Summary of topics offered - Department of Microbiology (FBFS)

Application shows list of current and approved topics offered under the selected department or under all its subordinate departments. You can limit the list of topics by the following criteria:

Use the following filter to restrict the displayed records.

Type of thesis:
Faculty:
Programme:
Topic supervisor:

* | A | B | C | D | E | H | Ch | K | M | O | P | S | Š | T | V

Ord.TypeTopicThesis supervisorSupervising departmentProgrammeIntended forDetailsOccupied/Max.Project participants
1.BTAbruskulárne mykorízne hubyMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
2.DisTAnalýza pôsobenia baktérií zo skupiny PGPB pri reakcii rastlín na stresové podmienkyMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)D-MBISUADetails of topic0 / 1--
3.BTAnalýza vplyvu glyfosátových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
4.BTAnalýza vplyvu triazínových herbicídov na komunitu mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
5.DTAntibiotická rezistencia baktérií izolavných z tepelne neošetrených rastlinných produktovHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCSUADetails of topic0 / 1--
6.BTAntibiotická rezistencia baktérií izolovaných zo zeleninyHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
7.BTAntifungálne prípravky využívané v potravinárstveTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBSUADetails of topic1 / 1 Mrvová, M.
8.DTAntimikrobiálna rezistencia baktérií izolovaných zo zeleninyHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
9.BTBakteriálna diverzita v produkcii vínFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)B-VINBFBFSDetails of topic0 / 1--
10.BTBakteriálna enzymatická deštrukcia antibiotíkHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)--FBFSDetails of topic1 / 1 Grežo, D.
11.BTBaktérie všeobecne považované za bezpečné ako zdroje antibiotickej rezistencieHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
12.BTBioaktívne metabolity aktinomycét a ich vplyv na rast rastlínJavoreková, S.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBSUADetails of topic0 / 1--
13.BTBiologicky aktívne látky rastlín čeľade ApiaceaeTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Čubirková, J.
14.BTBiologicky aktívne látky rastlín čeľade LauraceaeTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBSUADetails of topic1 / -- Benková-Rybárová, S.
15.BTBioplasty a ich kompostovateľnosť a biodegradáciaJavoreková, S.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBSUADetails of topic1 / 1 Kureková, E.
16.BTCelogenómové sekvenovanie mikroorganizmovMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
17.DTDetekcia antibiotickej rezistencie u karbapeném-rezistentnej Klebsiella pneumoniaeHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
18.BTDetekcia entomopatogénnych húb v pôde pomocou PCRMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
19.DTDetekcia mechanizmov antibiotickej rezistencie baktérií mliečneho kvaseniaHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
20.DTDiverzita zástupcov rodu Fusarium na jačmeni a pšenici slovenského pôvoduMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCSUADetails of topic1 / 1 Magdolen, G.
21.DTDrobné ovocie ako zdroj antibioticky rezistentných baktériíHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
22.BTDrobné ovocie ako zdroj mikroorganizmov patogénych pre človekaMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Maňová, M.
23.BTEfluxné systémy ako mechanizmy antibiotickej rezistencieHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic1 / 1 Poláková, S.
24.DTEndogénna mykocenóza pšenice slovenského pôvoduMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCEFBFSDetails of topic0 / 1--
25.BTEnzymatické mechanizmy rezistencie baktériíHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
26.BTEscherichia coli v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Baumgartnerová, J.
27.BTHodnotenie vplyvu obrábania na biologické indikátory kvality a zdravia pôdyMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
28.DTHodnotenie vplyvu herbicídu s účinnou látkou glyfosát na respiráciu mikroorganizmov a pôdnu mikrobálnu biomasuMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
29.DTHodnotenie vplyvu herbicídu s účinnou látkou MCPA na enzymatickú aktivitu pôdnych mikroorganizmovMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
30.BTCharakteristika biologických preparátov na báze baktérií fixujúcich atmosferický dusíkMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic0 / 1--
31.BTKompostovanie ako ekologický spôsob znehodnocovania odpadov činnosťou mikroorganizmovMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Balaž, E.
32.BTKomunita mikroorganizmov v komposte a metódy jej analýzyMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
33.DTKomunita vláknitých mikroskopických húb na bobuliach hrozna dopestovaného vo Vrbovskom vinohradníckom regióne s dôrazom na rod AlternariaMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Martišková, L.
34.BTMaskované mykotoxíny a deriváty mykotoxínov v potravináchMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Palenčárová, L.
35.DTMetagenomická analýza mikroorganizmov asociovaných s rastlinami tekviceMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic1 / 1 Pajer, M.
36.DTMetagenomická analýza mikroorganizmov osídľujúcich plody broskýň počas dozrievaniaMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic1 / 1 Medvecká, F.
37.BTMetodika detekcie mechanizmov rezistencie baktériíHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBSUADetails of topic1 / 1 Cvanciger, D.
38.BTMetódy používane na izoláciu a detekciu entomopatogénnych húb v rôznych prostrediachMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
39.BTMikrobiologická a toxikologická kvalita korenín a byliniekFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
40.BTMikrobiologickí škodcovia v skladochFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / 1--
41.BTMikrobióm rizosféry a jeho vplyv na rastlinuMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
42.DisTMikrocenóza vybraných tradičných a nových odrôd hrozna slovenského pôvoduFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)D-TEPFBFSDetails of topic0 / ----
43.DTMikroskopické huby sposobujúce znehodnotenie jabĺkTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
44.BTMikroskopické huby spôsobujúce znehodnocovanie jahôdTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Dičerová, K.
45.BTMožné zdroje mykotoxínov rodu Alternaria v potravovom reťazciMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Čajková, S.
46.BTMožné zdroje mykotoxínov rodu Fusarium v potravovom reťazciMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Milotová, P.
47.BTMožnosti ovplyvňovania rastu mikroskopických húb v potravináchMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Cerovská, A.
48.BTMožnosti využitia rastlinných silíc získaných z rastlín čeľade Lamiaceae v potravinárstveTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBSUADetails of topic1 / 1 Valková, V.
49.BTMožnosti využitia rastlinných silíc získaných z rastlín čeľade Myrtaceae v potravinárstveTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBSUADetails of topic1 / 1 Vallová, V.
50.BTMožnosti využitia vláknitých mikroskopických húb v biotechnológiáchMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Mikúš, L.
51.DTMykocenóza bobúľ hrozna dopestovaného vo vinohradníckej obci VrbovéFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
52.BTMykocenóza včelích produktovBarboráková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-SCHFAaFRDetails of topic1 / 1 Jánošíková, L.
53.DTMykocenóza vybraných bielych a modrých odrôd hrozna z Malokarpatskej vinohradníckej oblastiFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)--FBFSDetails of topic1 / 1 Vrábel, F.
54.DTMykotická diverzita v procese výroby červených vínFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
55.DTMykotická diverzita v procese výroby bielych vínFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)I-TNIFBFSDetails of topic0 / 1--
56.BTOperačné taxonomické jednotky v ekológii mikroorganizmovMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
57.BTOvocie ako potenciálny zdroj antibioticky rezistentných baktériíHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic0 / ----
58.DisTOvplyvňovanie rastu pozberových patogénov ovocia a zeleniny z rodov Botrytis a Rhizopus rastlinnými silicamiTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)D-TEPSUADetails of topic0 / 1--
59.DTPCR detekcia Entomopatogénnej huby Entomophaga maimaiga v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
60.BTPigmenty produkované mikroorganizmami z rodu StreptomycesDepartment of Microbiology (FBFS)--SUADetails of topic0 / ----
61.BTPotenciálni producenti mykotoxínov v obilnináchBarboráková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-ABTBFBFSDetails of topic1 / 1 Sova, J.
62.BTPozberové kazenie ovocia a zeleniny s dôrazom na vláknité mikroskopické hubyMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Turčáková, M.
63.BTSalmonela v rastlinách a priamo konzumovaných rastlinných potravináchMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Pavlov, T.
64.DTSúčasný trend výskytu vybraných alimentárnych ochorení na SlovenskuMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)--SUADetails of topic1 / 1 Sojáková, B.
65.BTŠaláty z čerstvej listovej zeleniny ako zdroj mikroorganizmov patogénych pre človekaMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Játiová, M.
66.BTTetracyklín protekčné proetínyHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)--FBFSDetails of topic0 / 1--
67.BTTranskriptomická analýza mikroorganizmovMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
68.DTVláknité mikroskopické huby v zrnách jačmeňaMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Boldišová, D.
69.DTVplyv aplikácie glyfosátu na zloženie komunity mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
70.BTVplyv aplikácie kompostov na biologické ukazovatele kvality a zdravia v pôdeJavoreková, S.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
71.DTVplyv aplikácie MCPA na zloženie komunity mikroorganizmov v pôdeMedo, J.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
72.BTVplyv klimatických zmien na výskyt a toxinogenitu vláknitých mikroskopických húb v potravinárskych komoditáchMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-APB
B-BKB
FBFSDetails of topic0 / 1--
73.BTVplyv pesticídov a hnojív na aktivitu mikroorganizmovJavoreková, S.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBSUADetails of topic0 / 1--
74.BTVplyv pesticídov na variabilitu spoločenstva mikroorganizmov v pôde.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / ----
75.BTVplyv štartovacích kultúr baktérií na priebeh kvasenia zeleninyHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)B-ABTBSUADetails of topic0 / 1--
76.DTVplyv teploty na antibiotickú rezistenciu a citlivosť u vybraných druhov baktériíHleba, L.Department of Microbiology (FBFS)I-ABIFBFSDetails of topic0 / 1--
77.BTVplyv utlačenia pôdy agrotechnikou na aktivitu a početné zastúpenie mikroorganizmovJavoreková, S.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBSUADetails of topic0 / 1--
78.DTVplyv vybraných rastlinných silíc na potravinársky významných zástupcov rodu RhizopusTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Volčková, V.
79.DTVplyv vybraných rastlinných silíc na rast Botrytis cinereaTančinová, D.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 2--
80.BTVýskyt a aktivita mikroorganizmov v pôde po aplikácii kompostovJavoreková, S.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBSUADetails of topic0 / 1--
81.DTVýskyt mikromycét v peľoch slovenského a ukrajinského pôvoduFelšöciová, S.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic0 / 1--
82.BTVýskyt potenciálnych producentov mykotoxínov na obilninách slovenského pôvoduMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-BKBFBFSDetails of topic1 / 1 Martincová, M.
83.DTVýskyt potenciálnych producentov mykotoxínov na obilninách slovenského pôvodu so zameraním na poľné mikroskopické hubyMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCESUADetails of topic0 / 1--
84.DTVýskyt vláknitých mikroskopických húb vo vybraných včelích produktoch a výrobkochMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Mančíková, V.
85.DTVýskyt zástupcov rodu Alternaria vo vybraných obilninách slovenského pôvoduMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)I-FSCFBFSDetails of topic1 / 1 Virágová, K.
86.BTVyužitie mikroorganizmov zo skupiny PGPB na prípravu biopreparátovMaková, J.Department of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / 1--
87.BTVyužitie mikroskopických húb v produkcii potravínMašková, Z.Department of Microbiology (FBFS)B-APBFBFSDetails of topic1 / 1 Dubjaková, T.
88.BTVýznam remízok a prírodných koridorov ako rezervoárov entomopatogénnych húbDepartment of Microbiology (FBFS)B-ABBFBFSDetails of topic0 / ----