Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Eduard Pintér, PhD.
Identifikačné číslo: 1539
Univerzitný e-mail: eduard.pinter [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)

Kontakty     Výučba     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Výroba odrodového vína Alibernet a zhodnotenie jeho vybraných vlastností
Autor: Ing. Katarína Fraňová
Pracovisko: Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)
Vedúci práce: Ing. Eduard Pintér, PhD.
Oponent:Ing. Juraj Schwarz
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Výroba odrodového vína Alibernet a zhodnotenie jeho vybraných vlastností
Abstrakt:Diplomová práca sa zaoberá štúdiom, výroby odrodového vína Alibernet a zhodnotenie jeho vybraných vlastností. Práca vymedzuje základnú charakteristiku zloženia hrozna, chemické zloženie vína a stručnú charakteristiku podniku JM Vinárstvo Doľany. Experimentálnym cieľom práce bola analýza muštu a stanovit vybrané parametre referenčnými metodami na prístroji Alpha wine analyzer na odrode Alibernet počas dvoch rokoch 2016-2017. V práci uvádzame aj chemicko-fyzikálne vlastnosti odrodových vín Alibernet z predchádzajúcich ročníkov (sumárne za ročníky 2008 - 2017), ktoré nám poskytol majiteľ firmy. Môžeme skonštatovať, že v každom ročníku hrozno dosiahlo cukornatosť, ktorá vyhovovala pre výrobu vína s prívlastkom. Za sledované obdobie cukornatosť hrozna spĺňala kritéria pre výrobu vína z prívlastkom výber z hrozna až osem krát. Doplnkovým cieľom bolo stanoviť vybrané parametre muštu pripraveného zo vzoriek hrozna odrôd Bianca, Cabernet sauvignon, Hibernal, MW 4, Merlot, Nero, Rizling rýnsky a Rizling vlašský.
Kľúčové slová:hrozno, víno, zloženie, kyseliny, Alibernet, cukry, Malokarpatská vinohradnícka oblasť

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene