Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Identifikačné číslo: 1516
Univerzitný e-mail: jana.kopcekova [at] uniag.sk
 
odborná asistentka CSc./PhD. - Katedra výživy ľudí (FAPZ)

Kontakty     Absolvent     Výučba     Projekty     
Publikácie     Orgány     Vedené práce     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Bakalárska práca
Názov práce:Kakao a jeho význam vo výžive ľudí
Autor: Bc. Alexandra Zelovičová
Pracovisko: Katedra výživy ľudí (FAPZ)
Vedúci práce: Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Oponent:doc. PaedDr. Ing. Jana Žiarovská, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Cocoa and its importance in the human nutrition
Abstrakt:The most popular and best-selling sweet in the world is chocolate, whose main ingredient is cocoa. There are many kinds of chocolate. However, "healthy chocolate" is the one that contains more than 70% of cocoa, which is attributed to many positive health effects on the human organism. The aim of the work was to find and process available literary sources about history, botanical characteristics, chemical composition of cocoa and its effect on the human organism. Cocoa beans are rich in fat, containing at most about 50%. Cocoa fat is the most represented protein, and carbohydrates contain mainly starch, cellulose and simple sugars. It also contains fiber that is present in cocoa shells. Cocoa also contains vitamins and minerals that improve its nutritional features. The work has confirmed that cocoa plays an important role in human nutrition. Cocoa and chocolate consumption has many advantages. Benefits include the effect of cocoa on the cardiovascular system, it can reduce blood pressure and the risk of heart attack and stroke. It contains methylxanthines, which have a CNS-stimulating effect. Polyphenols have an antioxidant effect. It can also affect the development of diseases such as diabetes or obesity.
Kľúčové slová:Cocoa, Chocolate, Nutrition, Health

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene