Summary of topics offered - Faculty of Biotechnology and Food Sciences

Basic information

Type of work:
Bachelor thesis
Topic:
Povojník batátový - zdroj nutričných a bioaktívnych látok v strave
State of topic:
approved (prof. Ing. Janette Musilová, PhD. - head of department)
Thesis supervisor: prof. Ing. Janette Musilová, PhD.
Faculty:
Faculty of Biotechnology and Food Sciences
Supervising department: Department of Chemistry - FBFS
Max. no. of students:
1
Academic year:
2019/2020
Proposed by:
Summary:
Povojník batátový (bataty, sladké zemiaky) je svojou malou náročnosťou na pestovanie vhodnou a atraktívnou plodinou pre poľnohospodárstvo s obmedzenými zdrojmi. Hlavnú zložku koreňa povojníka batátového predstavujú sacharidy, z nich najväčší podiel tvorí polysacharid škrob. Korene sú tiež významným zdrojom minerálnych látok, vitamínov, karotenoidov a polyfenolových zlúčenín s antioxidačnými vlastnosťami.


Limitations of the topic

To sign up for a topic it is necessary to fulfil one of the following restrictions

Restrictions by study
The table shows restrictions by study to which the student has to be enrolled in order to sign up for the given topic.

Programme
B-BKB Food Safety and Control

Limit to courses
The table shows limitations of a course the student has to complete to be able to register for a given topic.

Department
Course title
No suitable data found.