Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

prof. Ing. Miroslava Kačániová, PhD.
Identifikačné číslo: 1573
Univerzitný e-mail: miroslava.kacaniova [at] uniag.sk
 
profesorka CSc./PhD. - Katedra mikrobiológie (FBP)

Kontakty     Výučba     Projekty     Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Rok:
Zoraďovať podľa:

Vybraná osoba je autorom nasledujúcich publikácií.

Por.PublikácieKód KPČPopis KPČRokPodrobnosti
1.Application of MALDI-TOF mass spectrometry for identification of bacteria isolated from traditional Slovak cheese “Parenica”
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Application of MALDI-TOF mass spectrometry for identification of bacteria isolated from traditional Slovak cheese “Parenica”. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), s. 1294--1297. ISSN 1338-5178.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
2.Bakteriológia
Kačániová, Miroslava -- Hleba, Lukáš
Bakteriológia. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019. 179 s. ISBN 978-80-552-1972-1.
BCISkriptá a učebné texty2019Podrobnosti
3.Bravčové mäso - vplyv prírodných antimikrobiálnych látok na zachovanie jeho kvality
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Bravčové mäso - vplyv prírodných antimikrobiálnych látok na zachovanie jeho kvality. In Chovateľ. 55, (2019), s. 23--24. ISSN 0862-5573.
BDFOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Podrobnosti
4.Comparison of microbiological quality of ready-to-eat delicatessen product with respect to storage temperature
Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava -- Kluz, Maciej -- Lopašovský, Ľubomír
Comparison of microbiological quality of ready-to-eat delicatessen product with respect to storage temperature. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 4, 6 (2019), s. 560--563. ISSN 1338-5178.
ADFVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch2019Podrobnosti
5.Consumer behaviour of young generation on Slovakia towards cocoa-enriched honey
Šedík, Peter -- Horská, Elena -- Ivanišová, Eva -- Kačániová, Miroslava -- Krasnodębski, Andrzej
Consumer behaviour of young generation on Slovakia towards cocoa-enriched honey. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 18--24. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
6.Determination of microbiological contamination, antibacterial and antioxidant activities of natural plant hazelnut (Corylus avellana L.) pollen
Nikolaieva, Nataliia -- Kačániová, Miroslava -- González, Jacinta Collado -- Grygorieva, Olga V. -- Nôžková, Janka
Determination of microbiological contamination, antibacterial and antioxidant activities of natural plant hazelnut (Corylus avellana L.) pollen. In Journal of environmental science and health. Part B. 54, 6 (2019), s. 525. ISSN 0360-1234.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
7.Drone brood may manage oxidative imbalance of rabbit spermatozoa in vitro
Ďuračka, Michal -- Leitnerová, Mária -- Kačániová, Miroslava -- Tvrdá, Eva
Drone brood may manage oxidative imbalance of rabbit spermatozoa in vitro.  In Animal physiology 2019. Nitra : Slovak University of Agriculture. (2019), s. 19. ISBN 978-80-552-1998-1.
AFHAbstrakty príspevkov z domácich konferencií2019Podrobnosti
8.Effect of the herbs used in the formulation of a Spanish herb liqueur, Herbero de la Sierra de Mariola, on its chemical and functional compositions and antioxidant and antimicrobial activities
Issa-Issa, Hanán -- Ivanišová, Eva -- Noguera-Artiaga, Luis -- Kántor, Attila -- López-Lluch, David -- Kačániová, Miroslava -- Szumny, Antoni -- Carbonell Barrachina, Ángel Antonio
Effect of the herbs used in the formulation of a Spanish herb liqueur, Herbero de la Sierra de Mariola, on its chemical and functional compositions and antioxidant and antimicrobial activities. In European Food Research and Technology. 245, (2019), s. 1197--1206. ISSN 1438-2377.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
9.Essential oil yield, composition, bioactivity and leaf morphology of Juniperus oxycedrus L. from Bulgaria and Serbia
Semerdjieva, Ivanka B. -- Zheljazkov, Valtcho D. -- Radoukova, Tzenka -- Radanovič, Dragoja -- Markovič, Tibor -- Dincheva, Ivayla N. -- Stoyanova, A. -- Astatkie, Tess -- Kačániová, Miroslava
Essential oil yield, composition, bioactivity and leaf morphology of Juniperus oxycedrus L. from Bulgaria and Serbia. In Biochemical systematics and ecology. 84, (2019), s. 55--63. ISSN 0305-1978.
ADCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Podrobnosti
10.Identification and antibiotic susceptibility of bacterial microbiota of freshwater fish
Kluga, Alina -- Kačániová, Miroslava -- Terenjeva, Margarita
Identification and antibiotic susceptibility of bacterial microbiota of freshwater fish. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 408--414. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
11.In vitro screening of antioxidant and antimicrobial activities of medicinal plants growing in Slovakia
Gayibova, Sabina -- Ivanišová, Eva -- Árvay, Július -- Hŕstková, Miroslava -- Slávik, Marek -- Petrová, Jana -- Hleba, Lukáš -- Tóth, Tomáš -- Kačániová, Miroslava -- Aripov, Takhir
In vitro screening of antioxidant and antimicrobial activities of medicinal plants growing in Slovakia. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), s. 1281--1289. ISSN 1338-5178.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
12.Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper
Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper. In GOLIAN, J. -- ČAPLA, J. Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 216--223. ISBN 978-80-552-1978-3.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
13.Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper
Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 217--223. ISBN 978-80-552-1978-3.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
14.Microbiological quality of ground pork during storage after application of garlic
Kunová, Simona -- Lopašovský, Ľubomír -- Haščík, Peter -- Kačániová, Miroslava
Microbiological quality of ground pork during storage after application of garlic. In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 52, 1 (2019), s. 95--101. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
15.Microbiological quality of chicken’s thigh after vacuum packaging and fir essential oil treatment
Kačániová, Miroslava -- Kluz, C. -- Puchalski, Czeslaw -- Mellen, Martin -- Vukovic, Nenad -- Haščík, Peter -- Kunová, Simona
Microbiological quality of chicken’s thigh after vacuum packaging and fir essential oil treatment. In Modern Concepts & Developments in Agronomy. 4, 1 (2019), s. 1--7. ISSN 2637-7659.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
16.Microbiota of different wine grape berries
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Ivanišová, Eva -- Kántor, Attila -- Žiarovská, Jana -- Puchalski, Czeslaw -- Terentjeva, Margarita
Microbiota of different wine grape berries. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 174--181. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
17.Mikrobiologické a fyzikálno-chemické parametre slovenských medov: Microbiological and physico-chemical parameters of Slovak honey
Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava -- Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia
Mikrobiologické a fyzikálno-chemické parametre slovenských medov: Microbiological and physico-chemical parameters of Slovak honey.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 69--76. ISBN 978-80-552-1978-3.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
18.Mikrobiologické aspekty produkcie surového kravského mlieka
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Kačániová, Miroslava
Mikrobiologické aspekty produkcie surového kravského mlieka. In Chovateľ. 55, 1 (2019), s. 24. ISSN 0862-5573.
BDFOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Podrobnosti
19.Mikroskopické huby v rôznych odrodách hrozna slovenského pôvodu s dôrazom na zástupcov rodu Penicillium Link
Felšöciová, Soňa -- Tančinová, Dana -- Rybárik, Ľubomír -- Mašková, Zuzana -- Kačániová, Miroslava
Mikroskopické huby v rôznych odrodách hrozna slovenského pôvodu s dôrazom na zástupcov rodu Penicillium Link. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019. 93 s. ISBN 978-80-552-1975-2.
AABVedecké monografie vydané v domácich vydavateľstvách2019Podrobnosti
20.Mycobiota in traditional grapes and grape for ice wine production cultivated in Slovakia
Felšöciová, Soňa -- Kačániová, Miroslava
Mycobiota in traditional grapes and grape for ice wine production cultivated in Slovakia. In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 52, 1 (2019), s. 70--77. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
21.Mycotoxin-producing Penicillium spp. and other fungi isolated from grapes for wine production in Small Carpathians wine region
Felšöciová, Soňa -- Kačániová, Miroslava
Mycotoxin-producing Penicillium spp. and other fungi isolated from grapes for wine production in Small Carpathians wine region. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), s. 194--199. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
22.Oryginaľni botanični sorty medu v Ukrajini
Akuľonok, O.I. -- Stepanova, D.A. -- Adamčuk, Leonora Oleksandriena -- Kačániová, Miroslava
Oryginaľni botanični sorty medu v Ukrajini. In Problemy vyrobnyctva i pererobky prodovoľčoji syrovyny ta jakisť i bezpečnisť charčovych produktiv. Žitomir: Žitomirskij nacionaľnij agroekologičnij universitet, 2019, s. 74--77.
BFAAbstrakty odborných prác zo zahraničných podujatí (konferencie...)2019Podrobnosti
23.Riziká mikrobiálnej kontaminácie mäsa hydiny
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Riziká mikrobiálnej kontaminácie mäsa hydiny. In Chovateľ. 55, 2 (2019), s. 23. ISSN 0862-5573.
BDFOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Podrobnosti

Pomocou nasledujúceho tlačidla môžete zobrazený zoznam publikácií exportovať do formátu pre tabuľkový procesor Excel.