Prehľad vypísaných tém - Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Základné údaje

Typ práce: Bakalárska práca
Názov témy: Rizikové kovy v semenách tekvice
Stav témy: schválené (prof. Ing. Janette Musilová, PhD. - vedúci pracoviska)
Vedúci práce: Ing. Ľuboš Harangozo, PhD.
Fakulta: Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Garantujúce pracovisko: Katedra chémie - FBP
Max. počet študentov: 1
Akademický rok:2019/2020
Navrhol: Ing. Ľuboš Harangozo, PhD.
Abstrakt: Tekvica obsahuje betakarotén, alfakarotén aj betakryptoxantín, člena skupiny karotenoidov, ktorý znižuje riziko vzniku rakoviny pľúc a hrubého čreva a tiež znižuje riziko nástupu reumatoidnej artritídy. Okrem toho má aj silné antioxidačné účinky. Tiež sa v nej nachádza luteín a zeaxatín – hviezdy v programe pre zdravie očí a ochranu zraku. V tekvici je aj vitamín A a trochu vápnika, železa, horčíka, fosforu a vlákniny. Nezabudnite, že karotenoidy potrebujú na svoju absorpciu tuk, preto si ju pripravuje s kúskom masla alebo olivového oleja.


Obmedzenie k téme

Na prihlásenie riešiteľa na tému je potrebné splnenie jedného z nasledujúcich obmedzení

Obmedzenie na študijný program
Tabuľka zobrazuje obmedzenie na študijný program, odbor, špecializáciu, ktorý musí mať študent zapísaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

ProgramZameranieŠpecializácia
B-BKB bezpečnosť a kontrola potravín-- nezadané -- -- nezadané --

Obmedzenie na predmety
Tabuľka zobrazuje obmedzenia na predmet, ktorý musí mať študent odštudovaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

PracoviskoNázov predmetu
Nenájdené žiadne vyhovujúce dáta.