Prehľad vypísaných tém - Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Aplikácia zobrazuje zoznam aktuálnych a schválených tém, ktoré sú vypísané pod zvoleným pracoviskom alebo pod všetkými jeho podriadenými pracoviskami. Obmedziť výpis tém môžete podľa nasledujúcich kritérií.

Pomocou nasledujúceho filtra môžete obmedziť zobrazované záznamy.

Typ práce:
Fakulta:
Program:
Vedúci témy:
Garantujúce pracovisko:

* | A | B | C | D | E | F | G | H | Ch | K | M | N | O | P | R | S | Š | T | Ť | Ú | V | Z | Ž

Por.
Typ
Názov témy
Vedúci práce
Garantujúce pracoviskoProgramUrčené pre
Podrobnosti
Obsadené/Max
Riešitelia
1.DP
- Využitie sekundárnych produktov mliekarenského priemyslu v procese výroby varených mäsových výrobkov
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--
SPU
Podrobnosti témy0 / ----
2.DP- Zmeny fyzikálno-chemických vlastností fermentovaných mäsových výrobkov v procese ich zreniaKročko, M.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--
SPU
Podrobnosti témy
0 / --
--
3.
BP
Abruskulárne mykorízne hubyMedo, J.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
4.
BP
Analýza chemických komponentov v muštochKatedra chémie (FBP)
B-VINB
SPU
Podrobnosti témy
1 / 1
Grolmusová, M.
5.
DP
Analýza kvality podzemných vôd na strednom Slovensku
Katedra chémie (FBP)
I-BKIFBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
6.
DPAnalýza mäsa diviakov v priebehu zreniaČuboň, J.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
I-TNI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
7.BP
Analýza pocitu vnemu horkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
8.
BP
Analýza pocitu vnemu chuti umami v závislosti na genetickú predispozíciu.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy0 / 1--
9.
BP
Analýza pocitu vnemu sladkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.
Židek, R.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
10.
BP
Analýza pocitu vnemu slanej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.
Židek, R.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
11.
BP
Analýza pocitu vnemu tukovej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
--
FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
12.
BP
Analýza studničných vôd z hľadiska rizikových prvkovKatedra chémie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
13.
BP
Analýza vplyvu glyfosátových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôde
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABBFBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
14.
BP
Analýza vplyvu triazínových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôde
Medo, J.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
15.
DP
Analýza zápalových markerov v krvi vysokoprodukčných dojníc
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
SPU
Podrobnosti témy
0 / 1
--
16.
BP
Animálne modely pre výskum diabetes mellitus
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
17.
DP
Antibiotická rezistencia baktérií izolavných z tepelne neošetrených rastlinných produktovHleba, L.
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKI
SPU
Podrobnosti témy0 / 1--
18.BPAntibiotická rezistencia baktérií izolovaných zo zeleninyHleba, L.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy0 / 1
--
19.
DP
ANTIBIOTICKÁ REZISTENCIA ENTEROKOKOV IZOLOVANÝCH Z BRUŠNÝCH DUTÍN KURČIAT
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--SPU
Podrobnosti témy
0 / ----
20.
BPAntibiotická rezistencia u baktérií všeobecne považovaných za bezpečnéHleba, L.Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABTB
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
21.
BP
Antifungálne prípravky využívané v potravinárstve
Tančinová, D.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-BKB
SPU
Podrobnosti témy0 / 1--
22.DPAntimikrobiálna rezistencia baktérií izolovaných zo zeleninyHleba, L.
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
23.
BP
Aplikácia 2D elektroforézy pri analýze proteómu cereálii
Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)
B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
24.
BP
Autentifikácia biopotravínBobková, A.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
B-BKBFBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
25.
BP
Baktérie všeobecne považované za bezpečné ako zdroje antibiotickej rezistencieHleba, L.Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABTB
FBPPodrobnosti témy
1 / 1
Belaň, Š.
26.
BP
Baktérie všeobecne považované za bezpečné ako zdroje antibiotickej rezistencieHleba, L.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKB
FBP
Podrobnosti témy0 / 1
--
27.
BP
Bataty ako zdroj nutričných a bioaktívnych látok v strave
Katedra chémie (FBP)B-BKB
FBP
Podrobnosti témy0 / 1
--
28.
DP
Bezpečnosť a kvalita výsledného produktu spontánneho kvasenia a kvasenia s využitím aktívnych suchých kvasiniek
Czako, P.
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
29.
DP
Bezpečnosť konzumácie vybraných strukovín z hľadiska obsahu ťažkých kovov
Katedra chémie (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
30.DPBezpečnosť mliečnych výrobkov a ich konzumácia žiakmiKatedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKI
FBP
Podrobnosti témy0 / 1--
31.
DP
Bioaktívne látky ako zložky semenných extenderovKatedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
SPU
Podrobnosti témy
0 / --
--
32.BPBioaktívne látky ako zložky semenných extenderov
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
SPU
Podrobnosti témy
0 / --
--
33.
BP
Bioaktívne metabolity aktinomycét a ich vplyv na rast rastlín
Javoreková, S.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
SPUPodrobnosti témy
0 / 1
--
34.
BP
Bioaktívne metabolity aktinomycét a ich vplyv na rast rastlínJavoreková, S.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
SPU
Podrobnosti témy
0 / 1--
35.BP
Biologicky aktívne látky rastlín čeľade Apiaceae
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-BKB
FBPPodrobnosti témy0 / 1--
36.
BP
Biologicky aktívne látky rastlín čeľade LauraceaeKatedra mikrobiológie (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy0 / --
--
37.
BP
Celogenómové sekvenovanie mikroorganizmovMedo, J.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
FBP
Podrobnosti témy0 / 1
--
38.
DP
Detekcia antibiotickej rezistencie u karbapeném-rezistentnej Klebsiella pneumoniae
Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
39.BPDetekcia entomopatogénnych húb v pôde pomocou PCRMedo, J.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
40.
DP
Detekcia kofeínu ako markera kvality a obľúbenosti kávy
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
41.
DP
Detekcia lunazínového génu pomocou digitálnej PCRTomka, M.
Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)
I-ATI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
42.
DP
Detekcia mechanizmov antibiotickej rezistencie baktérií mliečneho kvasenia
Hleba, L.Katedra mikrobiológie (FBP)
I-ABI
FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
43.
DP
Detekcia zložiek C. canephora súvisiacich s kvalitou nápoja
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 2--
44.
DP
Determinácia účinku bioaktívnych látok na funkciu Leydigových buniek
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-ATIFBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
45.
BP
Dioxíny a polychlorované bifenyly v produktoch živočišneho povodu
Trebichalský, P.Katedra chémie (FBP)
--
SPUPodrobnosti témy
0 / --
--
46.
DP
Diverzita zástupcov rodu Fusarium na jačmeni a pšenici slovenského pôvoduMašková, Z.
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKI
SPU
Podrobnosti témy
1 / 1 Magdolen, G.
47.
DP
Drobné ovocie ako zdroj antibioticky rezistentných baktérií
Hleba, L.
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKI
FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
48.
BPDrobné ovocie ako zdroj mikroorganizmov patogénych pre človekaMedo, J.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
Maňová, M.
49.BPEfluxné systémy ako mechanizmy antibiotickej rezistencieKatedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
Poláková, S.
50.DPEndogénna mykocénoza pšenice slovenského pôvodu so zameraním na toxinogénny rod PenicilliumBarboráková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBP
Podrobnosti témy
1 / 1
Frantová, D.
51.BPEnvironmentálne polutanty ako rizikové faktory potravového reťazcaKatedra fyziológie živočíchov (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
52.
DP
Environmentálne polutanty vo vzťahu ku zdraviu divožijúcich zvieratKatedra fyziológie živočíchov (FBP)I-ABIFBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
53.
BP
Enzymatické mechanizmy rezistencie baktérií
Hleba, L.Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
54.BP
Escherichia coli v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravinách
Medo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
55.
BPFaktory vplývajúce na technologickú a gastronomickú kvalitu mäsaKatedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-APB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
56.
BP
Falšovanie a autentifikácia kávy a výrobkov s prídavkom kávy
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
B-BKB
SPUPodrobnosti témy
1 / 1
Brenesselová, A.
57.
BP
Gastronomické podujatia vo vybranom regióneKozelová, D.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
B-PTG
FBPPodrobnosti témy
0 / 2
--
58.
BP
Gastronomické podujatia vo vybranom regióne
Kozelová, D.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
B-PTG
FBP
Podrobnosti témy
0 / 2
--
59.
BP
Gény súvisiace s vnímaním sladkej chuti
Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy0 / 1
--
60.
DP
Hodnotenie kvality mäsa jahniatČuboň, J.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
I-TNI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
61.
DP
Hodnotenie oxidačnej stability chladených kurčacích stehien po aplikácii pamajoránovej siliceAngelovičová, M.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
62.
DPHodnotenie vybraných technologických parametrov piva pripraveného rôznymi spôsobmi chmelenia v prevádzkových podmienkachDráb, Š.
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
1 / --
63.
DPHodnotenie vybraných zložiek kávy s antioxidačným potenciálomBobková, A.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKI
FBP
Podrobnosti témy0 / 1--
64.
BP
Charakteristika bioaktívnych látok v rode Allium a ich vplyv na zdravie človeka
Lidiková, J.Katedra chémie (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
0 / --
--
65.
BP
Charakteristika sírnych zlúčenín vo vybraných druhoch Allium a ich potenciálny vplyv na zdravie človekaLidiková, J.Katedra chémie (FBP)--SPU
Podrobnosti témy
0 / 1--
66.DP
Charakteristika vybraných druhov bylinných čajov z pohľadu minerálneho zloženia
Katedra chémie (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1 Dírerová, D.
67.
DP
Charakterizácia vybraných bioaktívnych látok v komerčne dostupných bylinných čajoch
Katedra chémie (FBP)I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
68.BP
Chemická kontaminácia hydinového mäsa a vajec
Pavelková, A.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-BKBFBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
69.
DP
Cholesterol v kurčacom mäse po aplikácii rozličných druhov a kombinácie rastlinných silíc
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
--
FBPPodrobnosti témy0 / 1--
70.
BP
Komunita mikroorganizmov v komposte a metódy jej analýzyMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
71.
DP
Komunita vláknitých mikroskopických húb na bobuliach hrozna dopestovaného vo Vrbovskom vinohradníckom regióne s dôrazom na rod AlternariaMašková, Z.
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1
72.
DP
Koncentrácia pohlavných hormónov vysokoprodukčných dojníc v závislosti od produkcie
Slanina, T.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
SPU
Podrobnosti témy
0 / 1--
73.
BP
Kontaminácia vodných tokov na SlovenskuKatedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
74.
DP
Kontrola minerálneho zloženia komerčne dostupných medov
Katedra chémie (FBP)
I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
75.BP
Kontrola obsahu ortuti v sladkovodných rybách z vybranej lokality
Katedra chémie (FBP)B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
76.
BPKontrola obsahu rizikových prvkov v svalovine rýb z vybranej lokalityKatedra chémie (FBP)
B-BKB
FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
77.DP
Kumulácia ortuti v orechoch
Harangozo, Ľ.Katedra chémie (FBP)I-BKI
FBP
Podrobnosti témy0 / 1--
78.
DP
Kvalita spermií baranov zošľachtenej valašky
Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)
--FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
Pilka, B.
79.BP
Maskované mykotoxíny a deriváty mykotoxínov v potravinách
Mašková, Z.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-BKBFBP
Podrobnosti témy
1 / 1 Palenčárová, L.
80.
DP
Metagenomická analýza mikroorganizmov asociovaných s rastlinami tekviceMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
81.
DPMetagenomická analýza mikroorganizmov osídľujúcich plody broskýň počas dozrievaniaMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1 Medvecká, F.
82.
BPMetodika detekcie mechanizmov rezistencie baktériíHleba, L.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
SPU
Podrobnosti témy
0 / 1
--
83.
BP
Metódy používane na izoláciu a detekciu entomopatogénnych húb v rôznych prostrediach
Medo, J.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
84.
BP
Mikro a makro elementy v tkanivách zvierat a ich vzťah ku redox markerom
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
B-ABBFBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
85.
BP
Mikrobiologická a toxikologická kvalita korenín a byliniekKatedra mikrobiológie (FBP)
B-BKB
FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
86.
BP
Mikrobiologickí škodcovia v skladoch
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
87.
BP
Mikroskopické huby spôsobujúce znehodnocovanie jahôd
Tančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
88.
BP
Mliečne tuky
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-APBFBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
89.
BP
Moderné analytické metódy využívané na kontrolu zloženia mäsových výrobkov
Katedra chémie (FBP)
B-BKBFBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
90.
BP
Moderné analytické metódy využívané na kontrolu zloženia mäsových výrobkovKatedra chémie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
91.BP
Modulačné účinky alkaloidov na živočíšne bunky in vitro
Kolesárová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)B-ABTBFBPPodrobnosti témy0 / 1
--
92.
DP
Monitoring obsahu rizikových prvkov v rôznych anatomických častiach vybraných druhov jedlých divorastúcich húb
Katedra chémie (FBP)
I-BKIFBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
93.
BP
Možnosti aplikácie CO pri balení potravín.
Pavelková, A.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
94.
DP
Možnosti využitia hmyzu pri výrobe potravín živočíšneho pôvodu
Pavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy0 / 1
--
95.
BPMožnosti využitia vláknitých mikroskopických húb v biotechnológiáchMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABTB
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1 Mikúš, L.
96.
DPMykotická diverzita v procese výroby červených vínFelšöciová, S.
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-TNI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
97.DP
Mykotická diverzita v procese výroby bielych vín
Felšöciová, S.Katedra mikrobiológie (FBP)I-TNIFBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
98.
BP
Netradičné druhy obilnín a ich využitie v gastronómii.Kolesárová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
B-PTG
FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
99.
BP
Netradičné druhy ovocia a ich využitie v gastronómiiKolesárová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-PTGFBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
100.BP
Nutričné a antinutričné zložky múky
Trebichalský, P.
Katedra chémie (FBP)
B-PTGSPUPodrobnosti témy0 / ----
101.BPNutričné hodnotenie potravín pri príprave regionálnych pokrmov
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
B-PTG
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
102.
DP
Nutričné ukazovatele, biogénne prvky a rizikové prvky v technologickom procese spracovania klobás
Massanyi, P.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
I-TNI
FBP
Podrobnosti témy0 / 1--
103.
DP
Nutričné ukazovatele, biogénne prvky a rizikové prvky v technologickom procese spracovania klobásMassanyi, P.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
104.
DP
Obsah bioaktívnych látok a sírnych zlúčenín v rode Allium vplyvom rôznych technologických postupovLidiková, J.
Katedra chémie (FBP)
--SPU
Podrobnosti témy
0 / 1
--
105.DPObsah fytochemikálií vo vybraných druhoch rodu Allium a význam pri udržaní ľudského zdravia
Katedra chémie (FBP)
--
FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
106.BP
Obsah ortuti vo vybraných druhoch orechov
Katedra chémie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
107.
BP
Obsah rizikových prvkov v jedlých divorastúcich hubách z rôzne environmentálne zaťažených oblastí SlovenskaKatedra chémie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
108.BPObsah stopových prvkov a ich vplyv na obsah vitamínu C v plodoch Ruže šípovej (Rosa canina L)
Katedra chémie (FBP)
--SPU
Podrobnosti témy
1 / 1 Gánovská, S.
109.BP
Operačné taxonomické jednotky v ekológii mikroorganizmov
Medo, J.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
110.
BP
Ovocie ako potenciálny zdroj antibioticky rezistentných baktérií
Hleba, L.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBP
Podrobnosti témy
0 / ----
111.DP
Oxidačná stabilita chladených kurčacích stehien po aplikácii pamajoránovej silice
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
112.DP
Oxidačná stabilita mrazených kurčacích stehien po aplikácii pamajoránovej silice
Angelovičová, M.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
I-BKI
FBPPodrobnosti témy0 / 1--
113.
BP
(Oxidatívny status endotelových buniekKatedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
114.DP
PCR detekcia Entomopatogénnej huby Entomophaga maimaiga v pôde
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
115.
BP
Perspektívy zlepšenia atribútov kvality a bezpečnosti potravín ich ošetrením metódou vysokého tlaku
Čurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy0 / 1
--
116.
BP
Pigmenty produkované mikroorganizmami z rodu Streptomyces
Katedra mikrobiológie (FBP)
--
SPU
Podrobnosti témy
0 / --
--
117.
DPPorovnanie kvality medov rôzneho pôvodu z pohľadu fyzikálno-chemických vlastnostíKatedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNISPU
Podrobnosti témy
0 / 2
--
118.
DP
Porovnanie studničných vôd a analýza ich ukazovateľov
Stanovič, R.Katedra chémie (FBP)
I-BKI
FBPPodrobnosti témy0 / 1--
119.
DP
Porovnanie účinosti detekcie lunazínového peptidu pomocou 1D a 2D elektroforézy
Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)
I-BKIAFBPPodrobnosti témy0 / 1
--
120.DPPorovnanie účinosti detekcie lunazínového peptidu pomocou 1D a 2D elektroforézyChňapek, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)
I-ATI
FBPPodrobnosti témy0 / 1
--
121.
DP
Posúdenie texturálnych parametrov vybraných druhov salám pri stanovených podmienkach skladovaniaČurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
122.
BP
Pozberové kazenie ovocia a zeleniny s dôrazom na vláknité mikroskopické huby
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1
123.
BP
Probiotiká a ich možnosti využitia pri balení potravín
Pavelková, A.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
124.DP
Profil mastných kyselín jahniat v systéme pasienkového chovu
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
125.
DPProteómová a genómová charakteristika vybraných genotypov pšenice letnejKatedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
126.
DP
Proteómová a genómová charakteristika vybraných genotypov pšenice špaldyChňapek, M.
Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)
I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
127.DPProteómová a genómová charakteristika vybraných genotypov pšenice tvrdejChňapek, M.
Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)
I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
128.
BP
Regionálna distribúcia zloženia zásobných bielkovín pšenice letnej
Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)
B-ABTB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
129.
DizP
Reprodukčné parametre zajačej zveri (Lepus europaeus) vo voľnej prírode a vo farmovom chove Slamečka, J.Fakulta biotechnológie a potravinárstva
D-BIO
FBPPodrobnosti témy0 / 1
--
130.
BPRiziká interakcie obal - potravina
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-BKB
FBPPodrobnosti témy0 / 1--
131.
BPRiziká kontaminácie surovín a potravín rastlinného pôvodu z Tekovského regiónu.Musilová, J.
Katedra chémie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
132.
BP
Riziká vstupu ťažkých kovov do potravového reťazca
Katedra chémie (FBP)B-BKBFBP
Podrobnosti témy
1 / --
Lanczová, V.
133.
BPRiziká vzniku akrylamidu v potravináchMusilová, J.Katedra chémie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
134.
BP
Riziko kontaminácie lesných plodov ťažkými kovmi z oblasti HorehroniaMusilová, J.Katedra chémie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
135.
DP
Rizikové kovy v pistáciach
Katedra chémie (FBP)I-BKIFBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
136.
DPRizikové kovy v pôde a ich vplyv na bezpečnosť dopestovaných poľnohospodárskych plodínMusilová, J.Katedra chémie (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
1 / --
Kemiačová, L.
137.
BP
Rizikové kovy v semenách tekvice
Harangozo, Ľ.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
138.
BP
Rizikové prvky a ich negatívny účinok na ľudský organizmus
Katedra chémie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
139.DPRizikové prvky v orechochHarangozo, Ľ.Katedra chémie (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
140.
BP
Rybie mäso ako potencionálny zdroj aktívnych látok
Haščík, P.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-APB
B-BKB
SPU
Podrobnosti témy0 / 1--
141.
BP
Salmonela v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
142.DPSTANOVENIE ANTIBIOTICKEJ REZSITENCIE ENTEROKOKOV IZOLOVANýCH ZO SUROVíN žIVOčíšNEHO PôVODUKatedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--
SPU
Podrobnosti témy
0 / --
--
143.
DP
Súčasné stanovenie viacerých prvkov v plodniciach volne rastúcich húb
Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)
I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
144.
BP
Súčasné trendy v príprave pokrmov.Kolesárová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
B-PTG
FBPPodrobnosti témy1 / 1 Bojdová, A.
145.
BPŠaláty z čerstvej listovej zeleniny ako zdroj mikroorganizmov patogénych pre človeka
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-BKB
FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
146.BPŤažké kovy vo vinárskych produktoch
Katedra chémie (FBP)
B-VINB
SPU
Podrobnosti témy
0 / 1
--
147.
BP
Transkriptomická analýza mikroorganizmov
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABBFBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
148.
BP
Trend využívania syntetických a prírodných potravinárskych farbív
Katedra chémie (FBP)
B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1
--
149.
BP
Trend využívania syntetických sladidiel v potravinách
Musilová, J.Katedra chémie (FBP)
B-BKB
FBPPodrobnosti témy
1 / 1
150.DP
Účinky pergy na lipidový profil krvi potkanov kmeňa Zucker diabetic fatty (ZDF)
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
FAPZ
Podrobnosti témy
1 / 1
Slížik, M.
151.
BP
Účinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanov
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
B-ABB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 3--
152.DPÚčinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanovMassanyi, P.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 3
--
153.
BP
Účinok endokrinných disruptorov na endotelové bunky
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 2--
154.BPÚprava mäsa pôsobením nízkych teplôt z hľadiska kvality a bezpečnosti
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
B-BKBFBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
155.
DP
Variabilita obsahu celkových polyfenolov a antioxidačnej aktivity v slovenských odrodách fazule
Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)
I-TNI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
156.
DPVplyv agroenvironmentálnych faktorov na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovom
Katedra chémie (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
1 / --
157.
DP
Vplyv aplikácie glyfosátu na zloženie komunity mikroorganizmov v pôde
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
158.
BP
Vplyv aplikácie kompostov na biologické ukazovatele kvality a zdravia v pôde
Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABB
FBP
Podrobnosti témy0 / 1--
159.
DPVplyv aplikácie MCPA na zloženie komunity mikroorganizmov v pôde
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
160.
DP
Vplyv aplikácie rôznych druhov syrov na kvalitu párkov
Kročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy
0 / --
--
161.
BPVplyv endokrinných disruptorov na steroidogenézu.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
B-ABB
B-ABTB
FBP
Podrobnosti témy
0 / --
--
162.
DP
Vplyv endokrinných disruptorov na steroidogenézu modelových systémov.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--FBPPodrobnosti témy
0 / --
--
163.
BP
Vplyv environmentálnych polutantov na zdravotný stav živočíchovKováčik, A.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
B-ABB
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
Mihalcová, Z.
164.
DP
VPLYV EXTRAKTOV Z TYMIANU A PAMAJORÁNU NA KVALITU BRATISLAVSKÝCH PÁRKOV
Kročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--
SPU
Podrobnosti témy
0 / --
--
165.
DP
Vplyv extraktu z kôry Terminalia bellerica Roxb. na ovariálne funkcie ošípaných in vitro
Kolesárová, A.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
I-BII
I-ABI
FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
166.
BP
Vplyv genotypu a pestovateľského prostredia na kvalitu kávyBobková, A.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
B-BKBFBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
167.BP
Vplyv klimatických zmien na výskyt a toxinogenitu vláknitých mikroskopických húb v potravinárskych komoditách
Mašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-APB
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
168.
DP
Vplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v ľuľku zemiakovom
Katedra chémie (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
0 / --
--
169.
DPVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovom
Katedra chémie (FBP)
I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / -- Tisajová, M.
170.
DP
Vplyv konzumácie pergy na aktivitu pečeňových enzýmov potkanov kmeňa Zucker diabetic fatty (ZDF)
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
I-VLU
FAPZ
Podrobnosti témy
1 / 1
171.BP
Vplyv kvasenia muštu s využitím aktívnych suchých vínnych kvasiniek na senzorický profil vína
Czako, P.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
B-VINB
FBP
Podrobnosti témy0 / 1--
172.
DP
Vplyv odrody, obrábania pôdy a hnojenia na kumuláciu kobaltu do zrna jačmeňa siatehoTrebichalský, P.Katedra chémie (FBP)
I-BKI
SPU
Podrobnosti témy
0 / 1
--
173.
BP
Vplyv oxidatívneho stresu na viabilitu karcinómových buniek
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
1 / --
174.
DPVplyv pergy na rozvoj komplikácií diabetes mellitus u potkanovCapcarová, M.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
I-ABIFBPPodrobnosti témy
1 / 1
175.
BPVplyv pesticídov a hnojív na aktivitu mikroorganizmovJavoreková, S.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
SPU
Podrobnosti témy
0 / 1
--
176.
BP
Vplyv pesticídov na variabilitu spoločenstva mikroorganizmov v pôde.Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
FBP
Podrobnosti témy
0 / --
--
177.
DPVPLYV PRÍDAVKU KOMERČNEJ KORENIACEJ ZMESI NA KVALITU TTNMVKatedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--
SPU
Podrobnosti témy
0 / ----
178.
BPVplyv redukcie hrozna na kvalitu vínaCzako, P.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
B-VINB
FBP
Podrobnosti témy0 / 1--
179.
DP
Vplyv rizikových kovov na obsah bioaktívnych látok v paprike ročnej (Capsicum annuum L.
Katedra chémie (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
Jureňová, A.
180.DPVplyv rizikových kovov na obsah bioaktívnych látok v povojníku batatovom (Impoea batatas)Lidiková, J.
Katedra chémie (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
181.
DP
Vplyv Sambucus nigra na ovariálne funkcie ošípaných in vitro
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
182.
DP
Vplyv sezónnosti na obsah environmentálnych polutantov a nutričné vlastnosti mäsa sladkovodných rýbKováčik, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
I-BKI
FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
183.
DP
Vplyv skladovania na obsah a dynamiku vybraných fytohormónov v hľuzách ľuľka zemiakovéhoKatedra chémie (FBP)
I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
184.BP
Vplyv štartovacích kultúr baktérií na priebeh kvasenia zeleniny
Hleba, L.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABTB
SPU
Podrobnosti témy
1 / 1
185.
DP
Vplyv tepelnej úpravy na antioxidačnú aktivitu a obsah polyfenolov v povojníku batátovom
Katedra chémie (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy
1 / --
Gajdušeková, S.
186.DP
Vplyv teploty a času sušenia na antioxidačné parametre jedlých divorastúcich húb
Árvay, J.Katedra chémie (FBP)
I-TNI
FBPPodrobnosti témy0 / 1
--
187.DP
Vplyv teploty na antibiotickú rezistenciu a citlivosť u vybraných druhov baktérií
Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
188.
BP
Vplyv utlačenia pôdy agrotechnikou na aktivitu a početné zastúpenie mikroorganizmovJavoreková, S.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABB
SPU
Podrobnosti témy
0 / 1
--
189.DPVplyv vybraných rastlinných silíc na potravinársky významných zástupcov rodu RhizopusKatedra mikrobiológie (FBP)
I-BKI
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
190.
DP
Vplyv vybraných rastlinných silíc na rast Botrytis cinerea
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKI
FBPPodrobnosti témy
0 / 2
--
191.DP
Vplyv vysokoenergetickej diéty na rozvoj komplikácií diabetes mellitus u potkanov
Capcarová, M.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
192.
DP
Vplyv zinku na obsah polyfenolických látok a antioxidačnú aktivitu v hrachu záhradnomTimoracká, M.Katedra chémie (FBP)I-TNIFBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
193.DP
Vybrané pestovateľské faktory vo vzťahu k obsahom železa v zrne v odrodách jačmeňa siateho
Katedra chémie (FBP)I-BKI
SPU
Podrobnosti témy
1 / --
194.
BP
Výroba a hodnotenie masti a vedľajších produktovKatedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
195.
BPVýroba ekologických mliečnych výrobkovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-APB
FBP
Podrobnosti témy0 / 1
--
196.
BP
Výskyt a aktivita mikroorganizmov v pôde po aplikácii kompostov
Javoreková, S.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABB
SPU
Podrobnosti témy0 / 1
--
197.
DP
Výskyt mikromycét v peľoch slovenského a ukrajinského pôvodu
Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
198.
DP
Výskyt potenciálnych producentov mykotoxínov na obilninách slovenského pôvodu so zameraním na poľné mikroskopické huby
Mašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKI
SPU
Podrobnosti témy
1 / 1 Sodivarová, E.
199.DP
Výskyt zástupcov rodu Penicillium v endogénnej časti pšeničných zŕn
Barboráková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABI
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
200.
BP
Využitie absorbérov oxidu uhličitého pre balenie potravín
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1
201.
DP
Využitie a vplyv makovej bezlepkovej múky na kvalitu trvanlivého pečiva.
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
I-TNI
FBP
Podrobnosti témy0 / 1
--
202.
DP
Využitie a vplyv ryžovej (bezlepkovej) múky na kvalitu trvanlivého pečiva.
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNI
SPU
Podrobnosti témy
0 / 1--
203.
BP
Využitie bakteriocínov pri balení poravínPavelková, A.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
204.
BPVyužitie membránových separačných procesov pri spracovaní potravínPavelková, A.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--FBPPodrobnosti témy
0 / 1
--
205.
BP
Využitie moderných analytických metód na určenie zloženia pravých ovocných destilátov
Katedra chémie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1--
206.
BP
Využitie moderných analytických metód na určenie zloženia pravých ovocných destilátovŠnirc, M.
Katedra chémie (FBP)
B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
207.
BP
Využitie potenciálu digitálnej PCR v biotechnológiách.Tomka, M.
Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)
B-ABTB
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
208.DP
Využitie zvieracích modelov pri štúdiu diabetes mellitus
Kalafová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-VLUFAPZ
Podrobnosti témy
1 / 1
Kaľatová, V.
209.
BP
Využitie živočíšnych bielkovín pri balení potravínKatedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy0 / 1
--
210.
DP
Význam a obsah bioaktívnych látok vo vybraných druhoch rodu Allium
Katedra chémie (FBP)
--SPU
Podrobnosti témy
0 / ----
211.
BP
Význam a nutričné zloženie kozieho mäsa
Haščík, P.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-MZVFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
212.
BP
Význam a nutričné zloženie mäsa vysokej raticovej zveriHaščík, P.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-MZV
FAPZ
Podrobnosti témy
0 / 1--
213.BP
Význam a využitie kokosového orecha
Harangozo, Ľ.
Katedra chémie (FBP)
--
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
214.
BP
Význam remízok a prírodných koridorov ako rezervoárov entomopatogénnych húb
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / ----
215.
DP
Základné chemické ukazovatele studničných vôd v Nitrianskom regióneStanovič, R.Katedra chémie (FBP)I-BKI
FBP
Podrobnosti témy1 / 1
216.
BP
Zdroje a možnosti obsahu fytoestogénov v mlieku
Golian, J.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
B-BKB
FBPPodrobnosti témy0 / ----
217.
BP
Zmeny vitamínov počas skladovania a spracovania potravín.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-PTG
FBP
Podrobnosti témy
0 / 1
--
218.
BP
Zmeny v obsahu polyfenolických látok v potravinách v priebehu skladovania a spracovania
Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)B-BKB
FBP
Podrobnosti témy
1 / 1
219.
DP
Žerucha peruánska a jej vplyv na samčí reprodukčný systém králikov
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
SPUPodrobnosti témy
0 / --
--
220.
DP
Žerucha peruánska a jej vplyv na samčí reprodukčný systém králikov
Slanina, T.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
SPU
Podrobnosti témy
0 / ----