Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Identifikačné číslo: 1516
Univerzitný e-mail: jana.kopcekova [at] uniag.sk
 
odborná asistentka CSc./PhD. - Katedra výživy ľudí (FAPZ)

Kontakty     Absolvent     Výučba     Projekty     
Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Bakalárska práca
Názov práce:Pozitíva a negatíva konzumácie bezlepkového pečiva u zdravej populácie
Autor: Bc. Daniela Kapušniaková
Pracovisko: Katedra výživy ľudí (FAPZ)
Vedúci práce: Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Oponent:Ing. Anna Kolesárová, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Positives and negatives of a gluten-free bread consumption in healthy population
Abstrakt:KAPUŠNIAKOVÁ, Daniela: Positives and negatives of a gluten-free bread consumption in healthy population. [Bachelor work]. – Slovak University of Agriculture in Nitra. Faculty of Agrobiology and Food Resources; Department of Human Nutrition – Supervisor of the bachelor thesis: Ing. Jana Kopčeková, PhD.- Nitra: FAPZ SPU, 2018. 45 p. The bachelor thesis is focused on positives and negatives of consummation of a gluten-free bread in healthy population. The aim of the thesis was to evaluate impact of a gluten-free bread on organism of healthy individual. We devided the bachelor thesis into seven chapters. At first, we characterised what is gluten, its prevalance, importance in human nutrition and nature of a gluten in bread. Next we focused on current problematics of a gluten-free trend and comsuption of a gluten-free bread and its impact on human population. The main part of thesis was composition of a gluten-free bread and its impact on humans helth. Lastly we devided diseases elicted by gluten intolerance in three grups: autoimmune disease, non-autoimmune disease and allergies. The results of thesis is, that consuption of a gluten-free bread should be assigned to patients, that are diagnosed with celiac disease.
Kľúčové slová:gluten-free bread, gluten-free diet, nutrition composition, gluten

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene