Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

doc. Ing. Soňa Felšöciová, PhD.
Identifikačné číslo: 1685
Univerzitný e-mail: sona.felsociova [at] uniag.sk
 
docentka CSc./PhD. - Katedra mikrobiológie (FBP)

Kontakty     Výučba     Záverečná práca     Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Rok:
Zoraďovať podľa:

Vybraná osoba je autorom nasledujúcich publikácií.

Por.PublikácieKód KPČPopis KPČRokPodrobnosti
1.Antimicrobial activity of Vitis vinifera L. pomace extract
Kačániová, Miroslava -- Terentjeva, Margarita -- Kántor, Attila -- Ivanišová, Eva -- Felšöciová, Soňa -- Puchalski, Czeslaw -- Kunová, Simona -- Lopašovský, Ľubomír -- Žiarovská, Jana
Antimicrobial activity of Vitis vinifera L. pomace extract. In Scientific papers: animal science and biotechnologies. 51, 1 (2018), s. 124--128. ISSN 1841-9364.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2018Podrobnosti
2.Bacteria and yeasts isolated from different grape varieties
Kačániová, Miroslava -- Terenjeva, Margarita -- Felšöciová, Soňa -- Ivanišová, Eva -- Kunová, Simona -- Žiarovská, Jana -- Kluz, Maciej -- Hanus, P. -- Puchalski, Czeslaw -- Kántor, Attila
Bacteria and yeasts isolated from different grape varieties.  In Potravinárstvo. Nitrianske Hrnčiarovce : Združenie HACCP Consulting. 12, 1 (2018), s. 108--115. URL: https://dx.doi.org/10.5219/878.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2012Podrobnosti
3.Fungal diversity in the grapes-to-wines chain with emphasis on penicillium species
Felšöciová, Soňa -- Mašková, Zuzana -- Kačániová, Miroslava
Fungal diversity in the grapes-to-wines chain with emphasis on penicillium species.  In Potravinárstvo. Nitrianske Hrnčiarovce : Združenie HACCP Consulting. 12, 1 (2018), s. 379--386. URL: https://dx.doi.org/10.5219/882.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2012Podrobnosti
4.Hrozno - zdroj i pre produkciu múky = Grape - source for flour production
Kačániová, Miroslava -- Felšöciová, Soňa -- Puchalski, Czeslaw -- Kluz, Maciej -- Hanus, P.
Hrozno - zdroj i pre produkciu múky = Grape - source for flour production. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 45--47. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
5.Choroba viniča hroznorodého - hniloba = Disease of grapevine - rot
Felšöciová, Soňa -- Vrábel, František -- Kántor, Attila -- Kačániová, Miroslava -- Hanus, P.
Choroba viniča hroznorodého - hniloba = Disease of grapevine - rot. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 62--64. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
6.Identifikácia mikroorganizmov hrozna, muštu a vína s využitím hmotnostnej spektrometrie Maldi TOF MS Biotyper = Identification of grape, must wine microorganisms with mass spectormetry Maldi TOF MS Biotyper
Kačániová, Miroslava -- Kántor, Attila -- Kunová, Simona -- Ivanišová, Eva -- Felšöciová, Soňa -- Kluz, Maciej -- Hanus, Pawel
Identifikácia mikroorganizmov hrozna, muštu a vína s využitím hmotnostnej spektrometrie Maldi TOF MS Biotyper = Identification of grape, must wine microorganisms with mass spectormetry Maldi TOF MS Biotyper. In Journal of tourism, hospitality and commerce. 9, 1 (2018), s. 65--72. ISSN 1804-3836.
ADEVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2018Podrobnosti
7.K systémom výroby hrozna určených pre produkciu niektorých vín = Some systems of grape production use for wine production
Kačániová, Miroslava -- Halásová, Kristína -- Felšöciová, Soňa -- Žiarovská, Jana -- Sudzinová, Janka
K systémom výroby hrozna určených pre produkciu niektorých vín = Some systems of grape production use for wine production. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 65--66. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
8.Kontaminácia vína zo sekundárneho prostredia = Contamination of wine from the secondary environment
Felšöciová, Soňa -- Vrábel, František -- Kántor, Attila -- Kačániová, Miroslava -- Hanus, P.
Kontaminácia vína zo sekundárneho prostredia = Contamination of wine from the secondary environment. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 58--61. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
9.Microscopic fungi isolated from different Slovak grape varieties
Kunová, Simona -- Kántor, Attila -- Terentjeva, Margarita -- Felšöciová, Soňa -- Ivanišová, Eva -- Kluz, Maciej -- Hanus, P. -- Puchalski, Czeslaw -- Kádasi Horáková, Miriam -- Kačániová, Miroslava
Microscopic fungi isolated from different Slovak grape varieties.  In Potravinárstvo. Nitrianske Hrnčiarovce : Združenie HACCP Consulting. 12, 1 (2018), s. 438--443. URL: https://dx.doi.org/10.5219/893.
ADNVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2012Podrobnosti
10.Najdôležitejšie mikroorganizmy vo vinárstve a ich úloha v technológii výroby vína = The most important microorganisms in winery and their role in the wine production technology
Felšöciová, Soňa -- Kántor, Attila -- Kačániová, Miroslava -- Puchalski, Czeslaw -- Hanus, Pawel
Najdôležitejšie mikroorganizmy vo vinárstve a ich úloha v technológii výroby vína = The most important microorganisms in winery and their role in the wine production technology. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 54--57. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
11.Pre domácich spracovateľov plodov Vitis vinifera - hroznové šťavy - spracovanie, význam, účinky = Grape juice - processing, importance, effects - for home processors of Vitis vinifera
Kačániová, Miroslava -- Felšöciová, Soňa -- Puchalski, Czeslaw -- Kluz, Maciej -- Hanus, P.
Pre domácich spracovateľov plodov Vitis vinifera - hroznové šťavy - spracovanie, význam, účinky = Grape juice - processing, importance, effects - for home processors of Vitis vinifera. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 42--44. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
12.Use of Matrix-assisted laser-desorption/ionization (MALDI) biotyper for identification of microorganisms from white and red wine varieties during fermentation process
Kačániová, Miroslava -- Terenťjeva, I. V. -- Ivanišová, Eva -- Kántor, Attila -- Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Žiarovská, Jana -- Puchalski, Czeslaw
Use of Matrix-assisted laser-desorption/ionization (MALDI) biotyper for identification of microorganisms from white and red wine varieties during fermentation process. In Proceedings of the 8th international conference on the Quality and safety in food production chain. Wroclaw: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2018, s. 28. ISBN 978-83-9511359-0-3 (brož.).
AFGAbstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií2018Podrobnosti
13.Výberovo k niektorým z mikroorganizmov a k ich vplyvom v súvislosti s vínami = Some microorganisms and their effect regards to wines
Kačániová, Miroslava -- Felšöciová, Soňa -- Puchalski, Czeslaw -- Kluz, Maciej -- Hanus, P.
Výberovo k niektorým z mikroorganizmov a k ich vplyvom v súvislosti s vínami = Some microorganisms and their effect regards to wines. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 51--53. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
14.Z možností využívania plodov Vitis vinifera v spotrebiteľskom prostredí domácností = Possibilities of use the fruits Vitis vinifera consumer environment of households
Kačániová, Miroslava -- Halásová, Kristína -- Felšöciová, Soňa -- Žiarovská, Jana -- Sudzinová, Janka
Z možností využívania plodov Vitis vinifera v spotrebiteľskom prostredí domácností = Possibilities of use the fruits Vitis vinifera consumer environment of households. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 67--69. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti
15.Z vybraných požiadaviek k niektorým odrodám určených pre produkciu vín = Some selected requirements for some varieties intended for wine production
Kačániová, Miroslava -- Halásová, Kristína -- Felšöciová, Soňa -- Žiarovská, Jana -- Sudzinová, Janka
Z vybraných požiadaviek k niektorým odrodám určených pre produkciu vín = Some selected requirements for some varieties intended for wine production. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebiteľského prostredia: zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účasťou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2018, s. 70--72. ISBN 978-80-971784-7-5.
AFDPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2018Podrobnosti

Pomocou nasledujúceho tlačidla môžete zobrazený zoznam publikácií exportovať do formátu pre tabuľkový procesor Excel.