Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Eduard Pintér, PhD.
Identifikačné číslo: 1539
Univerzitný e-mail: eduard.pinter [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)

Kontakty     Výučba     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Hodnotenie úrodnosti viniča a vybraných parametrov vína odrody Rutaj
Autor: Ing. Miroslava Hluchová
Pracovisko: Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)
Vedúci práce: Ing. Eduard Pintér, PhD.
Oponent:Ing. Daniela Halmová, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Hodnotenie úrodnosti viniča a vybraných parametrov vína odrody Rutaj
Abstrakt:Diplomová práca bola zameraná na zisťovanie úrody hrozna na kroch viniča odrody Rutaj a stanovenie vybraných parametrov vína vyrobeného z hrozna odrody Rutaj pri výrobe ktorého bola použitá klasická macerácia rmutu a kryomacerácia. V práci sú uvedené základné biologické charakteristiky viniča a následne procesu výroby vína - od zberu hrozna až po finálny produkt víno. Stanovujeme základné parametre počas výroby v mušte ako aj vo víne. Víno bolo vyrábané dvoma spôsobmi kryomaceráciou a klasickou maceráciou. Hodnoty vybraných charakteristík, ktoré boli stanovované v mušte získanom z rmutu boli nasledovné: celkové cukry 151,92 g/l, obsah celkových kyselín 12,3 g /l , pH 2,91 a hustota 1,0627. Vo víne vyrobenom s použitím kryomacerácie rmutu obsah alkoholu 11,20 obj. %, celkových kyselín 6,3 g/l, celkových cukrov 0,00 g /l, glycerolu 6,0 g/l, pH 3,26 a hustota 0,99376. Víno vyrobené s použitím klasickej macerácie rmutu malo obsah alkoholu 10,20 obj. %, celkových kyselín 15,1 g/l, celkových cukrov 2,4 g/l, glycerolu 3,7 g/l, pH 2,49 a hustota 0,99697.
Kľúčové slová:Rutaj, vinič, úrodnosť, chemické zloženie, hrozno, víno

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene