Summary of topics offered - Faculty of Biotechnology and Food Sciences
Type of work: | Bachelor thesis |
Topic: | Bezpečnosť verzus riziká potravinárskych farbív |
State of topic: | approved (prof. Ing. Janette Musilová, PhD. - head of department) |
Thesis supervisor: | prof. Ing. Janette Musilová, PhD. |
Faculty: | Faculty of Agrobiology and Food Resources |
Supervising department: | Department of Chemistry - FBFS |
Max. no. of students: | 1 |
Academic year: | 2019/2020 |
Proposed by: | prof. Ing. Janette Musilová, PhD. |
Summary: | V potravinárskom priemysle sa používajú farbivá prírodné, syntetické a farbivá syntetické s prírodnými identické. Každá z týchto skupín disponuje určitými pozitívnymi aj negatívnymi vlastnosťami. Nevýhodou prírodných farbív je, že oproti farbivám syntetickým sú náchylnejšie na teplotné zmeny, pH prostredia, sú drahšie, majú nižšiu farebnú mohutnosť a ich získavanie je podstatne náročnejšie. Na druhej strane sa zo zdravotného hľadiska dajú pokladať za prospešnejšie práve z dôvodu, že sú pre organizmus prirodzené a mnohé z nich majú dokonca priaznivý vplyv na zdravotný stav ľudí. |
Limitations of the topic
To sign up for a topic it is necessary to fulfil one of the following restrictions
Restrictions by study
The table shows restrictions by study to which the student has to be enrolled in order to sign up for the given topic.
Programme |
---|
B-VLU Human Nutrition |
The table shows limitations of a course the student has to complete to be able to register for a given topic.
Department | Course title |
---|---|
No suitable data found. |