Summary of topics offered - Department of Chemistry (FBFS)

Application shows list of current and approved topics offered under the selected department or under all its subordinate departments. You can limit the list of topics by the following criteria:

Type of thesis:
Study programme:
Topic supervisor:

* | A | B | C | D | F | H | Ch | I | K | M | N | O | P | R | S | T | V | Z

Ord.TypeTopicThesis supervisorSupervising departmentStudy programmeTrackIntended forDetailsOccupied/Max.Project participants
1.DTAnalýza kvality podzemných vôd na strednom SlovenskuStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
2.BTAnalýza podzemných vôd z hľadiska rizikových prvkovStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
3.BTAntinutričné látky strukovínTimoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
4.BTAntioxidačné vlastnosti jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
5.BTBataty ako zdroj nutričných a bioaktívnych látok v straveMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Sulírová, K.
6.BTBezpečnosť verzus riziká potravinárskych farbívMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
7.BTBezpečnosť verzus riziká potravinárskych farbívMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / ----
8.BTBioaktívne látky v bylinných čajochŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
9.BTBioaktívne látky vo vybraných surovinách a potravinách rastlinného pôvoduMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
10.DTCibuľa (Allium cepa L.) zdroj zdraviu prospešných látokBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
11.BTDioxíny a polychlorované bifenyly v produktoch živočišneho povoduTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / ----
12.BTFytohormóny v obilnináchTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
13.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Banskobystrického kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
14.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Košického kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
15.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Prešovského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
16.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Trnavského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
17.DTHodnotenie konzumácie strukovín u školákov Žilinského kraja (pre FAPZ, VLU)Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
18.BTCharakteristika biotransformačných reakcií (oxidácia, redukcia, hydrolýza, hydratácia, izomerizácia) v ľudskom organizmeBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
19.DTCharakteristika vybraných druhov bylinných čajov z pohľadu minerálneho zloženiaŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
20.DTCharakterizácia vybraných bioaktívnych látok v komerčne dostupných bylinných čajochŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
21.BTChemické komponenty vznikajúce počas tepelnej úpravy obilných produktovTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
22.DTInterakčný vplyv obrábania pôdy a hnojenia na príjem zinku do zrna vybraných odrôd jačmeňa siatehoTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
23.BTKontaminácia vodných tokov na SlovenskuStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
24.DTKontrola a obsah bioaktívnych látok v najviac pestovaných zeleninách na SlovenskuBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
25.DTKontrola a obsah chemoprotektívnych látok v jahode obyčajnej (Fragaria vesca L.)Bystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Zelisková, L.
26.DTKontrola a obsah chemoprotektívnych látok v paprike ročnej (Capsicum annum L.)Bystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Porhajaš, J.
27.DTKontrola minerálneho zloženia komerčne dostupných medovŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
28.DTKontrola minerálneho zloženia medov od lokálnych producentovŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
29.BTKontrola obsahu rizikových prvkov v produktoch rybolovuŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
30.DTKontrola vplyvu obrábania pôdy a hnojenia na príjem mangánu do zrna odrôd jačmeňa siatehoTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
31.DTKumulácia niklu do zrna vybraných odrôd jačmeňa siateho vo vzťahu k vybraným biotickým a abiotickým faktoromTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
32.DTKvalita studničných vôd vo vybranom regióne SlovenskaStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
33.BTModerné analytické metódy využívané na kontrolu zloženia mäsových výrobkovŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
34.DTMonitoring obsahu rizikových prvkov v rôznych anatomických častiach vybraných druhov jedlých divorastúcich húb Árvay, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
35.DTMonitoring prchavých látok vo vybraných druhoch pravých ovocných destilátovŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
36.BTMožnosti zabezpečenia vysledovateľnosti čaju využitím analytických metódŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
37.BTNutričná a chemoprotektívna hodnota sójeTimoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
38.BTNutričná a chemoprotektívna hodnota strukovín rodu Lupinus L.Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
39.BTNutričná a chemoprotektívna hodnota strukovín rodu Phaseolus L.Timoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
40.BTObsah ortuti vo vybraných druhoch orechovHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
41.BTObsah stopových prvkov v jedlých divorastúcich hubách z rôzne environmentálne zaťažených oblastí SlovenskaÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--
42.DTPorovnanie obsahu chemoprotektívnych látok vo vybraných druhoch rodu AlliumBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
43.DTPorovnanie studničných vôd a analýza ich ukazovateľovStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
44.BTPovojník batátový - zdroj nutričných a bioaktívnych látok v straveMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
45.BTPrestup ťažkých kovov v systéme pôda-vinič hroznorodý (Vitis vinifera)Bystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Csere, F.
46.BTRiziko kontaminácie lesných plodov ťažkými kovmi z oblasti HorehroniaMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Fedorková, S.
47.DTRizikové kovy v orechoch FAPZ Výživa ľudíHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
48.BTRizikové kovy v semenách tekviceHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
49.DTRizikové kovy v pistáciachHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
50.BTRizikové prvky a ich negatívny účinok na zdravie človekaStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
51.BTRizikové prvky vo vodáchStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
52.DTRizikové prvky v orechochHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
53.DTSledovanie rizikových prvkov vo vodných zdrojochStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
54.DTTažké kovy a antinutričné látky vo vybraných druhoch rodu AllimBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
55.BTTranslokácia rizikových prvkov vo fruktifikačných štruktúrach jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
56.DTTranslokácia vybraných prvkov vo fruktifikačných orgánoch jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
57.DTTranslokácia vybraných rizikových prvkov v jedlých divorastúcich hubách z vybraných lokalít SlovenskaÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
58.BTVoda v potravinách a vo výžive človekaBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
59.BTVplyv kadmia, olova a zinku na ľudský organizmusStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
60.DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
61.DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovovMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
62.DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v zemiakochMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
63.DTVplyv kontaminácie pôdy rizikovými kovmi na obsah bioaktívnych látok v zemiakochMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
64.DTVplyv obsahu rizikových prvkov na antioxidačné parametre jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
65.DTVplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
66.DTVplyv odrody na kumuláciu rizikových kovov a obsah bioaktívnych látok v povojníku batátovomMusilová, J.Department of Chemistry (FBFS)I-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
67.DTVplyv odrody, obrábania pôdy a hnojenia na kumuláciu kobaltu do zrna jačmeňa siatehoTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
68.DTVplyv síry a draslíka pri výžive cibuľovej zeleniny FZKI (záhradníctvo) DPBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
69.BTVplyv ťažkých kovov na kvalitu cibuľovínBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
70.DTVplyv technologických úprav na antioxidačné parametre jedlých divorastúcich húbÁrvay, J.Department of Chemistry (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
71.DTVybrané pestovateľské faktory vo vzťahu k obsahom železa v zrne v odrodách jačmeňa siatehoTrebichalský, P.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
72.BTVyužitie moderných analytických metód na určenie zloženia pravých ovocných destilátovŠnirc, M.Department of Chemistry (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
73.DTVýznam a obsah bioaktívnych látok vo vybraných druhoch rodu AlliumBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic1 / -- Slivková, B.
74.BTVýznam a využitie kokosového orecha pre FAPZ výživa ľudíHarangozo, Ľ.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
75.BTVýznam bielkovín vo výžive človekaBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
76.BTVýznam dusíkato-sírnej výživy pri pestovaní cibuľovín - FZKI (záhradníctvo, BP)Bystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)SUADetails of topic0 / 1--
77.BTVýznam tukov vo výžive človekaBystrická, J.Department of Chemistry (FBFS)B-VLUFAaFRDetails of topic0 / 1--
78.DTZákladné chemické ukazovatele studničných vôd v Nitrianskom regióneStanovič, R.Department of Chemistry (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
79.BTZmeny v obsahu polyfenolických látok v potravinách v priebehu skladovania a spracovaniaTimoracká, M.Department of Chemistry (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic0 / 1--