Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Identifikačné číslo: 1516
Univerzitný e-mail: jana.kopcekova [at] uniag.sk
 
odborná asistentka CSc./PhD. - Katedra výživy ľudí (FAPZ)

Kontakty     Absolvent     Výučba     Projekty     
Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Bakalárska práca
Názov práce:Nutričné hodnoty vybraných tradičných európskych kuchýň
Autor: Bc. Barbora Lehocká
Pracovisko: Katedra výživy ľudí (FAPZ)
Vedúci práce: Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Oponent:Ing. Eleonóra Krivosudská, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Nutričné hodnoty vybraných tradičných európskych kuchýň
Abstrakt:LEHOCKÁ, Barbora: Nutričné hodnoty vybraných tradičných európskych kuchýň. [Bakalárska práca].-Slovenská poľnohospodárska univerzita. Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov; Katedra výživy ľudí – Školiteľ: Ing. Jana Kopčeková, PhD. Nitra: FAPZ SPU v Nitre, 2019, 43 s. Bakalárska práca ,,Nutričné hodnoty vybraných tradičných európskych kuchýň“ sa zaoberá analýzou a hodnotením súčasného stavu v oblasti gastronómie. Cieľom je zistiť úroveň nutričných hodnôt tradičných pokrmov vybraných európskych kuchýň. Predpokladali sme, že nie v každej krajine tradičné pokrmy zodpovedajú predpísaným výživovým hodnotám. Zistili sme, že v niektorých krajinách je nutričná hodnota tradičného pokrmu takmer v súlade s požadovanými odporúčaniami a inde zase nespĺňa požadované výživové odporúčania. Aj keď vieme, že niektoré uvedené hodnoty menovaných pokrmov nie sú v zhode s optimálnym zložením živín, sila poznania tradičných pokrmov je väčšia ako pohľad na ich nutričné hodnoty. Výsledkom riešenia danej problematiky je dôležitosť poznávania rôznorodosti chuťových zážitkov, a tým rešpektovať tradičnosť gastronómie napriek tomu, že dané tradičné jedlá nezodpovedajú vždy výživovým odporúčaniam. Odporúčame aplikovať do praxe spoznávanie tradičných pokrmov a ochutnávanie gastronomických špecialít, pretože nám pomáhajú lepšie spoznávať danú krajinu a jej kuchyňu.
Kľúčové slová:výživa, nutričné hodnoty, tradičné jedlo, živiny

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene