Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Eduard Pintér, PhD.
Identifikačné číslo: 1539
Univerzitný e-mail: eduard.pinter [at] uniag.sk
 
odborný asistent CSc./PhD. - Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)

     
     
     
Vedené práce
     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce:
Diplomová práca
Názov práce:
Sledovanie zmien niektorých parametrov hrozna vybraných odrôd viniča hroznorodého počas dozrievania
Autor:
Pracovisko:
Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (FZKI)
Vedúci práce: Ing. Eduard Pintér, PhD.
Oponent:doc. Ing. Andrea Mendelová, PhD.
Stav záverečnej práce:
Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

Názov práce:
Monitoring of Changes of Some Grape Parameters of Selected Vitis vinifera Varieties During Ripening Period
Abstrakt:
The aim of the thesis was monitoring of changes of some parameters of grapes (content of glucose, fructose, malic acid, total acid) of selected varieties of Vitis vinifera (Alibernet, André, Bianca, Frankovka modrá – Blaufrankisch, Furmint, Kofranka, Muskat citronnyj, Müller-Thurgau, Riesling, Sauvignon, Traminer, Zweigeltrebe) during the ripening period. We took samples of grapes in two terms and then juice – at both terms of grape harvest – we took in 3 time variants (immediately from the mash - variant 0H; after 24 hours - variant 24H, ie after 24-hour maceration of the mash; after 72 hours – variant 72H), The juice was analyzed immediately on an Alpha Wine Analyzer (content of glucose, fructose, malic acid, potential alcohol content). In both sampling times and in all variants we found the highest content of fructose (154.82 g / l), glucose (116.27 g / l), malic acid (5.14 g / l), alcohol (14.93%), total sugars (257.00 g / l) in the grape (juice) of Bianka variety. The highest content of total acids in the 1st harvest term was found in the grape (juice) of Blaufränkisch (8.46 g / l). There were found statistically highly significant differences between varieties in all the monitored parameters, except the content of total acids where the differences between varieties were not-statistically significant). Results of grape analysis (must) confirmed changes in selected parameters of grapes and the need for their monitoring also from the point of view of the use of grapes.
Kľúčové slová:
malic acid, sugars, acids, grape, Vitis vinifera

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene