Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

doc. Ing. Simona Kunová, PhD.
Identifikačné číslo: 1589
Univerzitný e-mail: simona.kunova [at] uniag.sk
 
docentka CSc./PhD. - Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)

Kontakty     Absolvent     Výučba     Záverečná práca     
Projekty     Publikácie     Vedené práce     

Rok:
Zoraďovať podľa:

Vybraná osoba je autorom nasledujúcich publikácií.

Por.PublikácieKód KPČPopis KPČRokPodrobnosti
1.Antibacterial activity of bees gut Lactobacilli against Paenibacillus Larvae in vitro
Kačániová, Miroslava -- Gasper, Jaroslav -- Terentjeva, Margarita -- Kunová, Simona -- Kluz, Maciej -- Puchalski, Czeslaw
Antibacterial activity of bees gut Lactobacilli against Paenibacillus Larvae in vitro.  In Advanced Research in Life Sciences. Warsaw : De Gruyter Open. 2, 1 (2018), s. 7--10. URL: http://dx.doi.org/10.1515/arls-2018-0020.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2018Podrobnosti
2.Antimicrobial activity and resistance of microorganisms isolated from honey bees
Kačániová, Miroslava -- Gasper, Jaroslav -- Terentjeva, Margarita -- Kunová, Simona -- Kluz, Maciej -- Hanus, Pawel -- Puchalski, Czeslaw
Antimicrobial activity and resistance of microorganisms isolated from honey bees. In Scientific papers: animal science and biotechnologies. 51, 1 (2018), s. 133--138. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2018Podrobnosti
3.Antimicrobial activity of Vitis vinifera L. pomace extract
Kačániová, Miroslava -- Terentjeva, Margarita -- Kántor, Attila -- Ivanišová, Eva -- Felšöciová, Soňa -- Puchalski, Czeslaw -- Kunová, Simona -- Lopašovský, Ľubomír -- Žiarovská, Jana
Antimicrobial activity of Vitis vinifera L. pomace extract. In Scientific papers: animal science and biotechnologies. 51, 1 (2018), s. 124--128. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2018Podrobnosti
4.Bacteria and yeasts isolated from different grape varieties
Kačániová, Miroslava -- Terenjeva, Margarita -- Felšöciová, Soňa -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Žiarovská, Jana -- Kluz, Maciej -- Hanus, P. -- Puchalski, Czeslaw -- Kántor, Attila
Bacteria and yeasts isolated from different grape varieties.  In Potravinárstvo. Nitrianske Hrnčiarovce : Združenie HACCP Consulting. 12, 1 (2018), s. 108--115. URL: https://dx.doi.org/10.5219/878.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2012Podrobnosti
5.Dlhodobé zmeny v epidemiológii bacilárnej dyzentérie na Slovensku: Long term changes in epidemiology of bacillary dysentery in Slovakia
Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Lopašovský, Ľubomír -- Žiarovská, Jana
Dlhodobé zmeny v epidemiológii bacilárnej dyzentérie na Slovensku: Long term changes in epidemiology of bacillary dysentery in Slovakia.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2018), s. 54--63. ISBN 978-80-552-1813-7.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
6.Gram-negative microorgaanisms isolated from fish and their sensitivity against essential oils
Kačániová, Miroslava -- Kluga, Alina -- Terentjeva, Margarita -- Kunová, Simona -- Puchalski, Czeslaw
Gram-negative microorgaanisms isolated from fish and their sensitivity against essential oils. In Scientific papers: animal science and biotechnologies. 51, 2 (2018), s. 115--120. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2018Podrobnosti
7.Hrozno pre spracovanie niektorých domácich produktov = Grapes for processing of some home products
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Puchalski, Czeslaw -- Kluz, Maciej -- Hanus, P.
Hrozno pre spracovanie niektorých domácich produktov = Grapes for processing of some home products. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 37--39. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
8.Identification of the Slovak traditional cheese "Parenica" microflora
Kačániová, Miroslava -- Terentjeva, Margarita -- Kunová, Simona -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Haščík, Peter -- Kluz, Maciej -- Puchalski, Czeslaw
Identification of the Slovak traditional cheese "Parenica" microflora. In Acta agraria Debreceniensis. 150, (2018), s. 227--239. ISSN 1587-1282.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2018Podrobnosti
9.Identifikácia mikroorganizmov hrozna, muštu a vína s využitím hmotnostnej spektrometrie Maldi TOF MS Biotyper = Identification of grape, must wine microorganisms with mass spectormetry Maldi TOF MS Biotyper
Kačániová, Miroslava -- Kántor, Attila -- Kunová, Simona -- Ivanišová, Eva -- Felšöciová, Soňa -- Kluz, Maciej -- Hanus, Pawel
Identifikácia mikroorganizmov hrozna, muštu a vína s využitím hmotnostnej spektrometrie Maldi TOF MS Biotyper = Identification of grape, must wine microorganisms with mass spectormetry Maldi TOF MS Biotyper. In Journal of tourism, hospitality and commerce. 9, 1 (2018), s. 65--72. ISSN 1804-3836.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2018Podrobnosti
10.Kontaminované ruky ako potenciálna hrozba pre bezpečnosť potravín: Contaminated hands as a potential threat to food safety
Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Lopašovský, Ľubomír
Kontaminované ruky ako potenciálna hrozba pre bezpečnosť potravín: Contaminated hands as a potential threat to food safety.  In Hygiena a technologie potravin – XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita. (2018), s. 332--337. ISBN 978-80-7305-808-1.
AFCPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2018Podrobnosti
11.MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of bacteria isolated from a traditional Slovak cheese: Parenica
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Terentjeva, Margarita -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Haščík, Peter
MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of bacteria isolated from a traditional Slovak cheese: Parenica. In KŇAZOVICKÁ, V. -- TOKÁROVÁ, K. -- HOLLÝ, D. -- KOLESÁROVÁ, A. Biotechnology and quality of raw materials and foodstuffs: book of abstracts of the 13th international scientific conference, Smolenice, September 17-19, 2018. 1. vyd. Nitra : Slovak University of Agriculture, 2018, s. 42. ISBN 978-80-552-1874-8.
AFHAbstrakty príspevkov z domácich konferencií2018Podrobnosti
12.Microorganisms isolated from the Slovak traditional cheese "Parenica" and their identification with mass spectrometry
Kačániová, Miroslava -- Terentjeva, Margarita -- Kunová, Simona -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Haščík, Peter -- Kluz, Maciej -- Puchalski, Czeslaw
Microorganisms isolated from the Slovak traditional cheese "Parenica" and their identification with mass spectrometry. In Scientific papers: animal science and biotechnologies. 51, 2 (2018), s. 76--82. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2018Podrobnosti
13.Microscopic fungi isolated from different Slovak grape varieties
Kunová, Simona -- Kántor, Attila -- Terentjeva, Margarita -- Felšöciová, Soňa -- Ivanišová, Eva -- Kluz, Maciej -- Hanus, P. -- Puchalski, Czeslaw -- Kádasi Horáková, Miriam -- Kačániová, Miroslava
Microscopic fungi isolated from different Slovak grape varieties.  In Potravinárstvo. Nitrianske Hrnčiarovce : Združenie HACCP Consulting. 12, 1 (2018), s. 438--443. URL: https://dx.doi.org/10.5219/893.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2012Podrobnosti
14.Mikrobiologická kvalita mäsa kurčiat ošetreného medom a cesnakom: Microbiological quality of chicken treated with honey and garlic
Kunová, Simona -- Zeleňáková, Lucia -- Lopašovský, Ľubomír -- Kačániová, Miroslava
Mikrobiologická kvalita mäsa kurčiat ošetreného medom a cesnakom: Microbiological quality of chicken treated with honey and garlic.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2018), s. 154--159. ISBN 978-80-552-1813-7.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
15.Mikrobiologická kvalita udených a údených pareníc vzrobených z kravského mlieka = Microbiological quality of smoked and non-smoked parenica produced from cow milk
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Haščík, Peter -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena
Mikrobiologická kvalita udených a údených pareníc vzrobených z kravského mlieka = Microbiological quality of smoked and non-smoked parenica produced from cow milk. In Journal of tourism, hospitality and commerce. 9, 2 (2018), s. 93--103. ISSN 1804-3836.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2018Podrobnosti
16.Ovčie mlieko, syry v gastronómii = Sheep´s milk, cheese in gastronomy
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Puchalski, Czeslaw -- Kluz, Maciej -- Hanus, Pawel
Ovčie mlieko, syry v gastronómii = Sheep´s milk, cheese in gastronomy. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebiteľský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 8. ročníka konferencie, konanej 5. januára 2018 na Zemplínskej Šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 62--66. ISBN 978-80-971784-6-8.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
17.PIWI odrody - k aspektom pre voľbu ich pestovania a z odrodového výberu = PIWI varieties - some aspects of their cultivation and varieties selection
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Puchalski, Czeslaw -- Kluz, Maciej -- Hanus, P.
PIWI odrody - k aspektom pre voľbu ich pestovania a z odrodového výberu = PIWI varieties - some aspects of their cultivation and varieties selection. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 40--41. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
18.Produkty z kozieho mlieka a výberovo k ich uplatniteľnosti v súčasnej gastronómii domácnosti = Products from goat´s milk and their use in the present home gastronomy
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Puchalski, Czeslaw -- Kluz, Maciej -- Hanus, Pawel
Produkty z kozieho mlieka a výberovo k ich uplatniteľnosti v súčasnej gastronómii domácnosti = Products from goat´s milk and their use in the present home gastronomy. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebiteľský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 8. ročníka konferencie, konanej 5. januára 2018 na Zemplínskej Šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 71--74. ISBN 978-80-971784-6-8.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
19.Profil intramuskulárneho tuku jahňacieho mäsa plemen cigája a merino = Intramuscular fat profile of meat of lamb Cigaja and Merino breed
Čuboň, Juraj -- Haščík, Peter -- Cviková, Petronela -- Hleba, Lukáš -- Bobko, Marek -- Kunová, Simona -- Pavelková, Adriana -- Tkáčová, Jana -- Tóth, Tomáš -- Ducková, Viera
Profil intramuskulárneho tuku jahňacieho mäsa plemen cigája a merino = Intramuscular fat profile of meat of lamb Cigaja and Merino breed. In Journal of tourism, hospitality and commerce. 9, 2 (2018), s. 16--26. ISSN 1804-3836.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2018Podrobnosti
20.Rapid identification with MALDI-TOF MS Biotyper of microorganisms isolated from raw cow milk
Kačániová, Miroslava -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Kunová, Simona
Rapid identification with MALDI-TOF MS Biotyper of microorganisms isolated from raw cow milk. In Journal of Pharmaceutical Sciences & Emerging Drugs. 6, (2018), s. 32. ISSN 2380-9477.
AFGAbstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií2018Podrobnosti
21.Sanitácia v potravinárstve
Kunová, Simona -- Zajác, Peter -- Čapla, Jozef
Sanitácia v potravinárstve. 2. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2018. 147 s. ISBN 978-80-552-1865-6.
BCISkriptá a učebné texty2018Podrobnosti
22.Use of Matrix-assisted laser-desorption/ionization (MALDI) biotyper for identification of microorganisms from white and red wine varieties during fermentation process
Kačániová, Miroslava -- Terenťjeva, I. V. -- Ivanišová, Eva -- Kántor, Attila -- Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Žiarovská, Jana -- Puchalski, Czeslaw
Use of Matrix-assisted laser-desorption/ionization (MALDI) biotyper for identification of microorganisms from white and red wine varieties during fermentation process. In Proceedings of the 8th international conference on the Quality and safety in food production chain. Wroclaw: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2018, s. 28. ISBN 978-83-9511359-0-3 (brož.).
AFGAbstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií2018Podrobnosti
23.Vína a gastronómia - výberovo o ich vhodnosti začleňovania i ako súčasť integračných zložiek = Wines and gastronomy - their suitability of implementation as part of ingredients
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Puchalski, Czeslaw -- Kluz, Maciej -- Hanus, P.
Vína a gastronómia - výberovo o ich vhodnosti začleňovania i ako súčasť integračných zložiek = Wines and gastronomy - their suitability of implementation as part of ingredients. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 48--50. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
24.Vnútrosvalový tuk jahňacieho mäsa plemien cigája a merino
Čuboň, Juraj -- Haščík, Peter -- Cviková, Petronela -- Kunová, Simona -- Tkáčová, Jana
Vnútrosvalový tuk jahňacieho mäsa plemien cigája a merino. In SciCell magazín. 1, 6 (2018), s. 1--11.
BDFOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2018Podrobnosti
25.Vybrané produkty z ovčieho mlieka - bežní spotrebitelia - domáca gastronómia = Some products from sheep´s milk - common consumers - home gastronomy
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Puchalski, Czeslaw -- Kluz, Maciej -- Hanus, Pawel
Vybrané produkty z ovčieho mlieka - bežní spotrebitelia - domáca gastronómia = Some products from sheep´s milk - common consumers - home gastronomy. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebiteľský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov z 8. ročníka konferencie, konanej 5. januára 2018 na Zemplínskej Šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 67--80. ISBN 978-80-971784-6-8.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
26.Výskyt koagulázopozitívnych stafylokokov vo vybraných potravinárskych komoditách: Occurence of coagulase-positive staphylococci in selected food commodities
Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava -- Tináková, Katarína -- Barátová, Eva -- Švecová, Gabriela
Výskyt koagulázopozitívnych stafylokokov vo vybraných potravinárskych komoditách: Occurence of coagulase-positive staphylococci in selected food commodities.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2018), s. 39--47. ISBN 978-80-552-1813-7.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti

Pomocou nasledujúceho tlačidla môžete zobrazený zoznam publikácií exportovať do formátu pre tabuľkový procesor Excel.