Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Identifikačné číslo: 1516
Univerzitný e-mail: jana.kopcekova [at] uniag.sk
 
odborná asistentka CSc./PhD. - Katedra výživy ľudí (FAPZ)

Kontakty     Absolvent     Výučba     Projekty     
Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Konzumácia ovocia a zeleniny počas tehotenstva
Autor: Ing. Alžbeta Hercegová
Pracovisko: Katedra výživy ľudí (FAPZ)
Vedúci práce: Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Oponent:Ing. Eleonóra Krivosudská, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Fruit and vegetable consumption during pregnancy.
Abstrakt:Bc. HERCEGOVÁ Alžbeta: Fruit and vegetable consumption during pregnancy. [Master's thesis]. Slovak University of Agriculture. Faculty of Agrobiology and Food Resources. Adviser: Ing. Jana Kopčeková, PhD. In our century women dedicate attention to her pregnancy, they are trying to eat heatlhy and they follow the principles of good nutrition. They eat enough fruits and vegetables, especially fresh, thereby they ensure sufficient income of the vitamis, which they preffered before income of vitamins supplements. Pregnant women realize that income of vitamins in their diet is useful for their developing cyema. The aim of this thesis is to show the merits of receiving sufficient amounts of fruit and vegetables. We verifiged the certain goals of this thesis by questionnaire method. The analysis of interviews for pregnant women confirm out aims. Wer andomly choose 70 renspodents, from which 60 % follow healthy nutrition and 4 % don't follow it at all. 90 % of women eat breakfast regularly and 80 % eat luch regularly. 84 % of women prefer consuption of fresh fruits and vegetables in their diet and 16 % rather yes. 80 % of women consume fresh fruit seven times in a week and 60 % of our respondets anwered that in our geographical conditions is it apple. 54 % of women prefer fresh vegetables in their diet, only 13 % of women consume fresh vegateble seven times in week and from it 33 % consume most often tomato. This results indicate the lower income of vegetable against fruit. Only 3 % of women consume vitamine supplement in addition to fresh fruit and vegetables. By analysis of drinking schedule we found out that 56 % of women drink fresh fruit juice and 17 % of them drink water. The results of our thesis confirm that healthy nutrition and sufficient income of vitamis is importnant for pregnant women. We recommend to all pregnant women healthy nutrition, which is full of fresh fruit and vegetable. Keywords: pregnancy, nutrition, vitamins, fruit, vegetable, drinking schedule
Kľúčové slová:drinking schedule, vitamins, pregnancy, nutrition, fruit, vegetable

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene