Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Eduard Pintér, PhD.
Identifikačné číslo: 1539
Univerzitný e-mail: eduard.pinter [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)

Kontakty     Výučba     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Technológia výroby ružových vín a ich hodnotenie
Autor: Ing. Lenka Líšková
Pracovisko: Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)
Vedúci práce: Ing. Eduard Pintér, PhD.
Oponent:Ing. Jaroslav Žák
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Technológia výroby ružových vín a ich hodnotenie
Abstrakt:Cieľom práce bolo na základe štúdia dostupných informačných zdrojov charakterizovať technológiu výroby ružových vín. V práci sú opísané tri základné metódy, ktorými sa ružové víno vyrába a to: priame lisovanie, samotok a krátka macerácia. V práci je venovaná pozornosť aj základným zložkám, z ktorých sa ružové víno skladá a ktoré ovplyvňujú jeho senzorické vlastnosti. V praktickej časti sme hodnotili vplyv dĺžky macerácie rmutu na vybrané parametre ružového vína. Stanovovali sa polyfenoly pomocou Folin - Ciocalteau činidla, antokyániny metódou podľa Füllekiho a Francisa (1968), intenzita farby podľa Gloriesa (1984) a farebnosť meraním čísiel L* a* b*. Vyrobené ružové vína boli senzoricky hodnotené 100-bodovou tabuľkou U.I.OE., pričom sme posudzovali aj atraktivitu a intenzitu farby, ovocnosť vône a chuti i trieslovitosť. Najlepšie výsledky dosiahli vína, pri výrobe ktorých sa použila macerácia rmutu 3 až 9 hodín - tento výrobný postup odporúčame ako najlepšiu variantu pri výrobe ružových vín metódou krátkej macerácie.
Kľúčové slová:ružové víno,, doba macerácie, antokyániny, farebnosť, intenzita farby, senzorické hodnotenie, atraktivita farby, polyfenoly

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene