Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

prof. Ing. Marcela Capcarová, PhD.
Identifikačné číslo: 1570
Univerzitný e-mail: marcela.capcarova [at] uniag.sk
 

Kontakty
     
Absolvent     Výučba     
     
Publikácie
     Vedené práce
     

Rok:
Zoraďovať podľa:

Vybraná osoba je autorom nasledujúcich publikácií.

Por.Publikácie
Kód KPČ
Popis KPČRok
Podrobnosti
1.
Activity of liver enzymes of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) after consumption of bee bread
Kalafová, Anna -- Hanusová, Emília -- Hrnčár, Cyril -- Schwarzová, Marianna -- Haščík, Peter -- Schneidgenová, Monika -- Dupák, Rudolf -- Capcarová, Marcela
Activity of liver enzymes of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) after consumption of bee bread. In Animal biotechnology 2020. Nitra: Slovak Agricultural University, 2019, s. 37. ISBN 978-80-552-2145-8 (brož.).
AFHAbstrakty príspevkov z domácich konferencií
2020
Podrobnosti
2.Biotechnology in animal production
Chrenek, Peter -- Capcarová, Marcela -- Gálik, Branislav
Biotechnology in animal production. 1. vyd. Nitra : Slovak University of Agriculture, 2020. 135 s. ISBN 978-80-552-2181-6.
ACBVysokoškolské učebnice vydané v domácich vydavateľstvách
2020
Podrobnosti
3.
Consumption of bee bread influences glycaemia and development of diabetes in obese spontaneous diabetic rats
Capcarová, Marcela -- Kalafová, Anna -- Schwarzová, Marianna -- Schneidgenová, Monika -- Šoltésová Prnová, Marta -- Švík, Karol -- Slovák, Lukáš -- Kišška, Peter -- Kováčik, Anton -- Brindza, Jan
Consumption of bee bread influences glycaemia and development of diabetes in obese spontaneous diabetic rats. In Biologia. 75, 5 (2020), s. 705--711. ISSN 0006-3088.
ADDVedecké práce v domácich karentovaných časopisoch2020Podrobnosti
4.
Effect of bee bread on meat performance and chemical composition of Japanese quail meat = Vplyv včelieho chleba na mäsovú úžitkovosť a chemické zloženie mäsa Japonských prepelíc
Pavelková, Adriana -- Haščík, Peter -- Bobko, Marek -- Čuboň, Juraj -- Čech, Matej -- Kačániová, Miroslava -- Capcarová, Marcela -- Kalafová, Anna
Effect of bee bread on meat performance and chemical composition of Japanese quail meat = Vplyv včelieho chleba na mäsovú úžitkovosť a chemické zloženie mäsa Japonských prepelíc. 1. vyd. Český Těšín : Helán Václav Ing. - 2 THETA, 2020. 84 s. ISBN 978-80-88279-03-7.
AAA
Vedecké monografie vydané v zahraničných vydavateľstvách2020Podrobnosti
5.Effect of T-2 toxin on motility and progresive motility of rabbit spermatozoa
Schneidgenová, Monika -- Kalafová, Anna -- Petruška, Peter -- Capcarová, Marcela
Effect of T-2 toxin on motility and progresive motility of rabbit spermatozoa. In Animal biotechnology 2020. Nitra: Slovak Agricultural University, 2019, s. 48. ISBN 978-80-552-2145-8 (brož.).
AFH
Abstrakty príspevkov z domácich konferencií2020
Podrobnosti
6.
Effects of humic acid diet on the serum biochemistery and oxidative status markers in pheasants
Kováčik, Anton -- Gašparovič, Martin -- Tvrdá, Eva -- Tokárová, Katarína -- Kováčiková, Eva -- Rolinec, Michal -- Rumanová, Lucia -- Capcarová, Marcela -- Gálik, Branislav
Effects of humic acid diet on the serum biochemistery and oxidative status markers in pheasants. In Veterinární medicína. 65, 6 (2020), s. 258--268. ISSN 0375-8427.
ADC
Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
2020
Podrobnosti
7.
Effects of opioid and cholinergic receptors inhibition on the intestine hormones concentration and release in rats
Jaszcza, Klaudia -- Scanes, Colin G. -- Capcarová, Marcela -- Pierzchala-Koziec, Krystyna
Effects of opioid and cholinergic receptors inhibition on the intestine hormones concentration and release in rats. In Journal of animal and feed sciences. 29, 3 (2020), s. 266--275. ISSN 1230-1388.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2020Podrobnosti
8.Essential and xenobiotic elements in cottage cheese from the Slovak market with a consumer risk assessment
Capcarová, Marcela -- Harangozo, Ľuboš -- Árvay, Július -- Tóth, Tomáš -- Gabríny, Lucia -- Binkowski, Łukasz J. -- Palšová, Lucia -- Skalická, Magdaléna -- Pardo, Maria De La Luz Garcia -- Stawarz, Robert -- Massanyi, Peter
Essential and xenobiotic elements in cottage cheese from the Slovak market with a consumer risk assessment. In Journal of environmental science and health. Part B. 55, 7 (2020), s. 677--686. ISSN 0360-1234.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2020
Podrobnosti
9.
Characterization of compounds in Cornelian cherry (Cornus mas L.) and its effect on interior milieu in ZDF
Dupák, Rudolf -- Jaszcza, Klaudia -- Kalafová, Anna -- Schneidgenová, Monika -- Ivanišová, Eva -- Tokárová, Katarína -- Brindza, Jan -- Capcarová, Marcela
Characterization of compounds in Cornelian cherry (Cornus mas L.) and its effect on interior milieu in ZDF. In Emirates Journal of Food and Agriculture. 32, 5 (2020), s. 368--375. ISSN 2079-052X.
ADM
Vedecké práce v zahraničných časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS
2020Podrobnosti
10.
Chemical composition of muscle after bee bread application in the nutrition of Japanese quails
Pavelková, Adriana -- Haščík, Peter -- Kalafová, Anna -- Capcarová, Marcela -- Čuboň, Juraj -- Bučko, Ondřej -- Kačániová, Miroslava -- Hanusová, Emília -- Tkáčová, Jana -- Bobko, Marek
Chemical composition of muscle after bee bread application in the nutrition of Japanese quails. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 9, 4 (2020), s. 831--835. ISSN 1338-5178.
ADN
Vedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS
2020Podrobnosti
11.
Chemical composition of muscle after bee bread application in the nutrition of Japanese quails
Pavelková, Adriana -- Haščík, Peter -- Kalafová, Anna -- Capcarová, Marcela -- Čuboň, Juraj -- Bučko, Ondřej -- Kačániová, Miroslava -- Hanusová, Emília -- Tkáčová, Jana -- Bobko, Marek
Chemical composition of muscle after bee bread application in the nutrition of Japanese quails. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 9, 4 (2020), s. 831--834. ISSN 1338-5178.
ADF
Vedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch
2020Podrobnosti
12.
Meat performance of Japanese quails after the application of bee bread powder
Pavelková, Adriana -- Haščík, Peter -- Capcarová, Marcela -- Kalafová, Anna -- Hanusová, Emília -- Tkáčová, Jana -- Bobko, Marek -- Čuboň, Juraj -- Čech, Matej -- Kačániová, Miroslava
Meat performance of Japanese quails after the application of bee bread powder. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 14, 1 (2020), s. 735--743. ISSN 1337-0960.
ADFVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch2020
Podrobnosti
13.The effect of roasting on the total polyphenols and antioxidant activity of coffee
Bobková, Alica -- Hudáček, Marek -- Jakabová, Silvia -- Belej, Ľubomír -- Capcarová, Marcela -- Čurlej, Jozef -- Bobko, Marek -- Árvay, Július -- Jakab, Imrich -- Čapla, Jozef -- Demianová, Alžbeta
The effect of roasting on the total polyphenols and antioxidant activity of coffee. In Journal of environmental science and health. Part B. 55, 1 (2020), s. 1--13. ISSN 0360-1234.
ADC
Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
2020
Podrobnosti
14.
The impact of bee bread on bone microstructure in zucker diabetes fatty rats receiving high energy diet
Babošová, Ramona -- Straková, N. -- Omelka, Radoslav -- Kalafová, Anna -- Capcarová, Marcela -- Martiniaková, Monika
The impact of bee bread on bone microstructure in zucker diabetes fatty rats receiving high energy diet. In Animal biotechnology 2020. Nitra: Slovak Agricultural University, 2019, s. 27. ISBN 978-80-552-2145-8 (brož.).
AFH
Abstrakty príspevkov z domácich konferencií
2020Podrobnosti
15.
The impact of flavonoid epicatechin on compact bone microstructure in rabbits
Babosová, Ramona -- Mondočková, Vladimíra -- Omelka, Radoslav -- Bauerová, Mária -- Galbavý, Drahomír -- Kalafová, Anna -- Capcarová, Marcela -- Martiniaková, Monika
The impact of flavonoid epicatechin on compact bone microstructure in rabbits. In Biologia. 75, 7 (2020), s. 935--941. ISSN 0006-3088.
ADD
Vedecké práce v domácich karentovaných časopisoch2020Podrobnosti
16.The use of cornelian cherry on antioxidant activity in ZDF rats
Dupák, Rudolf -- Kalafová, Anna -- Schneidgenová, Monika -- Brindza, Jan -- Capcarová, Marcela
The use of cornelian cherry on antioxidant activity in ZDF rats. In Animal biotechnology 2020. Nitra: Slovak Agricultural University, 2019, s. 24. ISBN 978-80-552-2145-8 (brož.).
AFH
Abstrakty príspevkov z domácich konferencií
2020
Podrobnosti
17.
The use of HOMA-IR and QUICKI in rodent diabetic model: short communication
Capcarová, Marcela -- Kalafová, Anna -- Dupák, Rudolf -- Kisska, Peter -- Schneidgenová, Monika
The use of HOMA-IR and QUICKI in rodent diabetic model: short communication. In Slovak journal of animal science. 53, 1 (2020), s. 45--51. ISSN 1337-9984.
ADFVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch2020Podrobnosti
18.The use of ZDF rats as animal model in diabetes research
Capcarová, Marcela -- Kalafová, Anna -- Schneidgenová, Monika -- Dupák, Rudolf -- Brindza, Jan
The use of ZDF rats as animal model in diabetes research. In Animal biotechnology 2020. Nitra: Slovak Agricultural University, 2019, s. 13. ISBN 978-80-552-2145-8 (brož.).
AFH
Abstrakty príspevkov z domácich konferencií
2020
Podrobnosti
19.
Zucker diabetic fatty rats for research in diabetes
Capcarová, Marcela -- Kalafová, Anna
Zucker diabetic fatty rats for research in diabetes. In TVRDÁ, E. -- YENISETTI, S C. Animal Models in Medicine and Biology. London: Intech Open, 2020, s. 75--92. ISBN 978-1-83880-011-6 (brož.).
ABCKapitoly vo vedeckých monografiách vydané v zahraničných vydavateľstvách2020
Podrobnosti

Pomocou nasledujúceho tlačidla môžete zobrazený zoznam publikácií exportovať do formátu pre tabuľkový procesor Excel.