Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Eduard Pintér, PhD.
Identifikačné číslo: 1539
Univerzitný e-mail: eduard.pinter [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)

Kontakty     Výučba     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Hodnotenie úrody hrozna na vybraných odrodách po zmladení
Autor: MSc. Michal Anovčín
Pracovisko: Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)
Vedúci práce: Ing. Eduard Pintér, PhD.
Oponent:Ing. Katarína Fatrcová Šramková, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:anglický jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Evaluation of grape yield of selected vine varieties after rejuvenation
Abstrakt:The aim of the thesis was to find out the yield on 4 different varieties after rejuvenation pruning. We chose two white wine grapes (Sauvignon and Feteasca Regala) and 2 red grape varieties (Blaufränkisch and Saint Laurent). The experiment took place in vineyard from village Pukanec, which belongs to Pukanecký district in Nitra vine-growing area. The aim of the experiment was to compare 2 methods of pruning with loading to 16 buds (variant A) together on 2 canes and pruning with 22 flowering buds together on 2 canes. Experimental bushes were grown in system of middle loading, type of the Pendelbogen with the type Guyot system of pruning. Spacing was 1.6x1m. We found out that higher average yield was on the red grape varieties, as on white grape variety with pruning to 22 buds also pruning with 16 buds on the bush. The highest average yield on bush was observed on variety Blaufränkisch (7.53kg) on bush with pruning to 22 buds and 5.73kg on bush with 16 buds. Variety Saint Laurent has average yield on bush 7.26kg with pruning to 22 buds and 5.68kg with pruning to 16 buds. Statistically we found, that these two varieties are form one homogenous group, and the white wine grape varieties are form the second homogeneous group. Variety Sauvignon was average yield on loading to 22 buds 5.82kg on bush and with loading to 16 buds was average yield 3.97kg on bush. Variety Feteasca Regala was average yield 5.8kg with loading to 22 buds and 3.76 kg with loading to 16 buds. The second aim of diploma thesis was evaluate made vines from said vineyard. We made 3 dry vines (Blaufränkisch, Saint Laurent and Sauvignon) and 1 semi-sweet vine (Feteasca Regala). All this vines satisfy all chemical and physical parameters of wine products listed in edict Ministry of Agriculture Slovak Republic about Viticulture and Oenology of quality wine.
Kľúčové slová:Saint Laurent, Blaufränkisch, Sauvignon, Feteasca Regala, Vitis vinifera, fertility, wine compound

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene