Prehľad vypísaných tém - Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov

Základné údajeTéma bola navrhnutá študentom, ktorého meno je uvedené v riadku Navrhol.
Typ práce: | Bakalárska práca |
Názov témy: | INULÍN A JEHO VPLYV NA ZDRAVIE |
Stav témy: | schválené |
Vedúci práce: | doc. Ing. Ivan Černý, PhD. |
Fakulta: | Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov |
Ústav: | Katedra rastlinnej výroby - FAPZ |
Max. počet študentov: | -- |
Navrhol: | Bc. Tünde Kajtár |
Abstrakt: | Cieľom práce je priniesť ucelenejší prehľad o pozitívnom vplyve a účinkoch inulínu na ľudské zdravie. V úvode práce definujeme pojem inulín a upriamime pozornosť na jeho využitie v potravinárskom priemysle. Podstatná časť práce je venovaná charakteristike a špecifikovaniu inulínových plodín, ktoré predstavujú prírodné zdroje inulínu. V ďalšej časti práce sa zameriavame na fyziologické účinky inulínu, predovšetkým jeho vplyvu na imunitný systém, účinku na hladinu cukru v krvi s ohľadom na ochorenie diabetes mellitus. Pomenovaniu ďalších možností jeho farmaceutickej aplikácie je venovaná posledná kapitola bakalárskej práce. V závere práce zhodnotíme pozitívne účinky inulínu na ľudský organizmus a tiež uvádzame odporúčania týkajúce sa jeho konzumácie. |
 | K téme nie sú zadané žiadne obmedzenia |