Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Juraj Medo, PhD.
Identifikačné číslo: 1180
Univerzitný e-mail: juraj.medo [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra mikrobiológie (FBP)

Kontakty     Absolvent     Výučba     Projekty     Publikácie     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Rozvoj mikroskopických húb a kvasiniek počas sladovania jačmeňa
Autor: Ing. Marek Bucher
Pracovisko: Katedra mikrobiológie (FBP)
Vedúci práce: Ing. Juraj Medo, PhD.
Oponent:Ing. Štefan Dráb, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Development of microscopic fungi and yeasts during malting
Abstrakt:The presence of mycotoxins with a negative impact on human health is a frequent issue of beer. Mycotoxins are metabolites of microscopic fungi which may get into beer from malt. A plenty of mycotoxines is produced already on a field, or during the storage of barley. The aim of this work was to investigate, whatever the conditions of malting are suitable for the development of yeast and toxigenic microscopic fungi. For this purpose we characterized the species of microscopic fungi with endophytic growth in malting barley. We compared the amount and genus spectrum with those of grains sprouting after first day of malting ant those of the green malt before kilning. We analyzed the samples from five malt houses in two of malt houses totally. There was a very variable grain contamination in particular stages of malting. The most common genus detected were Aspergillus with 26% approximately, Penicillium 52%, Fusarium 3% and Alternaria 24%. These are capable of producing aflatoxins (B1, B2, G1, G2), ochratoxin A, alternariols, fumonizines, zealarenones and trichothecenes and therefore they mean a potential risk. Some species were developing and some supressed during a the malting, however, the development was not the same in all cases of malting. The yeast multiplied approximately from amount of 5.103 to 1,8.104 on barley, on a first day of malting from 1,5.105 to 2,9.106 at the end of malting from 1,5.106 to 2,1.107. Besides yeast, the genus Geotrichum was developed, which can be used as a starting culture because of it's ability to produce a wide spectrum of technologically notable enzymes.
Kľúčové slová:barely, malting, Geotrichum, toxins, microscopic filamentous fungi, Aspergillus, Penicillium, Fusarium

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene