Přehled vypsaných témat - Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Základní údaje

Typ práce: Diplomová práce
Název tématu: Mykocenóza vybraných bielych a modrých odrôd hrozna z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti
Stav tématu: schváleno (prof. Ing. Soňa Javoreková, PhD. - vedoucí pracoviště)
Vedoucí práce: doc. Ing. Soňa Felšöciová, PhD.
Fakulta: Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Garantující pracoviště: Katedra mikrobiológie (FBP)
Max. počet studentů: 1
Akademický rok:2019/2020
Navrhl: doc. Ing. Soňa Felšöciová, PhD.
Abstrakt: Diplomová práca bude zameraná na výskyt vláknitých mikromycét v bielych a modrých odrodách hrozna pochádzajúcich z Vrbovského vinohradníckeho rajónu. Hrozná budú zberané v technologickej zrelosti a následne mykologicky analyzované na endogénne a exogénne osídlenie. Pozornosť bude sústredená aj na zástupcov penicílií, pričom potenciálne toxinogénne kmene budú analyzované na produkciu vybraných mykotoxínov.

K tématu nejsou zadaná žádná omezení