Department of Technology and Quality of Animal Products (FBFS) - list of publications

The application shows a list of professionals' publications of the selected department. The publication - department relationship can be modified by means of the My publications and their administration application. The Select department option is located in the section containing information on all kinds of publications, the Field of publication section in particular.

Type:
Year:
Order by:

Number of entries found: 36

PublicationsType of resultDescription KPČYearDetails
Application of MALDI-TOF mass spectrometry for identification of bacteria isolated from traditional Slovak cheese “Parenica”
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Application of MALDI-TOF mass spectrometry for identification of bacteria isolated from traditional Slovak cheese “Parenica”. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), p. 1294--1297. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Barley varietie discrimination using MALDI-TOF mass spectrometry
Hleba, Lukáš -- Dráb, Štefan -- Císarová, Miroslava -- Čuboň, Juraj
Barley varietie discrimination using MALDI-TOF mass spectrometry. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), p. 1347--1351. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Beeswax - importance and use in home consumers environment
Haščík, Peter -- Čuboň, Juraj -- Pavelková, Adriana -- Dvorská, E.
Včelí vosk - z významu, z využitia v prostredí domácich spotrebiteľov = Beeswax - importance and use in home consumers environment. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, p. 38--40. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Biogenic amines as risk factors of food chain
Čuboň, Juraj -- Haščík, Peter -- Hleba, Lukáš -- Cviková, Petronela -- Tkáčová, Jana -- Lopašovský, Ľubomír -- Pavelková, Adriana
Biogenic amines as risk factors of food chain. In Archives of Ecotoxicology. 1, 1 (2019), p. 7--10. ISSN 2644-4747.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Biogénne amíny
Čuboň, Juraj -- Haščík, Peter -- Hleba, Lukáš -- Cviková, Petronela -- Pavelková, Adriana -- Tkáčová, Jana -- Lopašovský, Ľubomír
Biogénne amíny. In SciCell magazín. 2, 1 (2019), p. 2019. ISSN 2585-9137.
article in a professional periodicalOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Combined effect of vacuum packaging, fennel and savory essential oil treatment on the quality of chicken thighs
Kačániová, Miroslava -- Mellen, Martin -- Vukovic, Nenad -- Kluz, Maciej -- Puchalski, Czeslaw -- Haščík, Peter -- Kunová, Simona
Combined effect of vacuum packaging, fennel and savory essential oil treatment on the quality of chicken thighs. In Microorganisms. 7, 5 (2019), p. 5. ISBN 2076-2607 online.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Composition and physicochemical properties of ovine milk at the beginning and the end of the mature milk production
Zeleňáková, Lucia -- Čanigová, Margita
Zloženie a fyzikálno-chemické vlastnosti ovčieho mlieka na začiatku a ku koncu produkcie zrelého mlieka: Composition and physicochemical properties of ovine milk at the beginning and the end of the mature milk production.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 157--163. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Diverstity of microorganisms in the traditional Slovak cheese
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Puchalski, Czeslaw -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Diverstity of microorganisms in the traditional Slovak cheese. In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), p. 532--537. ISSN 1337-0960.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Domáce chovy ošípaných - gastronomické využitie vnútorností
Mellen, Martin -- Sudzina, Marián -- Haščík, Peter
Domáce chovy ošípaných - gastronomické využitie vnútorností. In Chovateľ. 55, 5 (2019), p. 18. ISSN 0862-5573.
article in a professional periodicalOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Effect of protective microbial culture on brine quality in wet salting process of meat
Kročko, Miroslav -- Steinhublová, Ivona -- Čanigová, Margita -- Ducková, Viera -- Bobko, Marek
Vplyv protektívnej mikrobiálnej kultúry na kvalitu soľného roztoku v procese mokrého solenia mäsa: Effect of protective microbial culture on brine quality in wet salting process of meat. In GOLIAN, J. -- ČAPLA, J. Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, p. 184--187. ISBN 978-80-552-1978-3.
article in a proceedingsPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Effect of selenium fertilization on the garden pea grown in the presence of lead contaminated soil
Jakabová, Silvia -- Šeböková, Zuzana -- Bobková, Alica -- Čurlej, Jozef -- Belej, Ľubomír -- Bobko, Marek -- Kozelová, Dagmar -- Durec, Ján -- Hegedűs, Ondrej
Vplyv selenizácie na hrach záhradný pestovaný v olovom kontaminovanej pôde: Effect of selenium fertilization on the garden pea grown in the presence of lead contaminated soil.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 84--88. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Evaluation of the textural properties of Spiš Frankfurters
Belej, Ľubomír -- Golian, Jozef -- Čurlej, Jozef -- Bobko, Marek
Hodnotenie texturálnych vlastností spišských párkov = Evaluation of the textural properties of Spiš Frankfurters. In Maso. 30, 1 (2019), p. 41--43. ISSN 1210-4086.
article in a professional periodicalOdborné práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Details
Honey - some of its biological valuable substances
Haščík, Peter -- Čuboň, Juraj -- Pavelková, Adriana -- Dvorská, E.
Medy - selektívne k niektorým biologicky hodnotným zložkám = Honey - some of its biological valuable substances. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, p. 33--34. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Instrumental texture evaluation of spisske franfurters counterfeid by chicken meat
Čurlej, Jozef -- Belej, Ľubomír -- Bobko, Marek -- Jakabová, Silvia -- Bobková, Alica -- Golian, Jozef
Posúdenie texturálneho profilu spišských párkov falšovaných prídavkom kuracieho mäsa: Instrumental texture evaluation of spisske franfurters counterfeid by chicken meat.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 179--183. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Malí vysokoškoláci vyrábali sviečky z medzistienok
Kňazovická, Vladimíra -- Chosraviová, Renáta -- Záhoráková, Lujza
Malí vysokoškoláci vyrábali sviečky z medzistienok. In Včelár. 93, 8 (2019), p. 166--167. ISSN 0139-6064.
article in a professional periodicalOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Mäsové výrobky produkované zo surovín z domácich chovov
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Haščík, Peter
Mäsové výrobky produkované zo surovín z domácich chovov. In Chovateľ. 55, 1 (2019), p. 24. ISSN 0862-5573.
article in a professional periodicalOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Mäsové výrobky produkované zo surovín z domácich chovov
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Haščík, Peter
Mäsové výrobky produkované zo surovín z domácich chovov. In Chovateľ. 55, 1 (2019), p. 24. ISSN 0862-5573.
article in a professional periodicalOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Mat performance of organic chickens
Čuboň, Juraj -- Haščík, Peter -- Hleba, Lukáš -- Cviková, Petronela -- Pavelková, Adriana -- Císarová, Miroslava -- Tkáčová, Jana -- Bobko, Marek -- Ducková, Viera -- Kročko, Miroslav
Mäsová úžitkovosť kurčiat z ekologického chovu: Mat performance of organic chickens.  In Nové trendy v gastronómii, hotelnictví a cestovním ruchu. Brno : Tribun EU. (2019), p. 19--24. ISBN 978-80-7627-006-0.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2019Details
Medy a ich súvislosť k flavonoidným látkam, farbivám
Mellen, Martin -- Sudzina, Marián -- Haščík, Peter
Medy a ich súvislosť k flavonoidným látkam, farbivám. In Slovenský včelár. 93, 3 (2019), p. 3--4.
article in a professional periodicalRôzne publikácie a dokumenty, ktoré nemožno zaradiť do žiadnej z predchádzajúcich kategórií.2019Details
Microbiological quality of ground pork during storage after application of garlic
Kunová, Simona -- Lopašovský, Ľubomír -- Haščík, Peter -- Kačániová, Miroslava
Microbiological quality of ground pork during storage after application of garlic. In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 52, 1 (2019), p. 95--101. ISSN 1841-9364.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Details
Microbiological quality of chicken’s thigh after vacuum packaging and fir essential oil treatment
Kačániová, Miroslava -- Kluz, C. -- Puchalski, Czeslaw -- Mellen, Martin -- Vukovic, Nenad -- Haščík, Peter -- Kunová, Simona
Microbiological quality of chicken’s thigh after vacuum packaging and fir essential oil treatment. In Modern Concepts & Developments in Agronomy. 4, 1 (2019), p. 1--7. ISSN 2637-7659.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Details
Monitoring of urea content in samples of raw cow´s milk
Čanigová, Margita -- Ducková, Viera -- Remeňová, Zuzana -- Zajác, Peter -- Kročko, Miroslav
Sledovanie obsahu močoviny vo vzorkách surového kravského mlieka: Monitoring of urea content in samples of raw cow´s milk. In GOLIAN, J. -- ČAPLA, J. Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, p. 130--133. ISBN 978-80-552-1978-3.
article in a proceedingsPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Ovčie mlieko - mikroorganizmy - niektoré možné zmeny mlieka
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Haščík, Peter
Ovčie mlieko - mikroorganizmy - niektoré možné zmeny mlieka. In Chovateľ. 55, 1 (2019), p. 23. ISSN 0862-5573.
article in a professional periodicalOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Oxidative stability of chicken meat after use of oregano essential oil
Klimentová, Michaela -- Angelovičová, Mária -- Tkáčová, Jana
Oxidative stability of chicken meat after use of oregano essential oil. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), p. 1332--1334. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Pasterizácia domácej produkcie mlieka
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Haščík, Peter
Pasterizácia domácej produkcie mlieka. In Chovateľ. 55, 1 (2019), p. 23. ISSN 0862-5573.
article in a professional periodicalOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Prevalence of yeasts in locally produced cheese
Kačániová, Miroslava -- Felšöciová, Soňa -- Haščík, Peter -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Kunová, Simona -- Terentjeva, Margarita
Prevalence of yeasts in locally produced cheese. In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 52, 1 (2019), p. 89--94. ISSN 1841-9364.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Details
Production of pollen cans by fermentation of bee pollen in model conditions with regard to filamentous micromycetes occurrence
Mašková, Zuzana -- Kňazovická, Vladimíra -- Tančinová, Dana -- Panáková, Silvia
Production of pollen cans by fermentation of bee pollen in model conditions with regard to filamentous micromycetes occurrence. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 5 (2019), p. 1223--1227. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Sensory evaluation of fishery product - cod in mayonnaise
Tkáčová, Jana -- Pavelková, Adriana -- Sajdová, Alena -- Angelovičová, Mária
Sensory evaluation of fishery product - cod in mayonnaise. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 4 (2019), p. 1084--1088. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Specific detection of alergenic components in tree nuts
Hercegová, Dominika -- Zeleňáková, Lucia
Špeciálne detekcie alergénnych zložiek v orechoch: Specific detection of alergenic components in tree nuts.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 108--110. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Spracovanie hydiny a minoritných živočíšnych produktov
Haščík, Peter -- Bobko, Marek -- Weis, Ján -- Čuboň, Juraj
Spracovanie hydiny a minoritných živočíšnych produktov. 3rd ed. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2019. 176 p. ISBN 978-80-552-2024-6.
textbookSkriptá a učebné texty2019Details
The effect of bee products and probiotic on meat performance of broiler chickens
Haščík, Peter -- Pavelková, Adriana -- Arpášová, Henrieta -- Čuboň, Juraj -- Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona
The effect of bee products and probiotic on meat performance of broiler chickens. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 9, 1 (2019), p. 88--92. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
The effect of raw material pre maturing on parenica steamed cheese quality
Čuboň, Juraj -- Haščík, Peter -- Hleba, Lukáš -- Cviková, Petronela -- Pavelková, Adriana -- Capcarová, Marcela -- Císarová, Miroslava -- Ševelová, Martina -- Tkáčová, Jana -- Bobko, Marek
The effect of raw material pre maturing on parenica steamed cheese quality. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 5 (2019), p. 1231--1235. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
The influence of application of grape seed extract on oxidative stability and sensory quality of meat product
Bobko, Marek -- Kročko, Miroslav -- Tkáčová, Jana -- Bobková, Alica -- Mendelová, Andrea -- Belej, Ľubomír -- Čurlej, Jozef -- Jakabová, Silvia
Vplyv aplikácie extraktu hroznových semien na oxidačnú stabilitu a senzorickú kvalitu mäsového výrobku: The influence of application of grape seed extract on oxidative stability and sensory quality of meat product.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 175--178. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
The possibilities of use different kinds of honey at home
Haščík, Peter -- Čuboň, Juraj -- Pavelková, Adriana -- Dvorská, E.
Zo spektra možností domáceho zužitkovania jednotlivých druhov medu = The possibilities of use different kinds of honey at home. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Z oblasti pôdohospodárstva do spracovateľského a spotrebiteľského prostredia. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2019, p. 35--37. ISBN 978-80-971784-8-2 (brož.).
article in a proceedingsPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Včelie produkty - vplyv prostredia na ich kvalitu a riziká kontaminácie
Mellen, Martin -- Sudzina, Marián -- Haščík, Peter
Včelie produkty - vplyv prostredia na ich kvalitu a riziká kontaminácie. In Slovenský včelár. 93, 5 (2019), p. 5--6.
article in a professional periodicalRôzne publikácie a dokumenty, ktoré nemožno zaradiť do žiadnej z predchádzajúcich kategórií.2019Details
Vnútornosti - technologicky významné časti hydinového tela
Mellen, Martin -- Sudzina, Marián -- Haščík, Peter
Vnútornosti - technologicky významné časti hydinového tela. In Chovateľ. 55, 5 (2019), p. 18. ISSN 0862-5573.
article in a professional periodicalOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Details