Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Eduard Pintér, PhD.
Identifikačné číslo: 1539
Univerzitný e-mail: eduard.pinter [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)

Kontakty     Výučba     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Zhodnotenie vybraných parametrov vinohradníckej výroby v PD Žemberovce a VÍNO CHUDÝ
Autor: Ing. Mária Mináriková
Pracovisko: Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)
Vedúci práce: Ing. Eduard Pintér, PhD.
Oponent:Ing. Ivana Benkovičová
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Zhodnotenie vybraných parametrov vinohradníckej výroby v PD Žemberovce a VÍNO CHUDÝ
Abstrakt:Cieľom diplomovej práce je zhodnotenie vybraných parametrov vinohradníckej výroby v PD Žemberovce a VÍNO CHUDÝ s. r. o., zhodnotiť úrodnosť, cukornatosť hrozna - odrôd Tramín červený a Pálava pestovaných vo vinohradoch PD Žemberovce a odrody Tramín červený pestovaný vo vinohrade v Dvorníkoch, navrhnúť opatrenia pre optimalizáciu tohto procesu a vyrobiť vlastné odrodové víno (vo forme mikrovzorky) z hrozna odrody Tramín červený dopestovaného vo vinohrade PD Žemberovce. V roku 2013 bola priemerná úroda hrozna odrody Pálava 1,7 kg.ker-1 (v prepočte 4 789 kg.ha-1) a v roku 2014 2,4 kg.ker-1 (v prepočte 6 761 kg hrozna.ha-1). Odroda Tramín červený mala v oboch rokoch v porovnaní s Pálavou menšiu úrodu - len 0,5 kg.ker-1 (v prepočte 2 277 kg.ha-1) a 0,3 kg.ker-1 (v prepočte 1 366 kg.ha-1). Cukornatosť hrozna odrody Pálava bola v roku 2013 26,4 oNM, čo umožňuje výrobu vína s prívlastkom bobuľový výber a v roku 2014 22 oNM, čo umožňuje výrobu vína s prívlastkom neskorý zber. Pri odrode Tramín červený sme v roku 2013 zistili cukornatosť 23,8 oNM, čo umožňuje vyrobiť víno s prívlastkom neskorý zber a v roku 2014 len 18,5 oNM (akostné víno). Pri odrode Tramín červený vo vinohrade v Dvorníkoch sme v pokusných rokoch zaznamenali veľmi vysokú úrodu. Priemerná zaznamenaná úroda v roku 2013 bola 2,8 kg.ker-1 a 3,5 kg.ker-1 v roku 2014. V roku 2013 bola cukornatosť 25 oNM, čo umožňuje výrobu vína s prívlastkom výber z hrozna a v nasledujúcom roku 23 oNM, čo umožňuje výrobu vína s prívlastkom neskorý zber.
Kľúčové slová:úroda, cukornatosť, Pálava, vinič, Tramín červený

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene