Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Eduard Pintér, PhD.
Identifikačné číslo: 1539
Univerzitný e-mail: eduard.pinter [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)

Kontakty     Výučba     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Bakalárska práca
Názov práce:Vplyv rôznych kmeňov vínnych kvasiniek na priebeh kvasenia a kvalitu vína
Autor: Bc. Jaroslav Šuchma
Pracovisko: Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)
Vedúci práce: Ing. Eduard Pintér, PhD.
Oponent:doc. Ing. Andrea Mendelová, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Vplyv rôznych kmeňov vínnych kvasiniek na priebeh kvasenia a kvalitu vína
Abstrakt:Bakalárska práca je zameraná na porovnanie vplyvu rôznych kmeňov vínnych kvasiniek na priebeh kvasenia a kvalitu bieleho vína vyrábaného súčasnou technológiou. V teoretickej časti bakalárskej práce uvádzame technológiu výroby bieleho vína. V pokusnej časti bakalárskej práce sme vyrobili odrodové vína z hrozna odrody viniča hroznorodého Feteasca regala s využitím troch rôznych kmeňov vínnych kvasiniek (Fermivin AR2, Lamonthe – Abiet EXCELLENCE TXL, Lalvin R2) a následne sme vykonali fyzikálno-chemickú i senzorickú analýzu vín. Z hľadiska obsahu zvyškového cukru boli vína rozdielne – suché, polosuché a polosladké (zvyškovým cukrom bola fruktóza). Obsah alkoholu vo vínach bol približne rovnaký (12,26-13,33 obj.%). Najlepšie zo senzorického hľadiska bolo hodnotené víno vyrobené s použitím kvasiniek Lamonthe – Abiet EXCELLENCE TXL (získalo v priemere 87 bodov zo 100), ktoré bolo suché. Ostatné dve vína získali približne rovnaké hodnotenie senzorických vlastností (priemerný počet bodov 85,4, resp. 85,8 bodov zo 100).
Kľúčové slová:kvalita, Feteasca regala, výroba bieleho vína, vínne kvasinky, kvasenie

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene