Prehľad vypísaných tém - Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Základné údaje

Typ práce: Bakalárska práca
Názov témy: Význam a využitie kokosového orecha pre FAPZ výživa ľudí
Stav témy: schválené (prof. Ing. Janette Musilová, PhD. - vedúci pracoviska)
Vedúci práce: Ing. Ľuboš Harangozo, PhD.
Fakulta: téma pre všetky fakulty
Garantujúce pracovisko: Katedra chémie - FBP
Max. počet študentov: 1
Akademický rok:2019/2020
Navrhol: Ing. Ľuboš Harangozo, PhD.
Abstrakt: práca určená pre FAPZ odbor výživa ľudí . Plodom kokosovej palmy je veľká kôstkovica vajcového tvaru s priemerom približne 30 cm. Povrch je zelenej až žltozelenej farby. Kokos pôsobí na omladzovanie. Tým, že obsahuje správny tuk, pôsobí aj proti odvápneniu kostí, osteoporóze, bolestiach kostí a svalov po nadmernom zaťažení. Kokos dopĺňa minerály, takže sa odporúča pre detských pacientov pri prerezávaní zúbkov, aj pri lámaní vlasov a nechtov. Kokosový olej veľmi prospieva našej pokožke.

K téme nie sú zadané žiadne obmedzenia