Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Eduard Pintér, PhD.
Identifikačné číslo: 1539
Univerzitný e-mail: eduard.pinter [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)

Kontakty     Výučba     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Výroba odrodového vína Dunaj a jeho vlastnosti
Autor: Ing. Róberta Kuklová
Pracovisko: Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)
Vedúci práce: Ing. Eduard Pintér, PhD.
Oponent:Ing. Eva Slížová
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Výroba odrodového vína Dunaj a jeho vlastnosti
Abstrakt:Diplomová práca bola zameraná na štúdium, zisťovanie a sústredenie dostupných informačných (tlačených a internetových) zdrojov týkajúcich sa problematiky výroby červeného vína. V práci sú uvedené základné technologické operácie výroby červeného vína-od spracovania hrozna, cez maceráciu rmutu, alkoholové kvasenie, jablčno-mliečne kvasenie po zrenie vína. V práci uvádzame základné chemické zloženie vína. V praktickej časti je stručne charakterizovaná odroda Dunaj, ktorá bola použitá na výrobu červených vín v dvoch antikorových nádobách s použitím pravých vínnych kvasiniek od dvoch výrobcov. Ďalej je opísaný celý priebeh spracovania hrozna od jeho zberu až po finálny produkt. Parametre hrozna odrody Dunaj boli nasledovné: cukornatosť hrozna bola 27 °NM, celkový obsah kyselín bol 8,5 g.l-1, asimilovateľný dusík bol 113 a pH 3,3. Finálne víno Dunaj 1 malo obsah alkoholu 16,2 obj. %, celkový obsah kyselín 6,5 g.l-1 a celkový obsah cukrov 4,8 g.l-1. Vo víne neprebehla jablčno-mliečna fermentácia, zostala vo víne aj kyselina jablčná. Vo finálnom víne Dunaj 2 bol obsah alkoholu 14,9 obj. %, celkový obsah kyselín 4,4 g.l-1, celkový obsah cukrov 2,5 g.l-1 a vo víne prebehla jablčno-mliečna fermentácia úplne. Vína boli hodnotené aj senzoricky. Obe vzorky vína spĺňali legislatívne požiadavky kladené na červené víno.
Kľúčové slová:Dunaj, červené víno, Saccharomyces cerevisiae, kvasinky, výroba vína, zloženie vína

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene