom zdrojiVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2017Details
Morphometric characteristics of sweet chestnut (Castanea sativa Mill.) fruits
Grygorieva, Olga V. -- Klymenko, Svitlana Valentynivna -- Brindza, Jan -- Schubertová, Zuzana -- Nikolaieva, Nataliia -- Šimková, Jana
Morphometric characteristics of sweet chestnut (Castanea sativa Mill.) fruits.  In Potravinárstvo. Nitrianske Hrnčiarovce : Združenie HACCP Consulting. 11, 1 (2017), p. 288--295. ISSN 1337-0960. URL: https://dx.doi.org/10.5219/684.
článok v elektronickom zdrojiVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2017Details
Obsah polyfenolov a atioxidačnej aktivity tokajských esencií
Eftimová, Zuzana -- Eftimová, Jarmila -- Brindza, Jan
Obsah polyfenolov a atioxidačnej aktivity tokajských esencií. In Sučasni aspekty zberežennja zdorovja ljudyny. Užhorod: Užgorodskij nacionaľnij universitet, 2017, s. 78--80. ISBN 978-617-673-446-8 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2017Details
Phytochemical studies of bee bread extracts
Hudz, Natalia -- Brindza, Jan -- Grigorjeva, O. V. -- Schubertová, Zuzana -- Filipska, A. -- Ivanišová, Eva
Phytochemical studies of bee bread extracts. In Sučasni aspekty zberežennja zdorovja ljudyny. Užhorod: Užgorodskij nacionaľnij universitet, 2017, s. 80--83. ISBN 978-617-673-446-8 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2017Details
Production of concentrated juices from vegetal resources and research of their antioxidant activity
Emelyanov, Alexander Alexandrovich -- Kuznetsova, E. A. -- Brindza, Jan -- Klimova, Elena Valeryevna -- Selifonova, Natalia Andreevna -- Kuznetsova, Elena Alexandrovna
Polučenie koncentrirovannych sokov iz rastiteľnogo syrja i issledovanie ich antioksidantnoj aktivnosti = Production of concentrated juices from vegetal resources and research of their antioxidant activity. In Technology and the study of merchandise of innovative foodstuffs. 45, 4 (2017), p. 28--30. ISSN 2219-8466.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2017Details
Some bee products electrical properties
Hlaváčová, Zuzana -- Regrut, Tomáš -- Ardonová, Veronika -- Brindza, Jan -- Brovarskyj, Valerij Dmitrovič -- Velyčko, Serhii M.
Some bee products electrical properties. In BioPhys Spring 2017. Lublin: Institute of Agrophysics Polish Academy of Sciences, 2017, s. 12--13. ISBN 978-83-89969-47-7 (brož.).
article in a proceedingsAbstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií2017Details
The use of phosphomannose isomerase selection system for Agrobacterium-mediated transformation of tobacco and flax aimed for phytoremediation
Hilgert, Jitka -- Sura-De Jong, Martina -- Fišer, Jiří -- Tupá, Kateřina -- Vrbová, Miroslava -- Griga, Miroslav -- Macek, Tomáš -- Žiarovská, Jana
The use of phosphomannose isomerase selection system for Agrobacterium-mediated transformation of tobacco and flax aimed for phytoremediation. In Journal of environmental science and health. 52, 5 (2017), p. 338--345. ISSN 0360-1234.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2017Details
The ways of providing information about allergens used in the preparation of meals
Zeleňáková, Lucia -- Kolesárová, Anna -- Žiarovská, Jana
Spôsoby poskytovania informácií o alergénnych látkach použitých pri príprave pokrmov = The ways of providing information about allergens used in the preparation of meals. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Aplikovanie výstupov, poznatkov, vedomostí a skúseností z vedy, výskumu, vzdelávania a z praxe pôdohospodárskeho zamerania a príbuzných oblastí v rôznom spektre ich reálneho využívania: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 6. ročníka konferencie "Tokaj 2017" s medzinárodnou účasťou konanej 28. januára 2017 Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálná rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2017, s. 41--46. ISBN 978-80-971784-4-4.
article in a proceedingsPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2017Details
Úžitková hodnota machovky peruánskej (Physalis peruviana L.)
Morongová, Marika -- Mňahončáková, Erika -- Grygorieva, Olga V. -- Brindza, Jan -- Gryshko, M.M.
Úžitková hodnota machovky peruánskej (Physalis peruviana L.). In Sučasni aspekty zberežennja zdorovja ljudyny. Užhorod: Užgorodskij nacionaľnij universitet, 2017, s. 213--215. ISBN 978-617-673-446-8 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2017Details