Prehľad vypísaných tém - Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Aplikácia zobrazuje zoznam aktuálnych a schválených tém, ktoré sú vypísané pod zvoleným pracoviskom alebo pod všetkými jeho podriadenými pracoviskami. Obmedziť výpis tém môžete podľa nasledujúcich kritérií.

Typ práce:
Študijný program:
Vedúci témy:
Garantujúce pracovisko:

* | A | B | C | D | E | F | G | H | Ch | I | K | L | Ľ | M | N | O | P | R | S | T | Ú | V | Z

Por.TypNázov témyVedúci práceGarantujúce pracoviskoŠtudijný programZameranieUrčené prePodrobnostiObsadené/MaxRiešitelia
1.DP- Využitie sekundárnych produktov mliekarenského priemyslu v procese výroby varených mäsových výrobkovKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / ----
2.DP- Zmeny fyzikálno-chemických vlastností fermentovaných mäsových výrobkov v procese ich zreniaKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / ----
3.BPAbruskulárne mykorízne hubyMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
4.BPAkrylamid a jeho riziko pre konzumenta vybraných druhov potravínAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy0 / 1--
5.DPAkumulácia vybraných environmentálnych polutantov v mlieku a krvi oviecKováčik, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Plevková, Z.
6.DPAnalýza kvality podzemných vôd na strednom SlovenskuStanovič, R.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
7.DPAnalýza mäsa diviakov v priebehu zreniaČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
8.BPAnalýza pocitu vnemu horkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
9.BPAnalýza pocitu vnemu chuti umami v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
10.BPAnalýza pocitu vnemu sladkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
11.BPAnalýza pocitu vnemu slanej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
12.BPAnalýza pocitu vnemu tukovej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
13.BPAnalýza podzemných vôd z hľadiska rizikových prvkovStanovič, R.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Kovács, Š.
14.BPAnalýza vplyvu glyfosátových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
15.BPAnalýza vplyvu triazínových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
16.BPAnimálne modely pre výskum diabetes mellitusCapcarová, M.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)FBPPodrobnosti témy1 / 1 Šimková, P.
17.DPANTIBIOTICKÁ REZISTENCIA ENTEROKOKOV IZOLOVANÝCH Z BRUŠNÝCH DUTÍN KURČIATKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / ----
18.BPAntifungálne prípravky využívané v potravinárstveTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy1 / 1 Mrvová, M.
19.BPAntinutričné látky strukovínTimoracká, M.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Krivoňáková, I.
20.DPAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Dunaj a NitriaBajčan, D.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
21.DPAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Dunaj a NitriaBajčan, D.Katedra chémie (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
22.DPAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Dunaj a NitriaBajčan, D.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
23.DPAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Dunaj a Nitria - pre FZKIBajčan, D.Katedra chémie (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
24.DPAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Irsai Oliver a DevínBajčan, D.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
25.DPAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Irsai Oliver a DevínBajčan, D.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
26.DPAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Irsai Oliver a DevínBajčan, D.Katedra chémie (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
27.DPAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Irsai Oliver a Devín - pre FZKIBajčan, D.Katedra chémie (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
28.DPAntioxidačná charakterizácia Pergy a jej nutraceutický potenciál vo výžive obéznych jedincovTvrdá, E.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
29.DPAntioxidačný potenciál Ligurčeka lekárskeho (Levisticum officinale) na samčie reprodukčné bunkyTvrdá, E.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Varga, A.
30.DPAplikácia extraktov z liečivých bylín do ovocných štiav s cieľom zvýšenia ich senzorickej a nutričnej kvalityMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Pečarková, T.
31.DizPAromachológia ako externý faktor výberu a preferencie vybraných potravinárskych produktov v gastronómiiVietoris, V.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)D-TEPFBPPodrobnosti témy0 / 1--
32.BPBatáty a možnosti ich kulinárneho využitiaMareček, J.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy0 / 1--
33.BPBataty ako zdroj nutričných a bioaktívnych látok v straveMusilová, J.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Sulírová, K.
34.DPBezpečnosť mrlíka čílskeho (Chenopodium quinoa) z pohľadu obsahu rizikových kovovVollmannová, A.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Pobočková, P.
35.DPBioaktívne látky v zemiakochMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
36.BPBiofilmy v mliekarenskom priemysleDucková, V.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Brieniková, Z.
37.BPBiochemická a genetická charakteristika fazule záhradnejGálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABTBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
38.BPBiochemická a genetická charakteristika pohánkyGálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
39.BPBiochemická a genetická charakteristika sóje fazuľovejGálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABTBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
40.DPBiochemická a genetická charakteristika pohánkyGálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABI, I-ATIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
41.BPBiochemická charakteristika fazule záhradnejGálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABB, B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Čintalová, V.
42.BPBiochemická charakteristika sóje fazuľovejGálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABB, B-ABTBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
43.BPBiologicky aktívne látky rastlín čeľade ApiaceaeTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Čubirková, J.
44.BPBiologicky aktívne látky rastlín čeľade LauraceaeTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy1 / -- Benková-Rybárová, S.
45.DPBiologicky cenné látky nápoja Rooibos a ich využitie vo výžive diabetických jedincovTvrdá, E.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Farkašová, I.
46.BPCelogenómové sekvenovanie mikroorganizmovMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
47.DizPDegradačné procesy v priebehu zrenia živočíšnych produktovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)D-TEPFBPPodrobnosti témy0 / 1--
48.BPDetekcia entomopatogénnych húb v pôde pomocou PCRMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
49.DPDetekcia lunazínového génu pomocou digitálnej PCRTomka, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ATIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
50.BPDeterminácia účinkov humínových kyselín na zdravotný stav zajaca poľnéhoKováčik, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)B-ABB, B-ABTBFBPPodrobnosti témy0 / 3--
51.DPDeterminácia účinku endokriných disruptorov (alkylfenoly) na celulárne procesy Leydigových buniekKováčik, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 3--
52.BPDeterminácia účinku endokriných disruptorov (bisfenoly) na funkciu Leydigových buniekKováčik, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 3--
53.BPDioxíny a polychlorované bifenyly v produktoch živočišneho povoduTrebichalský, P.Katedra chémie (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / ----
54.DPDNA analýzy genotypov kukurice pomocou génovo špecifických markerovBalážová, Ž.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABI, I-ATIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Červeňáková, V.
55.DPDNA analýzy genotypov ovsa pomocou génovo špecifických markerovBalážová, Ž.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABI, I-ATIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
56.DPDNA analýzy identifikácie potravinových zdrojov sóje (Glycine).Vivodík, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-BKI, I-BKIASPUPodrobnosti témy1 / 1 Kačmárová, N.
57.DizPDrieň obyčajný (Cornus mas) v prevencii diabetických komplikáciíCapcarová, M.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)D-ABTFBPPodrobnosti témy0 / 1--
58.DPDynamika technologických parametrov skladovaného sladuMareček, J.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
59.BPEnvironmentálne faktory ovplyvňujúce kolonizáciu rastlín patogénnymi baktériamiMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABB, B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
60.BPEnvironmentálne polutanty ako indikátory oxidatívneho stresu u rýbKováčik, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 2--
61.DPEnzýmy v mede - optimalizácia metódy a testovanie zmien distatickej aktivity z hľadiska botanického a geografického pôvodu meduKňazovická, V.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Vicianová, K.
62.BPEscherichia coli v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
63.BPExpresia génu Bax u kryoprezervovaných spermií býkovTvrdá, E.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)B-ABB, B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Nagyová, E.
64.BPExpresia génu Bcl-2 u kryoprezervovaných spermií býkovTvrdá, E.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)B-ABB, B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Mendelová, B.
65.BPExpresia génu Hsp70 u kryoprezervovaných spermií býkovTvrdá, E.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)B-ABB, B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Žurbej, M.
66.BPExpresia génu Hsp90 u kryoprezervovaných spermií býkovTvrdá, E.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)B-ABB, B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Geschwandtnerová, A.
67.BPFaktory vplývajúce na technologickú a gastronomickú kvalitu mäsaČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
68.DPFenolické látky a antioxidačná aktivita bylinných likérovBajčan, D.Katedra chémie (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
69.DPFenolické látky a antioxidačná aktivita bylinných likérovBajčan, D.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
70.DPFlourescenčné analýzy králičích kmeňvých buniek izolovaných z tukuChrenek, P.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)FBPPodrobnosti témy1 / 1 Henželová, M.
71.BPFODMAP - fermentovateľné oligo, di a polysacharidy a ich význam v potravinárstveUrminská, D.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Fábry, V.
72.BPFunkcie prírodných toxických látok v rastlináchBystrická, J.Katedra chémie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
73.DPFyziologické a kultivačné rozdiely medzi druhmi a genotypmi v rámci rodu BeauveriaMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
74.DPGenetická diverzita fazule záhradnejGálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ATIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
75.DPGenetická diverzita kukurice siatejGálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Hromadová, Z.
76.DPGenetická diverzita sóje fazuľovejGálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ATIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Pavlíková, M.
77.DizPGenomická a proteeomická variabilita pohánky siatej a tatárskejBalážová, Ž.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)D-ABTFBPPodrobnosti témy0 / 1--
78.DizPGenomicko - proteomický polymorfizmus fazule obyčajnej (Phaseolus vulgaris L.)Gálová, Z.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)D-ABTFBPPodrobnosti témy0 / 1--
79.BPGény súvisiace s vnímaním sladkej chutiŽidek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
80.BPGlutamáty a ich možné riziko z aspektu zdravia spotrebiteľa potravínín aAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
81.DPHodnotenie genotypov fazule pomocou SCoT markerov.Vivodík, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABI, I-ATISPUPodrobnosti témy1 / 1 Magura, P.
82.DPHodnotenie genotypov pohánky pomocou génovo špecifických markerovBalážová, Ž.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABI, I-ATIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Ráceková, Z.
83.DPHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Banskobystrického kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
84.DPHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Košického kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
85.DPHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Prešovského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
86.DPHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Trnavského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
87.DPHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Žilinského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
88.DPHodnotenie kvality bryndze vyrábanej v malých a stredných podnikochDucková, V.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-BKI, I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Špiláková, L.
89.DPHodnotenie kvality mäkkých mäsových výrobkovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
90.DPHodnotenie kvality mäsa jahniatČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
91.DizPHodnotenie kvality mäsa kurčiat po aplikácii hroznových výliskov vo výživeHaščík, P.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)D-TEPSPUPodrobnosti témy0 / 1--
92.DPHodnotenie kvality nealkoholických nápojov po aplikácii rôznych spôsobov antioxidačného ošetrenia počas výrobyMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Poláková, J.
93.DPHodnotenie kvality tepelne opracovaných mäsových výrobkovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
94.DPHodnotenie kvality vybraných druhov mäkkých mäsových výrobkovBobko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
95.DPHodnotenie kvality vybraných údených mäsových výrobkovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
96.DPHodnotenie kvality vybraných údených mäsových výrobkovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
97.BPHodnotenie obsahu beta karoténu počas spracovania karotky mrazenímMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy0 / ----
98.BPHodnotenie obsahu ťažkých kovov v potravináchTóth, T.Katedra chémie (FBP)B-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
99.DPHodnotenie technologickej kvality pšeničných ciest a chleba s prídavkom červenej ryže.Tokár, M.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Kubíková, S.
100.DPHodnotenie technologickej kvality vybraného druhu kôstkového ovocia z Genofondu SRMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNISPUPodrobnosti témy0 / 1--
101.BPHodnotenie welfare brojlerových kurčiat z aspektu EFSAAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
102.BPCharakteristika a senzorická analýza šumivých vínKántor, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-VINBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
103.BPCharakteristika a senzorická analýza Čínskych čajov typu oolongKántor, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-BKB, B-PTGFBPPodrobnosti témy1 / 1 Hrončeková, D.
104.DPCharakteristika a senzorická analýza Fancúzskych vín z oblasti BordeauxKántor, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
105.BPCharakteristika a senzorická analýza oranžových vínKántor, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-BKB, B-PTG, B-VINBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Ďurfinová, M.
106.BPCharakteristika biotransformačných reakcií (oxidácia, redukcia, hydrolýza, hydratácia, izomerizácia) v ľudskom organizmeBystrická, J.Katedra chémie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
107.DPCharakteristika fazule pomocou DNA analýz.Vivodík, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABI, I-ATISPUPodrobnosti témy0 / 1--
108.DPCharakteristika izolátov rodu Alternaria získaných z rôznych potravinárskych komodítMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
109.DPCharakteristika minerálneho zloženia syru oštiepokŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)I-BKIAFBPPodrobnosti témy0 / 1--
110.DPCharakteristika vybraných bioaktívnych látok v komerčne dostupných kávachŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)I-BKIAFBPPodrobnosti témy0 / 1--
111.DPCharakteristika vybraných druhov káv z pohľadu minerálneho zloženiaŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)I-BKIAFBPPodrobnosti témy0 / 1--
112.DPChemická anylýza a obsah ftalátov v mäse dusenom v technologickom obaleČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
113.DPChemická anylýza a obsah ftalátov v mäse dusenom v technologickom obaleČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
114.DPChemická kompozícia Pergy a jej nutraceutické využitie výžive diabetických jedincovTvrdá, E.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
115.BPChemická kontaminácia hydinového mäsa a vajecPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Šimková, L.
116.DPChemické zloženie mäsa divých kačícHaščík, P.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Graus, J.
117.BPImerzné techniky senzorického posudzovania vybraných potravinárskych produktov.Vietoris, V.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy1 / 1 Gašparovski, A.
118.DPIzolácia génu pre glyceraldehyd-3-fosfát dehydrogenázu (GADPH) z Drosera binataBalážová, Ž.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABI, I-ATIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Detková, J.
119.BPKomunita mikroorganizmov v komposte a metódy jej analýzyMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
120.BPKoncentrácie environmentálnych polutantov a ich vplyv na zdravotný stav u zajaca poľnéhoKováčik, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 3--
121.BPKontaminácia vodných tokov na SlovenskuStanovič, R.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
122.DPKontrola a obsah bioaktívnych látok vo vybraných druhoch rodu AlliumBystrická, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
123.DPKontrola kvality mrazených miasTkáčová, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-BKI, I-BKIA, I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
124.DPKontrola kvality skladovaných múk rôznej typológie a pôvoduMareček, J.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
125.BPKontrola kvality skladovaných rastlinných potravín (podľa výberu študenta)Mareček, J.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 2--
126.DPKontrola obsahu rizikových prvkov v svalovine a vnútorných orgánoch sladkovodných rýb z vybranej lokalityŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)I-BKIAFBPPodrobnosti témy0 / 1--
127.DPKontrola obsahu vybraných rizikových prvkov v produktoch z morských rýbŠnirc, M.Katedra chémie (FBP)I-BKIAFBPPodrobnosti témy0 / 1--
128.DPKontrola vybraných chemických a senzorických parametrov v pekárskych výrobkoch určených pre celiatikovFikselová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
129.DPKontrola základných fyzikálno-chemických a senzorických vlastností mäsových výrobkov určených pre detiTkáčová, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-BKI, I-BKIA, I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
130.DizPKryouchovávanie biologického materiálu živočíšnych genetických zdrojovChrenek, P.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)D-ABTFBPPodrobnosti témy0 / 1--
131.BPKvalita a obsah ftalátov v balených mäsových výrobkochČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Mesárošová, A.
132.DPKvalita jatočného tela a mäsa králikovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-MZVFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
133.DPKvalita klobás na báze zverinyČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
134.DPKvalita klobás z divinyČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
135.DPKvalita mäsa kurčiat a perličiekČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-MZVFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
136.DPKvalita spermií baranov pôvodnej valaškyChrenek, P.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ATIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Macháč, M.
137.DPKvalita spermií baranov zošľachtenej valaškyChrenek, P.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
138.DPKvalita studničných vôd vo vybranom regióne SlovenskaStanovič, R.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Bozalková, P.
139.DPKvality mäsa ťažkých výkrmových ošípanýchČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)FAPZPodrobnosti témy0 / 1--
140.BPKvasinky z primárnych a sekundárnych zdrojov a ich vplyv na kvalitu vínaFelšöciová, S.Katedra mikrobiológie (FBP)B-VINBSPUPodrobnosti témy0 / 1--
141.BPKyseliná octová – prídavná látka do potravínAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
142.DPLiečivé rastliny ako funkčné zložky v potravinárstveIvanišová, E.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Krajger, E.
143.BPĽudské endotelové bunky ako model biomedicínskeho výskumuLukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Masár, D.
144.BPMetabolity vláknitých mikroskopických húb s bioaktívnym účinkomMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
145.DPMetagenomická analýza mikroorganizmov asociovaných s rastlinami kukuriceMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
146.DPMetagenomická analýza mikroorganizmov asociovaných s rastlinami slnečniceMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
147.DPMetagenomická analýza pôdnych vzoriek po pridaní kompostov a dusíkatého hnojivaMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
148.BPMetagenomické analýzy komunity mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
149.BPMetódy používane na izoláciu a detekciu entomopatogénnych húb v rôznych prostrediachMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
150.BPMikrobiologický profil ejakulátu hospodárskych zvieratMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
151.BPMikrobióm rizosféry a jeho vplyv na rastlinuMaková, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
152.DizPMikrobiota vína: Pozitívna a negatívna úloha v kvalite vínaKačániová, M.Katedra mikrobiológie (FBP)D-TEPFBPPodrobnosti témy0 / 1--
153.DPMikroskopické analýzy spermií kohútovChrenek, P.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
154.BPMikroskopické huby a mykotoxíny v procese výroby pivaFelšöciová, S.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
155.DPMikroskopické huby spôsobujúce zaplesnivenie syrovTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Némethová, M.
156.BPMikroskopické huby spôsobujúce znehodnocovanie jahôdTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Dičerová, K.
157.BPMikroskopické huby v atypických biotopochFelšöciová, S.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
158.DPMikroskopické porovnanie vybraných čerstvých a dopekaných pekárenských výrobkovFelšöciová, S.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Slyšková, R.
159.BPMliečne tukyČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
160.BPModerné spektrálne metódy využívané pri kontrole kvality a pôvodu alkoholických nápojovBajčan, D.Katedra chémie (FBP)FBPPodrobnosti témy1 / 1 Šlosiarová, Š.
161.DizPModulačné účinky fytonutrientov vo vzťahu k reprodukčnému zdraviu.Kolesárová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)D-MBISPUPodrobnosti témy0 / ----
162.DizPMolekulárne a biochemické markery vo vzťahu k environmentálnym polutantomMassanyi, P.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)D-MBIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
163.DPMolekulárne analýzy diferenciácie potravinových zdrojov sóje (Glycine).Vivodík, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-BKI, I-BKIASPUPodrobnosti témy1 / 1 Grešina, T.
164.DPMolekulárno-genetická analýza génu KERA v 4 rodinách s ochorením cornea planaMassanyi, P.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
165.BPMolekulárno-genetická charakteristika fazule.Vivodík, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABB, B-ABTBSPUPodrobnosti témy0 / 1--
166.BPMolekulárno-genetická charakteristika ovsaBalážová, Ž.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABB, B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Mravik, M.
167.BPMolekulárno-genetická charakteristika pohánkyBalážová, Ž.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABB, B-ABTBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
168.BPMolekulárno-genetická charakteristika repky olejnej.Vivodík, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABB, B-ABTBSPUPodrobnosti témy0 / 1--
169.BPMolekulárno-genetická charakteristika slnečnice.Vivodík, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABB, B-ABTBSPUPodrobnosti témy0 / 1--
170.BPMolekulárno-genetická charakteristika sóje (Glycine).Vivodík, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABB, B-ABTBSPUPodrobnosti témy1 / 1 Slobodová, L.
171.DizPMolekulové a oxidatívne mechanizmy kryokapacitácieLukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)D-MBIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
172.DPMonitoring obsahu rizikových prvkov v surovinách rastlinného pôvoduTóth, T.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
173.DPMonitoring obsahu rizikových prvkov v surovinách rastlinného pôvoduTóth, T.Katedra chémie (FBP)I-MRVFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
174.DPMonitoring obsahu rizikových prvkov v surovinách živočíšneho pôvoduTóth, T.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
175.DPMonitoring obsahu rizikových prvkov v surovinách živočíšneho pôvoduTóth, T.Katedra chémie (FBP)I-MRVFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
176.BPMožné zdroje mykotoxínov rodu Alternaria v potravovom reťazciMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Čajková, S.
177.BPMožné zdroje mykotoxínov rodu Fusarium v potravovom reťazciMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Milotová, P.
178.BPMožnosti aplikácie CO pri balení potravín.Pavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Árvayová, V.
179.BPMožnosti ovplyvňovania rastu mikroskopických húb v potravináchMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Cerovská, A.
180.DPMožnosti vstupu rezíduí chlórovaných pesticídov do potravového reťazcaMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Vidová, J.
181.BPMožnosti využitia fytonutrientov pri produkcii mäsových výrobkovBobko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
182.DPMožnosti využitia hmyzu pri výrobe potravín živočíšneho pôvoduPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
183.BPMožnosti využitia surogácie pri výrobe pivaFrančáková, H.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
184.BPMožnosti využitia vláknitých mikroskopických húb v biotechnológiáchMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Mikúš, L.
185.DizPMykobiota vybraných tradičných a nových odrôd hrozna slovenského pôvodu so zameraním na rod PenicilliumFelšöciová, S.Katedra mikrobiológie (FBP)D-TEPFBPPodrobnosti témy0 / 1--
186.DPMykocenóza vybraných bielych a modrých odrôd hrozna z Malokarpatskej vinohradníckej oblastiFelšöciová, S.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
187.BPNutričná a chemoprotektívna hodnota sójeTimoracká, M.Katedra chémie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
188.BPNutričná a chemoprotektívna hodnota strukovín rodu Phaseolus L.Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
189.BPNutričná a chemoprotektívna hodnota strukovín rodu Lupinus L.Timoracká, M.Katedra chémie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
190.DPNutričná hodnota bravčového mäsaČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)FAPZPodrobnosti témy0 / 1--
191.DPNutričné a antinutričné látky zemiakovMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
192.DPObsah medi v zrne jačmeňa ozimného v závislosti od racionalizačných systémov hospodáreniaTrebichalský, P.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
193.BPOleje a tuky používané v gastronomických prevádzkachTkáčová, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy1 / 1 Grešíková, D.
194.DPOšetrenie jabĺk pred sušením ako nástroj zvyšovania kvality výsledného produktuMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNISPUPodrobnosti témy1 / 1 Buricová, A.
195.BPOxidačný status endotelových buniek.Lukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 2--
196.DPPCR detekcia Entomopatogénnej huby Entomophaga maimaiga v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
197.DPPCR detekcia mikroskopických húb v potravináchKatedra mikrobiológie (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / ----
198.BPPerspektívy zlepšenia atribútov kvality a bezpečnosti potravín ich ošetrením metódou vysokého tlakuČurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Štefaňák, M.
199.BPPigmenty produkované mikroorganizmami z rodu StreptomycesKatedra mikrobiológie (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / ----
200.DPPorovnanie studničných vôd a analýza ich ukazovateľovStanovič, R.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
201.DPPosúdenie texturálnych parametrov vybraných druhov salám pri stanovených podmienkach skladovaniaČurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
202.BPPreventívny význam konzumácie drobného bobuľového ovociaKalafová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
203.BPPrídavné látky využívané pri produkcii mäsových výrobkovBobko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Staňková, Z.
204.BPPrírodné farbivá - využitie v potravinárstveIvanišová, E.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Granátová, L.
205.BPProbiotiká a ich možnosti využitia pri balení potravínPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Kohutová, D.
206.DizPProtektívne účinky biologicky aktívnych látok pri prevencii kryokapacitácie - Externá formaTvrdá, E.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)D-MBIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
207.DizPReprodukčné parametre zajačej zveri (Lepus europaeus) vo voľnej prírode a vo farmovom chove Slamečka, J.Fakulta biotechnológie a potravinárstvaD-BIOFBPPodrobnosti témy0 / 1--
208.BPRezíduá pestícidov ako riziká v potravináchAngelovičová, M.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
209.BPRiziká interakcie obal - potravinaPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Pilarčíková, K.
210.BPRiziká z nadmerného používanie náhradných necukorných sladidiel pri výrobe nealkoholických nápojovMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
211.BPRiziko kontaminácie lesných plodov ťažkými kovmi z oblasti HorehroniaMusilová, J.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Fedorková, S.
212.DPRizikové kovy vo vlašských orechochHarangozo, Ľ.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
213.BPRizikové prvky vo vodáchStanovič, R.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Masič, J.
214.DPRozpúšťanie anorganických fosfátov baktériami izolovanými z rizosféry vybraných plodínMaková, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Rovný, P.
215.BPRybie mäso ako potencionálny zdroj aktívnych látokHaščík, P.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy0 / 1--
216.BPSalmonela v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
217.BPSenzorický profil vybranej tradičnej potraviny z vybraného štátu EÚ.Vietoris, V.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy1 / 1 Kiacová, M.
218.DPSledovanie aktivity baktérií pri produkcií rastových látok prospešných pre rast rastlínMaková, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Krempaská, K.
219.DPSledovanie rizikových prvkov vo vodných zdrojochStanovič, R.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
220.DPSledovanie zmien textúry parených syrov počas skladovaniaČanigová, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-BKI, I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
221.DPSlovenské genotypy strukovín ako významný potravinový zdroj makroelementovVollmannová, A.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
222.DPSlovenské odrody strukovín ako významný potravinový zdroj mikroelementovVollmannová, A.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
223.DPSTANOVENIE ANTIBIOTICKEJ REZSITENCIE ENTEROKOKOV IZOLOVANýCH ZO SUROVíN žIVOčíšNEHO PôVODUKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / ----
224.BPStanovenie kvality tukov pomocou rôznych analytických metódTkáčová, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy1 / 1 Kurucová, J.
225.DPSúčasné stanovenie viacerých prvkov v plodniciach volne rastúcich húbMiššík, J.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
226.DPSúčasný trend výskytu vybraných alimentárnych ochorení na SlovenskuMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)SPUPodrobnosti témy1 / 1 Sojáková, B.
227.BPSvetová produkcia, charakteristika a senzorická analýza vín odrody Cabernet SauvignonKántor, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-VINBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Stanček, M.
228.DPTechnologické a nutričné ukazovatele kvality vybraných druhov kávIvanišová, E.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Dlugoš, M.
229.DPTechnologické aspekty skladovaného zrna sladovníckeho jačmeňaMareček, J.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
230.DPTechnologické využitie sladkých zemiakov (Povojník batátový)Mareček, J.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
231.DPTestovanie výroby a skladovania medu s prídavkom čerstvých jahôdKňazovická, V.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Jurášová, M.
232.DPTopinambur a jeho využitie v pekárskom priemysleIvanišová, E.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Šátek, M.
233.BPTransfér ťažkých kovov v systéme pôda-rastlinaBystrická, J.Katedra chémie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
234.DPTransfér ťažkých kovov v systéme pôda-rastlina a vplyv na obsah bioaktívnych látok v rajčiaku (Lycopersicon esculentum)Bystrická, J.Katedra chémie (FBP)I-ABISPUPodrobnosti témy0 / 1--
235.BPTranskriptomická analýza mikroorganizmovMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
236.BPÚčinky endogénnych rastlinných toxikantov na živé organizmyBystrická, J.Katedra chémie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
237.DPÚčinok bielkovinového večerného chleba na biochemické parametre krvi zdravých a diabetických jedincovMassanyi, P.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
238.DPÚčinok bielkovinového večerného chleba na hematologické parametre krvi zdravých a diabetických jedincovMassanyi, P.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
239.DPÚčinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanovMassanyi, P.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 3--
240.BPÚčinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanovMassanyi, P.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 3--
241.BPÚčinok endokrinných disruptorov na endotelové bunkyLukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 2--
242.BPÚprava mäsa pôsobením nízkych teplôt z hľadiska kvality a bezpečnostiČurlej, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Szvorák, L.
243.DizPVariabilita chemoprotektívnych látok v cesnaku medveďom (Allium ursinum L.) indukovanej agroenvironmentálnymi a technologickými faktormiBystrická, J.Katedra chémie (FBP)D-TEPFBPPodrobnosti témy0 / 1--
244.BPVčelí jed - možnosti využitia, prínosy a rizikáKňazovická, V.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Kajanová, A.
245.BPVčelí vosk - možnosti využitia, prínosy a rizikáKňazovická, V.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Troppová, V.
246.DPVláknité mikroskopické huby v zrnách jačmeňaMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Boldišová, D.
247.DPVláknité mikroskopické huby v zrnách pšeniceMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
248.BPVoda v potravinách a vo výžive človekaBystrická, J.Katedra chémie (FBP)B-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
249.DPVplyv a kontrola environmentálnych faktorov na obsah a chemickú skladbu bioaktívnych zložiek cesnaku medvediehoBystrická, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
250.DPVplyv aplikácie extraktu Pamajoránu obyčajného (Origanum vulgare L.) na reprodukčné parametre králikovTvrdá, E.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Galovičová, L.
251.DPVplyv aplikácie kompostov a minerálneho hnojenia na komunitu mikroskopických húb v pôde a na koreňoch kukuriceMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
252.DPVplyv aplikácie rôznych druhov syrov na kvalitu párkovKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / ----
253.DizPVplyv aromachologických stimulov ako faktor výberu a preferencie vybraných modelových potravínVietoris, V.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)D-TEPFBPPodrobnosti témy0 / 1--
254.DPVplyv endokrinných disruptorov na steroidogenézu modelových systémov.Lukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)FBPPodrobnosti témy1 / -- Lončar, K.
255.DizPVplyv extraktov bylín a korenín na potravinársky významné vláknité mikromycétyTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)D-TEPSPUPodrobnosti témy1 / 1 Foltinová, D.
256.DPVPLYV EXTRAKTOV Z TYMIANU A PAMAJORÁNU NA KVALITU BRATISLAVSKÝCH PÁRKOVKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / ----
257.DPVplyv extraktu z kôry Terminalia bellerica Roxb. na ovariálne funkcie ošípaných in vitroKolesárová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)I-ABI, I-BIIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
258.DPVplyv genetického zdroja lupiny bielej (Lupinus albus) na obsah makro a mikroelementovVollmannová, A.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
259.DPVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
260.DPVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovovMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
261.DPVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v zemiakochMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
262.BPVplyv lokality na technologicke parametre jačmena sladovníckehoFrančáková, H.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
263.DPVplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-VLUFAPZPodrobnosti témy0 / 1--
264.DPVplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
265.BPVplyv oxidatívneho stresu na viabilitu karcinómových buniekLukáč, N.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / ----
266.DizPVplyv pergy na kvalitu mäsa a produkciu vajec Japonských prepelíc (Coturnix japonica)Kalafová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)D-TEPSPUPodrobnosti témy0 / ----
267.BPVplyv pesticídov na variabilitu spoločenstva mikroorganizmov v pôde.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / ----
268.DPVplyv polyfenolov na ovariálne funkcie in vitroKolesárová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)FBPPodrobnosti témy1 / -- Víghová, D.
269.DPVplyv prídavku farebných odrôd zemiakov na technologickú kvalitu pšeničného cesta a chleba.Tokár, M.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Orendáč, K.
270.DPVplyv prídavku fytonutrientov na ukazovatele kvality mäsových výrobkovBobko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
271.DPVPLYV PRÍDAVKU KOMERČNEJ KORENIACEJ ZMESI NA KVALITU TTNMVKročko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / ----
272.DPVplyv prídavku rôznych druhov olejov na technologickú kvalitu pšeničného cesta a chleba.Tokár, M.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Mikolášová, L.
273.BPVplyv redukcie hrozna na kvalitu vína odrody DunajMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-VINBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Lichnerová, K.
274.BPVplyv rizikových prvkov na ľudský organizmusStanovič, R.Katedra chémie (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Mozola, A.
275.DPVplyv rôznych druhov a koncentrácií medu na technologické vlastnosti medových cukríkovKňazovická, V.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Kožová, L.
276.DPVplyv Sambucus nigra na ovariálne funkcie ošípaných in vitroKolesárová, A.Katedra fyziológie živočíchov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
277.DPVplyv síry a draslíka pri výžive cibuľovej zeleniny FZKI (záhradníctvo) DPBystrická, J.Katedra chémie (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
278.DizPVplyv skladovania a balenia na trvanlivosť a zmeny obsahových zložiek výrobkov z cereáliíMareček, J.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)D-TEPSPUPodrobnosti témy0 / ----
279.BPVplyv spôsobu chmelenia na vybrané kvalitatívne parametre pivaDráb, Š.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
280.DPVplyv sulfonylmočovinových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
281.DPVplyv sulfonylmočovinových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
282.DPVplyv vybraných rastlinných silíc na potenciálnych producentov aflatoxínovTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)FBPPodrobnosti témy1 / 1 Dobrovodská, E.
283.DPVplyv vybraných rastlinných silíc na potravinársky významných zástupcov rodu RhizopusTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Volčková, V.
284.DPVplyv vybraných rastlinných silíc na rast Botrytis cinereaTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 2--
285.BPVplyv výživových faktorov na mikroorganizmy v ústnej dutine človekaKatedra mikrobiológie (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / ----
286.BPVyhodnotenie vybraných fyzikálnych ukazovateľov pri rôznych spôsoboch tepelného spracovania mäsa.Tkáčová, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-PTGSPUPodrobnosti témy1 / 1 Suran, M.
287.BPVyhodnotenie vybraných fyzikálnych ukazovateľov pri rôznych spôsoboch tepelného spracovania mäsa.Tkáčová, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy0 / 1--
288.BPVýroba a hodnotenie masti a vedľajších produktovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)FBPPodrobnosti témy2 / 1 Répássyová, I.
Štefáneková, M.
289.BPVýroba a kvalita domácich mäsových výrobkovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Agócs, G. P.
290.DPVýroba a vlastnosti sladov z pšenice a ovsaFrančáková, H.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
291.BPVýroba ekologických mliečnych výrobkovČuboň, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
292.DizPVýroba hroznových muštov so zvýšeným obsahom zdravotne prospešných fenolických zlúčenín s antioxidačným účinkomVietoris, V.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)D-TEPFBPPodrobnosti témy0 / 1--
293.DPVýskyt a zastúpenie mikroskopických húb v procese výroby a skladovania peľových konzervMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
294.DPVýskyt dsRNA vírusových častíc u húb z rodu BeauveriaKatedra mikrobiológie (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / ----
295.DPVýskyt mikroskopických húb v hrozne a medziproduktoch výroby vína so zameraním na rod AlternariaMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
296.DPVýskyt potenciálnych producentov deoxynivalenolu v jačmeni určenom na výrobu sladuMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
297.DPVýskyt vláknitých mikroskopických húb vo vybraných včelích produktoch a výrobkochMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Mančíková, V.
298.DPVýskyt zástupcov rodu Alternaria vo vybraných obilninách slovenského pôvoduMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Virágová, K.
299.DPVýskyt zástupcov rodu Fusarium vo vybraných obilninách slovenského pôvoduMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
300.DizPVysledovateľnosť potravín použitím „Big data“ prístupov.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)D-TEPSPUPodrobnosti témy0 / 1--
301.BPVyužitie bakteriocínov pri balení poravínPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)FBPPodrobnosti témy1 / 1 Miková, M.
302.DPVyužitie bielej muštovej odrody hrozna na produkciu netradičných druhov vínKántor, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
303.BPVyužitie drobného ovocia pri výrobe ovocných dezertovMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy1 / 1 Hnidzíková, D.
304.DPVyužitie chloroplast exkludujúcich primérov na analýzu rastlinného mikrobiómuMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
305.BPVyužitie jedlých kvetov v gastronómiiMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
306.BPVyužitie menej známych druhov zeleniny v gastronómiiMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy1 / 1 Divekyová, L.
307.BPVyužitie mikroskopických húb v produkcii potravínMašková, Z.Katedra mikrobiológie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Dubjaková, T.
308.DizPVyužitie nutrigenomických dát pri tvorbe „učiaceho sa stroja“ vhodného na ovplyvňovania správania konzumentov za účelom eliminácie príjmu rizikových zložiek potravy.Židek, R.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)D-TEPSPUPodrobnosti témy0 / 1--
309.BPVyužitie potenciálu digitálnej PCR v biotechnológiách.Tomka, M.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)B-ABTBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Čerteková, S.
310.BPVyužitie tekvice mošusovej v gastronómiiMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy1 / 1 Nováková, S.
311.BPVyužitie živočíšnych bielkovín pri balení potravínPavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)FBPPodrobnosti témy1 / 1 Beňušová, L.
312.DPVýznam a obsah bioaktívnych látok vo vybraných druhoch rodu AlliumBystrická, J.Katedra chémie (FBP)SPUPodrobnosti témy1 / -- Slivková, B.
313.BPVýznam baktérií rodu Pseudomonas ako potenciálnych antagonistov s bioregulačnými účinkamiMaková, J.Katedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
314.BPVýznam dusíkato-sírnej výživy pri pestovaní cibuľovín - FZKI (záhradníctvo, BP)Bystrická, J.Katedra chémie (FBP)SPUPodrobnosti témy0 / 1--
315.BPVýznam hydinového mäsa vo výžive obyvateľstvaBobko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy0 / 1--
316.BPVýznam remízok a prírodných koridorov ako rezervoárov entomopatogénnych húbKatedra mikrobiológie (FBP)B-ABBFBPPodrobnosti témy0 / ----
317.BPVýznam rodu Dipodascus v potravinárstveTančinová, D.Katedra mikrobiológie (FBP)B-BKBSPUPodrobnosti témy1 / 1 Čížová, J.
318.DPZákladné chemické ukazovatele studničných vôd v Nitrianskom regióneStanovič, R.Katedra chémie (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Mazanová, V.
319.BPZákladné nutričné charakteristiky králičieho mäsaKatedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / ----
320.BPZdravotné riziká nadmerného používania syntetických farbív pri výrobe nápojovMendelová, A.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / 1 Kluková, N.
321.BPZdroje a možnosti obsahu fytoestogénov v mliekuGolian, J.Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP)B-BKBFBPPodrobnosti témy1 / -- Balkóová, B.
322.DPZmeny komunity baktérií v pôde po aplikácie herbicídov Linurex a TeridoxMedo, J.Katedra mikrobiológie (FBP)I-ABIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
323.DPZmeny fyzikálno-chemických vlastností tukov vplyvom ich skladovaniaTkáčová, J.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-BKI, I-BKIA, I-TNIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Hajmásyová, S.
324.DPZmeny kvality bryndze počas skladovaniaDucková, V.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-BKI, I-TNIFBPPodrobnosti témy0 / 1--
325.DizPZmeny kvality nových typov konzumných zemiakov (Solanum tuberosum, L.) a sladkých zemiakov (Ipomoea batatas, L.) z hľadiska skladovania a potravinárskeho spracovaniaMareček, J.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)D-TEPSPUPodrobnosti témy0 / ----
326.DizPZmeny obsahu vybraných bioaktívnych látok v sladkých zemiakoch (Ipomoea batatas L.) v závislosti od agroenvironmentálnych faktorov a technologických postupov spracovaniaMusilová, J.Katedra chémie (FBP)D-TEPFBPPodrobnosti témy0 / 1--
327.DPZmeny oxidačnej stability vybraných mäkkých mäsových výrobkov počas chladiarenského skladovaniaBobko, M.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)I-BKIFBPPodrobnosti témy1 / 1 Dian, M.
328.BPZmeny v obsahu polyfenolických látok v potravinách v priebehu skladovania a spracovaniaTimoracká, M.Katedra chémie (FBP)B-APBFBPPodrobnosti témy0 / 1--
329.BPZmeny vitamínov počas skladovania a spracovania potravín.Pavelková, A.Katedra technológie a kvality živočíšnych produktov (FBP)B-PTGFBPPodrobnosti témy1 / 1 Kačmár, M.
330.DPZmrazovanie oocytov hovädzieho dobytkaChrenek, P.Katedra biochémie a biotechnológie (FBP)FBPPodrobnosti témy0 / 1--
331.BPZmyslové hodnotenie a senzorické profily jedlých kvetov.Vietoris, V.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy1 / 1 Vargová, P.
332.BPZmyslové hodnotenie microgreens.Vietoris, V.Katedra technológie a kvality rastlinných produktov (FBP)SPUPodrobnosti témy1 / 1 Horváthová, D.