Přehled vypsaných témat - Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Základní údaje

Typ práce: Diplomová práce
Název tématu:
Mykocenóza vybraných bielych a modrých odrôd hrozna z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti
Stav tématu:
schváleno (prof. Ing. Soňa Javoreková, PhD. - vedoucí pracoviště)
Vedoucí práce: doc. Ing. Soňa Felšöciová, PhD.
Fakulta:
Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Garantující pracoviště:
Katedra mikrobiológie (FBP)
Max. počet studentů:1
Akademický rok:
2019/2020
Navrhl:
doc. Ing. Soňa Felšöciová, PhD.
Abstrakt: Diplomová práca bude zameraná na výskyt vláknitých mikromycét v bielych a modrých odrodách hrozna pochádzajúcich z Vrbovského vinohradníckeho rajónu. Hrozná budú zberané v technologickej zrelosti a následne mykologicky analyzované na endogénne a exogénne osídlenie. Pozornosť bude sústredená aj na zástupcov penicílií, pričom potenciálne toxinogénne kmene budú analyzované na produkciu vybraných mykotoxínov.

K tématu nejsou zadaná žádná omezení