Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

prof. Ing. Miroslava Kačániová, PhD.
Identifikačné číslo: 1573
Univerzitný e-mail: miroslava.kacaniova [at] uniag.sk
 
odborná asistentka CSc./PhD. - Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)

Kontakty     Výučba     Projekty     Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Rok:
Zoraďovať podľa:

Vybraná osoba je autorom nasledujúcich publikácií.

Por.PublikácieKód KPČPopis KPČRokPodrobnosti
1.Analytical procedure elaboration of total flavonoid content determination and antimicrobial activity of bee bread extracts
Hudz, Natalia -- Yezerska, O. -- Grygorieva, Olga V. -- Felšöciová, Soňa -- Brindza, Jan -- Wieczorek, Piotr Paweł -- Kačániová, Miroslava
Analytical procedure elaboration of total flavonoid content determination and antimicrobial activity of bee bread extracts. In Acta poloniae pharmaceutica. 76, 3 (2019), s. 439--452. ISSN 0001-6837.
ADMVedecké práce v zahraničných časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
2.Antimicrobial activity of resveratrol and grape pomace extract
Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Tvrdá, Eva -- Ivanišová, Eva -- Kántor, Attila -- Žiarovská, Jana -- Terenjeva, Margarita -- Kačániová, Miroslava
Antimicrobial activity of resveratrol and grape pomace extract. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 363--368. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
3.Application of MALDI-TOF mass spectrometry for identification of bacteria isolated from traditional Slovak cheese “Parenica”
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Application of MALDI-TOF mass spectrometry for identification of bacteria isolated from traditional Slovak cheese “Parenica”. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), s. 1294--1297. ISSN 1338-5178.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
4.Bakteriológia
Kačániová, Miroslava -- Hleba, Lukáš
Bakteriológia. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019. 179 s. ISBN 978-80-552-1972-1.
BCISkriptá a učebné texty2019Podrobnosti
5.Biological activity, antioxidant capacity and volatile profile of enriched Slovak chocolates
Godočiková, Lucia -- Ivanišová, Eva -- Noguera-Artiaga, Luis -- Carbonell Barrachina, Ángel Antonio -- Kačániová, Miroslava
Biological activity, antioxidant capacity and volatile profile of enriched Slovak chocolates. In Journal of food and nutrition research. 58, 3 (2019), s. 283--293. ISSN 1336-8672.
ADDVedecké práce v domácich karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
6.Bravčové mäso - vplyv prírodných antimikrobiálnych látok na zachovanie jeho kvality
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Bravčové mäso - vplyv prírodných antimikrobiálnych látok na zachovanie jeho kvality. In Chovateľ. 55, (2019), s. 23--24. ISSN 0862-5573.
BDFOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Podrobnosti
7.Combined effect of vacuum packaging, fennel and savory essential oil treatment on the quality of chicken thighs
Kačániová, Miroslava -- Mellen, Martin -- Vukovic, Nenad -- Kluz, Maciej -- Puchalski, Czeslaw -- Haščík, Peter -- Kunová, Simona
Combined effect of vacuum packaging, fennel and savory essential oil treatment on the quality of chicken thighs. In Microorganisms. 7, 134 (2019), s. 5. ISBN 2076-2607 online.
ADMVedecké práce v zahraničných časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
8.Comparison of MALDI-TOF MS Biotyper and 16S rDNA sequencing for the identification of Pseudomonas species isolated from fish
Kačániová, Miroslava -- Kluga, Alina -- Kántor, Attila -- Medo, Juraj -- Žiarovská, Jana -- Puchalski, Czeslaw -- Terentjeva, Margarita
Comparison of MALDI-TOF MS Biotyper and 16S rDNA sequencing for the identification of Pseudomonas species isolated from fish. In Microbial pathogenesis. 132, (2019), s. 313--318. ISSN 0882-4010.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
9.Consumer behaviour of young generation on Slovakia towards cocoa-enriched honey
Šedík, Peter -- Horská, Elena -- Ivanišová, Eva -- Kačániová, Miroslava -- Krasnodębski, Andrzej
Consumer behaviour of young generation on Slovakia towards cocoa-enriched honey. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 18--24. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
10.Determination of microbiological contamination, antibacterial and antioxidant activities of natural plant hazelnut (Corylus avellana L.) pollen
Nikolaieva, Nataliia -- Kačániová, Miroslava -- González, Jacinta Collado -- Grygorieva, Olga V. -- Nôžková, Janka
Determination of microbiological contamination, antibacterial and antioxidant activities of natural plant hazelnut (Corylus avellana L.) pollen. In Journal of environmental science and health. Part B. 54, 6 (2019), s. 525. ISSN 0360-1234.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
11.Diversity of microorganisms in the traditional Slovak cheese
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Puchalski, Czeslaw -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Diversity of microorganisms in the traditional Slovak cheese. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 532--537. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
12.Diverstity of microorganisms in the traditional Slovak cheese
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Puchalski, Czeslaw -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Diverstity of microorganisms in the traditional Slovak cheese. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 532--537. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
13.Drone brood may manage oxidative imbalance of rabbit spermatozoa in vitro
Ďuračka, Michal -- Leitnerová, Mária -- Kačániová, Miroslava -- Tvrdá, Eva
Drone brood may manage oxidative imbalance of rabbit spermatozoa in vitro.  In Animal physiology 2019. Nitra : Slovak University of Agriculture. (2019), s. 19. ISBN 978-80-552-1998-1.
AFHAbstrakty príspevkov z domácich konferencií2019Podrobnosti
14.Effect of the herbs used in the formulation of a Spanish herb liqueur, Herbero de la Sierra de Mariola, on its chemical and functional compositions and antioxidant and antimicrobial activities
Issa-Issa, Hanán -- Ivanišová, Eva -- Noguera-Artiaga, Luis -- Kántor, Attila -- López-Lluch, David -- Kačániová, Miroslava -- Szumny, Antoni -- Carbonell Barrachina, Ángel Antonio
Effect of the herbs used in the formulation of a Spanish herb liqueur, Herbero de la Sierra de Mariola, on its chemical and functional compositions and antioxidant and antimicrobial activities. In European Food Research and Technology. 245, (2019), s. 1197--1206. ISSN 1438-2377.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
15.Essential oil yield, composition, bioactivity and leaf morphology of Juniperus oxycedrus L. from Bulgaria and Serbia
Semerdjieva, Ivanka B. -- Zheljazkov, Valtcho D. -- Radoukova, Tzenka -- Radanovič, Dragoja -- Markovič, Tibor -- Dincheva, Ivayla N. -- Stoyanova, A. -- Astatkie, Tess -- Kačániová, Miroslava
Essential oil yield, composition, bioactivity and leaf morphology of Juniperus oxycedrus L. from Bulgaria and Serbia. In Biochemical systematics and ecology. 84, (2019), s. 55--63. ISSN 0305-1978.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
16.Expression pattern of thaumatin in the selected red varieties of Vitis vinifera, L.
Žiarovská, Jana -- Fialková, Veronika -- Zamiešková, Lucia -- Bilčíková, Jana -- Zeleňáková, Lucia -- Kačániová, Miroslava
Expression pattern of thaumatin in the selected red varieties of Vitis vinifera, L. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 547--552. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
17.Identification and antibiotic susceptibility of bacterial microbiota of freshwater fish
Kluga, Alina -- Kačániová, Miroslava -- Terenjeva, Margarita
Identification and antibiotic susceptibility of bacterial microbiota of freshwater fish. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 408--414. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
18.In vitro screening of antioxidant and antimicrobial activities of medicinal plants growing in Slovakia
Gayibova, Sabina -- Ivanišová, Eva -- Árvay, Július -- Hŕstková, Miroslava -- Slávik, Marek -- Petrová, Jana -- Hleba, Lukáš -- Tóth, Tomáš -- Kačániová, Miroslava -- Aripov, Takhir
In vitro screening of antioxidant and antimicrobial activities of medicinal plants growing in Slovakia. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), s. 1281--1289. ISSN 1338-5178.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
19.Izolácia a charakterizácia biosurfaktantov produkovaných kmeňom Bacillus subtilis 3/22
Bedlovičová, Zdenka -- Englerová, Karolína -- Nemcová, Radomíra -- Kačániová, Miroslava
Izolácia a charakterizácia biosurfaktantov produkovaných kmeňom Bacillus subtilis 3/22. In 28. Kongres Československej spoločnosti mikrobiologickej. Praha: Československá mikrobiologická společnost, 2019, s. 87. ISBN ISBN 978-80-973411-0-7 (brož.).
AFLPostery z domácich konferencií2019Podrobnosti
20.Kombucha tea beverage: Microbiological characteristic, antioxidant activity, and phytochemical composition
Ivanišová, Eva -- Meňhartová, Kristína -- Terentjeva, Margarita -- Godočiková, Lucia -- Árvay, Július -- Kačániová, Miroslava
Kombucha tea beverage: Microbiological characteristic, antioxidant activity, and phytochemical composition. In Acta alimentaria. 48, 3 (2019), s. 324--331. ISSN 0139-3006.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
21.Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper
Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper. In GOLIAN, J. -- ČAPLA, J. Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 216--223. ISBN 978-80-552-1978-3.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
22.Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper
Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 217--223. ISBN 978-80-552-1978-3.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
23.Microbiological quality of ground pork during storage after application of garlic
Kunová, Simona -- Lopašovský, Ľubomír -- Haščík, Peter -- Kačániová, Miroslava
Microbiological quality of ground pork during storage after application of garlic. In Scientifical papers: animal sciences biotechnologies. 52, 1 (2019), s. 95--101. ISSN 1221-5287.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
24.Microbiological quality of chicken’s thigh after vacuum packaging and fir essential oil treatment
Kačániová, Miroslava -- Kluz, C. -- Puchalski, Czeslaw -- Mellen, Martin -- Vukovic, Nenad -- Haščík, Peter -- Kunová, Simona
Microbiological quality of chicken’s thigh after vacuum packaging and fir essential oil treatment. In Modern Concepts & Developments in Agronomy. 4, 1 (2019), s. 1--7. ISSN 2637-7659.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
25.Microbiota of different wine grape berries
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Ivanišová, Eva -- Kántor, Attila -- Žiarovská, Jana -- Puchalski, Czeslaw -- Terentjeva, Margarita
Microbiota of different wine grape berries. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 174--181. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
26.Mikrobiologické a fyzikálno-chemické parametre slovenských medov: Microbiological and physico-chemical parameters of Slovak honey
Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava -- Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia
Mikrobiologické a fyzikálno-chemické parametre slovenských medov: Microbiological and physico-chemical parameters of Slovak honey.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 69--76. ISBN 978-80-552-1978-3.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
27.Mikrobiologické aspekty produkcie surového kravského mlieka
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Kačániová, Miroslava
Mikrobiologické aspekty produkcie surového kravského mlieka. In Chovateľ. 55, 1 (2019), s. 24. ISSN 0862-5573.
BDFOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Podrobnosti
28.Mikroskopické huby v rôznych odrodách hrozna slovenského pôvodu s dôrazom na zástupcov rodu Penicillium Link
Felšöciová, Soňa -- Tančinová, Dana -- Rybárik, Ľubomír -- Mašková, Zuzana -- Kačániová, Miroslava
Mikroskopické huby v rôznych odrodách hrozna slovenského pôvodu s dôrazom na zástupcov rodu Penicillium Link. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019. 93 s. ISBN 978-80-552-1975-2.
AABVedecké monografie vydané v domácich vydavateľstvách2019Podrobnosti
29.Mycobiota in traditional grapes and grape for ice wine production cultivated in Slovakia
Felšöciová, Soňa -- Kačániová, Miroslava
Mycobiota in traditional grapes and grape for ice wine production cultivated in Slovakia. In Scientifical papers: animal sciences biotechnologies. 52, 1 (2019), s. 70--77. ISSN 1221-5287.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
30.Mycotoxin-producing Penicillium spp. and other fungi isolated from grapes for wine production in Small Carpathians wine region
Felšöciová, Soňa -- Kačániová, Miroslava
Mycotoxin-producing Penicillium spp. and other fungi isolated from grapes for wine production in Small Carpathians wine region. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 194--199. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
31.Oryginaľni botanični sorty medu v Ukrajini
Akuľonok, O.I. -- Stepanova, D.A. -- Adamčuk, Leonora Oleksandriena -- Kačániová, Miroslava
Oryginaľni botanični sorty medu v Ukrajini. In Problemy vyrobnyctva i pererobky prodovoľčoji syrovyny ta jakisť i bezpečnisť charčovych produktiv. Žitomir: Žitomirskij nacionaľnij agroekologičnij universitet, 2019, s. 74--77.
BFAAbstrakty odborných prác zo zahraničných podujatí (konferencie...)2019Podrobnosti
32.Physicochemical and sensory evaluation of biscuits enriched with chicory fiber
Ivanišová, Eva -- Drevková, Beáta -- Tokár, Marián -- Terentjeva, Margarita -- Krajčovič, Tomáš -- Kačániová, Miroslava
Physicochemical and sensory evaluation of biscuits enriched with chicory fiber. In Food Science and Technology International. (2019), ISSN 1082-0132.
2019Podrobnosti
33.Prevalence of yeasts in locally produced cheese
Kačániová, Miroslava -- Felšöciová, Soňa -- Haščík, Peter -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Kunová, Simona -- Terentjeva, Margarita
Prevalence of yeasts in locally produced cheese. In Scientifical papers: animal sciences biotechnologies. 52, 1 (2019), s. 89--94. ISSN 1221-5287.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
34.Riziká mikrobiálnej kontaminácie mäsa hydiny
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Riziká mikrobiálnej kontaminácie mäsa hydiny. In Chovateľ. 55, 2 (2019), s. 23. ISSN 0862-5573.
BDFOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Podrobnosti
35.Storage effect on salt content and water activity of parenica cheese made from cows´milk
Zeleňáková, Lucia -- Ševčík, Michal -- Jakabová, Silvia -- Denkerová, Jela -- Ducková, Viera -- Kačániová, Miroslava
Storage effect on salt content and water activity of parenica cheese made from cows´milk. In 2nd Innovations in food science and technology. Munich: Dr. Ali Abas Wani, 2019, s. 39.
BFAAbstrakty odborných prác zo zahraničných podujatí (konferencie...)2019Podrobnosti
36.Technological, phytochemical and sensory profile of honey biscuits made from buckwheat, rye, spelt and wheat flour
Hrnčárová, Dominika -- Ivanišová, Eva -- Zagula, G. -- Terentjeva, Margarita -- Kročko, Miroslav -- Tvrdá, Eva -- Kačániová, Miroslava
Technological, phytochemical and sensory profile of honey biscuits made from buckwheat, rye, spelt and wheat flour. In Quality Assurance and Safety of Crops & Foods. 11, 4 (2019), s. 333--340. ISSN 1757-8361.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
37.The effect of bee products and probiotic on meat performance of broiler chickens
Haščík, Peter -- Pavelková, Adriana -- Arpášová, Henrieta -- Čuboň, Juraj -- Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona
The effect of bee products and probiotic on meat performance of broiler chickens. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 9, 1 (2019), s. 88--92. ISSN 1338-5178.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
38.Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia
Sudzinová, Janka -- Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína
Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
2019Podrobnosti

Pomocou nasledujúceho tlačidla môžete zobrazený zoznam publikácií exportovať do formátu pre tabuľkový procesor Excel.