Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Identifikačné číslo: 1516
Univerzitný e-mail: jana.kopcekova [at] uniag.sk
 
odborná asistentka CSc./PhD. - Katedra výživy ľudí (FAPZ)

Kontakty     Absolvent     Výučba     Projekty     
Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Konzumácia kyselinotvorných a zásadotvorných potravín a ich vplyv na zdravie
Autor: Ing. Katarína Fáziková
Pracovisko: Katedra výživy ľudí (FAPZ)
Vedúci práce: Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Oponent:prof. Ing. Marcela Capcarová, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Consumption base-forming and acid-forming foods and their impact on health
Abstrakt:Final work, Consumption base-forming and acid-forming foods and their impact on health, describes the problems of acid-base balance of the body, the cause of the acid-base disturbances and their impact on the human body. The aim of the study was to investigate the effects of the consumption of acid-forming foods and base-forming the state acid-base balance and thus determine to what extent are involved in causing disease. The work is divided into two parts, theoretical and practical. The theoretical part deals with the formation of acids and bases in the body that directly affect the condition of acid-base balance. Gives an overview of assessment methods, acid-base status of the organism, the methods of its own compensation conditions in the body and therapies in clinical practice. It includes an overview of the most frequent food with base-forming and acid-forming influences and other factors that may influence this condition. Further characterized by a disease that can be caused by disorders of acid-base balance, why and how these health problems occur. In the practical part attention was paid to income ratio base-forming and acid-forming foods, the occurrence of diseases and changes in urinary pH values on the basis of food consumed. Furthermore, looked at the impact of basic plant organisms and their potential uses in acidosis. The results of observations of volunteers demonstrated impact base-forming and acid-forming foods on human health.
Kľúčové slová:acid-base balance, base-forming foods , acid-forming foods

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene