Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Katarína Melichová, PhD.
Identifikačné číslo: 30654
Univerzitný e-mail: katarina.melichova [at] uniag.sk
 

Kontakty     
     
Výučba
     
Záverečná práca
     
Projekty
     
Publikácie     Vedené práce
     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce:
Diplomová práca
Názov práce:
Hodnotenie efektívnosti podpornej legislatívy a inštitucionálneho prostredia v programe Z farmy do škôl v Spojených štátoch
Autor:
Emily Nachtigal
Pracovisko:
Katedra regionalistiky a rozvoja vidieka (FEŠRR)
Vedúci práce:
Oponent:
Stav záverečnej práce:
Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:
anglický jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:
Assessing the Effectiveness of the Supporting Legislation and Institutional Environment in the United States’ Farm to School Program
Abstrakt:
The United States´ Farm to School program works to connect local producers with local school districts in the aim of serving more fresh food in the school lunch program, providing an additional market for producers and strengthening the community overall. In order to further develop the Farm to School program, states have passed numerous types of legislation. This thesis works to better understand if three of the Farm to School stakeholder groups in Minnesota believe legislation can ultimately help overcome the barriers they are currently facing while participating in the program. The three stakeholder groups observed in this thesis are producers, food hubs, and school districts. The stakeholder groups have different perceptions of the current state of the program as well as what local products are currently being used and what could be better utilized. The primary focus of this research was on producers and food hubs because the majority of literature available on the Farm to School program has focused on school districts, students, and public health. The study finds the states states that have passed Farm to School legislation generally see a higher percentage of school districts participating in Farm to School and a higher percentage of schools obtaining and serving local food from producers, food hubs, and cooperatives. The amount of legislation introduced and passed by state legislatures is increasing every year. It is important to understand if this legislation is having the desired impact on F2S programs and helping to overcome the barriers producers, food hubs, and school districts face.
Kľúčové slová:
food hubs, local procurement, Minnesota, farm to school

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene