Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP) - seznam publikací

Aplikace zobrazuje seznam publikací odborníků zvoleného pracoviště. Vztah publikace k pracovišti je možné upravovat v aplikaci Moje a mnou spravované publikace v rámci editace dané publikace. Volba pracoviště se nachází v údajích společných pro všechny druhy publikací, konkrétně pod volbou oboru publikace.

Druh:
Rok:
Řadit dle:

Počet nalezených záznamů: 79

PublikaceDruh výsledkuPopis KPČ
Rok
Podrobnosti
Abies alba – k zameraniu hlavných účinných obsahových zložiek tohto druhu a z významných látok silice Abietis albi aetheroleum = Abies alba - the main substances of this species and important substances of Abietis albi aetheroleum
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Abies alba – k zameraniu hlavných účinných obsahových zložiek tohto druhu a z významných látok silice Abietis albi aetheroleum = Abies alba - the main substances of this species and important substances of Abietis albi aetheroleum. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 58--61. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Aktuálne trendy rozvoja potravinárského priemyslu
Golian, Jozef
Aktuálne trendy rozvoja potravinárského priemyslu. [Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita], 2020. 3 s.
sborník
Odborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)
2020
Podrobnosti
Analýza zastúpenia živočíšnych druhov v zeleninovo-mäsových príkrmoch určených pre deti = Analysis of composition of animal species in vegetables and meat foods intended for children
Benešová, Lucia -- Golian, Jozef -- Belej, Ľubomír -- Zajác, Peter -- Čapla, Jozef -- Martišová, Patrícia -- Vlčko, Tomáš
Analýza zastúpenia živočíšnych druhov v zeleninovo-mäsových príkrmoch určených pre deti = Analysis of composition of animal species in vegetables and meat foods intended for children. In Food technology, food quality. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2020, s. 52--57. ISBN 978-80-7592-061-4 (brož.).
článek ve sborníku
Odborné práce v zahraničných nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)
2020
Podrobnosti
Antimicrobial potential of different medicinal plants against food industry pathogens
Kačániová, Miroslava -- Žiarovská, Jana -- Kunová, Simona -- Rovná, Katarína -- Savitskaya, Tatsiana -- Hrinshpan, Dzmitry -- Valková, Veronika -- Galovičová, Lucia -- Borotová, Petra -- Ivanišová, Eva
Antimicrobial potential of different medicinal plants against food industry pathogens. In Potravinárstvo. 14, 1 (2020), s. 494--500. ISSN 1338-0230.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2020
Podrobnosti
Antioxidant properties of white wines from different geographical origins
Jakabová, Silvia -- Fikselová, Martina -- Ševčík, Michal -- Aláčová, Zuzana
Antioxidant properties of white wines from different geographical origins.  In 5th IMEKO FOODS. Praha : Czech University of Life Sciences. (2020), s. 81. ISBN 978-80-213-3036-8.
článek v elektronickém zdroji
Abstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií2020Podrobnosti
Aromaterapia a k uplatniteľnosti esenciálnych olejov = Aromatherapy and the use of essential oils
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Aromaterapia a k uplatniteľnosti esenciálnych olejov = Aromatherapy and the use of essential oils. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 30--33. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníkuPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Aronia melanocarpa - využitie plodov, z ich liečivých účinkov a k obsahovým zložkám = Aronia melanocarpa - use of fruits, their healing effects and some content components
Kačániová, Miroslava -- Mezey, Ján -- Galovičová, Lucia -- Kunová, Simona -- Rovná, Katarína
Aronia melanocarpa - využitie plodov, z ich liečivých účinkov a k obsahovým zložkám = Aronia melanocarpa - use of fruits, their healing effects and some content components. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Selektívne k významovosti využívania niektorých zástupcov uplatňovaných v pestovateľských štruktúrach úžitkových záhradníckych rastlín pre spotrebiteľsko-spracovateľské prostredie. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 32--35. ISBN 978-80-973463-4-8 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020Podrobnosti
Askarióza ako najčastejšie sa vyskytujúca helmintóza na Slovensku = Ascariasis as the most frequent helminthosis in Slovakia
Zeleňáková, Lucia -- Žiarovská, Jana
Askarióza ako najčastejšie sa vyskytujúca helmintóza na Slovensku = Ascariasis as the most frequent helminthosis in Slovakia.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2020), s. 64--69. ISBN 978-80-552-2168-7. URL: https://doi.org/10.15414/2020.9788055221687.
článek v elektronickém zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2020
Podrobnosti
Autentifikácia výrobkov z ovčieho mlieka na báze imunoenzymatickej detekcie kazeínu kravského mlieka = Authentication of sheep ́s milk products on the basis of immunoenzymatic detection of cow milk casein
Zeleňáková, Lucia -- Židek, Radoslav -- Čanigová, Margita
Autentifikácia výrobkov z ovčieho mlieka na báze imunoenzymatickej detekcie kazeínu kravského mlieka = Authentication of sheep ́s milk products on the basis of immunoenzymatic detection of cow milk casein.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2020), s. 160--167. ISBN 978-80-552-2168-7. URL: https://doi.org/10.15414/2020.9788055221687.
článek v elektronickém zdroji
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020Podrobnosti
Autentifikácia výrobkov z ovčieho mlieka na báze imunoenzymatickej detekcie kazeínu kravského mlieka = Authentication of sheep´s milk products on the basic of immunoenzymatic detection of ccow milk casein
Zeleňáková, Lucia -- Židek, Radoslav -- Čanigová, Margita
Autentifikácia výrobkov z ovčieho mlieka na báze imunoenzymatickej detekcie kazeínu kravského mlieka = Authentication of sheep´s milk products on the basic of immunoenzymatic detection of ccow milk casein.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2020), s. 160--167. ISBN 978-80-552-2168-7. URL: https://doi.org/10.15414/2020.9788055221687.
článek v elektronickém zdroji
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Bezpečnosť potravín od výroby až po spotrebu
Golian, Jozef
Bezpečnosť potravín od výroby až po spotrebu. In Roľnícke noviny. 91, 25 (2020), s. 24. ISBN 0231– 6617.
článek v odborném periodiku
Odborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch
2020Podrobnosti
Biogenic and Risk Elements in Walnuts (Juglans regia L.) from Chosen Localities of Slovakia
Harangozo, Ľuboš -- Šnirc, Marek -- Árvay, Július -- Jakabová, Silvia -- Čéryová, Silvia
Biogenic and Risk Elements in Walnuts (Juglans regia L.) from Chosen Localities of Slovakia. In Biological trace element research. (2020), s. 2020. ISSN 0163-4984.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch
2020
Podrobnosti
Biological activity and antibiofilm molecular profile of citrus aurantium essential oil and its application in a food model
Kačániová, Miroslava -- Terentjeva, Margarita -- Galovičová, Lucia -- Ivanišová, Eva -- Štefániková, Jana -- Valková, Veronika -- Borotová, Petra -- Kowalczewski, Przemysław Łukasz -- Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Tvrdá, Eva -- Žiarovská, Jana -- Benda Prokeinová, Renáta -- Vukovic, Nenad
Biological activity and antibiofilm molecular profile of citrus aurantium essential oil and its application in a food model. In Molecules. 25, 17 (2020), s. 17. ISSN 1420-3049.
článek v odborném periodikuVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2020
Podrobnosti
Bryndza cheese of Slovak origin as potential resources of probiotic bacteria
Kačániová, Miroslava -- Borotová, Petra -- Terentjeva, Margarita -- Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Haščík, Peter -- Lopašovský, Ľubomír -- Štefániková, Jana
Bryndza cheese of Slovak origin as potential resources of probiotic bacteria. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 14, 1 (2020), s. 641--646. ISSN 1337-0960.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS
2020
Podrobnosti
Bylinky - druhy - fytolátky - účinky = Herbs - type - phytochemical - effects
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Bylinky - druhy - fytolátky - účinky = Herbs - type - phytochemical - effects. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 59--63. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Carum carvi - Významný zdroj špecifických obsahových zložiek silice = Carum carvi - Important source of some specific substances of essential oil
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Carum carvi - Významný zdroj špecifických obsahových zložiek silice = Carum carvi - Important source of some specific substances of essential oil. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 8--11. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020Podrobnosti
Combined approach for characterization and quality assessment of rabbit bone marrow-derived mesenchymal stem cells intended for gene banking
Vašíček, Jaromír -- Kováč, Michal -- Baláži, Andrej -- Kulíková, Barbora -- Tomková, Mária -- Olexiková, Lucia -- Čurlej, Jozef -- Bauer, Miroslav -- Schnabl, Susanne -- Hilgarth, Martin -- Hubmann, Rainer -- Shehata, Medhat -- Makarevič, Alexander V. -- Chrenek, Peter
Combined approach for characterization and quality assessment of rabbit bone marrow-derived mesenchymal stem cells intended for gene banking. In New biotechnology. 54, (2020), s. 1--12. ISSN 1871-6784.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
2020
Podrobnosti
Content of mineral elements in the traditional Oštiepok cheese
Šnirc, Marek -- Árvay, Július -- Králik, Martin -- Jančo, Ivona -- Zajác, Peter -- Harangozo, Ľuboš -- Benešová, Lucia
Content of mineral elements in the traditional Oštiepok cheese. In Biological trace element research. 196, 2 (2020), s. 639--645. ISSN 0163-4984.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
2020
Podrobnosti
Duálna kvalita potravinárskych výrobkov - porovnávacie testy na spoločnom trhu EÚ (medzi Slovenskom a Rakúskom) = Dual quality of food products - comparative tests on th common EU market (between Slovakia and Austria)
Čapla, Jozef -- Zajác, Peter -- Golian, Jozef -- Benešová, Lucia -- Belej, Ľubomír
Duálna kvalita potravinárskych výrobkov - porovnávacie testy na spoločnom trhu EÚ (medzi Slovenskom a Rakúskom) = Dual quality of food products - comparative tests on th common EU market (between Slovakia and Austria). In Food technology, food quality. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2020, s. 65--74. ISBN 978-80-7592-061-4 (brož.).
článek ve sborníku
Odborné práce v zahraničných nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2020Podrobnosti
Effect of commercial yogurt starter cultures on fermentation process, texture and sensoric parameters of white yogurt
Zajác, Peter -- Kúšová, Lenka -- Benešová, Lucia -- Čapla, Jozef -- Čurlej, Jozef -- Golian, Jozef
Effect of commercial yogurt starter cultures on fermentation process, texture and sensoric parameters of white yogurt. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 14, 1 (2020), s. 300--306. ISSN 1337-0960.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS
2020
Podrobnosti
Effect of reaction parameters in the Real-Time PCR detection of grape chitinase
Žiarovská, Jana -- Zamiešková, Lucia -- Hudecová, Marcela -- Hrnčárová, Dominika -- Zeleňáková, Lucia -- Kačániová, Miroslava
Effect of reaction parameters in the Real-Time PCR detection of grape chitinase. In Lucrări ştiinţifice. Zootehnie şi biotehnologii. 53, 1 (2020), s. 68--73. ISSN 1841-9364.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch
2020
Podrobnosti
Energetické nápoje a ich vplyv na konzumenta = Energy drinks and their effects on consumer
Durec, Ján -- Kozelová, Dagmar -- Fikselová, Martina -- Novotný, Ján
Energetické nápoje a ich vplyv na konzumenta = Energy drinks and their effects on consumer. In Journal of tourism, hospitality and commerce. 11, 1 (2020), s. 10--16. ISSN 1804-3836.
článek v odborném periodikuVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch
2020
Podrobnosti
Esenciálne eleje a výberovo k antimikrobiálnej aktivite!: Essential oils and their antimicrobial activity
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Esenciálne eleje a výberovo k antimikrobiálnej aktivite!: Essential oils and their antimicrobial activity. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 12--16. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Esenciálne oleje - ich selektívne obsahové zložky a biologické vlastnosti = Essential oils – their content components and biological properties
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Esenciálne oleje - ich selektívne obsahové zložky a biologické vlastnosti = Essential oils – their content components and biological properties. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 17--21. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Esenciálne oleje - k ich antioxidačnej kapacite a k niektorým významným rastlinným druhom = Essential oils - their antioxidant capacity and some important plant species
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Esenciálne oleje - k ich antioxidačnej kapacite a k niektorým významným rastlinným druhom = Essential oils - their antioxidant capacity and some important plant species. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 26--29. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Esenciálne oleje - komponenty chemického zloženia a ich rastlinné zdroje s aplovaním pre užívateľskú sféru!: Essential oils - components of chemical content and their plant sources with application for consumers sphere
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Esenciálne oleje - komponenty chemického zloženia a ich rastlinné zdroje s aplovaním pre užívateľskú sféru!: Essential oils - components of chemical content and their plant sources with application for consumers sphere. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 8--11. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníkuPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2020
Podrobnosti
Esenciálne oleje - Lavandula officinalis - výberové biologicky významné zložky a ich obsahové zastúpenie = Essential oils - Lavandula officinalis - biological important components and their content
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Esenciálne oleje - Lavandula officinalis - výberové biologicky významné zložky a ich obsahové zastúpenie = Essential oils - Lavandula officinalis - biological important components and their content. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 42--45. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Esenciálne oleje a k inhibícii rastu niektorých patogénnych mikroorganizmov = Essential oils and some information about growth inhibition of some pathogenic microorganisms
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Esenciálne oleje a k inhibícii rastu niektorých patogénnych mikroorganizmov = Essential oils and some information about growth inhibition of some pathogenic microorganisms. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 22--25. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Expression of specific class I chitinase mRNA levels in different grape varieties and their antimicrobial activity
Žiarovská, Jana -- Zamiešková, Lucia -- Bilčíková, Jana -- Fialková, Veronika -- Sabo, Jozef -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Expression of specific class I chitinase mRNA levels in different grape varieties and their antimicrobial activity. In Agronomy-Basel. 10, 8 (2020), s. 8. ISBN 2073-4395 online.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
2020Podrobnosti
Food adulteration and safety regarding detected market cases and consumer opinions
Fikselová, Martina -- Benešová, Lucia -- Zajác, Peter -- Golian, Jozef -- Čapla, Jozef
Food adulteration and safety regarding detected market cases and consumer opinions. In Potravinárstvo. 14, 1 (2020), s. 417--428. ISSN 1338-0230.
článek v odborném periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS
2020
Podrobnosti
Funkčná analýza selekčných signálov v genóme mäsových plemien dobytka: Functional analysis of selection footprints in beef cattle genome
Moravčíková, Nina -- Kasarda, Radovan -- Polák, Peter -- Trakovická, Anna -- Židek, Radoslav -- Belej, Ľubomír -- Golian, Jozef
Funkčná analýza selekčných signálov v genóme mäsových plemien dobytka: Functional analysis of selection footprints in beef cattle genome.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2020), s. 217--220. ISBN 978-80-552-2168-7. URL: https://doi.org/10.15414/2020.9788055221687.
článek v elektronickém zdroji
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Hodnocení senzorické kvality inovovaných bezgluténových výrobků = Senzory quality evaluation of innovative gluten-free products
Fikselová, Martina -- Lukáčová, Stanislava -- Belej, Ľubomír -- Kleinová, Michaela
Hodnocení senzorické kvality inovovaných bezgluténových výrobků = Senzory quality evaluation of innovative gluten-free products. In Ingrovy dny 2020. Brno: Mendelova univerzita, 2020, s. 166--167. ISBN 978-80-7509-711-8 (brož.).
článek ve sborníku
Abstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií
2020
Podrobnosti
Hodnotenie farby rôznych druhov medov pomocou spektrofotometrickej metódy = Evaluation of colour different types of honey by spectrophotometric method
Tkáčová, Jana -- Bobko, Marek -- Čuboň, Juraj -- Kročko, Miroslav -- Haščík, Peter -- Pavelková, Adriana -- Boška, Andrej -- Angelovičová, Mária
Hodnotenie farby rôznych druhov medov pomocou spektrofotometrickej metódy = Evaluation of colour different types of honey by spectrophotometric method.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2020), s. 126--128. ISBN 978-80-552-2168-7. URL: https://doi.org/10.15414/2020.9788055221687.
článek v elektronickém zdroji
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Changes in selected parameters of steamed cheese during storage
Ducková, Viera -- Čanigová, Margita -- Zeleňáková, Lucia -- Kročko, Miroslav
Changes in selected parameters of steamed cheese during storage. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 9, 5 (2020), s. 1016--1019. ISSN 1338-5178.
článek v odborném periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS
2020
Podrobnosti
Identification of genetic families based on mitochondrial D-loop sequence in population of the Tatra chamois (Rupicapra rupicapra tatrica)
Moravčíková, Nina -- Židek, Radoslav -- Kasarda, Radovan -- Jakabová, Daniela -- Genčík, Martin -- Pokorádi, Jaroslav -- Majko, Pavol -- Feriancová, Erika
Identification of genetic families based on mitochondrial D-loop sequence in population of the Tatra chamois (Rupicapra rupicapra tatrica). In Biologia. 75, 1 (2020), s. 121--128. ISSN 0006-3088.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v domácich karentovaných časopisoch
2020
Podrobnosti
Identification of yeasts with Mass Spectrometry during wine production
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Sabo, Jozef -- Ivanišová, Eva -- Žiarovská, Jana -- Felšöciová, Soňa -- Terentjeva, Margarita
Identification of yeasts with Mass Spectrometry during wine production. In Fermentation. 6, 1 (2020), s. 2--16. ISSN 2311-5637.
článek v odborném periodikuVedecké práce v zahraničných časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS
2020
Podrobnosti
Isolation and identification of lactic acid bacteria in wine production by MALDI-TOF MS biotyper
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Sabo, Jozef -- Ivanišová, Eva -- Žiarovská, Jana -- Felšöciová, Soňa -- Fatrcová Šramková, Katarína -- Terentjeva, Margarita
Isolation and identification of lactic acid bacteria in wine production by MALDI-TOF MS biotyper. In Acta horticulturae et regiotecturae. 23, 1 (2020), s. 21--24. ISSN 1335-2563.
článek v odborném periodikuVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch
2020
Podrobnosti
K faktorom eliminujúcim riziká možného znehodnocovania mikrobiologickej kvality plodov ovocných rastlín = Some factors which eliminate the risk of possible contamination of microbiological quality of fruits
Kačániová, Miroslava -- Ailer, Štefan -- Galovičová, Lucia -- Kunová, Simona -- Rovná, Katarína
K faktorom eliminujúcim riziká možného znehodnocovania mikrobiologickej kvality plodov ovocných rastlín = Some factors which eliminate the risk of possible contamination of microbiological quality of fruits. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Selektívne k významovosti využívania niektorých zástupcov uplatňovaných v pestovateľských štruktúrach úžitkových záhradníckych rastlín pre spotrebiteľsko-spracovateľské prostredie. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 40--44. ISBN 978-80-973463-4-8 (brož.).
článek ve sborníkuPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
K charakteristike silíc niektorých rastlinných zástupcov ako súčasť významných skupín prírodných látok i s účinkami antimikrobiálnymi = The characteristic of essential oils of some plant representatives as a part of important group of natural substances with antimicrobial effects
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
K charakteristike silíc niektorých rastlinných zástupcov ako súčasť významných skupín prírodných látok i s účinkami antimikrobiálnymi = The characteristic of essential oils of some plant representatives as a part of important group of natural substances with antimicrobial effects. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 53--57. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
K niektorým aspektom výskytu a vplyvu kvasiniek vo vzťahu k produkcii vín = Some aspects of existence and effect of yeasts on wine production
Kačániová, Miroslava -- Jedlička, Jaroslav -- Galovičová, Lucia -- Kunová, Simona -- Rovná, Katarína
K niektorým aspektom výskytu a vplyvu kvasiniek vo vzťahu k produkcii vín = Some aspects of existence and effect of yeasts on wine production. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Selektívne k významovosti využívania niektorých zástupcov uplatňovaných v pestovateľských štruktúrach úžitkových záhradníckych rastlín pre spotrebiteľsko-spracovateľské prostredie. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 12--15. ISBN 978-80-973463-4-8 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
K významovosti vybraných hlavných súčasti zložiek Matricariae etheroleu = The importance of some selected main substances of Matricariae etheroleu
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
K významovosti vybraných hlavných súčasti zložiek Matricariae etheroleu = The importance of some selected main substances of Matricariae etheroleu. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 12--15. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
K významu produkcie esenciálnych olejov a selektívne k inhibičným účinkom = The importance of essential oils production and their inhibitory effects
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
K významu produkcie esenciálnych olejov a selektívne k inhibičným účinkom = The importance of essential oils production and their inhibitory effects. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 64--67. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2020Podrobnosti
Komparatívna transkripčná aktivita chitinázy v bielych odrodách viniča = Comparative transcriptional activity of chitinase in white grape varieties
Žiarovská, Jana -- Zeleňáková, Lucia
Komparatívna transkripčná aktivita chitinázy v bielych odrodách viniča = Comparative transcriptional activity of chitinase in white grape varieties.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2020), s. 265--268. ISBN 978-80-552-2168-7. URL: https://doi.org/10.15414/2020.9788055221687.
článek v elektronickém zdroji
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Kvalita a trvanlivosť klobás na grilovanie z pohľadu mikrobiológie = Quality and durability of sausages for grilling from the microbiological point of view
Zeleňáková, Lucia -- Lopašovský, Ľubomír -- Kunová, Simona
Kvalita a trvanlivosť klobás na grilovanie z pohľadu mikrobiológie = Quality and durability of sausages for grilling from the microbiological point of view.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2020), s. 234--241. ISBN 978-80-552-2168-7. URL: https://doi.org/10.15414/2020.9788055221687.
článek v elektronickém zdroji
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Laktózová intolerancia a rastlinné náhrady mlieka = Lactose intolerance and plant-based milk substitutes
Kozelová, Dagmar -- Kolačkovská, Jana -- Benešová, Lucia
Laktózová intolerancia a rastlinné náhrady mlieka = Lactose intolerance and plant-based milk substitutes.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2020), s. 109--111. ISBN 978-80-552-2168-7. URL: https://doi.org/10.15414/2020.9788055221687.
článek v elektronickém zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Laurus nobilis - k biologickým vlastnostiam a k chemickým skupinám, látkam v obsahovom zastúpení esenciálnych olejov = Laurus nobilis - biological characteristics and chemical groups, substances in essential oils content
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Laurus nobilis - k biologickým vlastnostiam a k chemickým skupinám, látkam v obsahovom zastúpení esenciálnych olejov = Laurus nobilis - biological characteristics and chemical groups, substances in essential oils content. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 55--58. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Liečivé rastliny a ich jednotlivé časti ako zdroje biologicky hodnotných zložiek so zdôraznením na účinky silice = Medicinal plants and their parts and the sources of biologically valuable substances and effects of essential oils
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Liečivé rastliny a ich jednotlivé časti ako zdroje biologicky hodnotných zložiek so zdôraznením na účinky silice = Medicinal plants and their parts and the sources of biologically valuable substances and effects of essential oils. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 48--52. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Measuring and comparing the water activity and saltcontent in parenica cheeses made by traditional and industrial technology
Zeleňáková, Lucia -- Ševčík, Michal -- Jakabová, Silvia -- Zajác, Peter -- Čanigová, Margita -- Habánová, Marta -- Wyka, Joanna
Measuring and comparing the water activity and saltcontent in parenica cheeses made by traditional and industrial technology. In Roczniki państwowego zakładu higieny. 71, 3 (2020), s. 291--301. ISSN 0035-7715.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v zahraničných časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS
2020Podrobnosti
Metodika výskumu kvalitatívnych ukazovateľov produktu a miesta predaja: zamerané na malých a stredných výrobcov mlieka a syrov a predaj na farme
Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Kačániová, Miroslava -- Čanigová, Margita -- Zeleňáková, Lucia -- Štefániková, Jana -- Ducková, Viera -- Zajác, Peter -- Benešová, Lucia -- Čapla, Jozef -- Poláková, Zuzana -- Obtulovič, Peter -- Berčík, Jakub -- Vietoris, Vladimír -- Paluchová, Johana -- Rybanská, Jana -- Petriľák, Marek -- Géci, Andrej -- Krivošíková, Alexandra
Metodika výskumu kvalitatívnych ukazovateľov produktu a miesta predaja: zamerané na malých a stredných výrobcov mlieka a syrov a predaj na farme. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2020. 182 s. ISBN 978-80-552-2194-6.
příručkaOdborné monografie vydané v domácich vydavateľstvách
2020
Podrobnosti
Molecular diagnostic test systems for meat identification: A comparison study of the MEAT 5.0 LCD-array and innuDETECT assay detection methods
Golian, Jozef -- Benešová, Lucia -- Drdolová, Zuzana -- Martišová, Patrícia -- Semjon, Boris -- Kozelová, Dagmar
Molecular diagnostic test systems for meat identification: A comparison study of the MEAT 5.0 LCD-array and innuDETECT assay detection methods. In Acta veterinaria. 89, 1 (2020), s. 89--96. ISSN 0001-7213.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
2020Podrobnosti
Nové trendy a výzvy pre nasledujúce desaťročie
Golian, Jozef
Nové trendy a výzvy pre nasledujúce desaťročie. [Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita], 2020. 3 s.
sborníkRôzne publikácie a dokumenty, ktoré nemožno zaradiť do žiadnej z predchádzajúcich kategórií.2020Podrobnosti
Oxidačná stabilita a senzorická kvalita mäkkého mäsového výrobku po aplikácii extraktu hroznových semien = Oxidative stability and sensory quality of raw-cooked meat product after application of grape seed extract
Bobko, Marek -- Kročko, Miroslav -- Haščík, Peter -- Tkáčová, Jana -- Bobková, Alica -- Mendelová, Andrea -- Belej, Ľubomír -- Pavelková, Adriana
Oxidačná stabilita a senzorická kvalita mäkkého mäsového výrobku po aplikácii extraktu hroznových semien = Oxidative stability and sensory quality of raw-cooked meat product after application of grape seed extract.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2020), s. 177--180. ISBN 978-80-552-2168-7. URL: https://doi.org/10.15414/2020.9788055221687.
článek v elektronickém zdroji
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Porovnanie zloženia vybraných mäsových výrobkov na základe kvalitatívnych ukazovateľov = Comparison of composition of selected meat products based on qualitative indicators
Golian, Jozef -- Čapla, Jozef -- Belej, Ľubomír -- Benešová, Lucia -- Zajác, Peter
Porovnanie zloženia vybraných mäsových výrobkov na základe kvalitatívnych ukazovateľov = Comparison of composition of selected meat products based on qualitative indicators. In Food technology, food quality. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2020, s. 75--81. ISBN 978-80-7592-061-4 (brož.).
článek ve sborníkuOdborné práce v zahraničných nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2020Podrobnosti
Potravinové podvody a ich kľúčové faktory = Food fraud key factors
Zajác, Peter -- Čapla, Jozef -- Golian, Jozef -- Benešová, Lucia -- Belej, Ľubomír
Potravinové podvody a ich kľúčové faktory = Food fraud key factors. In Food technology, food quality. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2020, s. 166--172. ISBN 978-80-7592-061-4 (brož.).
článek ve sborníku
Odborné práce v zahraničných nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)
2020Podrobnosti
Praktické uplatňovanie systémov bezpečnosti potravín
Lopašovský, Ľubomír -- Durec, Ján
Praktické uplatňovanie systémov bezpečnosti potravín. Nitra  : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2020), ISBN 978-80-552-2207-3.
elektronické dokumenty (textové a hypertextové dokumenty, databáze, prezentace)
Skriptá a učebné texty
2020
Podrobnosti
Prehľad niektorých špecifických zložiek prítomných v Syzygium aromaticum a k ich významovosti = Some specific substances in Syzygium aromaticum and their importance
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Prehľad niektorých špecifických zložiek prítomných v Syzygium aromaticum a k ich významovosti = Some specific substances in Syzygium aromaticum and their importance. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 39--42. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Prehľad vybraných druhov liečivých rastlín z hľadiska zastúpenia niektorých z významných obsahových účinných látok so zdôraznením na silice = Selected species of medicinal plants from the viewpoints of the representation of some importance substances with focus on essential oils
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Prehľad vybraných druhov liečivých rastlín z hľadiska zastúpenia niektorých z významných obsahových účinných látok so zdôraznením na silice = Selected species of medicinal plants from the viewpoints of the representation of some importance substances with focus on essential oils. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 21--26. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníkuPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2020Podrobnosti
Prieskum informovanosti a preferencií spotrebiteľov pri konzumácií vín /: Dagmar Kozelová ... [et al.]
Kozelová, Dagmar -- Fikselová, Martina -- Benešová, Lucia -- Uhler, Mário
Prieskum informovanosti a preferencií spotrebiteľov pri konzumácií vín /: Dagmar Kozelová ... [et al.]. In: Špecifické hodnotenie kvality vína z vybraného regiónu. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2020. s. 46--67. ISBN 978-80-552-2209-7.
kapitola v knize
Kapitoly v odborných monografiách vydané v domácich vydavateľstvách
2020
Podrobnosti
Príklady dobrej praxe a aplikácia nových trendov manažmentmi gastronomických prevádzok = Examples of good practice and application of new trends by managers in gastronomic business
Kozelová, Dagmar -- Chmelová, Daniela -- Durec, Ján -- Felixová, Irena
Príklady dobrej praxe a aplikácia nových trendov manažmentmi gastronomických prevádzok = Examples of good practice and application of new trends by managers in gastronomic business. In Journal of tourism, hospitality and commerce. 11, 1 (2020), s. 42--48. ISSN 1804-3836.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch
2020
Podrobnosti
Prof. Ing. Jozef Bulla, DrSc., 75 ročný
Golian, Jozef
Prof. Ing. Jozef Bulla, DrSc., 75 ročný. [Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita], 2020. 2 s.
sborníkRôzne publikácie a dokumenty, ktoré nemožno zaradiť do žiadnej z predchádzajúcich kategórií.2020
Podrobnosti
Rastlinné náhrady mlieka v stravovaní obyvateľstva
Kozelová, Dagmar
Rastlinné náhrady mlieka v stravovaní obyvateľstva. Nitra : Ústav vedecko-technických informácií pre poľnohospodárstvo. (2020), URL: http://www.agroporadenstvo.sk/potravinarstvo-odborne-informacie?article=1700.
elektronické dokumenty (textové a hypertextové dokumenty, databáze, prezentace)
Práce zverejnené na internete
2020Podrobnosti
Rastlinné organizmy a ich obsahové látky s významným spektrom účinkov v potrebách užívateľov = Plant organisms and their content components with important effects for users’ needs
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Rastlinné organizmy a ich obsahové látky s významným spektrom účinkov v potrebách užívateľov = Plant organisms and their content components with important effects for users’ needs. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 68--71. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Rastlinné zložky a ich účinné látky vo využiteľnosti preparátov s antimikrobiálnymi účinkami = Plants components and their active substances for preparation with antimicrobial effects
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Rastlinné zložky a ich účinné látky vo využiteľnosti preparátov s antimikrobiálnymi účinkami = Plants components and their active substances for preparation with antimicrobial effects. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 38--41. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníkuPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Salvia sclarea v možnostiach jej využívania a účinkov z hľadiska obsahových zložiek silice = Salvia sclarea - The possibilities of its use and effects of essential oils substances
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Salvia sclarea v možnostiach jej využívania a účinkov z hľadiska obsahových zložiek silice = Salvia sclarea - The possibilities of its use and effects of essential oils substances. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 16--20. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníkuPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Senzorická kvalita vín /: Martina Fikselova ... [et al.]
Fikselová, Martina -- Kozelová, Dagmar -- Benešová, Lucia -- Uhler, Mário
Senzorická kvalita vín /: Martina Fikselova ... [et al.]. In: Špecifické hodnotenie kvality vína z vybraného regiónu. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2020. s. 32--45. ISBN 978-80-552-2209-7.
kapitola v knize
Odborné práce v domácich nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2020
Podrobnosti
Stanovenie obsahu jedlej soli v domácich klobásach = Determination of edible salt content in home made sausages
Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Jakabová, Silvia -- Denkerová, Jela
Stanovenie obsahu jedlej soli v domácich klobásach = Determination of edible salt content in home made sausages.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2020), s. 189--193. ISBN 978-80-552-2168-7. URL: https://doi.org/10.15414/2020.9788055221687.
článek v elektronickém zdroji
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020Podrobnosti
Surové mäso a krížová kontaminácia z rúk = Raw meat and cross-contamination from hand
Zeleňáková, Lucia -- Žiarovská, Jana -- Kozelová, Dagmar
Surové mäso a krížová kontaminácia z rúk = Raw meat and cross-contamination from hand. In Journal of tourism, hospitality and commerce. 11, 1 (2020), s. 88--97. ISSN 1804-3836.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2020
Podrobnosti
The effect of roasting on the total polyphenols and antioxidant activity of coffee
Bobková, Alica -- Hudáček, Marek -- Jakabová, Silvia -- Belej, Ľubomír -- Capcarová, Marcela -- Čurlej, Jozef -- Bobko, Marek -- Árvay, Július -- Jakab, Imrich -- Čapla, Jozef -- Demianová, Alžbeta
The effect of roasting on the total polyphenols and antioxidant activity of coffee. In Journal of environmental science and health. Part B. 55, 1 (2020), s. 1--13. ISSN 0360-1234.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
2020
Podrobnosti
The characteristic of sheep cheese ”Bryndza” from different regions of Slovakia based on microbiological quality
Kačániová, Miroslava -- Nagyová, Ľudmila -- Štefániková, Jana -- Felšöciová, Soňa -- Godočiková, Lucia -- Haščík, Peter -- Horská, Elena -- Kunová, Simona
The characteristic of sheep cheese ”Bryndza” from different regions of Slovakia based on microbiological quality. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 14, 1 (2020), s. 69--75. ISSN 1337-0960.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS
2020
Podrobnosti
The use of biofortification for production of selenium enriched garden pea
Jakabová, Silvia -- Čurlej, Jozef -- Fikselová, Martina -- Harangozo, Ľuboš -- Kozelová, Dagmar -- Hegedűs, Ondrej -- Hegedűsová, Alžbeta
The use of biofortification for production of selenium enriched garden pea. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 14, 1 (2020), s. 437--442. ISSN 1337-0960.
článek v odborném periodikuVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2020Podrobnosti
Účinky Satureja hortensis vo vzťahu k významovosti biologicky aktívnych zložiek silice = The effects of Satureja hortensis in connection with the importance of biological active substances of essential oil
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Účinky Satureja hortensis vo vzťahu k významovosti biologicky aktívnych zložiek silice = The effects of Satureja hortensis in connection with the importance of biological active substances of essential oil. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 27--30. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníkuPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2020
Podrobnosti
Vitis vinifera - poteciál biologicky aktívnych látok a k antimikrobiálnemu efektu = Vitis vinifera - the potential of biological active substances and antimicrobial effect
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Vitis vinifera - poteciál biologicky aktívnych látok a k antimikrobiálnemu efektu = Vitis vinifera - the potential of biological active substances and antimicrobial effect. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 46--49. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníkuPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2020
Podrobnosti
Výberovo k esenciálnym olejom a k ich antimikrobiálnej aktivite = Essential oils and their antimicrobial activity
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Výberovo k esenciálnym olejom a k ich antimikrobiálnej aktivite = Essential oils and their antimicrobial activity. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 31--34. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníkuPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Využitie odpadov pri spracovaní plodov z ovocných rastlín = The use of biological waste for processing of fruits from fruit plants
Kačániová, Miroslava -- Pintér, Eduard -- Galovičová, Lucia -- Kunová, Simona -- Rovná, Katarína
Využitie odpadov pri spracovaní plodov z ovocných rastlín = The use of biological waste for processing of fruits from fruit plants. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Selektívne k významovosti využívania niektorých zástupcov uplatňovaných v pestovateľských štruktúrach úžitkových záhradníckych rastlín pre spotrebiteľsko-spracovateľské prostredie. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 45--48. ISBN 978-80-973463-4-8 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Význam bioaktívnych látok Rosa canina = The importance of bioactive substances of Rosa canina
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Význam bioaktívnych látok Rosa canina = The importance of bioactive substances of Rosa canina. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 35--38. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníkuPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Wplyw Wolochów na kulture pasterska i kuchnie Karpat
Migdal, Wladyslaw -- Golian, Jozef -- Marcinčák, Slavomír -- Král, Martin -- Walczycka, Maria -- Domagala, Jacek -- Najgebauer-Lejko, Dorota -- Migdal, L.
Wplyw Wolochów na kulture pasterska i kuchnie Karpat. In Przeglad hodowlany. 5 (2020), s. 1--7. ISSN 0137-4214.
článek v odborném periodiku
Vedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch
2020
Podrobnosti
Z prehľadu antimikrobiálnej aktivity esenciálnych olejov vo vzťahu k niektorým rastlinným zástupcom tvoriacim ich surovinovú produkčnú zložku = Antimicrobial activity of essential oils in connection with some plant representatives forming raw material production component
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Z prehľadu antimikrobiálnej aktivity esenciálnych olejov vo vzťahu k niektorým rastlinným zástupcom tvoriacim ich surovinovú produkčnú zložku = Antimicrobial activity of essential oils in connection with some plant representatives forming raw material production component. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 34--37. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Z prehľadu významu, účinkov prírodných bylinných silíc jednotlivých druhov rastlinných reprezentantov = The importance, effects of natural herbaceous essential oils of different species of plant representatives
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Z prehľadu významu, účinkov prírodných bylinných silíc jednotlivých druhov rastlinných reprezentantov = The importance, effects of natural herbaceous essential oils of different species of plant representatives. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druhov vegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia = zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 17.ročníka konferencie organizovanej Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove s medzinárodnou účasťou na ústrednú tému „Rastlinné silice a špecifické obsahové zložky jednotlivých druho vvegetácie ako významná súčasť v potrebách širokého spektra užívateľského prostredia“, konanej 1.februára 2020 na Zemplínskej Šírave. 1. vyd. Trebišov : Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 43--47. ISBN 978-80-973463-5-5.
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
Zingiber officinale roscoe - zdroj význaných fytozlúčenín!: Zingiber officinale roscoe – the source of important fytocompounds
Kačániová, Miroslava -- Rovná, Katarína -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Borotová, Petra -- Valková, Veronika -- Žiarovská, Jana -- Ivanišová, Eva -- Galovičová, Lucia -- Hrynshpan, D. -- Savitskaya, Tatsiana
Zingiber officinale roscoe - zdroj význaných fytozlúčenín!: Zingiber officinale roscoe – the source of important fytocompounds. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Rastlinné organizmy ako významný zdroj biologicky hodnotných látok s antimikrobiálnym a antioxidačným potenciálom. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína 2020, 2020, s. 50--54. ISBN 978-80-973463-6-2 (brož.).
článek ve sborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti