Summary of topics offered - Faculty of Biotechnology and Food Sciences

Application shows list of current and approved topics offered under the selected department or under all its subordinate departments. You can limit the list of topics by the following criteria:

Type of thesis:
Study programme:
Topic supervisor:
Supervising department:

* | A | B | C | D | E | F | G | H | Ch | I | K | L | Ľ | M | N | O | P | R | S | T | Ú | V | Z

Ord.TypeTopicThesis supervisorSupervising departmentStudy programmeTrackIntended forDetailsOccupied/Max.Project participants
1.DT- Využitie sekundárnych produktov mliekarenského priemyslu v procese výroby varených mäsových výrobkovKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)SUADetails of topic0 / ----
2.DT- Zmeny fyzikálno-chemických vlastností fermentovaných mäsových výrobkov v procese ich zreniaKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)SUADetails of topic0 / ----
3.BTAbruskulárne mykorízne hubyMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
4.BTAkrylamid a jeho riziko pre konzumenta vybraných druhov potravínAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBSUADetails of topic0 / 1--
5.DTAkumulácia vybraných environmentálnych polutantov v mlieku a krvi oviecKováčik, A.Department of Animal Physiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Plevková, Z.
6.DTAnalýza kvality podzemných vôd na strednom SlovenskuStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
7.DTAnalýza mäsa diviakov v priebehu zreniaČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
8.BTAnalýza pocitu vnemu horkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
9.BTAnalýza pocitu vnemu chuti umami v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
10.BTAnalýza pocitu vnemu sladkej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
11.BTAnalýza pocitu vnemu slanej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
12.BTAnalýza pocitu vnemu tukovej chuti v závislosti na genetickú predispozíciu.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
13.BTAnalýza podzemných vôd z hľadiska rizikových prvkovStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Kovács, Š.
14.BTAnalýza vplyvu glyfosátových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
15.BTAnalýza vplyvu triazínových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
16.BTAnimálne modely pre výskum diabetes mellitusCapcarová, M.Department of Animal Physiology (FBFS)FBFSDetails of topic1 / 1 Šimková, P.
17.DTANTIBIOTICKÁ REZISTENCIA ENTEROKOKOV IZOLOVANÝCH Z BRUŠNÝCH DUTÍN KURČIATKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)SUADetails of topic0 / ----
18.BTAntifungálne prípravky využívané v potravinárstveTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBSUADetails of topic1 / 1 Mrvová, M.
19.BTAntinutričné látky strukovínTimoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Krivoňáková, I.
20.DTAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Dunaj a NitriaBajčan, D.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
21.DTAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Dunaj a NitriaBajčan, D.Department of Chemistry (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
22.DTAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Dunaj a NitriaBajčan, D.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
23.DTAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Dunaj a Nitria - pre FZKIBajčan, D.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
24.DTAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Irsai Oliver a DevínBajčan, D.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
25.DTAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Irsai Oliver a DevínBajčan, D.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
26.DTAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Irsai Oliver a DevínBajčan, D.Department of Chemistry (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
27.DTAntioxidačná aktivita a obsah fenolických látok v slovenských odrodových vínach Irsai Oliver a Devín - pre FZKIBajčan, D.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
28.DTAntioxidačná charakterizácia Pergy a jej nutraceutický potenciál vo výžive obéznych jedincovTvrdá, E.Department of Animal Physiology (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
29.DTAntioxidačný potenciál Ligurčeka lekárskeho (Levisticum officinale) na samčie reprodukčné bunkyTvrdá, E.Department of Animal Physiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic1 / 1 Varga, A.
30.DTAplikácia extraktov z liečivých bylín do ovocných štiav s cieľom zvýšenia ich senzorickej a nutričnej kvalityMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Pečarková, T.
31.DisTAromachológia ako externý faktor výberu a preferencie vybraných potravinárskych produktov v gastronómiiVietoris, V.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)D-TEPFBFSDetails of topic0 / 1--
32.BTBatáty a možnosti ich kulinárneho využitiaMareček, J.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic0 / 1--
33.BTBataty ako zdroj nutričných a bioaktívnych látok v straveMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Sulírová, K.
34.DTBezpečnosť mrlíka čílskeho (Chenopodium quinoa) z pohľadu obsahu rizikových kovovVollmannová, A.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Pobočková, P.
35.DTBioaktívne látky v zemiakochMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
36.BTBiofilmy v mliekarenskom priemysleDucková, V.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Brieniková, Z.
37.BTBiochemická a genetická charakteristika fazule záhradnejGálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic0 / 1--
38.BTBiochemická a genetická charakteristika pohánkyGálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
39.BTBiochemická a genetická charakteristika sóje fazuľovejGálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic0 / 1--
40.DTBiochemická a genetická charakteristika pohánkyGálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABI, I-ATIFBFSDetails of topic0 / 1--
41.BTBiochemická charakteristika fazule záhradnejGálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABB, B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Čintalová, V.
42.BTBiochemická charakteristika sóje fazuľovejGálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABB, B-ABTBFBFSDetails of topic0 / 1--
43.BTBiologicky aktívne látky rastlín čeľade ApiaceaeTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Čubirková, J.
44.BTBiologicky aktívne látky rastlín čeľade LauraceaeTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBSUADetails of topic1 / -- Benková-Rybárová, S.
45.DTBiologicky cenné látky nápoja Rooibos a ich využitie vo výžive diabetických jedincovTvrdá, E.Department of Animal Physiology (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Farkašová, I.
46.BTCelogenómové sekvenovanie mikroorganizmovMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
47.DisTDegradačné procesy v priebehu zrenia živočíšnych produktovČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)D-TEPFBFSDetails of topic0 / 1--
48.BTDetekcia entomopatogénnych húb v pôde pomocou PCRMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
49.DTDetekcia lunazínového génu pomocou digitálnej PCRTomka, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ATIFBFSDetails of topic0 / 1--
50.BTDeterminácia účinkov humínových kyselín na zdravotný stav zajaca poľnéhoKováčik, A.Department of Animal Physiology (FBFS)B-ABB, B-ABTBFBFSDetails of topic0 / 3--
51.DTDeterminácia účinku endokriných disruptorov (alkylfenoly) na celulárne procesy Leydigových buniekKováčik, A.Department of Animal Physiology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 3--
52.BTDeterminácia účinku endokriných disruptorov (bisfenoly) na funkciu Leydigových buniekKováčik, A.Department of Animal Physiology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 3--
53.BTDioxíny a polychlorované bifenyly v produktoch živočišneho povoduTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / ----
54.DTDNA analýzy genotypov kukurice pomocou génovo špecifických markerovBalážová, Ž.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABI, I-ATIFBFSDetails of topic1 / 1 Červeňáková, V.
55.DTDNA analýzy genotypov ovsa pomocou génovo špecifických markerovBalážová, Ž.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABI, I-ATIFBFSDetails of topic0 / 1--
56.DTDNA analýzy identifikácie potravinových zdrojov sóje (Glycine).Vivodík, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-FSC, I-FSCESUADetails of topic1 / 1 Kačmárová, N.
57.DisTDrieň obyčajný (Cornus mas) v prevencii diabetických komplikáciíCapcarová, M.Department of Animal Physiology (FBFS)D-ABTFBFSDetails of topic0 / 1--
58.DTDynamika technologických parametrov skladovaného sladuMareček, J.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
59.BTEnvironmentálne faktory ovplyvňujúce kolonizáciu rastlín patogénnymi baktériamiMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABB, B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
60.BTEnvironmentálne polutanty ako indikátory oxidatívneho stresu u rýbKováčik, A.Department of Animal Physiology (FBFS)SUADetails of topic0 / 2--
61.DTEnzýmy v mede - optimalizácia metódy a testovanie zmien distatickej aktivity z hľadiska botanického a geografického pôvodu meduKňazovická, V.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic1 / 1 Vicianová, K.
62.BTEscherichia coli v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
63.BTExpresia génu Bax u kryoprezervovaných spermií býkovTvrdá, E.Department of Animal Physiology (FBFS)B-ABB, B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Nagyová, E.
64.BTExpresia génu Bcl-2 u kryoprezervovaných spermií býkovTvrdá, E.Department of Animal Physiology (FBFS)B-ABB, B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Mendelová, B.
65.BTExpresia génu Hsp70 u kryoprezervovaných spermií býkovTvrdá, E.Department of Animal Physiology (FBFS)B-ABB, B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Žurbej, M.
66.BTExpresia génu Hsp90 u kryoprezervovaných spermií býkovTvrdá, E.Department of Animal Physiology (FBFS)B-ABB, B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Geschwandtnerová, A.
67.BTFaktory vplývajúce na technologickú a gastronomickú kvalitu mäsaČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
68.DTFenolické látky a antioxidačná aktivita bylinných likérovBajčan, D.Department of Chemistry (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
69.DTFenolické látky a antioxidačná aktivita bylinných likérovBajčan, D.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
70.DTFlourescenčné analýzy králičích kmeňvých buniek izolovaných z tukuChrenek, P.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)FBFSDetails of topic1 / 1 Henželová, M.
71.BTFODMAP - fermentovateľné oligo, di a polysacharidy a ich význam v potravinárstveUrminská, D.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Fábry, V.
72.BTFunkcie prírodných toxických látok v rastlináchBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
73.DTFyziologické a kultivačné rozdiely medzi druhmi a genotypmi v rámci rodu BeauveriaMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
74.DTGenetická diverzita fazule záhradnejGálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ATIFBFSDetails of topic0 / 1--
75.DTGenetická diverzita kukurice siatejGálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic1 / 1 Hromadová, Z.
76.DTGenetická diverzita sóje fazuľovejGálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ATIFBFSDetails of topic1 / 1 Pavlíková, M.
77.DisTGenomická a proteeomická variabilita pohánky siatej a tatárskejBalážová, Ž.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)D-ABTFBFSDetails of topic0 / 1--
78.DisTGenomicko - proteomický polymorfizmus fazule obyčajnej (Phaseolus vulgaris L.)Gálová, Z.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)D-ABTFBFSDetails of topic0 / 1--
79.BTGény súvisiace s vnímaním sladkej chutiŽidek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
80.BTGlutamáty a ich možné riziko z aspektu zdravia spotrebiteľa potravínín aAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
81.DTHodnotenie genotypov fazule pomocou SCoT markerov.Vivodík, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABI, I-ATISUADetails of topic1 / 1 Magura, P.
82.DTHodnotenie genotypov pohánky pomocou génovo špecifických markerovBalážová, Ž.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABI, I-ATIFBFSDetails of topic1 / 1 Ráceková, Z.
83.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Banskobystrického kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
84.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Košického kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
85.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Prešovského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
86.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Trnavského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
87.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Žilinského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
88.DTHodnotenie kvality bryndze vyrábanej v malých a stredných podnikochDucková, V.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-FSC, I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Špiláková, L.
89.DTHodnotenie kvality mäkkých mäsových výrobkovČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
90.DTHodnotenie kvality mäsa jahniatČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
91.DisTHodnotenie kvality mäsa kurčiat po aplikácii hroznových výliskov vo výživeHaščík, P.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)D-TEPSUADetails of topic0 / 1--
92.DTHodnotenie kvality nealkoholických nápojov po aplikácii rôznych spôsobov antioxidačného ošetrenia počas výrobyMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Poláková, J.
93.DTHodnotenie kvality tepelne opracovaných mäsových výrobkovČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
94.DTHodnotenie kvality vybraných druhov mäkkých mäsových výrobkovBobko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
95.DTHodnotenie kvality vybraných údených mäsových výrobkovČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
96.DTHodnotenie kvality vybraných údených mäsových výrobkovČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
97.BTHodnotenie obsahu beta karoténu počas spracovania karotky mrazenímMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-BKBSUADetails of topic0 / ----
98.BTHodnotenie obsahu ťažkých kovov v potravináchTóth, T.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
99.DTHodnotenie technologickej kvality pšeničných ciest a chleba s prídavkom červenej ryže.Tokár, M.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Kubíková, S.
100.DTHodnotenie technologickej kvality vybraného druhu kôstkového ovocia z Genofondu SRMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNISUADetails of topic0 / 1--
101.BTHodnotenie welfare brojlerových kurčiat z aspektu EFSAAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
102.BTCharakteristika a senzorická analýza šumivých vínKántor, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-VINBFBFSDetails of topic0 / 1--
103.BTCharakteristika a senzorická analýza Čínskych čajov typu oolongKántor, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-BKB, B-FTGFBFSDetails of topic1 / 1 Hrončeková, D.
104.DTCharakteristika a senzorická analýza Fancúzskych vín z oblasti BordeauxKántor, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
105.BTCharakteristika a senzorická analýza oranžových vínKántor, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-BKB, B-FTG, B-VINBFBFSDetails of topic1 / 1 Ďurfinová, M.
106.BTCharakteristika biotransformačných reakcií (oxidácia, redukcia, hydrolýza, hydratácia, izomerizácia) v ľudskom organizmeBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
107.DTCharakteristika fazule pomocou DNA analýz.Vivodík, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABI, I-ATISUADetails of topic0 / 1--
108.DTCharakteristika izolátov rodu Alternaria získaných z rôznych potravinárskych komodítMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
109.DTCharakteristika minerálneho zloženia syru oštiepokŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCEFBFSDetails of topic0 / 1--
110.DTCharakteristika vybraných bioaktívnych látok v komerčne dostupných kávachŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCEFBFSDetails of topic0 / 1--
111.DTCharakteristika vybraných druhov káv z pohľadu minerálneho zloženiaŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCEFBFSDetails of topic0 / 1--
112.DTChemická anylýza a obsah ftalátov v mäse dusenom v technologickom obaleČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
113.DTChemická anylýza a obsah ftalátov v mäse dusenom v technologickom obaleČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
114.DTChemická kompozícia Pergy a jej nutraceutické využitie výžive diabetických jedincovTvrdá, E.Department of Animal Physiology (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
115.BTChemická kontaminácia hydinového mäsa a vajecPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Šimková, L.
116.DTChemické zloženie mäsa divých kačícHaščík, P.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Graus, J.
117.BTImerzné techniky senzorického posudzovania vybraných potravinárskych produktov.Vietoris, V.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)SUADetails of topic1 / 1 Gašparovski, A.
118.DTIzolácia génu pre glyceraldehyd-3-fosfát dehydrogenázu (GADPH) z Drosera binataBalážová, Ž.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABI, I-ATIFBFSDetails of topic1 / 1 Detková, J.
119.BTKomunita mikroorganizmov v komposte a metódy jej analýzyMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
120.BTKoncentrácie environmentálnych polutantov a ich vplyv na zdravotný stav u zajaca poľnéhoKováčik, A.Department of Animal Physiology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 3--
121.BTKontaminácia vodných tokov na SlovenskuStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
122.DTKontrola a obsah bioaktívnych látok vo vybraných druhoch rodu AlliumBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
123.DTKontrola kvality mrazených miasTkáčová, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-FSC, I-FSCE, I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
124.DTKontrola kvality skladovaných múk rôznej typológie a pôvoduMareček, J.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
125.BTKontrola kvality skladovaných rastlinných potravín (podľa výberu študenta)Mareček, J.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 2--
126.DTKontrola obsahu rizikových prvkov v svalovine a vnútorných orgánoch sladkovodných rýb z vybranej lokalityŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCEFBFSDetails of topic0 / 1--
127.DTKontrola obsahu vybraných rizikových prvkov v produktoch z morských rýbŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCEFBFSDetails of topic0 / 1--
128.DTKontrola vybraných chemických a senzorických parametrov v pekárskych výrobkoch určených pre celiatikovFikselová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
129.DTKontrola základných fyzikálno-chemických a senzorických vlastností mäsových výrobkov určených pre detiTkáčová, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-FSC, I-FSCE, I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
130.DisTKryouchovávanie biologického materiálu živočíšnych genetických zdrojovChrenek, P.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)D-ABTFBFSDetails of topic0 / 1--
131.BTKvalita a obsah ftalátov v balených mäsových výrobkochČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Mesárošová, A.
132.DTKvalita jatočného tela a mäsa králikovČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-MZVFAaFRDetails of topic0 / 1--
133.DTKvalita klobás na báze zverinyČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
134.DTKvalita klobás z divinyČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
135.DTKvalita mäsa kurčiat a perličiekČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-MZVFAaFRDetails of topic0 / 1--
136.DTKvalita spermií baranov pôvodnej valaškyChrenek, P.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ATIFBFSDetails of topic1 / 1 Macháč, M.
137.DTKvalita spermií baranov zošľachtenej valaškyChrenek, P.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
138.DTKvalita studničných vôd vo vybranom regióne SlovenskaStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Bozalková, P.
139.DTKvality mäsa ťažkých výkrmových ošípanýchČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)FAaFRDetails of topic0 / 1--
140.BTKvasinky z primárnych a sekundárnych zdrojov a ich vplyv na kvalitu vínaFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)B-VINBSUADetails of topic0 / 1--
141.BTKyseliná octová – prídavná látka do potravínAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
142.DTLiečivé rastliny ako funkčné zložky v potravinárstveIvanišová, E.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Krajger, E.
143.BTĽudské endotelové bunky ako model biomedicínskeho výskumuLukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Masár, D.
144.BTMetabolity vláknitých mikroskopických húb s bioaktívnym účinkomMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
145.DTMetagenomická analýza mikroorganizmov asociovaných s rastlinami kukuriceMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
146.DTMetagenomická analýza mikroorganizmov asociovaných s rastlinami slnečniceMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
147.DTMetagenomická analýza pôdnych vzoriek po pridaní kompostov a dusíkatého hnojivaMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
148.BTMetagenomické analýzy komunity mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
149.BTMetódy používane na izoláciu a detekciu entomopatogénnych húb v rôznych prostrediachMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
150.BTMikrobiologický profil ejakulátu hospodárskych zvieratMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
151.BTMikrobióm rizosféry a jeho vplyv na rastlinuMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
152.DisTMikrobiota vína: Pozitívna a negatívna úloha v kvalite vínaKačániová, M.Department of Microbiology (FBFS)D-TEPFBFSDetails of topic0 / 1--
153.DTMikroskopické analýzy spermií kohútovChrenek, P.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
154.BTMikroskopické huby a mykotoxíny v procese výroby pivaFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
155.DTMikroskopické huby spôsobujúce zaplesnivenie syrovTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Némethová, M.
156.BTMikroskopické huby spôsobujúce znehodnocovanie jahôdTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Dičerová, K.
157.BTMikroskopické huby v atypických biotopochFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
158.DTMikroskopické porovnanie vybraných čerstvých a dopekaných pekárenských výrobkovFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Slyšková, R.
159.BTMliečne tukyČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
160.BTModerné spektrálne metódy využívané pri kontrole kvality a pôvodu alkoholických nápojovBajčan, D.Department of Chemistry (FBFS)FBFSDetails of topic1 / 1 Šlosiarová, Š.
161.DisTModulačné účinky fytonutrientov vo vzťahu k reprodukčnému zdraviu.Kolesárová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)D-MBISUADetails of topic0 / ----
162.DisTMolekulárne a biochemické markery vo vzťahu k environmentálnym polutantomMassanyi, P.Department of Animal Physiology (FBFS)D-MBIFBFSDetails of topic0 / 1--
163.DTMolekulárne analýzy diferenciácie potravinových zdrojov sóje (Glycine).Vivodík, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-FSC, I-FSCESUADetails of topic1 / 1 Grešina, T.
164.DTMolekulárno-genetická analýza génu KERA v 4 rodinách s ochorením cornea planaMassanyi, P.Department of Animal Physiology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
165.BTMolekulárno-genetická charakteristika fazule.Vivodík, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABB, B-ABTBSUADetails of topic0 / 1--
166.BTMolekulárno-genetická charakteristika ovsaBalážová, Ž.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABB, B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Mravik, M.
167.BTMolekulárno-genetická charakteristika pohánkyBalážová, Ž.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABB, B-ABTBFBFSDetails of topic0 / 1--
168.BTMolekulárno-genetická charakteristika repky olejnej.Vivodík, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABB, B-ABTBSUADetails of topic0 / 1--
169.BTMolekulárno-genetická charakteristika slnečnice.Vivodík, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABB, B-ABTBSUADetails of topic0 / 1--
170.BTMolekulárno-genetická charakteristika sóje (Glycine).Vivodík, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABB, B-ABTBSUADetails of topic1 / 1 Slobodová, L.
171.DisTMolekulové a oxidatívne mechanizmy kryokapacitácieLukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)D-MBIFBFSDetails of topic0 / 1--
172.DTMonitoring obsahu rizikových prvkov v surovinách rastlinného pôvoduTóth, T.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
173.DTMonitoring obsahu rizikových prvkov v surovinách rastlinného pôvoduTóth, T.Department of Chemistry (FBFS)I-MRVFAaFRDetails of topic0 / 1--
174.DTMonitoring obsahu rizikových prvkov v surovinách živočíšneho pôvoduTóth, T.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
175.DTMonitoring obsahu rizikových prvkov v surovinách živočíšneho pôvoduTóth, T.Department of Chemistry (FBFS)I-MRVFAaFRDetails of topic0 / 1--
176.BTMožné zdroje mykotoxínov rodu Alternaria v potravovom reťazciMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Čajková, S.
177.BTMožné zdroje mykotoxínov rodu Fusarium v potravovom reťazciMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Milotová, P.
178.BTMožnosti aplikácie CO pri balení potravín.Pavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Árvayová, V.
179.BTMožnosti ovplyvňovania rastu mikroskopických húb v potravináchMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Cerovská, A.
180.DTMožnosti vstupu rezíduí chlórovaných pesticídov do potravového reťazcaMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Vidová, J.
181.BTMožnosti využitia fytonutrientov pri produkcii mäsových výrobkovBobko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
182.DTMožnosti využitia hmyzu pri výrobe potravín živočíšneho pôvoduPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
183.BTMožnosti využitia surogácie pri výrobe pivaFrančáková, H.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
184.BTMožnosti využitia vláknitých mikroskopických húb v biotechnológiáchMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic0 / 1--
185.DisTMykobiota vybraných tradičných a nových odrôd hrozna slovenského pôvodu so zameraním na rod PenicilliumFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)D-TEPFBFSDetails of topic0 / 1--
186.DTMykocenóza vybraných bielych a modrých odrôd hrozna z Malokarpatskej vinohradníckej oblastiFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
187.BTNutričná a chemoprotektívna hodnota sójeTimoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
188.BTNutričná a chemoprotektívna hodnota strukovín rodu Phaseolus L.Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
189.BTNutričná a chemoprotektívna hodnota strukovín rodu Lupinus L.Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
190.DTNutričná hodnota bravčového mäsaČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)FAaFRDetails of topic0 / 1--
191.DTNutričné a antinutričné látky zemiakovMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
192.DTObsah medi v zrne jačmeňa ozimného v závislosti od racionalizačných systémov hospodáreniaTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
193.BTOleje a tuky používané v gastronomických prevádzkachTkáčová, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic1 / 1 Grešíková, D.
194.DTOšetrenie jabĺk pred sušením ako nástroj zvyšovania kvality výsledného produktuMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNISUADetails of topic1 / 1 Buricová, A.
195.BTOxidačný status endotelových buniek.Lukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 2--
196.DTPCR detekcia Entomopatogénnej huby Entomophaga maimaiga v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
197.DTPCR detekcia mikroskopických húb v potravináchDepartment of Microbiology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / ----
198.BTPerspektívy zlepšenia atribútov kvality a bezpečnosti potravín ich ošetrením metódou vysokého tlakuČurlej, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Štefaňák, M.
199.BTPigmenty produkované mikroorganizmami z rodu StreptomycesDepartment of Microbiology (FBFS)SUADetails of topic0 / ----
200.DTPorovnanie studničných vôd a analýza ich ukazovateľovStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
201.DTPosúdenie texturálnych parametrov vybraných druhov salám pri stanovených podmienkach skladovaniaČurlej, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
202.BTPreventívny význam konzumácie drobného bobuľového ovociaKalafová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
203.BTPrídavné látky využívané pri produkcii mäsových výrobkovBobko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
204.BTPrírodné farbivá - využitie v potravinárstveIvanišová, E.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Granátová, L.
205.BTProbiotiká a ich možnosti využitia pri balení potravínPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Kohutová, D.
206.DisTProtektívne účinky biologicky aktívnych látok pri prevencii kryokapacitácie - Externá formaTvrdá, E.Department of Animal Physiology (FBFS)D-MBIFBFSDetails of topic0 / 1--
207.DisTReprodukčné parametre zajačej zveri (Lepus europaeus) vo voľnej prírode a vo farmovom chove Slamečka, J.Faculty of Biotechnology and Food SciencesD-BIOFBFSDetails of topic0 / 1--
208.BTRezíduá pestícidov ako riziká v potravináchAngelovičová, M.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
209.BTRiziká interakcie obal - potravinaPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Pilarčíková, K.
210.BTRiziká z nadmerného používanie náhradných necukorných sladidiel pri výrobe nealkoholických nápojovMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
211.BTRiziko kontaminácie lesných plodov ťažkými kovmi z oblasti HorehroniaMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Fedorková, S.
212.DTRizikové kovy vo vlašských orechochHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
213.BTRizikové prvky vo vodáchStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Masič, J.
214.DTRozpúšťanie anorganických fosfátov baktériami izolovanými z rizosféry vybraných plodínMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic1 / 1 Rovný, P.
215.BTRybie mäso ako potencionálny zdroj aktívnych látokHaščík, P.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBSUADetails of topic0 / 1--
216.BTSalmonela v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
217.BTSenzorický profil vybranej tradičnej potraviny z vybraného štátu EÚ.Vietoris, V.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)SUADetails of topic1 / 1 Kiacová, M.
218.DTSledovanie aktivity baktérií pri produkcií rastových látok prospešných pre rast rastlínMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic1 / 1 Krempaská, K.
219.DTSledovanie rizikových prvkov vo vodných zdrojochStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
220.DTSledovanie zmien textúry parených syrov počas skladovaniaČanigová, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-FSC, I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
221.DTSlovenské genotypy strukovín ako významný potravinový zdroj makroelementovVollmannová, A.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
222.DTSlovenské odrody strukovín ako významný potravinový zdroj mikroelementovVollmannová, A.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
223.DTSTANOVENIE ANTIBIOTICKEJ REZSITENCIE ENTEROKOKOV IZOLOVANýCH ZO SUROVíN žIVOčíšNEHO PôVODUKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)SUADetails of topic0 / ----
224.BTStanovenie kvality tukov pomocou rôznych analytických metódTkáčová, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)SUADetails of topic1 / 1 Kurucová, J.
225.DTSúčasné stanovenie viacerých prvkov v plodniciach volne rastúcich húbMiššík, J.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
226.DTSúčasný trend výskytu vybraných alimentárnych ochorení na SlovenskuMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)SUADetails of topic1 / 1 Sojáková, B.
227.BTSvetová produkcia, charakteristika a senzorická analýza vín odrody Cabernet SauvignonKántor, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-VINBFBFSDetails of topic1 / 1 Stanček, M.
228.DTTechnologické a nutričné ukazovatele kvality vybraných druhov kávIvanišová, E.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Dlugoš, M.
229.DTTechnologické aspekty skladovaného zrna sladovníckeho jačmeňaMareček, J.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
230.DTTechnologické využitie sladkých zemiakov (Povojník batátový)Mareček, J.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
231.DTTestovanie výroby a skladovania medu s prídavkom čerstvých jahôdKňazovická, V.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Jurášová, M.
232.DTTopinambur a jeho využitie v pekárskom priemysleIvanišová, E.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Šátek, M.
233.BTTransfér ťažkých kovov v systéme pôda-rastlinaBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
234.DTTransfér ťažkých kovov v systéme pôda-rastlina a vplyv na obsah bioaktívnych látok v rajčiaku (Lycopersicon esculentum)Bystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-ABISUADetails of topic0 / 1--
235.BTTranskriptomická analýza mikroorganizmovMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
236.BTÚčinky endogénnych rastlinných toxikantov na živé organizmyBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
237.DTÚčinok bielkovinového večerného chleba na biochemické parametre krvi zdravých a diabetických jedincovMassanyi, P.Department of Animal Physiology (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
238.DTÚčinok bielkovinového večerného chleba na hematologické parametre krvi zdravých a diabetických jedincovMassanyi, P.Department of Animal Physiology (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
239.DTÚčinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanovMassanyi, P.Department of Animal Physiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 3--
240.BTÚčinok CMTI na mikroskopickú štruktúru vybraných orgánov Zucker diabetic fatty (ZDF) potkanovMassanyi, P.Department of Animal Physiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 3--
241.BTÚčinok endokrinných disruptorov na endotelové bunkyLukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 2--
242.BTÚprava mäsa pôsobením nízkych teplôt z hľadiska kvality a bezpečnostiČurlej, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Szvorák, L.
243.DisTVariabilita chemoprotektívnych látok v cesnaku medveďom (Allium ursinum L.) indukovanej agroenvironmentálnymi a technologickými faktormiBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)D-TEPFBFSDetails of topic0 / 1--
244.BTVčelí jed - možnosti využitia, prínosy a rizikáKňazovická, V.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Kajanová, A.
245.BTVčelí vosk - možnosti využitia, prínosy a rizikáKňazovická, V.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Troppová, V.
246.DTVláknité mikroskopické huby v zrnách jačmeňaMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Boldišová, D.
247.DTVláknité mikroskopické huby v zrnách pšeniceMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
248.BTVoda v potravinách a vo výžive človekaBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
249.DTVplyv a kontrola environmentálnych faktorov na obsah a chemickú skladbu bioaktívnych zložiek cesnaku medvediehoBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
250.DTVplyv aplikácie extraktu Pamajoránu obyčajného (Origanum vulgare L.) na reprodukčné parametre králikovTvrdá, E.Department of Animal Physiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic1 / 1 Galovičová, L.
251.DTVplyv aplikácie kompostov a minerálneho hnojenia na komunitu mikroskopických húb v pôde a na koreňoch kukuriceMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
252.DTVplyv aplikácie rôznych druhov syrov na kvalitu párkovKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)SUADetails of topic0 / ----
253.DisTVplyv aromachologických stimulov ako faktor výberu a preferencie vybraných modelových potravínVietoris, V.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)D-TEPFBFSDetails of topic0 / 1--
254.DTVplyv endokrinných disruptorov na steroidogenézu modelových systémov.Lukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)FBFSDetails of topic1 / -- Lončar, K.
255.DisTVplyv extraktov bylín a korenín na potravinársky významné vláknité mikromycétyTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)D-TEPSUADetails of topic1 / 1 Foltinová, D.
256.DTVPLYV EXTRAKTOV Z TYMIANU A PAMAJORÁNU NA KVALITU BRATISLAVSKÝCH PÁRKOVKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)SUADetails of topic0 / ----
257.DTVplyv extraktu z kôry Terminalia bellerica Roxb. na ovariálne funkcie ošípaných in vitroKolesárová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)I-ABI, I-BIIFBFSDetails of topic0 / 1--
258.DTVplyv genetického zdroja lupiny bielej (Lupinus albus) na obsah makro a mikroelementovVollmannová, A.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
259.DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
260.DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovovMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
261.DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v zemiakochMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
262.BTVplyv lokality na technologicke parametre jačmena sladovníckehoFrančáková, H.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
263.DTVplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
264.DTVplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
265.BTVplyv oxidatívneho stresu na viabilitu karcinómových buniekLukáč, N.Department of Animal Physiology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / ----
266.DisTVplyv pergy na kvalitu mäsa a produkciu vajec Japonských prepelíc (Coturnix japonica)Kalafová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)D-TEPSUADetails of topic0 / ----
267.BTVplyv pesticídov na variabilitu spoločenstva mikroorganizmov v pôde.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / ----
268.DTVplyv polyfenolov na ovariálne funkcie in vitroKolesárová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)FBFSDetails of topic1 / -- Víghová, D.
269.DTVplyv prídavku farebných odrôd zemiakov na technologickú kvalitu pšeničného cesta a chleba.Tokár, M.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Orendáč, K.
270.DTVplyv prídavku fytonutrientov na ukazovatele kvality mäsových výrobkovBobko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
271.DTVPLYV PRÍDAVKU KOMERČNEJ KORENIACEJ ZMESI NA KVALITU TTNMVKročko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)SUADetails of topic0 / ----
272.DTVplyv prídavku rôznych druhov olejov na technologickú kvalitu pšeničného cesta a chleba.Tokár, M.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Mikolášová, L.
273.BTVplyv redukcie hrozna na kvalitu vína odrody DunajMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-VINBFBFSDetails of topic1 / 1 Lichnerová, K.
274.BTVplyv rizikových prvkov na ľudský organizmusStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Mozola, A.
275.DTVplyv rôznych druhov a koncentrácií medu na technologické vlastnosti medových cukríkovKňazovická, V.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Kožová, L.
276.DTVplyv Sambucus nigra na ovariálne funkcie ošípaných in vitroKolesárová, A.Department of Animal Physiology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
277.DTVplyv síry a draslíka pri výžive cibuľovej zeleniny FZKI (záhradníctvo) DPBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
278.DisTVplyv skladovania a balenia na trvanlivosť a zmeny obsahových zložiek výrobkov z cereáliíMareček, J.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)D-TEPSUADetails of topic0 / ----
279.BTVplyv spôsobu chmelenia na vybrané kvalitatívne parametre pivaDráb, Š.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
280.DTVplyv sulfonylmočovinových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
281.DTVplyv sulfonylmočovinových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
282.DTVplyv vybraných rastlinných silíc na potenciálnych producentov aflatoxínovTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)FBFSDetails of topic1 / 1 Dobrovodská, E.
283.DTVplyv vybraných rastlinných silíc na potravinársky významných zástupcov rodu RhizopusTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Volčková, V.
284.DTVplyv vybraných rastlinných silíc na rast Botrytis cinereaTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 2--
285.BTVplyv výživových faktorov na mikroorganizmy v ústnej dutine človekaDepartment of Microbiology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / ----
286.BTVyhodnotenie vybraných fyzikálnych ukazovateľov pri rôznych spôsoboch tepelného spracovania mäsa.Tkáčová, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-FTGSUADetails of topic1 / 1 Suran, M.
287.BTVyhodnotenie vybraných fyzikálnych ukazovateľov pri rôznych spôsoboch tepelného spracovania mäsa.Tkáčová, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic0 / 1--
288.BTVýroba a hodnotenie masti a vedľajších produktovČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)FBFSDetails of topic2 / 1 Répássyová, I.
Štefáneková, M.
289.BTVýroba a kvalita domácich mäsových výrobkovČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Agócs, G. P.
290.DTVýroba a vlastnosti sladov z pšenice a ovsaFrančáková, H.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
291.BTVýroba ekologických mliečnych výrobkovČuboň, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
292.DisTVýroba hroznových muštov so zvýšeným obsahom zdravotne prospešných fenolických zlúčenín s antioxidačným účinkomVietoris, V.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)D-TEPFBFSDetails of topic0 / 1--
293.DTVýskyt a zastúpenie mikroskopických húb v procese výroby a skladovania peľových konzervMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
294.DTVýskyt dsRNA vírusových častíc u húb z rodu BeauveriaDepartment of Microbiology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / ----
295.DTVýskyt mikroskopických húb v hrozne a medziproduktoch výroby vína so zameraním na rod AlternariaMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
296.DTVýskyt potenciálnych producentov deoxynivalenolu v jačmeni určenom na výrobu sladuMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
297.DTVýskyt vláknitých mikroskopických húb vo vybraných včelích produktoch a výrobkochMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Mančíková, V.
298.DTVýskyt zástupcov rodu Alternaria vo vybraných obilninách slovenského pôvoduMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Virágová, K.
299.DTVýskyt zástupcov rodu Fusarium vo vybraných obilninách slovenského pôvoduMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
300.DisTVysledovateľnosť potravín použitím „Big data“ prístupov.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)D-TEPSUADetails of topic0 / 1--
301.BTVyužitie bakteriocínov pri balení poravínPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)FBFSDetails of topic1 / 1 Miková, M.
302.DTVyužitie bielej muštovej odrody hrozna na produkciu netradičných druhov vínKántor, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
303.BTVyužitie drobného ovocia pri výrobe ovocných dezertovMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic1 / 1 Hnidzíková, D.
304.DTVyužitie chloroplast exkludujúcich primérov na analýzu rastlinného mikrobiómuMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
305.BTVyužitie jedlých kvetov v gastronómiiMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
306.BTVyužitie menej známych druhov zeleniny v gastronómiiMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic1 / 1 Divekyová, L.
307.BTVyužitie mikroskopických húb v produkcii potravínMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic1 / 1 Dubjaková, T.
308.DisTVyužitie nutrigenomických dát pri tvorbe „učiaceho sa stroja“ vhodného na ovplyvňovania správania konzumentov za účelom eliminácie príjmu rizikových zložiek potravy.Židek, R.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)D-TEPSUADetails of topic0 / 1--
309.BTVyužitie potenciálu digitálnej PCR v biotechnológiách.Tomka, M.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Čerteková, S.
310.BTVyužitie tekvice mošusovej v gastronómiiMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic1 / 1 Nováková, S.
311.BTVyužitie živočíšnych bielkovín pri balení potravínPavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)FBFSDetails of topic1 / 1 Beňušová, L.
312.DTVýznam a obsah bioaktívnych látok vo vybraných druhoch rodu AlliumBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic1 / -- Slivková, B.
313.BTVýznam baktérií rodu Pseudomonas ako potenciálnych antagonistov s bioregulačnými účinkamiMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
314.BTVýznam dusíkato-sírnej výživy pri pestovaní cibuľovín - FZKI (záhradníctvo, BP)Bystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
315.BTVýznam hydinového mäsa vo výžive obyvateľstvaBobko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-BKBSUADetails of topic0 / 1--
316.BTVýznam remízok a prírodných koridorov ako rezervoárov entomopatogénnych húbDepartment of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / ----
317.BTVýznam rodu Dipodascus v potravinárstveTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBSUADetails of topic1 / 1 Čížová, J.
318.DTZákladné chemické ukazovatele studničných vôd v Nitrianskom regióneStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Mazanová, V.
319.BTZákladné nutričné charakteristiky králičieho mäsaDepartment of Food Hygiene and Safety (FBFS)FBFSDetails of topic0 / ----
320.BTZdravotné riziká nadmerného používania syntetických farbív pri výrobe nápojovMendelová, A.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Kluková, N.
321.BTZdroje a možnosti obsahu fytoestogénov v mliekuGolian, J.Department of Food Hygiene and Safety (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / ----
322.DTZmeny komunity baktérií v pôde po aplikácie herbicídov Linurex a TeridoxMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
323.DTZmeny fyzikálno-chemických vlastností tukov vplyvom ich skladovaniaTkáčová, J.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-FSC, I-FSCE, I-TNIFBFSDetails of topic1 / 1 Hajmásyová, S.
324.DTZmeny kvality bryndze počas skladovaniaDucková, V.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-FSC, I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
325.DisTZmeny kvality nových typov konzumných zemiakov (Solanum tuberosum, L.) a sladkých zemiakov (Ipomoea batatas, L.) z hľadiska skladovania a potravinárskeho spracovaniaMareček, J.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)D-TEPSUADetails of topic0 / ----
326.DisTZmeny obsahu vybraných bioaktívnych látok v sladkých zemiakoch (Ipomoea batatas L.) v závislosti od agroenvironmentálnych faktorov a technologických postupov spracovaniaMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)D-TEPFBFSDetails of topic0 / 1--
327.DTZmeny oxidačnej stability vybraných mäkkých mäsových výrobkov počas chladiarenského skladovaniaBobko, M.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Dian, M.
328.BTZmeny v obsahu polyfenolických látok v potravinách v priebehu skladovania a spracovaniaTimoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
329.BTZmeny vitamínov počas skladovania a spracovania potravín.Pavelková, A.Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS)B-FTGFBFSDetails of topic1 / 1 Kačmár, M.
330.DTZmrazovanie oocytov hovädzieho dobytkaChrenek, P.Department of Biochemistry and Biotechnology (FBFS)FBFSDetails of topic0 / 1--
331.BTZmyslové hodnotenie a senzorické profily jedlých kvetov.Vietoris, V.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)SUADetails of topic1 / 1 Vargová, P.
332.BTZmyslové hodnotenie microgreens.Vietoris, V.Department of Technology and Quality of Plant Products (FBFS)SUADetails of topic1 / 1 Horváthová, D.