Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Eduard Pintér, PhD.
Identifikačné číslo: 1539
Univerzitný e-mail: eduard.pinter [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)

Kontakty     Výučba     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Bakalárska práca
Názov práce:Zhodnotenie výroby vína vo vinárskom podniku RepaWinery
Autor: Ing. Katarína Fraňová
Pracovisko: Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)
Vedúci práce: Ing. Eduard Pintér, PhD.
Oponent:Ing. Miroslav Šlosár, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Zhodnotenie výroby vína vo vinárskom podniku RepaWinery
Abstrakt:Práca je zameraná na sústredenie informácii o výrobe vín, pričom sme sa zamerali na technológiu výroby bielych vín. Uvádzame technologický postup výroby vín od príjmu hrozna, cez jeho spracovanie na rmut, maceráciu rmutu, získanie muštu, úpravu muštu, kvasenie, čírenie vína a jeho filtráciu. Na základe informácii získaných návštevami vinárskej firmy Repa Winery a rozhovorov z majiteľom firmy Ing. Jozefom Repom uvádzame základné informácie otomto vinárstve -- technickom vybavení, technológii výroby vína, portfóliu produktov. Výrobca vyrába viacero typov vín -- vína bez kontaktu s drevom, ktoré uvádza na trh s anglosaským označením "unoaked", vína dozrievajúce v drevenom sude ("oaked") a vína soznačením "pinotype" (vína vyrobené z burgundských odrôd Pinotblanc, Chardonnay, Pinotgris).Minulý rok firma vysadila vlastné vinice v obci Hontianske Moravce, ktorá má špecifický terroir daný podložím, ktoré je tufové a je typické pre vinohradnícku oblasť Tokaj. Cieľom je získať hrozno so špecifickým zložením (mineralitou) a požadovaným stupňom zrelosti, aby bolo možné vyrobiť vína s tzv. vyššími prívlastkami.
Kľúčové slová:dozrievanie vín, technológia výroby, víno

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene