Ľudia na SPU

Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Oľga Karvacká
Identifikačné číslo: 34791
Univerzitný e-mail: qkarvacka [at] is.uniag.sk
 
Externá spolupracovníčka - Fakulta ekonomiky a manažmentu (SPU)

Kontakty     Absolvent     Záverečná práca     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Manažment výroby v podmienkach vinárskeho podnikateľského subjektu
Autor: Ing. Oľga Karvacká
Pracovisko: Katedra manažmentu (FEM)
Vedúci práce: doc. Ing. Radovan Savov, PhD.
Oponent:doc. Ing. Drahoslav Lančarič, PhD.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:slovenský jazyk

slovenský jazyk        anglický jazyk

Názov práce:Operations management in terms of wine business entity
Abstrakt:Currently, great emphasis is placed on the production area and its management. Production activity is mainly influenced by the efficiency of enterprises. Production is intentional human action, in which production inputs are transformed into production outputs. The production company is making and selling costs of goods and services the company receives revenues. Management is the process of planning, organizing, staffing, leading and control. An important part of business management is the management of production. Operations management contributes to the development of business, controls the production process, production systems and ensure its effective development. The aim of this thesis is the managerial and economic evaluation of the wine making process in society Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o., whose principal business is the cultivation of different varieties of grape and subsequent wine grape production, and the white, red and rose wine. In the literature review we discussed the definitions of enterprise management, operations management, production and manufacturing process, viticulture and wine production quality and marketing. In his own work, we address the production characteristics of the business management aspects of quality wine production, economic aspects of wine production and marketing aspects. Finally, we evaluate the individual achieve the production, management, economics and marketing results in the light of corporate information that we draw from the company's financial statements and internal documents. Economic indicators have increasing tendency up indicator for the overall labor productivity, which from year to year decline. We found that the highest business income and costs registred in the production of white wines, but the highest growth index yield and the cost of profitability for the period for red and rosé wine. The company reached a profit in each year, thus ensuring compliance with the basic objective of the business. The proposed measures related to organizational structure, cost and innovation in viticulture.
Kľúčové slová:viticulture and wine, production quality, marketing, enterprise management, operations management, production and manufacturing process

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Zobraziť zadanie

Časti práce s odloženým zverejnením:

Záverečná práca (prílohy záverečnej práce) neobmedzene
Posudky záverečnej práce neobmedzene