Prehľad vypísaných tém - Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Typ práce: | Bakalárska práca |
Názov témy: | Gény súvisiace s vnímaním sladkej chuti |
Stav témy: | schválené (prof. Ing. Jozef Golian, Dr. - vedúci pracoviska) |
Vedúci práce: | doc. Ing. Radoslav Židek, PhD. |
Fakulta: | Fakulta biotechnológie a potravinárstva |
Garantujúce pracovisko: | Katedra hygieny a bezpečnosti potravín - FBP |
Max. počet študentov: | 1 |
Navrhol: | doc. Ing. Radoslav Židek, PhD. |
Abstrakt: | Vnímanie chutí je jedným zo základných kritérií pre výber potravy. Realizácia vnímania chuti je ovplyvnená expresiou génov ako aj bodovými mutáciami, ktoré sa môžu v týchto génoch nachádzať. Cieľom práce je zoštudovať problematiku vnímania chuti a poukázať na mutácie, ktoré by mohli mať výrazný vplyv na variabilitu v stravovacích návykoch. |
Obmedzenie k téme
Na prihlásenie riešiteľa na tému je potrebné splnenie jedného z nasledujúcich obmedzení
Obmedzenie podľa štúdia
Tabuľka zobrazuje obmedzenia podľa štúdia, na ktoré musí byť študent zapísaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.
Program |
---|
Nenájdené žiadne vyhovujúce dáta. |
Tabuľka zobrazuje obmedzenia na predmet, ktorý musí mať študent odštudovaný, aby sa mohol na danú tému prihlásiť.
Pracovisko | Názov predmetu |
---|---|
FBP | 541P307 Imunoanalýzy v biológii a potravinárstve |