Přehled vypsaných témat - Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Aplikace zobrazuje seznam aktuálních a schválených témat, která jsou vypsána pod zvoleným pracovištěm nebo pod všemi jeho podřízenými pracovišti. Omezit výpis témat můžete podle následujících kritérií.

Pomocí následujícího filtru můžete omezit zobrazované záznamy.

Typ práce:
Fakulta:
Program:
Vedoucí tématu:
Garantující pracoviště:

* | A | B | C | D | E | F | G | H | Ch | I | K | M | N | O | P | R | S | Š | T | Ť | Ú | V | Z | Ž

Poř.
Typ
Název tématu
Vedoucí práce
Garantující pracovištěProgram
Určené pro
Podrobnosti
Obsazeno/MaxŘešitelé
1.
DP
Vláknité mikroskopické huby v zrnách jačmeňa
Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKiFBPPodrobnosti tématu
1 / 1
Boldišová, D.
2.
BP
Voda v potravinách a vo výžive človekaLidiková, J.Katedra chémie (FBP)
B-VLU
FAPZ
Podrobnosti tématu0 / 1
--
3.
DP
Vplyv aplikácie drieňa obyčajného (Cornus mas L.) na ukazovatele lipidového profilu v sére ZDF potkanov
Kalafová, A.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--SPU
Podrobnosti tématu
1 / --
4.DPVplyv aplikácie drieňa obyčajného (Cornus mas L.) na pečeňový profil krvi ZDF potkanovKalafová, A.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
SPU
Podrobnosti tématu
1 / 1
5.
DP
Vplyv aplikácie glyfosátu na zloženie komunity mikroorganizmov v pôde
Medo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)
I-ABi
FBPPodrobnosti tématu
0 / 1
--
6.
BPVplyv aplikácie kompostov na biologické ukazovatele kvality a zdravia v pôdeKatedra mikrobiológie (FBP)
B-ABb
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1--
7.
BPVplyv aplikácie kvercetínu na antioxidačný profil reprodukčného tkaniva ZDF potkanov
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
B-ABb
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
8.
BP
Vplyv aplikácie kvercetínu na oxidatívne charakteristiky reprodukčného tkaniva ZDF potkanovKatedra fyziológie živočíchov (FBP)
B-ABb
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
9.
DP
Vplyv aplikácie MCPA na zloženie komunity mikroorganizmov v pôde
Medo, J.
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-ABi
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
10.
DP
Vplyv aplikácie rôznych druhov syrov na kvalitu párkovKatedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--
SPU
Podrobnosti tématu0 / --
--
11.
DP
Vplyv endokrinných disruptorov na steroidogenézu modelových systémov.
Lukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti tématu
1 / --
12.DPVplyv endokrinných disruptorov na steroidogenézu modelových systémov.Lukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--FBPPodrobnosti tématu
0 / --
--
13.
DP
VPLYV EXTRAKTOV Z TYMIANU A PAMAJORÁNU NA KVALITU BRATISLAVSKÝCH PÁRKOV
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--SPU
Podrobnosti tématu
0 / --
--
14.
DP
Vplyv extraktu z kôry Terminalia bellerica Roxb. na ovariálne funkcie ošípaných in vitro
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
I-BIi
I-ABi
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
15.
DisP
Vplyv inovatívnych spôsobov spracovania zeleniny na kvalitatívne parametre hotových produktov (externá téma)
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
D-TEP
FBPPodrobnosti tématu0 / 1--
16.
BP
Vplyv kadmia, olova a zinku na ľudský organizmus
Katedra chémie (FBP)B-BKb
FBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
Lóžiová, K.
17.
BP
Vplyv klimatických zmien na výskyt a toxinogenitu vláknitých mikroskopických húb v potravinárskych komoditáchKatedra mikrobiológie (FBP)
B-APb
B-BKb
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
18.
DP
Vplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovom
Musilová, J.Katedra chémie (FBP)I-BKiFBP
Podrobnosti tématu
0 / 1--
19.
DP
Vplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovov
Musilová, J.Katedra chémie (FBP)I-VLU
FAPZ
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
20.
DP
Vplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v zemiakoch
Musilová, J.
Katedra chémie (FBP)
I-VLU
FAPZ
Podrobnosti tématu0 / 1--
21.
DP
Vplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v zemiakoch
Musilová, J.Katedra chémie (FBP)
I-BKi
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
22.DPVplyv kotvičníka zemného (Tribulus terrestris) na aktivitu Leydigových buniekLukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--
FBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
23.
BP
Vplyv kvasenia muštu s využitím aktívnych suchých vínnych kvasiniek na senzorický profil vína
Czako, P.
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
B-VINB
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1--
24.
DP
Vplyv nízkosacharidového stravovania na ochorenie diabetes mellitus 2. typu
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--FAPZPodrobnosti tématu1 / 1 Antoničová, J.
25.DP
Vplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovom
Katedra chémie (FBP)I-BKiFBP
Podrobnosti tématu
1 / 1 Piškaninová, M.
26.
DP
Vplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovom
Musilová, J.
Katedra chémie (FBP)
I-VLU
FAPZ
Podrobnosti tématu0 / 1
--
27.
DPVplyv odrody, obrábania pôdy a hnojenia na kumuláciu kobaltu do zrna jačmeňa siatehoTrebichalský, P.
Katedra chémie (FBP)
I-BKiSPU
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
28.
BP
Vplyv oxidatívneho stresu na viabilitu karcinómových buniekLukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti tématu1 / -- Kocifajová, K.
29.
DisPVplyv pergy na kvalitatívne parametre mäsa a vajec hydinyKalafová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)D-TEP
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
30.
BP
Vplyv pesticídov a hnojív na aktivitu mikroorganizmovJavoreková, S.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABb
SPU
Podrobnosti tématu
0 / 1--
31.BP
Vplyv pesticídov na variabilitu spoločenstva mikroorganizmov v pôde.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABb
FBP
Podrobnosti tématu
0 / --
--
32.
DP
Vplyv polyfenolických biomolekúl na parametre kvality spermií
Tvrdá, E.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-ABi
FBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
33.
DP
Vplyv polyfenolických biomolekúl na antioxidačný profil ejakulátovKatedra fyziológie živočíchov (FBP)
I-ATI
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
34.
DP
Vplyv polyfenolických biomolekúl na antioxidačný profil krvi
Tvrdá, E.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
I-ABiFBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
35.
DPVplyv polyfenolických biomolekúl na biochemický a endokrinný profil krvi
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
I-ATI
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
36.DP
Vplyv pozberového dozrievania na technologickú kvalitu vybraných odrôd jačmeňa sladovníckeho
Solgajová, M.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNi
SPU
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
37.
DP
Vplyv prídavku bezlepkovej múky na kvalitu medovníka
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
I-TNi
FBP
Podrobnosti tématu1 / 1
38.DPVplyv prídavku extraktu granátového jablka na ukazovatele kvality mäsového výrobkuBobko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNiSPUPodrobnosti tématu0 / 1--
39.
DP
VPLYV PRÍDAVKU KOMERČNEJ KORENIACEJ ZMESI NA KVALITU TTNMV
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--
SPU
Podrobnosti tématu
0 / --
--
40.
DPVplyv prídavku sušených zemiakov na kvalitu pekárskych výrobkovMareček, J.
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
I-TNiFBPPodrobnosti tématu
0 / 1
--
41.BP
Vplyv redukcie hrozna na kvalitu vína
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
B-VINBFBPPodrobnosti tématu0 / 1--
42.
DP
Vplyv rizikových prvkov na antioxidačnú kapacitu zrna pseudocerálií
Katedra chémie (FBP)
--
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
43.
DP
Vplyv rizikových prvkov na obsah antioxidantov vo vybraných liečivých rastlináchVollmannová, A.Katedra chémie (FBP)
--
FBPPodrobnosti tématu0 / 1--
44.
DP
Vplyv rôznej doby skladovania na fyzikálno-chemické vlastnosti mäsa
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
I-TNi
I-BKi
SPU
Podrobnosti tématu
0 / 2
--
45.DP
Vplyv Sambucus nigra na ovariálne funkcie ošípaných in vitro
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1--
46.DP
Vplyv síry a draslíka pri výžive cibuľovej zeleniny FZKI (záhradníctvo) DP
Katedra chémie (FBP)
--
SPU
Podrobnosti tématu0 / 1--
47.
DP
Vplyv skladovania na technologickú kvalitu obilnín (potravinárska pšenica, sladovnícky jačmeň...)
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
I-TNi
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
48.
BP
Vplyv spracovania na nutričné a fyzikálno-chemické vlastnosti rýb
Pavelková, A.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-PTG
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1--
49.BPVplyv štartovacích kultúr baktérií na priebeh kvasenia zeleniny
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABTB
SPU
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
50.
BP
Vplyv ťažkých kovov na kvalitu cibuľovín
Katedra chémie (FBP)
B-BKb
FBPPodrobnosti tématu
1 / 1
51.
DP
Vplyv teploty na antibiotickú rezistenciu a citlivosť u vybraných druhov baktérií
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-ABi
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
52.
BP
Vplyv utlačenia pôdy agrotechnikou na aktivitu a početné zastúpenie mikroorganizmov
Javoreková, S.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABb
SPU
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
53.
DP
Vplyv vybraných rastlinných silíc na potravinársky významných zástupcov rodu Rhizopus
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKi
FBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
54.
DP
Vplyv vybraných rastlinných silíc na rast Botrytis cinerea
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKi
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 2
--
55.
DP
Vplyv vybraných technologických parametrov na fyziologické vlastnosti zrna jačmeňa sladovníckeho
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNi
FBP
Podrobnosti tématu1 / 1 Pivodová, D.
56.
DP
Vybrané pestovateľské faktory vo vzťahu k obsahom železa v zrne v odrodách jačmeňa siatehoTrebichalský, P.Katedra chémie (FBP)I-BKiSPUPodrobnosti tématu
1 / --
Hašuľová, D.
57.
BP
Výroba a hodnotenie masti a vedľajších produktovKatedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--FBP
Podrobnosti tématu
2 / 1 Štefáneková, M.
Répássyová, I.
58.
BP
Výroba a význam smoothie nápojov vo výžive a v gastronómii
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
B-PTG
FBP
Podrobnosti tématu1 / 1 Miková, S.
59.
BP
Výroba ekologických mliečnych výrobkov
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-APb
FBP
Podrobnosti tématu0 / 1
--
60.DisPVýskum variability chemoprotektívnych látok v cesnaku medveďom (Allium ursinum L.) indukovanej agroenvironmentálnymi a technologickými faktormiLidiková, J.
Katedra chémie (FBP)
D-TEP
FBP
Podrobnosti tématu0 / ----
61.
BP
Výskyt a aktivita mikroorganizmov v pôde po aplikácii kompostov
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABb
SPU
Podrobnosti tématu0 / 1
--
62.
BP
Výskyt a detekcia falšovania potravinárskych výrobkov na Slovensku a v EÚ
Bobková, A.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
B-BKb
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
63.
DPVýskyt mikromycét v peľoch slovenského a ukrajinského pôvodu
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKi
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
64.BP
Výskyt potenciálnych producentov mykotoxínov na obilninách slovenského pôvodu
Mašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)
B-BKb
FBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
65.
DP
Výskyt potenciálnych producentov mykotoxínov na obilninách slovenského pôvodu so zameraním na poľné mikroskopické huby
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKIA
SPU
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
66.DPVýskyt vláknitých mikroskopických húb vo vybraných včelích produktoch a výrobkochMašková, Z.
Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKi
FBPPodrobnosti tématu1 / 1
67.
DP
Výskyt zástupcov rodu Alternaria vo vybraných obilninách slovenského pôvoduMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)
I-BKi
FBP
Podrobnosti tématu1 / 1
68.DP
Vytvorenie genetického nástroja na identifikáciu danielieho mäsa na úrovni jedinca
Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--
SPU
Podrobnosti tématu
0 / 2
--
69.DP
Vytvorenie genetického nástroja na identifikáciu muflónieho mäsa na úrovni jedinca
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--SPU
Podrobnosti tématu
0 / 2--
70.
DP
Vytvorenie genetického nástroja na identikáciu rýb na úrovni línie
Židek, R.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
--SPUPodrobnosti tématu0 / 2--
71.
BP
Využitie a význam chmeľu a chmeľových preparátov pri výrobe nápojov
Solgajová, M.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-PTGFBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
72.BP
Využitie absorbérov oxidu uhličitého pre balenie potravín
Pavelková, A.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-BKb
FBPPodrobnosti tématu
0 / 1
--
73.DP
Využitie alternatívnych surovín pri výrobe bezlepkových produktov
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
--FBPPodrobnosti tématu0 / 1
--
74.
BP
Využitie alternatívnych surovín pri výrobe potravín rastlinného pôvodu
Bojňanská, T.
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
B-PTG
FBPPodrobnosti tématu
0 / 2
--
75.
BP
Využitie bakteriocínov pri balení poravín
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--
FBP
Podrobnosti tématu1 / 1
76.
BP
Využitie fytonutrientov pri výrobe mäsových výrobkov s cieľom zvyšovania ich kvality a bezpečnosti
Bobko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKbFBPPodrobnosti tématu
1 / 1
Dzurjovčin, S.
77.DisPVyužitie konsenzuálneho modelu posudzovania produktov a AI prístupy pre selekciu hodnotiteľovVietoris, V.
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
D-TEPSPU
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
78.BPVyužitie membránových separačných procesov pri spracovaní potravínPavelková, A.
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--
FBPPodrobnosti tématu
1 / 1
79.BPVyužitie menej známych druhov zeleniny vo výžive a gastronómii.Mendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti tématu0 / 1--
80.
BP
Využitie mikroorganizmov zo skupiny PGPB na prípravu biopreparátov
Maková, J.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABb
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
81.
BP
Využitie mikroskopických húb v produkcii potravínMašková, Z.
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-APb
FBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
Dubjaková, T.
82.
BP
Využitie moderných analytických metód na určenie zloženia pravých ovocných destilátovŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)B-BKbFBPPodrobnosti tématu0 / 1--
83.
DisPVyužitie modularity endotelových buniek v obranných mechanizmochLukáč, N.
Katedra fyziológie živočíchov (FBP)
D-MBI
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
84.
BP
Využitie nanotechnológií pri produkcií potravínBelej, Ľ.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)
B-BKb
FBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
85.DP
Využitie necukorných sladidiel pri výrobe ovocných džemov z pohľadu kvality a zdravotnej bezpečnosti.ojov.
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-BKiFBP
Podrobnosti tématu
0 / 1
--
86.BP
Využitie netradičných surovín v pekárskych technológiách vo vzťahu k potenciálnym rizikám ich aplikácie.
Bojňanská, T.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-BKbFBP
Podrobnosti tématu
0 / 2
--
87.BP
Využitie potenciálu digitálnej PCR v biotechnológiách.
Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)
B-ABTB
FBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
88.
BP
Využitie požívateľných obalov na báze lipidov pre balenie potravínKatedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKb
FBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
89.
DP
Využitie rôznych druhov ovocia a zeleniny pri výrobe funkčných nápojov.
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
I-TNi
FBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
Koláriková, V.
90.BP
Využitie tradičných mliečnych výrobkov v regionálnej gastronómii Srbska
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-PTG
FBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
91.
DP
Využitie vybraných druhov zeleniny pri výrobe sladených nátierok
Mendelová, A.
Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)
I-TNiFBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
92.
BP
Využitie živočíšnych bielkovín pri balení potravínPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
--
FBP
Podrobnosti tématu
1 / 1
93.DP
Význam a obsah bioaktívnych látok vo vybraných druhoch rodu Allium
Lidiková, J.Katedra chémie (FBP)--
SPU
Podrobnosti tématu
1 / --
94.BPVýznam a nutričné zloženie kozieho mäsaKatedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-MZV
B-VLU
FAPZPodrobnosti tématu0 / 1
--
95.
BP
Význam a nutričné zloženie mäsa vysokej raticovej zveri
Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)
B-VLU
B-MZV
FAPZ
Podrobnosti tématu0 / 1
--
96.
BP
Význam bielkovín vo výžive človeka
Lidiková, J.
Katedra chémie (FBP)
B-VLUFAPZPodrobnosti tématu1 / 1 Strempeková, S.
97.
BP
Význam dusíkato-sírnej výživy pri pestovaní cibuľovín - FZKI (záhradníctvo, BP)
Katedra chémie (FBP)
--SPUPodrobnosti tématu
0 / 1
--
98.
BP
Význam remízok a prírodných koridorov ako rezervoárov entomopatogénnych húb
Katedra mikrobiológie (FBP)
B-ABb
FBP
Podrobnosti tématu
0 / ----
99.
BP
Význam tukov vo výžive človekaLidiková, J.Katedra chémie (FBP)B-VLU
FAPZ
Podrobnosti tématu
1 / 1