Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

MUDr. Peter Chlebo, PhD.
Identifikačné číslo: 1321
Univerzitný e-mail: peter.chlebo [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra výživy ľudí (FAPZ)
Vedúci pracoviska - Katedra výživy ľudí (FAPZ)

Kontakty     Výučba     Projekty     Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Rok:
Zoraďovať podľa:

Vybraná osoba je autorom nasledujúcich publikácií.

Por.PublikácieKód KPČPopis KPČRokPodrobnosti
1.Garlic (Allium sativum L.) – the content of bioactive compounds
Lenková, Marianna -- Bystrická, Judita -- Chlebo, Peter -- Kovarovič, Ján
Garlic (Allium sativum L.) – the content of bioactive compounds.  In Potravinárstvo. Nitrianske Hrnčiarovce : Združenie HACCP Consulting. 12, 1 (2018), s. 405--412. URL: https://dx.doi.org/10.5219/830.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2012Podrobnosti
2.Influence of long-term consumption of bitter apricot seeds on risk factors for cardiovascular diseases
Kopčeková, Jana -- Kolesárová, Anna -- Kováčik, Anton -- Kováčiková, Eva -- Gažarová, Martina -- Chlebo, Peter -- Valuch, Jozef -- Kolesárová, Adriana
Influence of long-term consumption of bitter apricot seeds on risk factors for cardiovascular diseases. In Journal of environmental science and health. Part B. 53, 5 (2018), s. 298--303. ISSN 0360-1234.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2018Podrobnosti
3.Laktózová intolerancia a jej diétne riešenia
Minárik, Peter -- Golian, Jozef -- Chlebo, Peter
Laktózová intolerancia a jej diétne riešenia. In Via practica. (2018), ISSN 1336-4790.
ADFVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch2018Podrobnosti
4.The effect of the regular consumption of lard from fats of crossbreed mangalitsa and breed of meat type pig on the lipid profile of consumers
Mrázová, Jana -- Bučko, Ondřej -- Gažarová, Martina -- Kopčeková, Jana -- Kolesárová, Anna -- Chlebo, Peter
The effect of the regular consumption of lard from fats of crossbreed mangalitsa and breed of meat type pig on the lipid profile of consumers. In Potravinárstvo. 12, 1 (2018), s. 644--649.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2018Podrobnosti
5.The effects of 12-week progressive strength training on strength, functional capacity, metabolic biomarkers, and serum hormone concentrations in healthy older women: morning versus evening training
Krčmárová, Bohumila -- Krčmár, Matúš -- Schwarzová, Marianna -- Chlebo, Peter -- Chlebová, Zuzana -- Židek, Radoslav -- Kolesárová, Adriana -- Tokárová, Katarína -- Kováčiková, Eva -- Walker, Simon
The effects of 12-week progressive strength training on strength, functional capacity, metabolic biomarkers, and serum hormone concentrations in healthy older women: morning versus evening training. In Chronobiology International. 35, 11 (2018), s. 1490--1502. ISSN 0742-0528.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2018Podrobnosti
6.Vplyv konzumácie pekárskych výrobkov bez obsahu lepku na koncentrácie sodíka v krvi probandov: The effect of gluten-free bakery products consumption on blood sodium levels in probands
Gažarová, Martina -- Chlebo, Peter -- Kolesárová, Anna -- Kopčeková, Jana -- Mrázová, Jana
Vplyv konzumácie pekárskych výrobkov bez obsahu lepku na koncentrácie sodíka v krvi probandov: The effect of gluten-free bakery products consumption on blood sodium levels in probands.  In Hygiena a technologie potravin – XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita. (2018), s. 148--206. ISBN 978-80-7305-808-1.
AFCPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2018Podrobnosti
7.Vplyv konzumácie pekárskych výrobkov bez obsahu lepku na vybrané parametre nutričného a zdravotného stavu probantov
Gažarová, Martina -- Chlebo, Peter -- Kopčeková, Jana -- Lenártová, Petra -- Mrázová, Jana -- Kolesárová, Anna
Vplyv konzumácie pekárskych výrobkov bez obsahu lepku na vybrané parametre nutričného a zdravotného stavu probantov. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2018. 120 s. ISBN 978-80-552-1898-4.
AABVedecké monografie vydané v domácich vydavateľstvách2018Podrobnosti
8.Zhodnotenie bieleho vína z hľadiska obsahu antioxidačne pôsobiacich látok a ich antiradikálovej aktivity = Evaluation of white wine in terms of the content of antioxidant substances and their antiradical activity
Gažarová, Martina -- Chlebo, Peter -- Mrázová, Jana -- Kopčeková, Jana -- Kolesárová, Anna
Zhodnotenie bieleho vína z hľadiska obsahu antioxidačne pôsobiacich látok a ich antiradikálovej aktivity = Evaluation of white wine in terms of the content of antioxidant substances and their antiradical activity. In GÁLIK, B. -- ZELINKOVÁ, G. Recenzovaný zborník vedeckých prác Slovenskej spoločnosti pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied, pobočka Nitra. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2018, s. 118--127. ISBN 978-80-552-1921-9 (brož.).
AEDVedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách2018Podrobnosti
9.Zmeny koncentrácie sodíka v krvi probandov vplyvom konzumácie celozrnných pekárskych produktov: Changes in sodium concentration in blood samples due to the consumption of whole-grain bakery products
Gažarová, Martina -- Mrázová, Jana -- Kolesárová, Anna -- Chlebo, Peter -- Kopčeková, Jana -- Lenártová, Petra -- Bihariová, Lea -- Mečiarová, Lucia
Zmeny koncentrácie sodíka v krvi probandov vplyvom konzumácie celozrnných pekárskych produktov: Changes in sodium concentration in blood samples due to the consumption of whole-grain bakery products.  In Hygiena a technologie potravin – XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita. (2018), s. 142--147. ISBN 978-80-7305-808-1.
AFCPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2018Podrobnosti
10.Zmeny krvného tlaku vplyvom konzumácie čokolády s vyšším obsahom kakaa: The changes of blood pressure by the impact of dark chocolate´s consumption
Chlebová, Zuzana -- Chlebo, Peter -- Gažarová, Martina -- Holovičová, Mária -- Kopčeková, Jana -- Stýblo, Karol -- Servátková, Mária
Zmeny krvného tlaku vplyvom konzumácie čokolády s vyšším obsahom kakaa: The changes of blood pressure by the impact of dark chocolate´s consumption.  In Výživa - človek - zdravie 2018: recenzovaný zborník vedeckých prác Katedry výživy ľudí FAPZ SPU v Nitre. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2018), s. 84--88.
AEDVedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách2018Podrobnosti

Pomocou nasledujúceho tlačidla môžete zobrazený zoznam publikácií exportovať do formátu pre tabuľkový procesor Excel.