Prehľad vypísaných tém - Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Základné údaje

Typ práce: Diplomová práca
Názov témy: Rizikové kovy v orechoch FAPZ Výživa ľudí
Stav témy: schválené (prof. Ing. Janette Musilová, PhD. - vedúci pracoviska)
Vedúci práce: Ing. Ľuboš Harangozo, PhD.
Fakulta: téma pre všetky fakulty
Garantujúce pracovisko: Katedra chémie - FBP
Max. počet študentov: 1
Akademický rok:2019/2020
Navrhol: Ing. Ľuboš Harangozo, PhD.
Abstrakt: Orechy sú charakteristické svojím veľkým obsahom kvalitných bielkovín, v ktorých nie je dostatok esenciálnej aminokyseliny (AK) lyzín -nenasýtených mastných kyselín (MK) – najmä mononenasýtenej olejovej kyseliny -vitamínov B včítane kyseliny listovej -vitamínu E – najmä v účinnej forme gama-tokoferol -minerálov a stopových prvkov – draslík, horčík, mangán, meď, selén, zinok -fytochemikálií – napr. kyselina elagová, rôzne flavonoidy a pod.

K téme nie sú zadané žiadne obmedzenia