Prehľad vypísaných tém - Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Aplikácia zobrazuje zoznam aktuálnych a schválených tém, ktoré sú vypísané pod zvoleným pracoviskom alebo pod všetkými jeho podriadenými pracoviskami. Obmedziť výpis tém môžete podľa nasledujúcich kritérií.

Pomocou nasledujúceho filtra môžete obmedziť zobrazované záznamy.

Typ práce:
Fakulta:
Program:
Vedúci témy:
Garantujúce pracovisko:

* | A | B | C | D | E | F | G | H | Ch | I | K | M | N | O | P | R | S | T | U | Ú | V | Z | Ž

Por.TypNázov témyVedúci práceGarantujúce pracoviskoProgramUrčené prePodrobnostiObsadené/MaxRiešitelia
1.DP- Využitie sekundárnych produktov mliekarenského priemyslu v procese výroby varených mäsových výrobkovKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----
2.DP- Zmeny fyzikálno-chemických vlastností fermentovaných mäsových výrobkov v procese ich zreniaKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----
3.BPAbruskulárne mykorízne hubyMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
4.BPAkceptácia potravín so zníženým obsahom soli zo strany spotrebiteľaČurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy0 / 1--
5.BPAlternatívne spôsoby stravovania a ich uplatnenie v gastronomickej praxiKolesárová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy0 / ----
6.DPAnalýza kvality podzemných vôd na strednom SlovenskuStanovič, R.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
7.DPAnalýza mäsa diviakov v priebehu zreniaČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
8.BPAnalýza pocitu vnemu horkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
9.BPAnalýza pocitu vnemu chuti umami v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
10.BPAnalýza pocitu vnemu sladkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
11.BPAnalýza pocitu vnemu slanej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
12.BPAnalýza pocitu vnemu tukovej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
13.BPAnalýza podzemných vôd z hľadiska rizikových prvkovStanovič, R.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Harisová, K.
14.BPAnalýza vplyvu glyfosátových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
15.BPAnalýza vplyvu triazínových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
16.BPAnimálne modely pre výskum diabetes mellitusCapcarová, M.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--FBPPodrobnosti témy1 / 1 Šimková, P.
17.DPANTIBIOTICKÁ REZISTENCIA ENTEROKOKOV IZOLOVANÝCH Z BRUŠNÝCH DUTÍN KURČIATKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----
18.BPAntifungálne prípravky využívané v potravinárstveTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy1 / 1 Mrvová, M.
19.BPAntinutričné látky strukovínTimoracká, M.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
20.BPAntioxidačná aktivita vybraných druhov kávyBobková, A.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
21.BPAntioxidačná aktivita vybraných zložiek potravínBobková, A.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
22.BPAntioxidačné vlastnosti jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Katedra chémie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
23.BPAplikácia živočíšnych biotechnológií vo výrobe protilátokVašíček, J.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
24.BPBakteriálna enzymatická deštrukcia antibiotíkHleba, L.Katedra mikrobiológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
25.BPBataty ako zdroj nutričných a bioaktívnych látok v straveMusilová, J.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Sulírová, K.
26.BPBezpečnosť verzus riziká potravinárskych farbívMusilová, J.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / -- Husarčíková, D.
27.BPBezpečnosť verzus riziká potravinárskych farbívMusilová, J.Katedra chémie (FBP)B-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
28.DPBezpečnosť pšenice dvojzrnovej (Triticum dicoccum L.) z pohľadu obsahu ťažkých kovovVollmannová, A.Katedra chémie (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
29.BPBioaktívne látky ako zložky semenných extenderovSlanina, T.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----
30.DPBioaktívne látky ako zložky semenných extenderovSlanina, T.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----
31.BPBioaktívne látky v bylinných čajochŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Taliga, T.
32.BPBioaktívne látky vo vybraných surovinách a potravinách rastlinného pôvoduMusilová, J.Katedra chémie (FBP)B-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
33.BPBiochemická a genetická charakteristika ovsa siateho (Avena sativa)Gálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABTB
B-ABB
FBPPodrobnosti témy1 / 1 Cverenkárová, S.
34.BPBiologicky aktívne látky rastlín čeľade ApiaceaeTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Čubirková, J.
35.BPBiologicky aktívne látky rastlín čeľade LauraceaeTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy1 / -- Benková-Rybárová, S.
36.BPCelogenómové sekvenovanie mikroorganizmovMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
37.DPCibuľa (Allium cepa L.) zdroj zdraviu prospešných látokLidiková, J.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
38.BPDetekcia entomopatogénnych húb v pôde pomocou PCRMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
39.DPDetekcia lunazínového génu pomocou digitálnej PCRTomka, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ATIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Farkasová, S.
40.BPDetekcia mliečnych proteínovZajác, P.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Bolgárová, N.
41.DPDetekcia zložiek C. arabica súvisiacich s kvalitou nápojaBobková, A.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
42.DPDetekcia zložiek C. canephora súvisiacich s kvalitou nápojaBobková, A.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
43.BPDioxíny a polychlorované bifenyly v produktoch živočišneho povoduTrebichalský, P.Katedra chémie (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----
44.BPEnvironmentálne faktory ovplyvňujúce kolonizáciu rastlín patogénnymi baktériamiMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABB
B-BKB
FBPPodrobnosti témy0 / 1--
45.BPEscherichia coli v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
46.BPFaktory vplývajúce na technologickú a gastronomickú kvalitu mäsaČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
47.BPFytohormóny v obilnináchTrebichalský, P.Katedra chémie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
48.DPFyziologické a kultivačné rozdiely medzi druhmi a genotypmi v rámci rodu BeauveriaMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
49.DPGenetická biodiverzita fazule záhradnejGálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABI
I-ATI
FBPPodrobnosti témy0 / 1--
50.DPGenetická biodiverzita pohánky jedlejGálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ATI
I-ABI
FBPPodrobnosti témy1 / 1 Jančov, M.
51.BPGény súvisiace s vnímaním sladkej chutiŽidek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
52.DPHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Banskobystrického kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 1--
53.DPHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Košického kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 1--
54.DPHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Prešovského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 1--
55.DPHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Trnavského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 1--
56.DPHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Žilinského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 1--
57.DPHodnotenie kvality mäsa jahniatČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
58.BPHodnotenie účinku aditiv inseminačných dávok CASA technológiou - maca peruánskaMassanyi, P.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 1--
59.BPHodnotenie účinku aditiv inseminačných dávok CASA technológiou - maca peruánskaMassanyi, P.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / 1 Breja, K.
60.BPCharakteristika biotransformačných reakcií (oxidácia, redukcia, hydrolýza, hydratácia, izomerizácia) v ľudskom organizmeLidiková, J.Katedra chémie (FBP)B-VLUFAPZPodrobnosti témy1 / 1 Szabó, A.
61.BPCharakteristika proteínov kravského mliekaZajác, P.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKPFBPPodrobnosti témy0 / 1--
62.DPCharakteristika vybraných druhov bylinných čajov z pohľadu minerálneho zloženiaŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Balážová, D.
63.DPCharakterizácia vybraných bioaktívnych látok v komerčne dostupných bylinných čajochŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
64.BPChemická kontaminácia hydinového mäsa a vajecPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Šimková, L.
65.BPChemické komponenty vznikajúce počas tepelnej úpravy obilných produktovTrebichalský, P.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
66.DPIdentifikácia efektu šalvie lekárskej na TM3 bunkovú líniuLukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
67.BPImerzné techniky senzorického posudzovania vybraných potravinárskych produktov.Vietoris, V.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / 1 Gašparovski, A.
68.DPInterakčný vplyv obrábania pôdy a hnojenia na príjem zinku do zrna vybraných odrôd jačmeňa siatehoTrebichalský, P.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
69.BPKokosový olej – uplatnenie a využitie v gastronómiiKolesárová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy0 / ----
70.BPKomunita mikroorganizmov v komposte a metódy jej analýzyMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
71.BPKontaminácia vodných tokov na SlovenskuStanovič, R.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
72.DPKontrola a obsah bioaktívnych látok v najviac pestovaných zeleninách na SlovenskuLidiková, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
73.DPKontrola a obsah chemoprotektívnych látok v jahode obyčajnej (Fragaria vesca L.)Lidiková, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Zelisková, L.
74.DPKontrola a obsah chemoprotektívnych látok v paprike ročnej (Capsicum annum L.)Lidiková, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Porhajaš, J.
75.DPKontrola dusičnanov a dusitanov v rôznych zdrojoch pitnej vody na severnom svahu Levočských vrchovAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
76.DPKontrola kvality fyzikálnych vlastností vajec z domáceho a farmového chovuAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
77.DPKontrola kvality fyzikálnych vlastností vajec z rôznych domácich chovovAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
78.DPKontrola kvality pitnej vody na farme chovu hovädzieho dobytka z aspektu obsahu dusičnanov a dusitanovAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
79.DPKontrola minerálneho zloženia komerčne dostupných medovŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
80.DPKontrola minerálneho zloženia medov od lokálnych producentovŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Klobušická, L.
81.BPKontrola obsahu rizikových prvkov v produktoch rybolovuŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
82.DPKryouchovávanie ovarialneho tkaniva hovädzieho dobytkaChrenek, P.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
83.DPKryouchovávanie ovarialneho tkaniva hovädzieho odbytkaChrenek, P.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
84.BPKultúra stravovania ako forma modernej kultúry (moderné trendy)Kolesárová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy0 / ----
85.DPKumulácia niklu do zrna vybraných odrôd jačmeňa siateho vo vzťahu k vybraným biotickým a abiotickým faktoromTrebichalský, P.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
86.DPKvalita studničných vôd vo vybranom regióne SlovenskaStanovič, R.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Dúžeková, M.
87.DPMetagenomická analýza mikroorganizmov asociovaných s rastlinami kukuriceMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
88.DPMetagenomická analýza mikroorganizmov asociovaných s rastlinami slnečniceMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
89.DPMetagenomická analýza pôdnych vzoriek po pridaní kompostov a dusíkatého hnojivaMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
90.BPMetagenomické analýzy komunity mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
91.BPMetódy izolácie mliečnych proteínovZajác, P.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
92.BPMetódy používane na izoláciu a detekciu entomopatogénnych húb v rôznych prostrediachMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
93.BPMikrobiologický profil ejakulátu hospodárskych zvieratMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
94.DPMikroskopické analýzy spermií kohútovChrenek, P.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy1 / 1 Babečková, B.
95.BPMikroskopické huby spôsobujúce znehodnocovanie jahôdTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Dičerová, K.
96.BPMliečne tukyČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
97.BPModerné analytické metódy využívané na kontrolu zloženia mäsových výrobkovŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
98.BPMolekulárno-genetická charakteristika kukuriceBalážová, Ž.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Fedorenko, D.
99.DPMonitoring prchavých látok vo vybraných druhoch pravých ovocných destilátovŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
100.BPMožné zdroje mykotoxínov rodu Alternaria v potravovom reťazciMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Čajková, S.
101.BPMožné zdroje mykotoxínov rodu Fusarium v potravovom reťazciMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Milotová, P.
102.BPMožnosti aplikácie CO pri balení potravín.Pavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Árvayová, V.
103.BPMožnosti ovplyvňovania rastu mikroskopických húb v potravináchMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Cerovská, A.
104.DPMožnosti využitia hmyzu pri výrobe potravín živočíšneho pôvoduPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
105.BPMožnosti využitia vláknitých mikroskopických húb v biotechnológiáchMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Mikúš, L.
106.BPMožnosti zabezpečenia vysledovateľnosti čaju využitím analytických metódŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
107.DPMykocenóza vybraných bielych a modrých odrôd hrozna z Malokarpatskej vinohradníckej oblastiFelšöciová, S.Katedra mikrobiológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy1 / 1 Vrábel, F.
108.DPNávrh vhodných genetických markerov na autentifikáciu mlieka a mliečnych výrobkov na úrovni druhu a plemenaČapla, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKISPUPodrobnosti témy0 / 1--
109.BPNutričná a chemoprotektívna hodnota sójeTimoracká, M.Katedra chémie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
110.BPNutričná a chemoprotektívna hodnota strukovín rodu Lupinus L.Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
111.BPNutričná a chemoprotektívna hodnota strukovín rodu Phaseolus L.Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
112.BPObsah ortuti vo vybraných druhoch orechovHarangozo, Ľ.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
113.BPObsah stopových prvkov v jedlých divorastúcich hubách z rôzne environmentálne zaťažených oblastí SlovenskaÁrvay, J.Katedra chémie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
114.DPOvplyvnenie aktivity pečeňových enzýmov ZDF potkanov aplikáciou drieňa obyčajného (Cornus mas L.)Kalafová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / 1 Kopecká, A.
115.DPOxidačná stabilita kurčacieho mäsa vplyvom biologicky účinnej látky v závislosti od doby skladovaniaAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
116.BP(Oxidatívny status endotelových buniekLukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
117.DPPCR detekcia Entomopatogénnej huby Entomophaga maimaiga v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
118.DPPCR detekcia mikroskopických húb v potravináchKatedra mikrobiológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / ----
119.BPPeľ a včelí chlieb - atraktívne produkty v ľudskej výživeKalafová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
120.BPPerspektívy zlepšenia atribútov kvality a bezpečnosti potravín ich ošetrením metódou vysokého tlakuČurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Štefaňák, M.
121.BPPigmenty produkované mikroorganizmami z rodu StreptomycesKatedra mikrobiológie (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----
122.DPPorovnanie obsahu chemoprotektívnych látok vo vybraných druhoch rodu AlliumLidiková, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Tomášiková, L.
123.DPPorovnanie rozdielnych systémov chovu na fyzikálne vlastnosti vajecAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
124.DPPorovnanie studničných vôd a analýza ich ukazovateľovStanovič, R.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
125.DPPorovnanie texturálnych atribútov vybraných produktov bez a s prideleným špecifickým označenímČurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
126.DPPosúdenie texturálnych parametrov vybraných druhov salám pri stanovených podmienkach skladovaniaČurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
127.DPPosudzovanie kvality kávy pripravovanej rôznymi spôsobmi na základe obsahu prchavých látokBobková, A.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
128.BPPovojník batátový - zdroj nutričných a bioaktívnych látok v straveMusilová, J.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
129.BPPrestup ťažkých kovov v systéme pôda-vinič hroznorodý (Vitis vinifera)Lidiková, J.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Csere, F.
130.BPProbiotiká a ich možnosti využitia pri balení potravínPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Kohutová, D.
131.DizPReprodukčné parametre zajačej zveri (Lepus europaeus) vo voľnej prírode a vo farmovom chove Slamečka, J.Fakulta biotechnológie a potravinárstvaD-BIOFBPPodrobnosti témy0 / 1--
132.BPRiziká interakcie obal - potravinaPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Pilarčíková, K.
133.BPRiziká z dovážaných potravínAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
134.BPRiziká z extra spracovaných potravínAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
135.BPRiziko kontaminácie lesných plodov ťažkými kovmi z oblasti HorehroniaMusilová, J.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Fedorková, S.
136.DPRizikové kovy v orechoch FAPZ Výživa ľudíHarangozo, Ľ.Katedra chémie (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 1--
137.BPRizikové kovy v semenách tekviceHarangozo, Ľ.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
138.DPRizikové kovy v pistáciachHarangozo, Ľ.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
139.BPRizikové prvky a ich negatívny účinok na zdravie človekaStanovič, R.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Szőkeová, V.
140.BPRizikové prvky vo vodáchStanovič, R.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Javorský, J.
141.DPRizikové prvky v orechochHarangozo, Ľ.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Ferencová, K.
142.BPSalmonela v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
143.BPSenzorický profil vybranej tradičnej potraviny z vybraného štátu EÚ.Vietoris, V.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / 1 Kiacová, M.
144.DPSkúmanie účinku drieňa obyčajného (Cornus mas L.) na hematologické ukazovatele krvi ZDF potkanovKalafová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / 1 Šimonová, N.
145.DPSledovanie rizikových prvkov vo vodných zdrojochStanovič, R.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
146.DPSledovanie zmien v textúre vybraných druhov ovocia podľa stupňa zrelostiČurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
147.BPSpôsoby odhaľovania nedeklarovaných prímesí do mäsových výrobkovBelej, Ľ.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / ----
148.DPSTANOVENIE ANTIBIOTICKEJ REZSITENCIE ENTEROKOKOV IZOLOVANýCH ZO SUROVíN žIVOčíšNEHO PôVODUKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----
149.DPStanovenie textúry, obsahu soli a pH u vybraných tukov živočíšneho pôvoduČurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
150.DPSúčasné stanovenie viacerých prvkov v plodniciach volne rastúcich húbMiššík, J.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
151.DPSúčasný trend výskytu vybraných alimentárnych ochorení na SlovenskuMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / 1 Sojáková, B.
152.DPTažké kovy a antinutričné látky vo vybraných druhoch rodu AllimLidiková, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
153.DPTechnologické a nutričné ukazovatele kvality vybraných druhov kávIvanišová, E.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Dlugoš, M.
154.BPTetracyklín protekčné proetínyHleba, L.Katedra mikrobiológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
155.DPTopinambur a jeho využitie v pekárskom priemysleIvanišová, E.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Šátek, M.
156.BPTranskriptomická analýza mikroorganizmovMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
157.BPTranslokácia rizikových prvkov vo fruktifikačných štruktúrach jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Ádámková, A.
158.DPTranslokácia vybraných prvkov vo fruktifikačných orgánoch jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
159.DPÚčinky drieňa obyčajného (Cornus mas L.) na lipidový profil krvi ZDF potkanovKalafová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / 1 Bertová, L.
160.BPÚčinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanovMassanyi, P.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 3--
161.DPÚčinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanovMassanyi, P.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 3--
162.BPÚčinok endokrinných disruptorov na endotelové bunkyLukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 2--
163.BPUmenie v gastronómiiKolesárová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy0 / ----
164.BPÚprava mäsa pôsobením nízkych teplôt z hľadiska kvality a bezpečnostiČurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Szvorák, L.
165.DPVláknité mikroskopické huby v zrnách jačmeňaMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Boldišová, D.
166.DPVláknité mikroskopické huby v zrnách pšeniceMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
167.BPVoda v potravinách a vo výžive človekaLidiková, J.Katedra chémie (FBP)B-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
168.DPVplyv aplikácie drieňa obyčajného (Cornus mas L.) na ukazovatele lipidového profilu v sére ZDF potkanovKalafová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / -- Bertová, A.
169.DPVplyv aplikácie drieňa obyčajného (Cornus mas L.) na pečeňový profil krvi ZDF potkanovKalafová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / 1 Fuzyová, E.
170.DPVplyv aplikácie kompostov a minerálneho hnojenia na komunitu mikroskopických húb v pôde a na koreňoch kukuriceMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
171.BPVplyv aplikácie kompostov na biologické ukazovatele kvality a zdravia v pôde.Javoreková, S.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
172.DPVplyv aplikácie rôznych druhov syrov na kvalitu párkovKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----
173.DPVplyv endokrinných disruptorov na steroidogenézu modelových systémov.Lukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--FBPPodrobnosti témy1 / -- Lončar, K.
174.DizPVplyv extraktov bylín a korenín na potravinársky významné vláknité mikromycétyTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)D-TEPSPUPodrobnosti témy1 / 1 Foltinová, D.
175.DPVPLYV EXTRAKTOV Z TYMIANU A PAMAJORÁNU NA KVALITU BRATISLAVSKÝCH PÁRKOVKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----
176.DPVplyv extraktu z kôry Terminalia bellerica Roxb. na ovariálne funkcie ošípaných in vitroKolesárová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-BII
I-ABI
FBPPodrobnosti témy0 / 1--
177.BPVplyv kadmia, olova a zinku na ľudský organizmusStanovič, R.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Lóžiová, K.
178.DPVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
179.DPVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovovMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
180.DPVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v zemiakochMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
181.DPVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v zemiakochMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
182.DPVplyv kotvičníka zemného (Tribulus terrestris) na aktivitu Leydigových buniekLukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--FBPPodrobnosti témy1 / 1 Gašparíková, R.
183.BPVplyv lokality na technologicke parametre jačmena sladovníckehoFrančáková, H.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
184.DPVplyv obsahu rizikových prvkov na antioxidačné parametre jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
185.DPVplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Piškaninová, M.
186.DPVplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
187.BPVplyv oxidatívneho stresu na viabilitu karcinómových buniekLukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--FBPPodrobnosti témy1 / -- Kocifajová, K.
188.BPVplyv pesticídov na variabilitu spoločenstva mikroorganizmov v pôde.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / ----
189.DPVPLYV PRÍDAVKU KOMERČNEJ KORENIACEJ ZMESI NA KVALITU TTNMVKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----
190.DPVplyv Sambucus nigra na ovariálne funkcie ošípaných in vitroKolesárová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
191.DPVplyv síry a draslíka pri výžive cibuľovej zeleniny FZKI (záhradníctvo) DPLidiková, J.Katedra chémie (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 1--
192.DPVplyv sulfonylmočovinových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
193.DPVplyv sulfonylmočovinových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
194.BPVplyv ťažkých kovov na kvalitu cibuľovínLidiková, J.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Pecníková, M.
195.DPVplyv technologických úprav na antioxidačné parametre jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Katedra chémie (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
196.DPVplyv vybraných rastlinných silíc na potravinársky významných zástupcov rodu RhizopusTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Volčková, V.
197.DPVplyv vybraných rastlinných silíc na rast Botrytis cinereaTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 2--
198.BPVplyv výživových faktorov na mikroorganizmy v ústnej dutine človekaKatedra mikrobiológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / ----
199.BPVýroba a hodnotenie masti a vedľajších produktovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--FBPPodrobnosti témy2 / 1 Répássyová, I.
Štefáneková, M.
200.BPVýroba ekologických mliečnych výrobkovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
201.BPVýskyt a detekcia falšovania potravinárskych výrobkov na Slovensku a v EÚBobková, A.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
202.DPVýskyt dsRNA vírusových častíc u húb z rodu BeauveriaKatedra mikrobiológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / ----
203.DPVýskyt vláknitých mikroskopických húb vo vybraných včelích produktoch a výrobkochMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Mančíková, V.
204.DPVýskyt zástupcov rodu Alternaria vo vybraných obilninách slovenského pôvoduMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Virágová, K.
205.DPVytvorenie genetického nástroja na identifikáciu danielieho mäsa na úrovni jedincaŽidek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 2--
206.DPVytvorenie genetického nástroja na identifikáciu muflónieho mäsa na úrovni jedincaŽidek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 2--
207.DPVytvorenie genetického nástroja na identikáciu rýb na úrovni línieŽidek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 2--
208.BPVyužitie bakteriocínov pri balení poravínPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--FBPPodrobnosti témy1 / 1 Miková, M.
209.DPVyužitie chloroplast exkludujúcich primérov na analýzu rastlinného mikrobiómuMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
210.BPVyužitie mikroskopických húb v produkcii potravínMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Dubjaková, T.
211.BPVyužitie moderných analytických metód na určenie zloženia pravých ovocných destilátovŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
212.BPVyužitie nanotechnológií pri produkcií potravínBelej, Ľ.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
213.BPVyužitie potenciálu digitálnej PCR v biotechnológiách.Tomka, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Čerteková, S.
214.BPVyužitie živočíšnych bielkovín pri balení potravínPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)--FBPPodrobnosti témy1 / 1 Beňušová, L.
215.BPVyužitie živočíšnych kmeňových buniekVašíček, J.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy0 / 1--
216.DPVýznam a obsah bioaktívnych látok vo vybraných druhoch rodu AlliumLidiková, J.Katedra chémie (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / -- Slivková, B.
217.BPVýznam a využitie kokosového orecha pre FAPZ výživa ľudíHarangozo, Ľ.Katedra chémie (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 1--
218.BPVýznam bielkovín vo výžive človekaLidiková, J.Katedra chémie (FBP)B-VLUFAPZPodrobnosti témy1 / 1 Strempeková, S.
219.BPVýznam dusíkato-sírnej výživy pri pestovaní cibuľovín - FZKI (záhradníctvo, BP)Lidiková, J.Katedra chémie (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / 1--
220.BPVýznam hydinového mäsa vo výžive obyvateľstvaBobko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy0 / 1--
221.BPVýznam remízok a prírodných koridorov ako rezervoárov entomopatogénnych húbKatedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / ----
222.BPVýznam tukov vo výžive človekaLidiková, J.Katedra chémie (FBP)B-VLUFAPZPodrobnosti témy1 / 1 Lehotská, Z.
223.DPZákladné chemické ukazovatele studničných vôd v Nitrianskom regióneStanovič, R.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
224.BPZdroje a možnosti obsahu fytoestogénov v mliekuGolian, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / ----
225.DPZmeny komunity baktérií v pôde po aplikácie herbicídov Linurex a TeridoxMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
226.BPZmeny vitamínov počas skladovania a spracovania potravín.Pavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy1 / 1 Kačmár, M.
227.BPZmeny v obsahu polyfenolických látok v potravinách v priebehu skladovania a spracovaniaTimoracká, M.Katedra chémie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
228.DPZmrazovanie oocytov hovädzieho dobytkaChrenek, P.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)--FBPPodrobnosti témy1 / 1 Frohnová, V.
229.BPZmyslové hodnotenie a senzorické profily jedlých kvetov.Vietoris, V.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / 1 Vargová, P.
230.BPZmyslové hodnotenie microgreens.Vietoris, V.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)--SPUPodrobnosti témy1 / 1 Horváthová, D.
231.DPŽerucha peruánska a jej vplyv na samčí reprodukčný systém králikovSlanina, T.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)--SPUPodrobnosti témy0 / ----