Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

doc. Ing. Margita Čanigová, CSc.
Identifikačné číslo: 1364
Univerzitný e-mail: margita.canigova [at] uniag.sk
 
docentka - Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)

Kontakty     Výučba     Projekty
     
     Orgány     
Vedené práce
     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce:
Bakalárska práca
Názov práce:Srvátka a jej využitie
Autor: Ing. Dominika Zárecká
Pracovisko:
Vedúci práce:
doc. Ing. Margita Čanigová, CSc.
Oponent:
Stav záverečnej práce:
Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:
slovenský jazyk

Názov práce:
Srvátka a jej využitie
Abstrakt:
V bakalárskej práci sú podľa Výnosu č. 2143/2006-100 objasnené pojmy sladkej srvátky, kyslej srvátky a sušenej srvátky. Ďalej je popísané zloženie sladkej a kyslej srvátky, pričom tieto dva druhy srvátky sa líšia najmä obsahom laktózy, minerálnych látok, kyseliny mliečnej a titračnou kyslosťou. Chemické zloženie srvátky závisí od použitého mlieka k výrobe syra a od druhu syra. V práci sú ďalej popísané jednotlivé zložky srvátky -- laktóza, srvátkové bielkoviny, tuk, minerálne látky a vitamíny. Získané poznatky o niektorých možnostiach spracovania a využitia srvátky napríklad výroba srvátkových syrov a laktózy. V samostatnej kapitole sú popísané srvátkové nápoje, pričom sú uvedené základné druhy srvátkových nápojov a technológia ich výroby.
Kľúčové slová:
srvátka, srvátkové bielkoviny, laktóza, tuk

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene