Summary of topics offered - Faculty of Biotechnology and Food Sciences

Basic information

Type of work: Diploma thesis
Topic: Antioxidačný potenciál Ligurčeka lekárskeho (Levisticum officinale) na samčie reprodukčné bunky
State of topic: approved (prof. MVDr. Peter Massanyi, DrSc. - head of department)
Thesis supervisor: Ing. Eva Tvrdá, PhD.
Faculty: Faculty of Biotechnology and Food Sciences
Supervising department: Department of Animal Physiology - FBFS
Max. no. of students: 1
Academic year:2018/2019
Proposed by: Ing. Eva Tvrdá, PhD.
Summary: Ligurček lekársky (Levisticum officinale) je trvácou bylinou z čeľade mrkvovitých (Apiaceae), vňať a plody ktorej obsahujú éterické oleje (hlavná zložka ftalidy - laktóny), kumaríny, cukry, živicu, organické kyseliny a horčiny. Ligurček má vysoký obsah vitamínov. Odvar sa používa ako diuretikum na odvodnenie a vylučovanie škodlivých látok z tela. Pôsobí dehydratačne a má odhlieňovacie účinky. Celkovo posilňuje organizmus, predovšetkým nervovú a svalovú sústavu, zlepšuje činnosť srdca a obeh krvi. Pôsobí tiež ako mierne afrodiziakum. Cieľom diplomovej práce bude skúmanie in vitro účinkov extraktu Ligurčeka lekárskeho na pohybové parametre, oxidatívny profil a prevenciu oxidatívneho poškodenia kľúčových štruktúr bovinných spermií.


Limitations of the topic

To sign up for a topic it is necessary to fulfil one of the following restrictions

Restrictions by study
The table shows restrictions by study to which the student has to be enrolled in order to sign up for the given topic.

Programme
I-ABI Applied Biology

Limit to courses
The table shows limitations of a course the student has to complete to be able to register for a given topic.

DepartmentCourse title
No suitable data found.