Summary of topics offered - Faculty of Biotechnology and Food Sciences

Application shows list of current and approved topics offered under the selected department or under all its subordinate departments. You can limit the list of topics by the following criteria:

Use the following filter to restrict the displayed records.

Type of thesis:
Faculty:
Programme:
Topic supervisor:
Supervising department:

* | A | B | C | D | E | F | G | H | Ch | K | M | N | O | P | R | S | Š | T | Ť | Ú | V | Z | Ž

Ord.
Type
TopicThesis supervisorSupervising department
Programme
Intended for
Details
Occupied/Max.
Project participants
1.DT- Využitie sekundárnych produktov mliekarenského priemyslu v procese výroby varených mäsových výrobkovKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--SUA
Details of topic
0 / --
--
2.
DT
- Zmeny fyzikálno-chemických vlastností fermentovaných mäsových výrobkov v procese ich zrenia
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
--
SUA
Details of topic0 / --
--
3.
BTAbruskulárne mykorízne hubyMedo, J.
Department of Microbiology (FBFS)
B-ABB
FBFS
Details of topic
0 / 1--
4.BT
Analýza chemických komponentov v muštoch
Trebichalský, P.
Department of Chemistry (FBFS)
B-VINBSUA
Details of topic
1 / 1
5.
DT
Analýza kvality podzemných vôd na strednom SlovenskuStanovič, R.
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
6.
DT
Analýza mäsa diviakov v priebehu zreniaČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
I-TNI
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
7.
BT
Analýza pocitu vnemu horkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
--
FBFS
Details of topic0 / 1--
8.
BT
Analýza pocitu vnemu chuti umami v závislosti na genetickú predispozíciu.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--
FBFS
Details of topic
0 / 1--
9.
BT
Analýza pocitu vnemu sladkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
10.
BT
Analýza pocitu vnemu slanej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
--
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
11.
BT
Analýza pocitu vnemu tukovej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
12.
BT
Analýza studničných vôd z hľadiska rizikových prvkov
Stanovič, R.
Department of Chemistry (FBFS)
B-BKB
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
13.BTAnalýza vplyvu glyfosátových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôde
Department of Microbiology (FBFS)
B-ABBFBFS
Details of topic
0 / 1
--
14.BTAnalýza vplyvu triazínových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.
Department of Microbiology (FBFS)
B-ABB
FBFS
Details of topic
0 / 1--
15.
DT
Analýza zápalových markerov v krvi vysokoprodukčných dojníc
Department of Animal Physiology (FBFS)
--
SUA
Details of topic
0 / 1
--
16.BT
Animálne modely pre výskum diabetes mellitus
Capcarová, M.Department of Animal Physiology (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 1--
17.
DT
Antibiotická rezistencia baktérií izolavných z tepelne neošetrených rastlinných produktovHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCSUADetails of topic
0 / 1
--
18.
BT
Antibiotická rezistencia baktérií izolovaných zo zeleniny
Hleba, L.Department of Microbiology (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1--
19.
DT
ANTIBIOTICKÁ REZISTENCIA ENTEROKOKOV IZOLOVANÝCH Z BRUŠNÝCH DUTÍN KURČIATKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
--
SUA
Details of topic
0 / --
--
20.
BTAntibiotická rezistencia u baktérií všeobecne považovaných za bezpečnéDepartment of Microbiology (FBFS)B-ABTB
FBFS
Details of topic
1 / 1 Heldesová, K.
21.
BT
Antifungálne prípravky využívané v potravinárstve
Department of Microbiology (FBFS)
B-BKB
SUADetails of topic0 / 1--
22.
DT
Antimikrobiálna rezistencia baktérií izolovaných zo zeleninyHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic0 / 1--
23.
BT
Aplikácia 2D elektroforézy pri analýze proteómu cereálii
Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)
B-ABB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
24.
BT
Autentifikácia biopotravínBobková, A.
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
25.
BT
Baktérie všeobecne považované za bezpečné ako zdroje antibiotickej rezistencieDepartment of Microbiology (FBFS)B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1--
26.
BT
Baktérie všeobecne považované za bezpečné ako zdroje antibiotickej rezistencieHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)
B-ABTB
FBFS
Details of topic
1 / 1
27.BTBataty ako zdroj nutričných a bioaktívnych látok v straveMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1
--
28.
DT
Bezpečnosť a kvalita výsledného produktu spontánneho kvasenia a kvasenia s využitím aktívnych suchých kvasiniek
Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
29.
DT
Bezpečnosť konzumácie vybraných strukovín z hľadiska obsahu ťažkých kovovTimoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
1 / 1
30.
DT
Bezpečnosť mliečnych výrobkov a ich konzumácia žiakmi
Kozelová, D.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
31.
DT
Bioaktívne látky ako zložky semenných extenderov
Slanina, T.
Department of Animal Physiology (FBFS)
--SUA
Details of topic
0 / ----
32.
BT
Bioaktívne látky ako zložky semenných extenderov
Slanina, T.
Department of Animal Physiology (FBFS)
--
SUA
Details of topic
0 / --
--
33.
BT
Bioaktívne metabolity aktinomycét a ich vplyv na rast rastlínDepartment of Microbiology (FBFS)B-ABB
SUA
Details of topic
0 / 1
--
34.
BTBioaktívne metabolity aktinomycét a ich vplyv na rast rastlínDepartment of Microbiology (FBFS)B-ABB
SUA
Details of topic
0 / 1--
35.
BT
Biologicky aktívne látky rastlín čeľade Apiaceae
Tančinová, D.
Department of Microbiology (FBFS)
B-BKB
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
36.BT
Biologicky aktívne látky rastlín čeľade Lauraceae
Department of Microbiology (FBFS)
B-BKB
SUA
Details of topic
0 / --
--
37.BT
Celogenómové sekvenovanie mikroorganizmov
Medo, J.
Department of Microbiology (FBFS)
B-ABBFBFS
Details of topic
0 / 1
--
38.DTDetekcia antibiotickej rezistencie u karbapeném-rezistentnej Klebsiella pneumoniae
Department of Microbiology (FBFS)
I-ABIFBFSDetails of topic
0 / 1
--
39.
BTDetekcia entomopatogénnych húb v pôde pomocou PCRMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABB
FBFS
Details of topic0 / 1--
40.
DT
Detekcia kofeínu ako markera kvality a obľúbenosti kávy
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
41.DTDetekcia lunazínového génu pomocou digitálnej PCRTomka, M.
Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)
I-ATI
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
42.
DT
Detekcia mechanizmov antibiotickej rezistencie baktérií mliečneho kvaseniaDepartment of Microbiology (FBFS)I-ABI
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
43.DT
Detekcia zložiek C. canephora súvisiacich s kvalitou nápoja
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 2
--
44.
DT
Determinácia účinku bioaktívnych látok na funkciu Leydigových buniek
Department of Animal Physiology (FBFS)I-ATIFBFSDetails of topic0 / 1
--
45.
BT
Dioxíny a polychlorované bifenyly v produktoch živočišneho povodu
Department of Chemistry (FBFS)
--
SUA
Details of topic0 / ----
46.
DTDiverzita zástupcov rodu Fusarium na jačmeni a pšenici slovenského pôvoduDepartment of Microbiology (FBFS)I-FSCSUA
Details of topic
1 / 1
47.
DTDrobné ovocie ako zdroj antibioticky rezistentných baktériíHleba, L.
Department of Microbiology (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
48.
BT
Drobné ovocie ako zdroj mikroorganizmov patogénych pre človeka
Medo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFS
Details of topic
1 / 1
49.BT
Efluxné systémy ako mechanizmy antibiotickej rezistencie
Department of Microbiology (FBFS)B-ABB
FBFS
Details of topic
1 / 1
Poláková, S.
50.DT
Endogénna mykocénoza pšenice slovenského pôvodu so zameraním na toxinogénny rod Penicillium
Department of Microbiology (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
1 / 1
Frantová, D.
51.
BT
Environmentálne polutanty ako rizikové faktory potravového reťazca
Department of Animal Physiology (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic0 / 1--
52.
DT
Environmentálne polutanty vo vzťahu ku zdraviu divožijúcich zvierat
Kováčik, A.Department of Animal Physiology (FBFS)
I-ABI
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
53.
BT
Enzymatické mechanizmy rezistencie baktériíHleba, L.
Department of Microbiology (FBFS)
B-ABB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
54.
BT
Escherichia coli v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
55.
BTFaktory vplývajúce na technologickú a gastronomickú kvalitu mäsaDepartment of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic
0 / 1
--
56.
BT
Falšovanie a autentifikácia kávy a výrobkov s prídavkom kávy
Bobková, A.
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
B-BKB
SUA
Details of topic
1 / 1
Brenesselová, A.
57.
BT
Gastronomické podujatia vo vybranom regióne
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
B-FTG
FBFSDetails of topic
0 / 2
--
58.
BTGastronomické podujatia vo vybranom regióneKozelová, D.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
B-FTG
FBFSDetails of topic0 / 2
--
59.
BT
Gény súvisiace s vnímaním sladkej chuti
Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
60.
DT
Hodnotenie kvality mäsa jahniatČuboň, J.
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
I-TNIFBFS
Details of topic
0 / 1--
61.
DT
Hodnotenie oxidačnej stability chladených kurčacích stehien po aplikácii pamajoránovej silice
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSC
FBFS
Details of topic0 / 1
--
62.
DT
Hodnotenie vybraných technologických parametrov piva pripraveného rôznymi spôsobmi chmelenia v prevádzkových podmienkach
Dráb, Š.
Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)
--FBFSDetails of topic1 / --
63.
DT
Hodnotenie vybraných zložiek kávy s antioxidačným potenciálom
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
64.
BT
Charakteristika bioaktívnych látok v rode Allium a ich vplyv na zdravie človeka
Department of Chemistry (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / --
--
65.
BT
Charakteristika sírnych zlúčenín vo vybraných druhoch Allium a ich potenciálny vplyv na zdravie človeka
Lidiková, J.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic0 / 1
--
66.
DT
Charakteristika vybraných druhov bylinných čajov z pohľadu minerálneho zloženia
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
1 / 1 Dírerová, D.
67.
DT
Charakterizácia vybraných bioaktívnych látok v komerčne dostupných bylinných čajoch
Šnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic0 / 1
--
68.
BT
Chemická kontaminácia hydinového mäsa a vajec
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
69.
DT
Cholesterol v kurčacom mäse po aplikácii rozličných druhov a kombinácie rastlinných silícAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
--
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
70.BTKomunita mikroorganizmov v komposte a metódy jej analýzy
Department of Microbiology (FBFS)
B-ABBFBFSDetails of topic
0 / 1
--
71.
DT
Komunita vláknitých mikroskopických húb na bobuliach hrozna dopestovaného vo Vrbovskom vinohradníckom regióne s dôrazom na rod AlternariaMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSC
FBFS
Details of topic
1 / 1
72.DTKoncentrácia pohlavných hormónov vysokoprodukčných dojníc v závislosti od produkcieDepartment of Animal Physiology (FBFS)
--
SUA
Details of topic
0 / 1
--
73.BTKontaminácia vodných tokov na Slovensku
Department of Chemistry (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic0 / 1
--
74.
DT
Kontrola minerálneho zloženia komerčne dostupných medov
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSCFBFSDetails of topic
0 / 1
--
75.BTKontrola obsahu ortuti v sladkovodných rybách z vybranej lokality
Department of Chemistry (FBFS)
B-BKBFBFS
Details of topic
0 / 1--
76.
BT
Kontrola obsahu rizikových prvkov v svalovine rýb z vybranej lokality
Šnirc, M.
Department of Chemistry (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
77.
DT
Kumulácia ortuti v orechoch
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
78.
DT
Kvalita spermií baranov zošľachtenej valašky
Chrenek, P.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)
--
FBFS
Details of topic1 / 1 Pilka, B.
79.
BT
Maskované mykotoxíny a deriváty mykotoxínov v potravinách
Department of Microbiology (FBFS)
B-BKBFBFSDetails of topic
1 / 1
Palenčárová, L.
80.
DT
Metagenomická analýza mikroorganizmov asociovaných s rastlinami tekvice
Department of Microbiology (FBFS)
I-ABI
FBFS
Details of topic
1 / 1
81.
DT
Metagenomická analýza mikroorganizmov osídľujúcich plody broskýň počas dozrievania
Medo, J.Department of Microbiology (FBFS)
I-ABI
FBFS
Details of topic
1 / 1
82.
BT
Metodika detekcie mechanizmov rezistencie baktérií
Department of Microbiology (FBFS)
B-ABBSUADetails of topic0 / 1--
83.
BT
Metódy používane na izoláciu a detekciu entomopatogénnych húb v rôznych prostrediach
Medo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
84.
BT
Mikro a makro elementy v tkanivách zvierat a ich vzťah ku redox markerom
Department of Animal Physiology (FBFS)
B-ABB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
85.
BT
Mikrobiologická a toxikologická kvalita korenín a byliniek
Department of Microbiology (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
86.
BT
Mikrobiologickí škodcovia v skladoch
Department of Microbiology (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
87.
BT
Mikroskopické huby spôsobujúce znehodnocovanie jahôd
Department of Microbiology (FBFS)
B-BKB
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
88.
BTMliečne tukyČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
B-APB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
89.
BT
Moderné analytické metódy využívané na kontrolu zloženia mäsových výrobkov
Department of Chemistry (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1--
90.
BT
Moderné analytické metódy využívané na kontrolu zloženia mäsových výrobkovŠnirc, M.
Department of Chemistry (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
91.
BT
Modulačné účinky alkaloidov na živočíšne bunky in vitro
Kolesárová, A.
Department of Animal Physiology (FBFS)
B-ABTBFBFS
Details of topic
0 / 1
--
92.
DT
Monitoring obsahu rizikových prvkov v rôznych anatomických častiach vybraných druhov jedlých divorastúcich húb
Árvay, J.
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSCFBFS
Details of topic
0 / 1
--
93.
BT
Možnosti aplikácie CO pri balení potravín.
Pavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
94.DTMožnosti využitia hmyzu pri výrobe potravín živočíšneho pôvoduDepartment of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
95.
BT
Možnosti využitia vláknitých mikroskopických húb v biotechnológiách
Department of Microbiology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic
1 / 1
Mikúš, L.
96.
DT
Mykotická diverzita v procese výroby červených vín
Department of Microbiology (FBFS)I-TNI
FBFS
Details of topic0 / 1--
97.
DT
Mykotická diverzita v procese výroby bielych vín
Department of Microbiology (FBFS)
I-TNI
FBFSDetails of topic0 / 1--
98.
BT
Netradičné druhy obilnín a ich využitie v gastronómii.
Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)
B-FTG
FBFS
Details of topic
0 / 1--
99.
BTNetradičné druhy ovocia a ich využitie v gastronómiiDepartment of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)
B-FTG
FBFSDetails of topic0 / 1
--
100.
BT
Nutričné a antinutričné zložky múky
Department of Chemistry (FBFS)
B-FTGSUADetails of topic0 / --
--
101.BTNutričné hodnotenie potravín pri príprave regionálnych pokrmovKolesárová, A.
Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)
B-FTG
FBFS
Details of topic0 / 1
--
102.DTNutričné ukazovatele, biogénne prvky a rizikové prvky v technologickom procese spracovania klobás
Department of Animal Physiology (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
103.
DT
Nutričné ukazovatele, biogénne prvky a rizikové prvky v technologickom procese spracovania klobásMassanyi, P.Department of Animal Physiology (FBFS)
I-TNI
FBFSDetails of topic0 / 1--
104.
DTObsah bioaktívnych látok a sírnych zlúčenín v rode Allium vplyvom rôznych technologických postupovLidiková, J.
Department of Chemistry (FBFS)
--
SUA
Details of topic
0 / 1--
105.
DT
Obsah fytochemikálií vo vybraných druhoch rodu Allium a význam pri udržaní ľudského zdravia
Department of Chemistry (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 1--
106.
BT
Obsah ortuti vo vybraných druhoch orechov
Harangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic
0 / 1
--
107.
BTObsah rizikových prvkov v jedlých divorastúcich hubách z rôzne environmentálne zaťažených oblastí SlovenskaÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic0 / 1--
108.
BTObsah stopových prvkov a ich vplyv na obsah vitamínu C v plodoch Ruže šípovej (Rosa canina L)Árvay, J.Department of Chemistry (FBFS)--SUADetails of topic1 / 1
109.
BT
Operačné taxonomické jednotky v ekológii mikroorganizmov
Medo, J.
Department of Microbiology (FBFS)
B-ABB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
110.BT
Ovocie ako potenciálny zdroj antibioticky rezistentných baktérií
Hleba, L.
Department of Microbiology (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / --
--
111.
DT
Oxidačná stabilita chladených kurčacích stehien po aplikácii pamajoránovej silice
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic0 / 1--
112.
DT
Oxidačná stabilita mrazených kurčacích stehien po aplikácii pamajoránovej silice
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
113.
BT
(Oxidatívny status endotelových buniekLukáč, N.
Department of Animal Physiology (FBFS)
--FBFS
Details of topic
1 / 1
114.
DT
PCR detekcia Entomopatogénnej huby Entomophaga maimaiga v pôde
Medo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABI
FBFS
Details of topic
0 / 1--
115.
BT
Perspektívy zlepšenia atribútov kvality a bezpečnosti potravín ich ošetrením metódou vysokého tlaku
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic0 / 1--
116.
BT
Pigmenty produkované mikroorganizmami z rodu Streptomyces
Department of Microbiology (FBFS)
--SUADetails of topic0 / ----
117.
DT
Porovnanie kvality medov rôzneho pôvodu z pohľadu fyzikálno-chemických vlastností
Tkáčová, J.
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
I-TNI
SUA
Details of topic
0 / 2--
118.
DT
Porovnanie studničných vôd a analýza ich ukazovateľov
Stanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 1--
119.
DT
Porovnanie účinosti detekcie lunazínového peptidu pomocou 1D a 2D elektroforézy
Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-FSCE
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
120.DTPorovnanie účinosti detekcie lunazínového peptidu pomocou 1D a 2D elektroforézy
Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)
I-ATI
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
121.
DT
Posúdenie texturálnych parametrov vybraných druhov salám pri stanovených podmienkach skladovania
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)--
FBFS
Details of topic
1 / 1
Vojtek, M.
122.BT
Pozberové kazenie ovocia a zeleniny s dôrazom na vláknité mikroskopické huby
Mašková, Z.
Department of Microbiology (FBFS)
B-BKB
FBFSDetails of topic1 / 1 Turčáková, M.
123.BT
Probiotiká a ich možnosti využitia pri balení potravín
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
124.
DT
Profil mastných kyselín jahniat v systéme pasienkového chovu
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
125.DT
Proteómová a genómová charakteristika vybraných genotypov pšenice letnej
Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)
I-ABI
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
126.DTProteómová a genómová charakteristika vybraných genotypov pšenice špaldyChňapek, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABI
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
127.DTProteómová a genómová charakteristika vybraných genotypov pšenice tvrdejChňapek, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)
I-ABI
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
128.
BTRegionálna distribúcia zloženia zásobných bielkovín pšenice letnejChňapek, M.
Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)
B-ABTB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
129.
DisT
Reprodukčné parametre zajačej zveri (Lepus europaeus) vo voľnej prírode a vo farmovom chove Slamečka, J.Faculty of Biotechnology and Food Sciences
D-BIO
FBFS
Details of topic
0 / 1--
130.BTRiziká interakcie obal - potravinaPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
131.BT
Riziká kontaminácie surovín a potravín rastlinného pôvodu z Tekovského regiónu.
Musilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFS
Details of topic
0 / 1
--
132.
BTRiziká vstupu ťažkých kovov do potravového reťazcaDepartment of Chemistry (FBFS)B-BKB
FBFS
Details of topic
1 / --
133.BT
Riziká vzniku akrylamidu v potravinách
Department of Chemistry (FBFS)B-BKB
FBFS
Details of topic
1 / 1
Smereková, K.
134.
BT
Riziko kontaminácie lesných plodov ťažkými kovmi z oblasti HorehroniaMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
135.DT
Rizikové kovy v pistáciach
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
136.
DT
Rizikové kovy v pôde a ich vplyv na bezpečnosť dopestovaných poľnohospodárskych plodín
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
1 / --
Kemiačová, L.
137.
BT
Rizikové kovy v semenách tekvice
Harangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1
--
138.
BTRizikové prvky a ich negatívny účinok na ľudský organizmusStanovič, R.
Department of Chemistry (FBFS)
B-BKBFBFS
Details of topic
0 / 1
--
139.
DT
Rizikové prvky v orechochHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
140.BT
Rybie mäso ako potencionálny zdroj aktívnych látok
Haščík, P.
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
B-APB
B-BKB
SUA
Details of topic
0 / 1--
141.BT
Salmonela v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravinách
Medo, J.
Department of Microbiology (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic0 / 1
--
142.
DT
STANOVENIE ANTIBIOTICKEJ REZSITENCIE ENTEROKOKOV IZOLOVANýCH ZO SUROVíN žIVOčíšNEHO PôVODUKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--SUA
Details of topic
0 / --
--
143.
DT
Súčasné stanovenie viacerých prvkov v plodniciach volne rastúcich húb
Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)
I-ABI
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
144.
BT
Súčasné trendy v príprave pokrmov.
Kolesárová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)
B-FTG
FBFS
Details of topic
1 / 1
Bojdová, A.
145.
BTŠaláty z čerstvej listovej zeleniny ako zdroj mikroorganizmov patogénych pre človekaDepartment of Microbiology (FBFS)B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
146.BT
Ťažké kovy vo vinárskych produktoch
Trebichalský, P.
Department of Chemistry (FBFS)
B-VINB
SUA
Details of topic
0 / 1
--
147.
BT
Transkriptomická analýza mikroorganizmov
Medo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
148.
BT
Trend využívania syntetických a prírodných potravinárskych farbívDepartment of Chemistry (FBFS)
B-BKB
FBFSDetails of topic0 / 1
--
149.
BT
Trend využívania syntetických sladidiel v potravinách
Department of Chemistry (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
1 / 1
150.
DT
Účinky pergy na lipidový profil krvi potkanov kmeňa Zucker diabetic fatty (ZDF)
Kalafová, A.
Department of Animal Physiology (FBFS)
--
FAaFR
Details of topic
1 / 1
151.
BT
Účinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanov
Department of Animal Physiology (FBFS)
B-ABB
FBFS
Details of topic
0 / 3
--
152.DTÚčinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanov
Department of Animal Physiology (FBFS)
I-ABI
FBFS
Details of topic0 / 3--
153.
BTÚčinok endokrinných disruptorov na endotelové bunkyLukáč, N.
Department of Animal Physiology (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 2
--
154.
BT
Úprava mäsa pôsobením nízkych teplôt z hľadiska kvality a bezpečnosti
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic0 / 1--
155.
DTVariabilita obsahu celkových polyfenolov a antioxidačnej aktivity v slovenských odrodách fazule
Department of Chemistry (FBFS)
I-TNI
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
156.DTVplyv agroenvironmentálnych faktorov na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
1 / --
Búdová, S.
157.
DTVplyv aplikácie glyfosátu na zloženie komunity mikroorganizmov v pôdeMedo, J.
Department of Microbiology (FBFS)
I-ABI
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
158.
BT
Vplyv aplikácie kompostov na biologické ukazovatele kvality a zdravia v pôde
Department of Microbiology (FBFS)
B-ABB
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
159.
DT
Vplyv aplikácie MCPA na zloženie komunity mikroorganizmov v pôde
Medo, J.Department of Microbiology (FBFS)
I-ABI
FBFSDetails of topic0 / 1
--
160.
DT
Vplyv aplikácie rôznych druhov syrov na kvalitu párkov
Kročko, M.
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
--
SUA
Details of topic
0 / --
--
161.
BT
Vplyv endokrinných disruptorov na steroidogenézu.Department of Animal Physiology (FBFS)B-ABB
B-ABTB
FBFSDetails of topic
0 / --
--
162.DT
Vplyv endokrinných disruptorov na steroidogenézu modelových systémov.
Department of Animal Physiology (FBFS)
--
FBFS
Details of topic0 / ----
163.
BT
Vplyv environmentálnych polutantov na zdravotný stav živočíchov
Department of Animal Physiology (FBFS)
B-ABB
FBFS
Details of topic
1 / 1
Mihalcová, Z.
164.
DT
VPLYV EXTRAKTOV Z TYMIANU A PAMAJORÁNU NA KVALITU BRATISLAVSKÝCH PÁRKOVKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
165.
DT
Vplyv extraktu z kôry Terminalia bellerica Roxb. na ovariálne funkcie ošípaných in vitro
Kolesárová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)
I-BII
I-ABI
FBFS
Details of topic0 / 1--
166.
BTVplyv genotypu a pestovateľského prostredia na kvalitu kávyBobková, A.
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
167.BTVplyv klimatických zmien na výskyt a toxinogenitu vláknitých mikroskopických húb v potravinárskych komoditách
Department of Microbiology (FBFS)
B-APB
B-BKB
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
168.
DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v ľuľku zemiakovomDepartment of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFS
Details of topic
0 / --
--
169.
DT
Vplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSCFBFS
Details of topic
1 / --
170.
DT
Vplyv konzumácie pergy na aktivitu pečeňových enzýmov potkanov kmeňa Zucker diabetic fatty (ZDF)Department of Animal Physiology (FBFS)
I-VLU
FAaFRDetails of topic1 / 1 Grubárová, V.
171.
BT
Vplyv kvasenia muštu s využitím aktívnych suchých vínnych kvasiniek na senzorický profil vína
Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)
B-VINB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
172.
DTVplyv odrody, obrábania pôdy a hnojenia na kumuláciu kobaltu do zrna jačmeňa siateho
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSC
SUA
Details of topic0 / 1--
173.
BT
Vplyv oxidatívneho stresu na viabilitu karcinómových buniek
Department of Animal Physiology (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
1 / --
174.
DT
Vplyv pergy na rozvoj komplikácií diabetes mellitus u potkanov
Department of Animal Physiology (FBFS)
I-ABI
FBFS
Details of topic
1 / 1
175.
BT
Vplyv pesticídov a hnojív na aktivitu mikroorganizmov
Javoreková, S.Department of Microbiology (FBFS)B-ABB
SUA
Details of topic0 / 1
--
176.
BT
Vplyv pesticídov na variabilitu spoločenstva mikroorganizmov v pôde.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic
0 / --
--
177.
DT
VPLYV PRÍDAVKU KOMERČNEJ KORENIACEJ ZMESI NA KVALITU TTNMVKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
--
SUA
Details of topic
0 / --
--
178.BT
Vplyv redukcie hrozna na kvalitu vína
Czako, P.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-VINB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
179.
DT
Vplyv rizikových kovov na obsah bioaktívnych látok v paprike ročnej (Capsicum annuum L.
Lidiková, J.
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
1 / 1 Jureňová, A.
180.
DT
Vplyv rizikových kovov na obsah bioaktívnych látok v povojníku batatovom (Impoea batatas)
Department of Chemistry (FBFS)I-FSC
FBFS
Details of topic
1 / 1 Ráczová, P.
181.
DTVplyv Sambucus nigra na ovariálne funkcie ošípaných in vitroKolesárová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)--
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
182.
DTVplyv sezónnosti na obsah environmentálnych polutantov a nutričné vlastnosti mäsa sladkovodných rýbDepartment of Animal Physiology (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
183.
DT
Vplyv skladovania na obsah a dynamiku vybraných fytohormónov v hľuzách ľuľka zemiakovéhoLidiková, J.Department of Chemistry (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic
1 / 1
Ňorbová, M.
184.
BT
Vplyv štartovacích kultúr baktérií na priebeh kvasenia zeleninyHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)B-ABTBSUA
Details of topic
1 / 1 Vrbická, P.
185.DT
Vplyv tepelnej úpravy na antioxidačnú aktivitu a obsah polyfenolov v povojníku batátovom
Department of Chemistry (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / --
186.
DT
Vplyv teploty a času sušenia na antioxidačné parametre jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.
Department of Chemistry (FBFS)
I-TNI
FBFSDetails of topic0 / 1--
187.DTVplyv teploty na antibiotickú rezistenciu a citlivosť u vybraných druhov baktérií
Department of Microbiology (FBFS)
I-ABI
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
188.
BT
Vplyv utlačenia pôdy agrotechnikou na aktivitu a početné zastúpenie mikroorganizmov
Department of Microbiology (FBFS)
B-ABB
SUA
Details of topic
1 / 1
189.
DTVplyv vybraných rastlinných silíc na potravinársky významných zástupcov rodu RhizopusTančinová, D.
Department of Microbiology (FBFS)
I-FSC
FBFSDetails of topic0 / 1
--
190.
DT
Vplyv vybraných rastlinných silíc na rast Botrytis cinerea
Department of Microbiology (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
0 / 2
--
191.
DTVplyv vysokoenergetickej diéty na rozvoj komplikácií diabetes mellitus u potkanovDepartment of Animal Physiology (FBFS)
I-ABI
FBFS
Details of topic
1 / 1
192.DT
Vplyv zinku na obsah polyfenolických látok a antioxidačnú aktivitu v hrachu záhradnom
Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)
I-TNI
FBFS
Details of topic
0 / 1--
193.
DT
Vybrané pestovateľské faktory vo vzťahu k obsahom železa v zrne v odrodách jačmeňa siatehoTrebichalský, P.
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSCSUADetails of topic
1 / --
Hašuľová, D.
194.BTVýroba a hodnotenie masti a vedľajších produktov
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
195.
BT
Výroba ekologických mliečnych výrobkov
Čuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
B-APB
FBFSDetails of topic
0 / 1
--
196.BT
Výskyt a aktivita mikroorganizmov v pôde po aplikácii kompostov
Department of Microbiology (FBFS)B-ABB
SUA
Details of topic
0 / 1
--
197.
DT
Výskyt mikromycét v peľoch slovenského a ukrajinského pôvodu
Felšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic0 / 1--
198.
DT
Výskyt potenciálnych producentov mykotoxínov na obilninách slovenského pôvodu so zameraním na poľné mikroskopické hubyMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)
I-FSC
SUA
Details of topic
1 / 1
199.
DT
Výskyt zástupcov rodu Penicillium v endogénnej časti pšeničných zŕn
Department of Microbiology (FBFS)
I-ABI
FBFS
Details of topic
1 / 1
200.
BT
Využitie absorbérov oxidu uhličitého pre balenie potravín
Pavelková, A.
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
B-BKBFBFSDetails of topic
1 / 1
Mániková, K.
201.
DTVyužitie a vplyv makovej bezlepkovej múky na kvalitu trvanlivého pečiva.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFS
Details of topic
0 / 1
--
202.
DT
Využitie a vplyv ryžovej (bezlepkovej) múky na kvalitu trvanlivého pečiva.
Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)
I-TNI
SUA
Details of topic
0 / 1
--
203.
BT
Využitie bakteriocínov pri balení poravín
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
204.
BT
Využitie membránových separačných procesov pri spracovaní potravínPavelková, A.
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
205.
BT
Využitie moderných analytických metód na určenie zloženia pravých ovocných destilátov
Department of Chemistry (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
206.BTVyužitie moderných analytických metód na určenie zloženia pravých ovocných destilátov
Department of Chemistry (FBFS)
B-BKB
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
207.BT
Využitie potenciálu digitálnej PCR v biotechnológiách.
Tomka, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABTBFBFS
Details of topic
0 / 1
--
208.DT
Využitie zvieracích modelov pri štúdiu diabetes mellitus
Kalafová, A.
Department of Animal Physiology (FBFS)
I-VLU
FAaFR
Details of topic
1 / 1 Kaľatová, V.
209.BT
Využitie živočíšnych bielkovín pri balení potravín
Pavelková, A.
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
--
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
210.DTVýznam a obsah bioaktívnych látok vo vybraných druhoch rodu AlliumLidiková, J.
Department of Chemistry (FBFS)
--
SUA
Details of topic
0 / --
--
211.BTVýznam a nutričné zloženie kozieho mäsa
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
B-MZV
FAaFR
Details of topic0 / 1--
212.BTVýznam a nutričné zloženie mäsa vysokej raticovej zveriHaščík, P.
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
B-MZV
FAaFR
Details of topic
0 / 1
--
213.
BTVýznam a využitie kokosového orechaHarangozo, Ľ.
Department of Chemistry (FBFS)
--FBFSDetails of topic
0 / 1
--
214.
BT
Význam remízok a prírodných koridorov ako rezervoárov entomopatogénnych húb
Department of Microbiology (FBFS)
B-ABB
FBFSDetails of topic
0 / --
--
215.DT
Základné chemické ukazovatele studničných vôd v Nitrianskom regióne
Department of Chemistry (FBFS)
I-FSC
FBFS
Details of topic
1 / 1
Duchonová, A.
216.
BT
Zdroje a možnosti obsahu fytoestogénov v mlieku
Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)
B-BKBFBFS
Details of topic
0 / --
--
217.
BT
Zmeny vitamínov počas skladovania a spracovania potravín.
Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)
B-FTG
FBFS
Details of topic
0 / 1
--
218.BT
Zmeny v obsahu polyfenolických látok v potravinách v priebehu skladovania a spracovania
Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic
1 / 1
219.
DTŽerucha peruánska a jej vplyv na samčí reprodukčný systém králikovDepartment of Animal Physiology (FBFS)
--
SUA
Details of topic
0 / --
--
220.
DT
Žerucha peruánska a jej vplyv na samčí reprodukčný systém králikov
Slanina, T.Department of Animal Physiology (FBFS)--
SUA
Details of topic
0 / --
--