Prehľad vypísaných tém - Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Základné údaje

Typ práce: Diplomová práca
Názov témy: Antioxidačný potenciál Ligurčeka lekárskeho (Levisticum officinale) na samčie reprodukčné bunky
Stav témy: schválené (prof. MVDr. Peter Massanyi, DrSc. - vedúci pracoviska)
Vedúci práce: Ing. Eva Tvrdá, PhD.
Fakulta: Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Garantujúce pracovisko: Katedra fyziológie živočíchov - FBP
Max. počet študentov: 1
Akademický rok:2018/2019
Navrhol: Ing. Eva Tvrdá, PhD.
Abstrakt: Ligurček lekársky (Levisticum officinale) je trvácou bylinou z čeľade mrkvovitých (Apiaceae), vňať a plody ktorej obsahujú éterické oleje (hlavná zložka ftalidy - laktóny), kumaríny, cukry, živicu, organické kyseliny a horčiny. Ligurček má vysoký obsah vitamínov. Odvar sa používa ako diuretikum na odvodnenie a vylučovanie škodlivých látok z tela. Pôsobí dehydratačne a má odhlieňovacie účinky. Celkovo posilňuje organizmus, predovšetkým nervovú a svalovú sústavu, zlepšuje činnosť srdca a obeh krvi. Pôsobí tiež ako mierne afrodiziakum. Cieľom diplomovej práce bude skúmanie in vitro účinkov extraktu Ligurčeka lekárskeho na pohybové parametre, oxidatívny profil a prevenciu oxidatívneho poškodenia kľúčových štruktúr bovinných spermií.


Obmedzenie k téme

Na prihlásenie riešiteľa na tému je potrebné splnenie jedného z nasledujúcich obmedzení

Obmedzenie podľa štúdia
Tabuľka zobrazuje obmedzenia podľa štúdia, na ktoré musí byť študent zapísaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

Program
I-ABI aplikovaná biológia

Obmedzenie na predmety
Tabuľka zobrazuje obmedzenia na predmet, ktorý musí mať študent odštudovaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.

PracoviskoNázov predmetu
Nenájdené žiadne vyhovujúce dáta.