Prehľad vypísaných tém - Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Základné údaje

Typ práce: Diplomová práca
Názov témy: Rizikové kovy vo vlašských orechoch
Stav témy: schválené (prof. Ing. Janette Musilová, PhD. - vedúci pracoviska)
Vedúci práce: Ing. Ľuboš Harangozo, PhD.
Fakulta: Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Garantujúce pracovisko: Katedra chémie - FBP
Max. počet študentov: 1
Akademický rok:2018/2019
Navrhol: Ing. Ľuboš Harangozo, PhD.
Abstrakt: Vlašský orech (Juglans regia, nigra cinerea) má svoj domov v Ázii, Európe a Severnej Amerike. Je druhým najpopulárnejším orechom po mandli. USA, Francúzsko a Taliansko pestujú najviac vlašských orechov na svete. Francúzi z neho lisujú jemný (a drahý) olej mimoriadnych chuťových vlastností. Vlašské orechy zo všetkých orechov najúčinnejšie znižujú cholesterol a tým chránia srdce a cievy pred aterosklerózou. Vlašské orechy sú „potravou pečene a mozgu“ pre vysoký obsah vitamínov skupiny B, bielkovín a kvalitných, zdravých a bezpečných mastných kyselín.


Obmedzenie k téme

Na prihlásenie riešiteľa na tému je potrebné splnenie jedného z nasledujúcich obmedzení

Obmedzenie podľa štúdia
Tabuľka zobrazuje obmedzenia podľa štúdia, na ktoré musí byť študent zapísaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

Program
I-BKI bezpečnosť a kontrola potravín

Obmedzenie na predmety
Tabuľka zobrazuje obmedzenia na predmet, ktorý musí mať študent odštudovaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

PracoviskoNázov predmetu
Nenájdené žiadne vyhovujúce dáta.