Prehľad vypísaných tém - Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Typ práce: | Diplomová práca |
Názov témy: | Antioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Dunaj a Nitria |
Stav témy: | schválené (prof. Ing. Janette Musilová, PhD. - vedúci pracoviska) |
Vedúci práce: | RNDr. Daniel Bajčan, PhD. |
Fakulta: | Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov |
Garantujúce pracovisko: | Katedra chémie - FBP |
Max. počet študentov: | 1 |
Akademický rok: | 2018/2019 |
Navrhol: | RNDr. Daniel Bajčan, PhD. |
Abstrakt: | Hrozno aj víno sú významným zdrojom antioxidantov vo výžive ľudí. Jednou z najdôležitejších skupín látok, ktoré sa vyskytujú v hrozne a víne sú polyfenoly. Mnohé štúdie potvrdili, že fenolické látky majú mnohopočetné biologické účinky, vrátane kardioprotektívnych, protizápalových, antikarcinogénnych, antivírusových a antibakteriálnych vlastností, ktoré sú pripisované hlavne ich antioxidačnej a antiradikálovej aktivite. Preto je dôležité poznať obsah polyfenolov a ich antioxidačné účinky v potravinách a nápojoch. |
Obmedzenie k téme
Na prihlásenie riešiteľa na tému je potrebné splnenie jedného z nasledujúcich obmedzení
Obmedzenie podľa štúdia
Tabuľka zobrazuje obmedzenia podľa štúdia, na ktoré musí byť študent zapísaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.
Program |
---|
I-VLU výživa ľudí |
Tabuľka zobrazuje obmedzenia na predmet, ktorý musí mať študent odštudovaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.
Pracovisko | Názov predmetu |
---|---|
Nenájdené žiadne vyhovujúce dáta. |