Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Identifikačné číslo: 1516
Univerzitný e-mail: jana.kopcekova [at] uniag.sk
 
odborná asistentka CSc./PhD. - Katedra výživy ľudí (FAPZ)

Kontakty     Absolvent     Výučba     Projekty     
Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Bakalárska práca
Názov práce:Pozitíva a negatíva konzumácie bezlepkového pečiva u zdravej populácie
Autor: Bc. Daniela Kapušniaková
Pracovisko: Katedra výživy ľudí (FAPZ)
Vedúci práce: Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Oponent:Ing. Anna Kolesárová, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Pozitíva a negatíva konzumácie bezlepkového pečiva u zdravej populácie
Abstrakt:KAPUŠNIAKOVÁ, Daniela: Pozitíva a negatíva konzumácie bezlepkového pečiva u zdravej populácie. [Bakalárska práca]. – Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre. Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov; Katedra výživy ľudí. – Školiteľ: Ing. Jana Kopčeková, PhD. Nitra: FAPZ SPU, 2018. 45 s. Bakalárska práca sa zaoberá pozitívami a negatívami konzumácie bezlepkového pečiva u zdravej populácie. Cieľom tejto práce bolo zhodnotenie vplyvu bezlepkového pečiva na organizmus zdravého jedinca. Bakalársku prácu sme rozdelili do siedmich kapitol. Na začiatku sme charakterizovali lepok, výskyt lepku a jeho význam vo výžive ľudí a vlastnosti lepku v pečive. Ďalej sme sa zaoberali súčasnou problematikou trendu bezlepkovej diéty a konzumáciou bezlepkového pečiva u zdravej populácie. Nosnou časťou práce bolo zloženie bezlepkového pečiva a jeho dopad na zdravie človeka. Potom sme definovali bezlepkovú diétu jej výhody, nevýhody a nutričné nedostatky. Na záver sme rozdelili ochorenia vyvolané neznášanlivosťou lepku do troch skupín: autoimunitné, neautoimunitné a alergické ochorenia. Z práce vyplýva, že konzumácia bezlepkového pečiva by mala byť určená len pre pacientov, ktorí sú týmito ochoreniami postihnutí.
Kľúčové slová:bezlepkové pečivo, nutričné zloženie, lepok, bezlepková diéta

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene