Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Eduard Pintér, PhD.
Identifikačné číslo: 1539
Univerzitný e-mail: eduard.pinter [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)

Kontakty     Výučba     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Zhodnotenie posudzovania vybraných vín bežnými konzumentmi
Autor: Ing. Barbora Janušová
Pracovisko: Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)
Vedúci práce: Ing. Eduard Pintér, PhD.
Oponent:Ing. Miroslav Šlosár, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Zhodnotenie posudzovania vybraných vín bežnými konzumentmi
Abstrakt:Víno je považované za lahodný a nízkoalkoholický nápoj, ktorý má tradície celé tisícročia. Prináša útechu ale prispieva aj k zlepšeniu zdravotného stavu. Louis Pasteur konštatoval, že hrozno je najlepšie ovocie a víno možno považovať za najhygienickejší a najzdravší nápoj. Obsahuje viac ako 600 dôležitých výživových a liečivých látok, ktoré pôsobia priaznivo na ľudský organizmus. Na začiatku letopočtu Plinius povedal, že vďaka vínu je človek jediný živočích, ktorý pije, aj keď nemá smäd. Avšak popri pití vína pre radosť nám víno prináša aj výhody v podobe zdraviu prospešných látok.U nás sa pestujú a vyrábajú vína tradičné pre strednú Európu. Patria sem stolové a akostné vína. V porovnaní so socializmom sa kladie stále väčší dôraz na kvalitu vína. Moja diplomová práca bola orientovaná na honotenie jednotivých druhov vín bežnými konzumentmi. Od posúdenia súčasného stavu vinárstva, cez vinohradnícke oblasti, odrody viniča hroznorodého, výroby vína a charekteristiky vinárstiev som hodnotila jedenásť vzoriek vína na základe degutácie, ako dva vinárske roky ovplyvnili senzorické posudzovanie jednotlivých vzoriek a nakoniec ako každé jedno víno jednotlivo pôsobí svojim charakterom na spotrebiteľa. Kľúčové
Kľúčové slová:vinič hroznorodý, vinárstvo, odrody, degustácia, senzorické znaky

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene