Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

doc. Ing. Simona Kunová, PhD.
Identifikačné číslo: 1589
Univerzitný e-mail: simona.kunova [at] uniag.sk
 
docentka CSc./PhD. - Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)

Kontakty     Absolvent     Výučba     Záverečná práca     
Projekty     Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Rok:
Zoraďovať podľa:

Vybraná osoba je autorom nasledujúcich publikácií.

Por.PublikácieKód KPČPopis KPČRokPodrobnosti
1.Accurate identification of bacterial isolates from milk products with matrix-assisted laser desorption / ionization time-of-flight mass spectrometry
Kačániová, Miroslava -- Terentjeva, Margarita -- Kunová, Simona -- Nagyová, Ľudmila -- Haščík, Peter -- Horská, Elena
Accurate identification of bacterial isolates from milk products with matrix-assisted laser desorption / ionization time-of-flight mass spectrometry. In 2nd Innovations in food science and technology. Munich: Dr. Ali Abas Wani, 2019, s. 50.
BFAAbstrakty odborných prác zo zahraničných podujatí (konferencie...)2019Podrobnosti
2.Anti-biofilm an antiradical activity of different essential oil
Kačániová, Miroslava -- Galovičová, Lucia -- Ivanišová, Eva -- Kántor, Attila -- Kunová, Simona -- Terentjeva, Margarita
Anti-biofilm an antiradical activity of different essential oil. In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 52, 1 (2019), s. 82--88. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
3.Antimicrobial activity of resveratrol and grape pomace extract
Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Tvrdá, Eva -- Ivanišová, Eva -- Kántor, Attila -- Žiarovská, Jana -- Terenjeva, Margarita -- Kačániová, Miroslava
Antimicrobial activity of resveratrol and grape pomace extract. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 363--368. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
4.Antimicrobial and antioxidant properties of essential oils against bacterial strains isolated from human semen
Kunová, Simona -- Tvrdá, Eva -- Ivanišová, Eva -- Ondrejovič, Miroslav -- Chmelová, Daniela -- Terentjeva, Margarita -- Kačániová, Miroslava
Antimicrobial and antioxidant properties of essential oils against bacterial strains isolated from human semen. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 9, (2019), s. 409--413. ISSN 1338-5178.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
5.Antimicrobial effect of Lactobacillus kunkeei against pathogenic bacteria isolated from bees´gut
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Ivanišová, Eva -- Terentjeva, Margarita -- Gasper, Jaroslav
Antimicrobial effect of Lactobacillus kunkeei against pathogenic bacteria isolated from bees´gut. In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 52, 2 (2019), s. 199--208. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
6.Application of MALDI-TOF mass spectrometry for identification of bacteria isolated from traditional Slovak cheese “Parenica”
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Application of MALDI-TOF mass spectrometry for identification of bacteria isolated from traditional Slovak cheese “Parenica”. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), s. 1294--1297. ISSN 1338-5178.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
7.Aromatické rastliny - silice - uplatniteľnosť v spotrebnej sfére = Aromatic plants - essential oils - their use in consumer’s sphere
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
Aromatické rastliny - silice - uplatniteľnosť v spotrebnej sfére = Aromatic plants - essential oils - their use in consumer’s sphere. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 11--13. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
8.Biological activity of essential oils against Staphylococcus spp. isolated from human semen
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Ondrejovič, Miroslav -- Chmelová, Daniela -- Terentjeva, Margarita -- Kunová, Simona -- Tvrdá, Eva
Biological activity of essential oils against Staphylococcus spp. isolated from human semen. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 9, (2019), s. 404--408. ISSN 1338-5178.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
9.Biomlieko - výbero k variabilite obsahových zložiek a formám predaja = Organic milk - variability of substances and forms od sale
Kačániová, Miroslava -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Kunová, Simona
Biomlieko - výbero k variabilite obsahových zložiek a formám predaja = Organic milk - variability of substances and forms od sale. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 53--55. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
10.Bravčové mäso - vplyv prírodných antimikrobiálnych látok na zachovanie jeho kvality
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Bravčové mäso - vplyv prírodných antimikrobiálnych látok na zachovanie jeho kvality. In Chovateľ. 55, (2019), s. 23--24. ISSN 0862-5573.
BDFOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Podrobnosti
11.Combined effect of vacuum packaging, fennel and savory essential oil treatment on the quality of chicken thighs
Kačániová, Miroslava -- Mellen, Martin -- Vukovic, Nenad -- Kluz, Maciej -- Puchalski, Czeslaw -- Haščík, Peter -- Kunová, Simona
Combined effect of vacuum packaging, fennel and savory essential oil treatment on the quality of chicken thighs. In Microorganisms. 7, 134 (2019), s. 5. ISBN 2076-2607 online.
ADMVedecké práce v zahraničných časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
12.Coriandrum sativum a Foeniculum vulgare - zo zloženia a účinkov ich silíc = Coriandrum sativum and Foeniculum vulgare - composition and effect of their essential oils
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
Coriandrum sativum a Foeniculum vulgare - zo zloženia a účinkov ich silíc = Coriandrum sativum and Foeniculum vulgare - composition and effect of their essential oils. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 17--19. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
13.Diversity of funghi in the traditional slovak cheese "Parenica"
Kačániová, Miroslava -- Felšöciová, Soňa -- Haščík, Peter -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Terentjeva, Margarita -- Kunová, Simona
Diversity of funghi in the traditional slovak cheese "Parenica". In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 52, 2 (2019), s. 94--99. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
14.Diversity of microorganisms in the traditional Slovak cheese
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Puchalski, Czeslaw -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Diversity of microorganisms in the traditional Slovak cheese. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 532--537. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
15.Diverstity of microorganisms in the traditional Slovak cheese
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Puchalski, Czeslaw -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Diverstity of microorganisms in the traditional Slovak cheese. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 532--537. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
16.K niektorým z rastlinných zástupcov v zameraní i pre využiteľnosť silíc = Some plant representatives in focus on the use plant essential oils
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
K niektorým z rastlinných zástupcov v zameraní i pre využiteľnosť silíc = Some plant representatives in focus on the use plant essential oils. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 14--16. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
17.K niektorým zo zmien biologických, fyzikálnych a chemických v priebehu dozrievania, skladovania ovocia = Some biological, physical and chemical changes during maturation and fruit storage
Kačániová, Miroslava -- Bernáth, Slavko -- Kunová, Simona -- Ivanišová, Eva -- Rovná, Katarína
K niektorým zo zmien biologických, fyzikálnych a chemických v priebehu dozrievania, skladovania ovocia = Some biological, physical and chemical changes during maturation and fruit storage. In SUDZINA, M. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Potenciál úžitkových záhrad, vinohradníctvo a domáca spotrebiteľská sféra. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 22--24. ISBN 978-80-973463-2-4.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
18.K využívaniu plodov Fragaria vesca v domácej spotrebiteľskej sfére pre produkciu nápojov a prehľadu rizík ich znehodnocovania prípadnou mikrobiálnou kontamináciou = The use of the fruits of Fragaria vesca in home processing sphere for drink production and the risk of their depreciation by microbial contamination
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Ivanišová, Eva -- Rovná, Katarína
K využívaniu plodov Fragaria vesca v domácej spotrebiteľskej sfére pre produkciu nápojov a prehľadu rizík ich znehodnocovania prípadnou mikrobiálnou kontamináciou = The use of the fruits of Fragaria vesca in home processing sphere for drink production and the risk of their depreciation by microbial contamination. In SUDZINA, M. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Potenciál úžitkových záhrad, vinohradníctvo a domáca spotrebiteľská sféra. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 35--37. ISBN 978-80-973463-2-4.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
19.Kozie mlieko - chuťové a aromatické vlastnosti = Coat milk - taste and aromatic properties
Kačániová, Miroslava -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Kunová, Simona
Kozie mlieko - chuťové a aromatické vlastnosti = Coat milk - taste and aromatic properties. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 59--61. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
20.Kozie mlieko - zo selektívneho zastúpenia obsahových zložiek a k niektorým látkam ovplyvňujúcich ich vybrané senzorické vlastnosti = Coat milk - composition of some substances and some content substances which influence sensory properties
Kačániová, Miroslava -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Kunová, Simona
Kozie mlieko - zo selektívneho zastúpenia obsahových zložiek a k niektorým látkam ovplyvňujúcich ich vybrané senzorické vlastnosti = Coat milk - composition of some substances and some content substances which influence sensory properties. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 56--58. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
21.Kravské mlieko - k súvislostiam akosti v požiadavkách na smernicu EÚ a k niektorým z aspektov pri získavaní mlieka k ošetreniu mliekarenskému a následným spracovaniam v apeláciách hlavne pre začínajúcich, príležitostných producentov a dodávateľov = Cow milk - requirements on quality according to EU directive and some aspects of milk obtaining, treatment and processing for beginners and occasional producers and suppliers
Kačániová, Miroslava -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Kunová, Simona
Kravské mlieko - k súvislostiam akosti v požiadavkách na smernicu EÚ a k niektorým z aspektov pri získavaní mlieka k ošetreniu mliekarenskému a následným spracovaniam v apeláciách hlavne pre začínajúcich, príležitostných producentov a dodávateľov = Cow milk - requirements on quality according to EU directive and some aspects of milk obtaining, treatment and processing for beginners and occasional producers and suppliers. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 41--43. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
22.Kyslomliečne produkty pre aplikovanie v potrebách gastronoického zužitkovania = Lactic acid products and their application in gastronomy
Kačániová, Miroslava -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Kunová, Simona
Kyslomliečne produkty pre aplikovanie v potrebách gastronoického zužitkovania = Lactic acid products and their application in gastronomy. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 68--70. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
23.Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper
Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 217--223. ISBN 978-80-552-1978-3.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
24.Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper
Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper. In GOLIAN, J. -- ČAPLA, J. Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 216--223. ISBN 978-80-552-1978-3.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
25.Lactic acid bacteria isolated from traditional cheese
Kačániová, Miroslava -- Felšöciová, Soňa -- Haščík, Peter -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Godočiková, Lucia -- Lopašovský, Ľubomír -- Terentjeva, Margarita -- Kunová, Simona
Lactic acid bacteria isolated from traditional cheese. In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 52, 2 (2019), s. 83--88. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
26.Matricaria resultita - zdroj silíc a k špecifikám niektorých z obsahových zložiek = Matricaria resultita - the source of essential oils and the specifics of some content component
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
Matricaria resultita - zdroj silíc a k špecifikám niektorých z obsahových zložiek = Matricaria resultita - the source of essential oils and the specifics of some content component. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 27--29. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
27.Microbiological quality of ground pork during storage after application of garlic
Kunová, Simona -- Lopašovský, Ľubomír -- Haščík, Peter -- Kačániová, Miroslava
Microbiological quality of ground pork during storage after application of garlic. In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 52, 1 (2019), s. 95--101. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
28.Microbiological quality of chicken’s thigh after vacuum packaging and fir essential oil treatment
Kačániová, Miroslava -- Kluz, C. -- Puchalski, Czeslaw -- Mellen, Martin -- Vukovic, Nenad -- Haščík, Peter -- Kunová, Simona
Microbiological quality of chicken’s thigh after vacuum packaging and fir essential oil treatment. In Modern Concepts & Developments in Agronomy. 4, 1 (2019), s. 1--7. ISSN 2637-7659.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
29.Microbiota of different wine grape berries
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Ivanišová, Eva -- Kántor, Attila -- Žiarovská, Jana -- Puchalski, Czeslaw -- Terentjeva, Margarita
Microbiota of different wine grape berries. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 174--181. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
30.Microbiota of the traditional Slovak sheep cheese "Bryndza"
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Štefániková, Jana -- Felšöciová, Soňa -- Godočiková, Lucia -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Microbiota of the traditional Slovak sheep cheese "Bryndza". In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 9, (2019), s. 482--486. ISSN 1338-5178.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
31.Mikrobiologická bezpečnosť chladenej hydiny pochádzajúcej z komerčnej siete: Microbiological safety of chilled poultry coming from a commercial network
Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Mikrobiologická bezpečnosť chladenej hydiny pochádzajúcej z komerčnej siete: Microbiological safety of chilled poultry coming from a commercial network.  In Hygiena a technologie potravin – XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita. (2019), s. 206--210. ISBN 978-80-7305-828-9.
AFCPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2019Podrobnosti
32.Mikrobiologické a fyzikálno-chemické parametre slovenských medov: Microbiological and physico-chemical parameters of Slovak honey
Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava -- Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia
Mikrobiologické a fyzikálno-chemické parametre slovenských medov: Microbiological and physico-chemical parameters of Slovak honey.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 69--76. ISBN 978-80-552-1978-3.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
33.Mliečneč výrobky - probiotické kultúry - spotrebitelia = Milk products - probiotic culture - consumers
Kačániová, Miroslava -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Kunová, Simona
Mliečneč výrobky - probiotické kultúry - spotrebitelia = Milk products - probiotic culture - consumers. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 65--67. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
34.Niektorí zástupcovia burinných druhov rastlín v záhradách - možnosti domáceho využitia pre ich liečivé účinky i ako zdroj antioxidantov = Some representatives of weeds in gardens - the possibilities of home use for their healing effect and as a source of antioxidants
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
Niektorí zástupcovia burinných druhov rastlín v záhradách - možnosti domáceho využitia pre ich liečivé účinky i ako zdroj antioxidantov = Some representatives of weeds in gardens - the possibilities of home use for their healing effect and as a source of antioxidants. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 33--36. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
35.Plody Fragaria vesca - selektívne k ich významu, z účinkov pre organizmus konzumentov a z odporúčaní pre možnosti ich využívania domácimi spotrebiteľmi = The fruits of strawberry (Fragaria vesca) - the importance, effects on organism of consumers and recommendation for the possibilities of their use by home consumers
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Ivanišová, Eva -- Rovná, Katarína
Plody Fragaria vesca - selektívne k ich významu, z účinkov pre organizmus konzumentov a z odporúčaní pre možnosti ich využívania domácimi spotrebiteľmi = The fruits of strawberry (Fragaria vesca) - the importance, effects on organism of consumers and recommendation for the possibilities of their use by home consumers. In SUDZINA, M. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Potenciál úžitkových záhrad, vinohradníctvo a domáca spotrebiteľská sféra. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 32--34. ISBN 978-80-973463-2-4.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
36.Porovnanie mikrobiologickej kvality vybraných jogurtov a biojogurtov: Comparison of microbiological quality selected yogurts and bio-yogurts
Kolačkovská, Jana -- Kozelová, Dagmar -- Kunová, Simona
Porovnanie mikrobiologickej kvality vybraných jogurtov a biojogurtov: Comparison of microbiological quality selected yogurts and bio-yogurts.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), s. 139--146. ISBN 978-80-552-1978-3.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
37.Prevalence of yeasts in locally produced cheese
Kačániová, Miroslava -- Felšöciová, Soňa -- Haščík, Peter -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Kunová, Simona -- Terentjeva, Margarita
Prevalence of yeasts in locally produced cheese. In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 52, 1 (2019), s. 89--94. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
38.Rastlinné silice – k aspektom ich získavania, stálosti, využívania a k najčastejším spôsobom aplikácii = Plant essential oils - aspects of their obtaining, stability, use and their the most often application method
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
Rastlinné silice – k aspektom ich získavania, stálosti, využívania a k najčastejším spôsobom aplikácii = Plant essential oils - aspects of their obtaining, stability, use and their the most often application method. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 8--10. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
39.Rastlinné silice - spôsoby ich získavania a Carum carvi ako príkladový zástupca s významným zastúpením a účinkami rastlinných silíc = Plant essential oils - the ways of their obtaining and Carum carvi
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
Rastlinné silice - spôsoby ich získavania a Carum carvi ako príkladový zástupca s významným zastúpením a účinkami rastlinných silíc = Plant essential oils - the ways of their obtaining and Carum carvi. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 24--26. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
40.Riziká mikrobiálnej kontaminácie mäsa hydiny
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Riziká mikrobiálnej kontaminácie mäsa hydiny. In Chovateľ. 55, 2 (2019), s. 23. ISSN 0862-5573.
BDFOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Podrobnosti
41.Rosa canina - hodnotný zástupca drevín s výraznými účinkami na organizmus spotrebiteľov = Rosa canina - valuable representative of trees with significant effect of consumer ́s organism
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
Rosa canina - hodnotný zástupca drevín s výraznými účinkami na organizmus spotrebiteľov = Rosa canina - valuable representative of trees with significant effect of consumer ́s organism. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 30--32. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
42.Satureja hortensis - zdroj silice a zastúpenie významných komponentov = Satureja hortensis the source of essential oils and content of many important components
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
Satureja hortensis - zdroj silice a zastúpenie významných komponentov = Satureja hortensis the source of essential oils and content of many important components. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 37--40. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
43.Selektívny výber niektorých rastlinných zástupcov pravidelne uplatňovaných v pestovateľských štruktúrach i menej tradičné druhy z hľadiska ich významnosti i pre bioaktívne zložky silíc = Selective use of some plant representatives which are regulary applied in growing structure and the use of less traditional species and their bioactive essential oils components
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
Selektívny výber niektorých rastlinných zástupcov pravidelne uplatňovaných v pestovateľských štruktúrach i menej tradičné druhy z hľadiska ich významnosti i pre bioaktívne zložky silíc = Selective use of some plant representatives which are regulary applied in growing structure and the use of less traditional species and their bioactive essential oils components. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 44--46. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
44.Sortiment mliečnych výrovkov - syry - súčasť domácej gastronómie = Milk produkcts - cheese - a part of home gastronomy
Kačániová, Miroslava -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Kunová, Simona
Sortiment mliečnych výrovkov - syry - súčasť domácej gastronómie = Milk produkcts - cheese - a part of home gastronomy. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 62--64. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
45.The effect of bee products and probiotic on meat performance of broiler chickens
Haščík, Peter -- Pavelková, Adriana -- Arpášová, Henrieta -- Čuboň, Juraj -- Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona
The effect of bee products and probiotic on meat performance of broiler chickens. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 9, 1 (2019), s. 88--92. ISSN 1338-5178.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
46.Thermo-degradative changes of rapeseed and sunflower oils during deep-frying French fries
Zeleňáková, Lucia -- Angelovičová, Mária -- Šnirc, Marek -- Žiarovská, Jana -- Kráčmar, Stanislav -- Gálik, Branislav -- Kunová, Simona
Thermo-degradative changes of rapeseed and sunflower oils during deep-frying French fries. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), s. 138--149. ISSN 1337-0960.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Podrobnosti
47.Trh s mliekom v rámci EÚ predaj surového kravského mlieka - mliečne automaty = Milk market within EU - sale of raw cow milk - milk machines
Kačániová, Miroslava -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Kunová, Simona
Trh s mliekom v rámci EÚ predaj surového kravského mlieka - mliečne automaty = Milk market within EU - sale of raw cow milk - milk machines. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 44--46. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
48.Výberovo k problematike hygieny mlieka = Some aspects of milk hygiene
Kačániová, Miroslava -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Kunová, Simona
Výberovo k problematike hygieny mlieka = Some aspects of milk hygiene. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 47--49. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
49.Výberový prehľad niektorých rastlinných zástupcov ako surovinových zdrojov a ich účinných látok = Some plant representatives as sources of essential oils and active compounds
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
Výberový prehľad niektorých rastlinných zástupcov ako surovinových zdrojov a ich účinných látok = Some plant representatives as sources of essential oils and active compounds. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 20--23. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
50.Významné obsahové zložky silice Foeniculum vulgare, Mentha piperita a z liečivých účinkov na organizmus užívateľov = The important content components of essential oils of Foeniculum vulgare, Mentha piperita essential oils and their healing effects on consumer’s body
Kačániová, Miroslava -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, T.
Významné obsahové zložky silice Foeniculum vulgare, Mentha piperita a z liečivých účinkov na organizmus užívateľov = The important content components of essential oils of Foeniculum vulgare, Mentha piperita essential oils and their healing effects on consumer’s body. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Význam rastlinných silíc a možnosti ich využívania v súčasnom spotrebiteľskom prostredí: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 15. ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove, 23. novembra 2019 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 41--43. ISBN 978-80-973463-3-1.
BEFOdborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Podrobnosti
51.Wine as a potential source of probiotic bacteria
Kačániová, Miroslava -- Kántor, Attila -- Felšöciová, Soňa -- Žiarovská, Jana -- Kunová, Simona -- Terentjeva, Margarita -- Ivanišová, Eva
Wine as a potential source of probiotic bacteria. In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 52, 2 (2019), s. 89--93. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Podrobnosti
52.Z vybraných vplyvov pôsobiacich na zloženie mlieka a k mikrobiológii surového kravského mlieka = Some factors which influence milk composition and microbiology of raw cow milk
Kačániová, Miroslava -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Kunová, Simona
Z vybraných vplyvov pôsobiacich na zloženie mlieka a k mikrobiológii surového kravského mlieka = Some factors which influence milk composition and microbiology of raw cow milk. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 50--52. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
53.Zastúpenie obsahových zložiek a zdraviu prospešné látky - Punica granatum = Pomegranates - content components and healthy favorable substances
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Ivanišová, Eva -- Rovná, Katarína
Zastúpenie obsahových zložiek a zdraviu prospešné látky - Punica granatum = Pomegranates - content components and healthy favorable substances. In SUDZINA, M. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Potenciál úžitkových záhrad, vinohradníctvo a domáca spotrebiteľská sféra. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 16--18. ISBN 978-80-973463-2-4.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti
54.Zastúpenie obsahových zložiek a zdraviu prospešné látky - Ziziphus jujuba = Ziziphus jujuba - representation of content components and healthy favorable substances
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Ivanišová, Eva -- Rovná, Katarína
Zastúpenie obsahových zložiek a zdraviu prospešné látky - Ziziphus jujuba = Ziziphus jujuba - representation of content components and healthy favorable substances. In SUDZINA, M. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Potenciál úžitkových záhrad, vinohradníctvo a domáca spotrebiteľská sféra. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, s. 19--21. ISBN 978-80-973463-2-4.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Podrobnosti

Pomocou nasledujúceho tlačidla môžete zobrazený zoznam publikácií exportovať do formátu pre tabuľkový procesor Excel.