Summary of topics offered - Faculty of Biotechnology and Food Sciences

Application shows list of current and approved topics offered under the selected department or under all its subordinate departments. You can limit the list of topics by the following criteria:

Use the following filter to restrict the displayed records.

Type of thesis:
Faculty:
Programme:
Topic supervisor:
Supervising department:

* | A | B | C | D | E | F | G | H | Ch | I | K | M | N | O | P | R | S | T | U | Ú | V | Z

Ord.TypeTopicThesis supervisorSupervising departmentProgrammeIntended forDetailsOccupied/Max.Project participants
1.DT- Využitie sekundárnych produktov mliekarenského priemyslu v procese výroby varených mäsových výrobkovKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
2.DT- Zmeny fyzikálno-chemických vlastností fermentovaných mäsových výrobkov v procese ich zreniaKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
3.BTAbruskulárne mykorízne hubyMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
4.BTAkceptácia potravín so zníženým obsahom soli zo strany spotrebiteľaČurlej, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBSUADetails of topic0 / 1--
5.BTAlternatívne spôsoby stravovania a ich uplatnenie v gastronomickej praxiKolesárová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic0 / ----
6.DTAnalýza kvality podzemných vôd na strednom SlovenskuStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
7.DTAnalýza mäsa diviakov v priebehu zreniaČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
8.BTAnalýza pocitu vnemu horkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
9.BTAnalýza pocitu vnemu chuti umami v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
10.BTAnalýza pocitu vnemu sladkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
11.BTAnalýza pocitu vnemu slanej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
12.BTAnalýza pocitu vnemu tukovej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
13.BTAnalýza podzemných vôd z hľadiska rizikových prvkovStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Harisová, K.
14.BTAnalýza vplyvu glyfosátových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
15.BTAnalýza vplyvu triazínových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
16.BTAnimálne modely pre výskum diabetes mellitusCapcarová, M.Department of Animal Physiology (FBFS)--FBFSDetails of topic1 / 1 Šimková, P.
17.DTANTIBIOTICKÁ REZISTENCIA ENTEROKOKOV IZOLOVANÝCH Z BRUŠNÝCH DUTÍN KURČIATKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
18.BTAntifungálne prípravky využívané v potravinárstveTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBSUADetails of topic1 / 1 Mrvová, M.
19.BTAntinutričné látky strukovínTimoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
20.BTAntioxidačná aktivita vybraných druhov kávyBobková, A.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
21.BTAntioxidačná aktivita vybraných zložiek potravínBobková, A.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
22.BTAntioxidačné vlastnosti jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
23.BTBakteriálna enzymatická deštrukcia antibiotíkHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
24.BTBataty ako zdroj nutričných a bioaktívnych látok v straveMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Sulírová, K.
25.BTBezpečnosť verzus riziká potravinárskych farbívMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
26.BTBezpečnosť verzus riziká potravinárskych farbívMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / -- Husarčíková, D.
27.DTBezpečnosť pšenice dvojzrnovej (Triticum dicoccum L.) z pohľadu obsahu ťažkých kovovVollmannová, A.Department of Chemistry (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
28.BTBioaktívne látky v bylinných čajochŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Taliga, T.
29.BTBioaktívne látky vo vybraných surovinách a potravinách rastlinného pôvoduMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
30.BTBiochemická a genetická charakteristika ovsa siateho (Avena sativa)Gálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABTB
B-ABB
FBFSDetails of topic0 / 1--
31.BTBiologicky aktívne látky rastlín čeľade ApiaceaeTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Čubirková, J.
32.BTBiologicky aktívne látky rastlín čeľade LauraceaeTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBSUADetails of topic1 / -- Benková-Rybárová, S.
33.BTCelogenómové sekvenovanie mikroorganizmovMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
34.DTCibuľa (Allium cepa L.) zdroj zdraviu prospešných látokBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
35.BTDetekcia entomopatogénnych húb v pôde pomocou PCRMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
36.DTDetekcia lunazínového génu pomocou digitálnej PCRTomka, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ATIFBFSDetails of topic1 / 1 Farkasová, S.
37.BTDetekcia mliečnych proteínovZajác, P.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Bolgárová, N.
38.DTDetekcia zložiek C. arabica súvisiacich s kvalitou nápojaBobková, A.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
39.DTDetekcia zložiek C. canephora súvisiacich s kvalitou nápojaBobková, A.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
40.BTDioxíny a polychlorované bifenyly v produktoch živočišneho povoduTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
41.BTEnvironmentálne faktory ovplyvňujúce kolonizáciu rastlín patogénnymi baktériamiMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABB
B-BKB
FBFSDetails of topic0 / 1--
42.BTEscherichia coli v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
43.BTFaktory vplývajúce na technologickú a gastronomickú kvalitu mäsaČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
44.BTFytohormóny v obilnináchTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
45.DTFyziologické a kultivačné rozdiely medzi druhmi a genotypmi v rámci rodu BeauveriaMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
46.DTGenetická biodiverzita fazule záhradnejGálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABI
I-ATI
FBFSDetails of topic0 / 1--
47.DTGenetická biodiverzita pohánky jedlejGálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ATI
I-ABI
FBFSDetails of topic0 / 1--
48.BTGény súvisiace s vnímaním sladkej chutiŽidek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
49.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Banskobystrického kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
50.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Košického kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
51.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Prešovského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
52.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Trnavského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
53.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Žilinského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
54.DTHodnotenie kvality mäsa jahniatČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
55.BTHodnotenie účinku aditiv inseminačných dávok CASA technológiou - maca peruánskaMassanyi, P.Department of Animal Physiology (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
56.BTHodnotenie účinku aditiv inseminačných dávok CASA technológiou - maca peruánskaMassanyi, P.Department of Animal Physiology (FBFS)--SUADetails of topic1 / 1 Breja, K.
57.BTCharakteristika biotransformačných reakcií (oxidácia, redukcia, hydrolýza, hydratácia, izomerizácia) v ľudskom organizmeBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic1 / 1 Szabó, A.
58.BTCharakteristika proteínov kravského mliekaZajác, P.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKPFBFSDetails of topic0 / 1--
59.DTCharakteristika vybraných druhov bylinných čajov z pohľadu minerálneho zloženiaŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Dírerová, D.
60.DTCharakterizácia vybraných bioaktívnych látok v komerčne dostupných bylinných čajochŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
61.BTChemická kontaminácia hydinového mäsa a vajecPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Šimková, L.
62.BTChemické komponenty vznikajúce počas tepelnej úpravy obilných produktovTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
63.DTIdentifikácia efektu šalvie lekárskej na TM3 bunkovú líniuLukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
64.BTImerzné techniky senzorického posudzovania vybraných potravinárskych produktov.Vietoris, V.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)--SUADetails of topic1 / 1 Gašparovski, A.
65.DTInterakčný vplyv obrábania pôdy a hnojenia na príjem zinku do zrna vybraných odrôd jačmeňa siatehoTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
66.BTKokosový olej – uplatnenie a využitie v gastronómiiKolesárová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic0 / ----
67.BTKomunita mikroorganizmov v komposte a metódy jej analýzyMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
68.BTKontaminácia vodných tokov na SlovenskuStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
69.DTKontrola a obsah bioaktívnych látok v najviac pestovaných zeleninách na SlovenskuBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
70.DTKontrola a obsah chemoprotektívnych látok v jahode obyčajnej (Fragaria vesca L.)Bystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Zelisková, L.
71.DTKontrola a obsah chemoprotektívnych látok v paprike ročnej (Capsicum annum L.)Bystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Porhajaš, J.
72.DTKontrola dusičnanov a dusitanov v rôznych zdrojoch pitnej vody na severnom svahu Levočských vrchovAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
73.DTKontrola kvality fyzikálnych vlastností vajec z domáceho a farmového chovuAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
74.DTKontrola kvality fyzikálnych vlastností vajec z rôznych domácich chovovAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
75.DTKontrola kvality pitnej vody na farme chovu hovädzieho dobytka z aspektu obsahu dusičnanov a dusitanovAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
76.DTKontrola minerálneho zloženia komerčne dostupných medovŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
77.DTKontrola minerálneho zloženia medov od lokálnych producentovŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
78.BTKontrola obsahu rizikových prvkov v produktoch rybolovuŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
79.BTKultúra stravovania ako forma modernej kultúry (moderné trendy)Kolesárová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic0 / ----
80.DTKumulácia niklu do zrna vybraných odrôd jačmeňa siateho vo vzťahu k vybraným biotickým a abiotickým faktoromTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
81.DTKvalita studničných vôd vo vybranom regióne SlovenskaStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Dúžeková, M.
82.DTMetagenomická analýza mikroorganizmov asociovaných s rastlinami kukuriceMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
83.DTMetagenomická analýza mikroorganizmov asociovaných s rastlinami slnečniceMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
84.DTMetagenomická analýza pôdnych vzoriek po pridaní kompostov a dusíkatého hnojivaMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
85.BTMetagenomické analýzy komunity mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
86.BTMetódy izolácie mliečnych proteínovZajác, P.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
87.BTMetódy používane na izoláciu a detekciu entomopatogénnych húb v rôznych prostrediachMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
88.BTMikrobiologický profil ejakulátu hospodárskych zvieratMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
89.DTMikroskopické analýzy spermií kohútovChrenek, P.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
90.BTMikroskopické huby spôsobujúce znehodnocovanie jahôdTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Dičerová, K.
91.BTMliečne tukyČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
92.BTModerné analytické metódy využívané na kontrolu zloženia mäsových výrobkovŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
93.BTMolekulárno-genetická charakteristika kukuriceBalážová, Ž.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Fedorenko, D.
94.DTMonitoring prchavých látok vo vybraných druhoch pravých ovocných destilátovŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
95.BTMožné zdroje mykotoxínov rodu Alternaria v potravovom reťazciMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Čajková, S.
96.BTMožné zdroje mykotoxínov rodu Fusarium v potravovom reťazciMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Milotová, P.
97.BTMožnosti aplikácie CO pri balení potravín.Pavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Árvayová, V.
98.BTMožnosti ovplyvňovania rastu mikroskopických húb v potravináchMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Cerovská, A.
99.DTMožnosti využitia hmyzu pri výrobe potravín živočíšneho pôvoduPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
100.BTMožnosti využitia vláknitých mikroskopických húb v biotechnológiáchMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Mikúš, L.
101.BTMožnosti zabezpečenia vysledovateľnosti čaju využitím analytických metódŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
102.DTMykocenóza vybraných bielych a modrých odrôd hrozna z Malokarpatskej vinohradníckej oblastiFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)--FBFSDetails of topic1 / 1 Vrábel, F.
103.DTNávrh vhodných genetických markerov na autentifikáciu mlieka a mliečnych výrobkov na úrovni druhu a plemenaČapla, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCSUADetails of topic0 / 1--
104.BTNutričná a chemoprotektívna hodnota sójeTimoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
105.BTNutričná a chemoprotektívna hodnota strukovín rodu Lupinus L.Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
106.BTNutričná a chemoprotektívna hodnota strukovín rodu Phaseolus L.Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
107.BTObsah ortuti vo vybraných druhoch orechovHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
108.BTObsah stopových prvkov v jedlých divorastúcich hubách z rôzne environmentálne zaťažených oblastí SlovenskaÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
109.DTOvplyvnenie aktivity pečeňových enzýmov v krvi ZDF potkanov aplikáciou drieňa obyčajného (Cornus mas L.)Kalafová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
110.DTOxidačná stabilita kurčacieho mäsa vplyvom biologicky účinnej látky v závislosti od doby skladovaniaAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
111.BTOxidačný status endotelových buniek.Lukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 2--
112.DTPCR detekcia Entomopatogénnej huby Entomophaga maimaiga v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
113.DTPCR detekcia mikroskopických húb v potravináchDepartment of Microbiology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / ----
114.BTPeľ a včelí chlieb - atraktívne produkty v ľudskej výživeKalafová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
115.BTPerspektívy zlepšenia atribútov kvality a bezpečnosti potravín ich ošetrením metódou vysokého tlakuČurlej, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Štefaňák, M.
116.BTPigmenty produkované mikroorganizmami z rodu StreptomycesDepartment of Microbiology (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
117.DTPorovnanie obsahu chemoprotektívnych látok vo vybraných druhoch rodu AlliumBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Tomášiková, L.
118.DTPorovnanie rozdielnych systémov chovu na fyzikálne vlastnosti vajecAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
119.DTPorovnanie studničných vôd a analýza ich ukazovateľovStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
120.DTPorovnanie texturálnych atribútov vybraných produktov bez a s prideleným špecifickým označenímČurlej, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
121.DTPosúdenie texturálnych parametrov vybraných druhov salám pri stanovených podmienkach skladovaniaČurlej, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
122.DTPosudzovanie kvality kávy pripravovanej rôznymi spôsobmi na základe obsahu prchavých látokBobková, A.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
123.BTPovojník batátový - zdroj nutričných a bioaktívnych látok v straveMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
124.BTPrestup ťažkých kovov v systéme pôda-vinič hroznorodý (Vitis vinifera)Bystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Csere, F.
125.BTProbiotiká a ich možnosti využitia pri balení potravínPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Kohutová, D.
126.DisTReprodukčné parametre zajačej zveri (Lepus europaeus) vo voľnej prírode a vo farmovom chove Slamečka, J.Faculty of Biotechnology and Food SciencesD-BIOFBFSDetails of topic0 / 1--
127.BTRiziká interakcie obal - potravinaPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Pilarčíková, K.
128.BTRiziká z dovážaných potravínAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
129.BTRiziká z extra spracovaných potravínAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
130.BTRiziko kontaminácie lesných plodov ťažkými kovmi z oblasti HorehroniaMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Fedorková, S.
131.DTRizikové kovy v orechoch FAPZ Výživa ľudíHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
132.BTRizikové kovy v semenách tekviceHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
133.DTRizikové kovy v pistáciachHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
134.BTRizikové prvky a ich negatívny účinok na zdravie človekaStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Szőkeová, V.
135.BTRizikové prvky vo vodáchStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Javorský, J.
136.DTRizikové prvky v orechochHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
137.BTSalmonela v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
138.BTSenzorický profil vybranej tradičnej potraviny z vybraného štátu EÚ.Vietoris, V.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)--SUADetails of topic1 / 1 Kiacová, M.
139.DTSkúmanie účinku drieňa obyčajného (Cornus mas L.) na hematologické ukazovatele krvi ZDF potkanovKalafová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
140.DTSledovanie rizikových prvkov vo vodných zdrojochStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
141.DTSledovanie zmien v textúre vybraných druhov ovocia podľa stupňa zrelostiČurlej, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
142.BTSpôsoby odhaľovania nedeklarovaných prímesí do mäsových výrobkovBelej, Ľ.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / ----
143.DTSTANOVENIE ANTIBIOTICKEJ REZSITENCIE ENTEROKOKOV IZOLOVANýCH ZO SUROVíN žIVOčíšNEHO PôVODUKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
144.DTStanovenie textúry, obsahu soli a pH u vybraných tukov živočíšneho pôvoduČurlej, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
145.DTSúčasné stanovenie viacerých prvkov v plodniciach volne rastúcich húbMiššík, J.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
146.DTSúčasný trend výskytu vybraných alimentárnych ochorení na SlovenskuMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)--SUADetails of topic1 / 1 Sojáková, B.
147.DTTažké kovy a antinutričné látky vo vybraných druhoch rodu AllimBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
148.DTTechnologické a nutričné ukazovatele kvality vybraných druhov kávIvanišová, E.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Dlugoš, M.
149.BTTetracyklín protekčné proetínyHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
150.DTTopinambur a jeho využitie v pekárskom priemysleIvanišová, E.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Šátek, M.
151.BTTranskriptomická analýza mikroorganizmovMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
152.BTTranslokácia rizikových prvkov vo fruktifikačných štruktúrach jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Ádámková, A.
153.DTTranslokácia vybraných prvkov vo fruktifikačných orgánoch jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
154.DTÚčinky drieňa obyčajného (Cornus mas L.) na lipidový profil krvi ZDF potkanovKalafová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
155.BTÚčinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanovMassanyi, P.Department of Animal Physiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 3--
156.DTÚčinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanovMassanyi, P.Department of Animal Physiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 3--
157.BTÚčinok endokrinných disruptorov na endotelové bunkyLukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 2--
158.BTUmenie v gastronómiiKolesárová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic0 / ----
159.BTÚprava mäsa pôsobením nízkych teplôt z hľadiska kvality a bezpečnostiČurlej, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Szvorák, L.
160.DTVláknité mikroskopické huby v zrnách jačmeňaMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Boldišová, D.
161.DTVláknité mikroskopické huby v zrnách pšeniceMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
162.BTVoda v potravinách a vo výžive človekaBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
163.DTVplyv aplikácie drieňa obyčajného (Cornus mas L.) na ukazovatele lipidového profilu v sére ZDF potkanovKalafová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
164.DTVplyv aplikácie drieňa obyčajného (Cornus mas L.) na pečeňový profil krvi ZDF potkanovKalafová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
165.DTVplyv aplikácie kompostov a minerálneho hnojenia na komunitu mikroskopických húb v pôde a na koreňoch kukuriceMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
166.BTVplyv aplikácie kompostov na biologické ukazovatele kvality a zdravia v pôde.Javoreková, S.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
167.DTVplyv aplikácie rôznych druhov syrov na kvalitu párkovKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
168.DTVplyv endokrinných disruptorov na steroidogenézu modelových systémov.Lukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)--FBFSDetails of topic1 / -- Lončar, K.
169.DisTVplyv extraktov bylín a korenín na potravinársky významné vláknité mikromycétyTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)D-TEPSUADetails of topic1 / 1 Foltinová, D.
170.DTVPLYV EXTRAKTOV Z TYMIANU A PAMAJORÁNU NA KVALITU BRATISLAVSKÝCH PÁRKOVKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
171.DTVplyv extraktu z kôry Terminalia bellerica Roxb. na ovariálne funkcie ošípaných in vitroKolesárová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)I-BII
I-ABI
FBFSDetails of topic0 / 1--
172.BTVplyv kadmia, olova a zinku na ľudský organizmusStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Lóžiová, K.
173.DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
174.DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovovMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
175.DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v zemiakochMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
176.DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v zemiakochMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
177.DTVplyv kotvičníka zemného (Tribulus terrestris) na aktivitu Leydigových buniekLukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)--FBFSDetails of topic1 / 1 Gašparíková, R.
178.BTVplyv lokality na technologicke parametre jačmena sladovníckehoFrančáková, H.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
179.DTVplyv obsahu rizikových prvkov na antioxidačné parametre jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
180.DTVplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
181.DTVplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
182.BTVplyv oxidatívneho stresu na viabilitu karcinómových buniekLukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)--FBFSDetails of topic1 / -- Kocifajová, K.
183.BTVplyv pesticídov na variabilitu spoločenstva mikroorganizmov v pôde.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / ----
184.DTVPLYV PRÍDAVKU KOMERČNEJ KORENIACEJ ZMESI NA KVALITU TTNMVKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
185.DTVplyv Sambucus nigra na ovariálne funkcie ošípaných in vitroKolesárová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
186.DTVplyv síry a draslíka pri výžive cibuľovej zeleniny FZKI (záhradníctvo) DPBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
187.DTVplyv sulfonylmočovinových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
188.DTVplyv sulfonylmočovinových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
189.BTVplyv ťažkých kovov na kvalitu cibuľovínBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Pecníková, M.
190.DTVplyv technologických úprav na antioxidačné parametre jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
191.DTVplyv vybraných rastlinných silíc na potravinársky významných zástupcov rodu RhizopusTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Volčková, V.
192.DTVplyv vybraných rastlinných silíc na rast Botrytis cinereaTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 2--
193.BTVplyv výživových faktorov na mikroorganizmy v ústnej dutine človekaDepartment of Microbiology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / ----
194.BTVýroba a hodnotenie masti a vedľajších produktovČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--FBFSDetails of topic2 / 1 Répássyová, I.
Štefáneková, M.
195.BTVýroba ekologických mliečnych výrobkovČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
196.BTVýskyt a detekcia falšovania potravinárskych výrobkov na Slovensku a v EÚBobková, A.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
197.DTVýskyt dsRNA vírusových častíc u húb z rodu BeauveriaDepartment of Microbiology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / ----
198.DTVýskyt vláknitých mikroskopických húb vo vybraných včelích produktoch a výrobkochMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Mančíková, V.
199.DTVýskyt zástupcov rodu Alternaria vo vybraných obilninách slovenského pôvoduMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Virágová, K.
200.DTVytvorenie genetického nástroja na identifikáciu danielieho mäsa na úrovni jedincaŽidek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--SUADetails of topic0 / 2--
201.DTVytvorenie genetického nástroja na identifikáciu muflónieho mäsa na úrovni jedincaŽidek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--SUADetails of topic0 / 2--
202.DTVytvorenie genetického nástroja na identikáciu rýb na úrovni línieŽidek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--SUADetails of topic0 / 2--
203.BTVyužitie bakteriocínov pri balení poravínPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--FBFSDetails of topic1 / 1 Miková, M.
204.DTVyužitie chloroplast exkludujúcich primérov na analýzu rastlinného mikrobiómuMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
205.BTVyužitie mikroskopických húb v produkcii potravínMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic1 / 1 Dubjaková, T.
206.BTVyužitie moderných analytických metód na určenie zloženia pravých ovocných destilátovŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
207.BTVyužitie nanotechnológií pri produkcií potravínBelej, Ľ.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
208.BTVyužitie potenciálu digitálnej PCR v biotechnológiách.Tomka, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Čerteková, S.
209.BTVyužitie živočíšnych bielkovín pri balení potravínPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--FBFSDetails of topic1 / 1 Beňušová, L.
210.DTVýznam a obsah bioaktívnych látok vo vybraných druhoch rodu AlliumBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic1 / -- Slivková, B.
211.BTVýznam a využitie kokosového orecha pre FAPZ výživa ľudíHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
212.BTVýznam bielkovín vo výžive človekaBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic1 / 1 Strempeková, S.
213.BTVýznam dusíkato-sírnej výživy pri pestovaní cibuľovín - FZKI (záhradníctvo, BP)Bystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1--
214.BTVýznam hydinového mäsa vo výžive obyvateľstvaBobko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBSUADetails of topic0 / 1--
215.BTVýznam remízok a prírodných koridorov ako rezervoárov entomopatogénnych húbDepartment of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / ----
216.BTVýznam tukov vo výžive človekaBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic1 / 1 Lehotská, Z.
217.DTZákladné chemické ukazovatele studničných vôd v Nitrianskom regióneStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
218.BTZákladné nutričné charakteristiky králičieho mäsaDepartment of Food Hygiene and Safety (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / ----
219.BTZdroje a možnosti obsahu fytoestogénov v mliekuGolian, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / ----
220.DTZmeny komunity baktérií v pôde po aplikácie herbicídov Linurex a TeridoxMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
221.BTZmeny vitamínov počas skladovania a spracovania potravín.Pavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic1 / 1 Kačmár, M.
222.BTZmeny v obsahu polyfenolických látok v potravinách v priebehu skladovania a spracovaniaTimoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
223.DTZmrazovanie oocytov hovädzieho dobytkaChrenek, P.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
224.BTZmyslové hodnotenie a senzorické profily jedlých kvetov.Vietoris, V.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)--SUADetails of topic1 / 1 Vargová, P.
225.BTZmyslové hodnotenie microgreens.Vietoris, V.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)--SUADetails of topic1 / 1 Horváthová, D.