Department of Food Hygiene and Safety (FBFS) - list of publications

The application shows a list of professionals' publications of the selected department. The publication - department relationship can be modified by means of the My publications and their administration application. The Select department option is located in the section containing information on all kinds of publications, the Field of publication section in particular.

Type:
Year:
Order by:

Number of entries found: 61

PublicationsType of resultDescription KPČYearDetails
Analysis of selected fat profile indicators in beef, lamb and chicken meat
Angelovičová, Mária -- Klimentová, Michaela -- Angelovič, Marek
Analýza vybraných ukazovateľov tukového profilu hovädzieho, jahňacieho a kurčacieho mäsa: Analysis of selected fat profile indicators in beef, lamb and chicken meat.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 165--170. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Analysis of the sensory profile of smoked and unsmoked parenica cheese by preference mapping
Benešová, Lucia -- Semjon, Boris -- Martišová, Patrícia -- Drdolová, Zuzana -- Golian, Jozef
Analýza senzorického profilu neúdenej a údenej parenice preferenčným mapovaním: Analysis of the sensory profile of smoked and unsmoked parenica cheese by preference mapping.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), p. 211--216. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Antioxidant effect of oregano essential oil during various storage meat time of hybrid combination Ross 308
Klimentová, Michaela -- Angelovičová, Mária
Antioxidant effect of oregano essential oil during various storage meat time of hybrid combination Ross 308. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), p. 337--343. ISSN 1337-0960.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Application of MALDI-TOF mass spectrometry for identification of bacteria isolated from traditional Slovak cheese “Parenica”
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Application of MALDI-TOF mass spectrometry for identification of bacteria isolated from traditional Slovak cheese “Parenica”. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), p. 1294--1297. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Authentification of smoked sheep cheese using Microarray technique
Drdolová, Zuzana -- Golian, Jozef -- Benešová, Lucia -- Belej, Ľubomír
Autentifikácia udeného ovčieho syra Microarray technikou: Authentification of smoked sheep cheese using Microarray technique.  In Ingrovy dny 2019. Brno : Mendelova univerzita. (2019), p. 188--193. ISBN 978-80-7509-653-1.
článok v elektronickom zdrojiOdborné práce v zahraničných nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Details
Biogenic amines as risk factors of food chain
Čuboň, Juraj -- Haščík, Peter -- Hleba, Lukáš -- Cviková, Petronela -- Tkáčová, Jana -- Lopašovský, Ľubomír -- Pavelková, Adriana
Biogenic amines as risk factors of food chain. In Archives of Ecotoxicology. 1, 1 (2019), p. 7--10. ISSN 2644-4747.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Biogénne amíny
Čuboň, Juraj -- Haščík, Peter -- Hleba, Lukáš -- Cviková, Petronela -- Pavelková, Adriana -- Tkáčová, Jana -- Lopašovský, Ľubomír
Biogénne amíny. In SciCell magazín. 2, 1 (2019), p. 2019. ISSN 2585-9137.
article in a professional periodicalOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Bravčové mäso - vplyv prírodných antimikrobiálnych látok na zachovanie jeho kvality
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Bravčové mäso - vplyv prírodných antimikrobiálnych látok na zachovanie jeho kvality. In Chovateľ. 55, (2019), p. 23--24. ISSN 0862-5573.
article in a professional periodicalOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Bulletin 2018
Golian, Jozef
Bulletin Slovenskej spoločnosti pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV v Bratislave. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019. 56 p. ISBN 978-80-552-1965-3.
conference proceedingsRedakčné a zostavovateľské práce knižného charakteru (bibliografie, encyklopédie, katalógy, slovníky, zborníky...)2019Details
Colour changes of the plant-based beverages in CIE L*A*B* colour system
Durec, Ján -- Tobolková, Blanka -- Kolek, Emil -- Kozelová, Dagmar
Farebné zmeny rastlinných nápojov vo farebnom systéme CIE L*a*b*: Colour changes of the plant-based beverages in CIE L*A*B* colour system.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 103--107. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Combined effect of vacuum packaging, fennel and savory essential oil treatment on the quality of chicken thighs
Kačániová, Miroslava -- Mellen, Martin -- Vukovic, Nenad -- Kluz, Maciej -- Puchalski, Czeslaw -- Haščík, Peter -- Kunová, Simona
Combined effect of vacuum packaging, fennel and savory essential oil treatment on the quality of chicken thighs. In Microorganisms. 7, 5 (2019), p. 5. ISBN 2076-2607 online.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Comparison of microbiological quality selected yogurts and bio-yogurts
Kolačkovská, Jana -- Kozelová, Dagmar -- Kunová, Simona
Porovnanie mikrobiologickej kvality vybraných jogurtov a biojogurtov: Comparison of microbiological quality selected yogurts and bio-yogurts.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 139--146. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Comparison of selected food neophobia
Martišová, Patrícia -- Vietoris, Vladimír -- Mizeráková, Zuzana -- Benešová, Lucia -- Drdolová, Zuzana
Porovnanie vybraných potravinových neofóbií: Comparison of selected food neophobia.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), p. 450--457. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Comparison of selected parameters of coffee and coffee substututes
Bobková, Alica -- Demianová, Alžbeta -- Jakabová, Silvia -- Belej, Ľubomír -- Čurlej, Jozef -- Golian, Jozef
Porovnanie vybraných parametrov kávy a kávovín: Comparison of selected parameters of coffee and coffee substututes.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), p. 224--234. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Composition and physicochemical properties of ovine milk at the beginning and the end of the mature milk production
Zeleňáková, Lucia -- Čanigová, Margita
Zloženie a fyzikálno-chemické vlastnosti ovčieho mlieka na začiatku a ku koncu produkcie zrelého mlieka: Composition and physicochemical properties of ovine milk at the beginning and the end of the mature milk production.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 157--163. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Concentration of Micro- and Macro-Elements in Green and Roasted Coffee: Influence of Roasting Degree and Risk Assessment for the Consumers
Árvay, Július -- Šnirc, Marek -- Hauptvogl, Martin -- Bilčíková, Jana -- Bobková, Alica -- Demková, Lenka -- Hudáček, Marek -- Hrstková, Miroslava -- Lošák, Tomáš -- Král, Martin -- Kováčik, Anton -- Štefániková, Jana
Concentration of Micro- and Macro-Elements in Green and Roasted Coffee: Influence of Roasting Degree and Risk Assessment for the Consumers. In Biological trace element research. 190, 1 (2019), p. 226--233. ISSN 0163-4984.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Details
Consumers´ awareness of food safety
Nagyová, Ľudmila -- Andocsová, Alexandra -- Géci, Andrej -- Zajác, Peter -- Palkovič, Jozef -- Košičiarová, Ingrida -- Golian, Jozef
Consumers´ awareness of food safety. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), p. 8--17. ISSN 1337-0960.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Diverstity of microorganisms in the traditional Slovak cheese
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Horská, Elena -- Nagyová, Ľudmila -- Puchalski, Czeslaw -- Haščík, Peter -- Terentjeva, Margarita
Diverstity of microorganisms in the traditional Slovak cheese. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), p. 532--537. ISSN 1337-0960.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Effect of eugenol, neridol and piperine feed supplement on the thigh muscle fat profile of broiler chickens
Angelovičová, Mária -- Klimentová, Michaela -- Angelovič, Marek
Effect of eugenol, neridol and piperine feed supplement on the thigh muscle fat profile of broiler chickens. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), p. 268--274. ISSN 1337-0960.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Effect of selenium fertilization on the garden pea grown in the presence of lead contaminated soil
Jakabová, Silvia -- Šeböková, Zuzana -- Bobková, Alica -- Čurlej, Jozef -- Belej, Ľubomír -- Bobko, Marek -- Kozelová, Dagmar -- Durec, Ján -- Hegedűs, Ondrej
Vplyv selenizácie na hrach záhradný pestovaný v olovom kontaminovanej pôde: Effect of selenium fertilization on the garden pea grown in the presence of lead contaminated soil.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 84--88. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Effect of vacuum packaging on colorimetric parameters of unsmoked and smoked parenica cheese made from cow´s milk
Semjon, Boris -- Maľová, Jana -- Maľa, Pavel -- Vataščinová, Tatiana -- Benešová, Lucia -- Golian, Jozef
Vplyv vákuového balenia na kalorimetrické parametre neúdenej a údenej parenice vyrobenej z kravského mlieka: Effect of vacuum packaging on colorimetric parameters of unsmoked and smoked parenica cheese made from cow´s milk.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), p. 534--538. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Effect of vacuum packaging on sensory parameters of bryndza cheese made under traditional method of production
Semjon, Boris -- Maľová, Jana -- Maľa, Pavel -- Vataščinová, Tatiana -- Benešová, Lucia -- Golian, Jozef
Vplyv vákuového balenia na senzorické parametre bryndze vyrobenej podľa tradičného spôsobu výroby: Effect of vacuum packaging on sensory parameters of bryndza cheese made under traditional method of production.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), p. 528--533. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Epidemics of foodborne diseases in Slovakia for failure to comply personal and operating hygiene in foood handling
Zeleňáková, Lucia -- Lopašovský, Ľubomír
Epidémie alimentárnych ochorení na Slovensku v dôsledku nedodržania osobnej a prevádzkovej hygieny pri práci s potravinami: Epidemics of foodborne diseases in Slovakia for failure to comply personal and operating hygiene in foood handling.  In Nové trendy v gastronómii, hotelnictví a cestovním ruchu. Brno : Tribun EU. (2019), p. 180--185. ISBN 978-80-7627-006-0.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2019Details
Evaluation of kits for DNA extraction from the food sample
Drdolová, Zuzana -- Golian, Jozef -- Benešová, Lucia
Hodnotenie súprav na extrakciu DNA zo vzoriek potravín: Evaluation of kits for DNA extraction from the food sample.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 27--31. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Evaluation of the textural properties of Spiš Frankfurters
Belej, Ľubomír -- Golian, Jozef -- Čurlej, Jozef -- Bobko, Marek
Hodnotenie texturálnych vlastností spišských párkov = Evaluation of the textural properties of Spiš Frankfurters. In Maso. 30, 1 (2019), p. 41--43. ISSN 1210-4086.
article in a professional periodicalOdborné práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Details
Exposure to non-ionizing electromagnetic radiation of public risk prevention instruments threatens the quality of spermatozoids
Tirpák, Filip -- Slanina, Tomáš -- Tomka, Marián -- Židek, Radoslav -- Halo, Marko -- Ivanič, Peter -- Greń, Agnieszka -- Formicki, Grzegorz -- Stachanczyk, Katarzyna -- Lukáč, Norbert -- Massanyi, Peter
Exposure to non-ionizing electromagnetic radiation of public risk prevention instruments threatens the quality of spermatozoids. In Reproduction in domestic animals. 54, 2 (2019), p. 150--159. ISSN 0936-6768.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2019Details
Expression pattern of thaumatin in the selected red varieties of Vitis vinifera, L.
Žiarovská, Jana -- Fialková, Veronika -- Zamiešková, Lucia -- Bilčíková, Jana -- Zeleňáková, Lucia -- Kačániová, Miroslava
Expression pattern of thaumatin in the selected red varieties of Vitis vinifera, L. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), p. 547--552. ISSN 1337-0960.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Fluorescence dyes on the assessment of ram semen characteristics: state of the art
Svoradová, Andrea -- Vašíček, Jaromír -- Baláži, Andrej -- Makarevič, Alexander V. -- Tomková, Mária -- Čurlej, Jozef -- Chrenek, Peter
Fluorescence dyes on the assessment of ram semen characteristics: state of the art.  In The international symposium on animal science (ISAS) 2019. Novi Sad : University of Novi Sad. (2019), p. 65--68. ISBN 978-86-7520-468-8.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2019Details
Food colors regarding fraud and safety of foodsuffs of animal origin
Fikselová, Martina -- Golian, Jozef -- Mellen, Martin
Potravinárske farbivá v súvislosti s falšovaním a bezpečnosťou potravín živočíšného pôvodu: Food colors regarding fraud and safety of foodsuffs of animal origin.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 78--80. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Food traceability with DNA barcoding
Čapla, Jozef -- Zajác, Peter -- Golian, Jozef -- Bobková, Alica -- Šnirc, Marek
Vysledovateľnosť potravín DNA čiarovým kódom: Food traceability with DNA barcoding.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 20--26. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Fruit as a source of antioxidants and trends in its consumption
Durec, Ján -- Kozelová, Dagmar -- Matejková, Eva -- Fikselová, Martina -- Jakabová, Silvia
Fruit as a source of antioxidants and trends in its consumption. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), p. 251--257. ISSN 1337-0960.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Characteristics of textural and sensory properties of Oštiepok cheese
Zajác, Peter -- Martišová, Patrícia -- Čapla, Jozef -- Čurlej, Jozef -- Golian, Jozef
Characteristics of textural and sensory properties of Oštiepok cheese. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), p. 116--130. ISSN 1337-0960.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Identification of animal species by MEAT 5.0 LCD Kit in selected milk products
Benešová, Lucia -- Martišová, Patrícia -- Drdolová, Zuzana -- Golian, Jozef -- Semjon, Boris
Identifikácia živočíšnych druhov pomocou MEAT 5.0 LCD Kitu vo vybraných mliečnych výrobkoch: Identification of animal species by MEAT 5.0 LCD Kit in selected milk products.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), p. 206--527. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Identification of cow milk allergen in the products of grape processing
Zeleňáková, Lucia -- Fikselová, Martina -- Žiarovská, Jana -- Kolesárová, Anna -- Jurčaga, Lukáš
Identification of cow milk allergen in the products of grape processing. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 4 (2019), p. 1098--1102. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Identification of non-meat proteines
Drdolová, Zuzana -- Benešová, Lucia -- Golian, Jozef
Identifikácia nemäsových živočíšnych bielkovín: Identification of non-meat proteines.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), p. 281--287. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Instrumental texture evaluation of spisske franfurters counterfeid by chicken meat
Čurlej, Jozef -- Belej, Ľubomír -- Bobko, Marek -- Jakabová, Silvia -- Bobková, Alica -- Golian, Jozef
Posúdenie texturálneho profilu spišských párkov falšovaných prídavkom kuracieho mäsa: Instrumental texture evaluation of spisske franfurters counterfeid by chicken meat.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 179--183. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper
Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper. In GOLIAN, J. -- ČAPLA, J. Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, p. 216--223. ISBN 978-80-552-1978-3.
article in a proceedingsPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Laboratory analysis of spicy pepper
Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Laboratórna analýza koreninovej papriky: Laboratory analysis of spicy pepper.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 217--223. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Mapping consumer preference of smoked cheeses by preference mapping
Benešová, Lucia -- Golian, Jozef -- Drdolová, Zuzana
Sledovanie preferencií spotrebiteľov údených syrov pomocou techniky preferenčního mapovania: Mapping consumer preference of smoked cheeses by preference mapping.  In Ingrovy dny 2019. Brno : Mendelova univerzita. (2019), p. 152--157. ISBN 978-80-7509-653-1.
článok v elektronickom zdrojiOdborné práce v zahraničných nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2019Details
Microbiological and physico-chemical parameters of Slovak honey
Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava -- Lopašovský, Ľubomír -- Zeleňáková, Lucia
Mikrobiologické a fyzikálno-chemické parametre slovenských medov: Microbiological and physico-chemical parameters of Slovak honey.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 69--76. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Microbiological quality of ground pork during storage after application of garlic
Kunová, Simona -- Lopašovský, Ľubomír -- Haščík, Peter -- Kačániová, Miroslava
Microbiological quality of ground pork during storage after application of garlic. In Scientific papers: animal science and biotechnologies. 52, 1 (2019), p. 95--101. ISSN 1841-9364.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Details
Microbiological quality of chicken’s thigh after vacuum packaging and fir essential oil treatment
Kačániová, Miroslava -- Kluz, C. -- Puchalski, Czeslaw -- Mellen, Martin -- Vukovic, Nenad -- Haščík, Peter -- Kunová, Simona
Microbiological quality of chicken’s thigh after vacuum packaging and fir essential oil treatment. In Modern Concepts & Developments in Agronomy. 4, 1 (2019), p. 1--7. ISSN 2637-7659.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Details
Microbiota of different wine grape berries
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Felšöciová, Soňa -- Ivanišová, Eva -- Kántor, Attila -- Žiarovská, Jana -- Puchalski, Czeslaw -- Terentjeva, Margarita
Microbiota of different wine grape berries. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), p. 174--181. ISSN 1337-0960.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Monitoring salt content in parenica cheese samples
Zeleňáková, Lucia -- Jakabová, Silvia -- Ševčík, Michal -- Ranincová, Natália
Sledovanie obsahu soli vo vzorkách pareníc: Monitoring salt content in parenica cheese samples.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), p. 662--669. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Ochrana zvierat a produkcia potravín
Angelovičová, Mária
Ochrana zvierat a produkcia potravín. 3rd ed. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019. 177 p. ISBN 978-80-552-1979-0.
textbookSkriptá a učebné texty2019Details
Opinions about bio-food within the preschool nourishment and their consumption´s analysis
Kozelová, Dagmar -- Kolačkovská, Jana -- Serenčéš, Roman -- Durec, Ján -- Zeleňáková, Lucia
Názory na biopotraviny v predškolskom stravovaní a analýza ich konzumácie: Opinions about bio-food within the preschool nourishment and their consumption´s analysis.  In Nové trendy v gastronómii, hotelnictví a cestovním ruchu. Brno : Tribun EU. (2019), p. 87--93. ISBN 978-80-7627-006-0.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2019Details
Oxidative stability of chicken meat after use of oregano essential oil
Klimentová, Michaela -- Angelovičová, Mária -- Tkáčová, Jana
Oxidative stability of chicken meat after use of oregano essential oil. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 6 (2019), p. 1332--1334. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Possibilities to control lactose content in selected lactose - free milk products
Golian, Jozef -- Benešová, Lucia -- Uhler, Mário
Možnosti kontroly obsahu laktózy vo vybraných bezlaktózových mliečnych výrobkoch: Possibilities to control lactose content in selected lactose - free milk products.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), p. 320--327. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Praktické uplatňovanie všeobecných hygienických princípov v potravinárstve
Golian, Jozef -- Remža, Jaroslav
Praktické uplatňovanie všeobecných hygienických princípov v potravinárstve. 1st ed. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019. 102 p. ISBN 978-80-552-1969-1.
textbookSkriptá a učebné texty2019Details
Preference mapping of different varieties of garlic (Allium sativum)
Drdolová, Zuzana -- Martišová, Patrícia -- Benešová, Lucia
Preference mapping of different varieties of garlic (Allium sativum). In Potravinárstvo. 13, 1 (2019), p. 385--389. ISSN 1338-0230.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Prevalence of yeasts in locally produced cheese
Kačániová, Miroslava -- Felšöciová, Soňa -- Haščík, Peter -- Nagyová, Ľudmila -- Horská, Elena -- Kunová, Simona -- Terentjeva, Margarita
Prevalence of yeasts in locally produced cheese. In Scientific papers: animal science and biotechnologies. 52, 1 (2019), p. 89--94. ISSN 1841-9364.
article in a professional periodicalVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2019Details
Principles of the EU methodology for the assessment of characteristics concerning the quality of market foods
Čapla, Jozef -- Zajác, Peter -- Golian, Jozef -- Belej, Ľubomír -- Šnirc, Marek
Zásady metodológie EÚ na posudzovanie charakteristík súvisiacich s kvalitou značkových potravín: Principles of the EU methodology for the assessment of characteristics concerning the quality of market foods.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 12--19. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Protection of endangered Slovak livestock breeds under ex situ conditions
Chrenek, Peter -- Kubovičová, Elena -- Makarevič, Alexander V. -- Bulla, Jozef -- Baláži, Andrej -- Vašíček, Jaromír -- Čurlej, Jozef -- Tomková, Mária -- Svoradová, Andrea
Protection of endangered Slovak livestock breeds under ex situ conditions. In Innowacyjne rozwiazania w produkcji mleka i wolowiny. Kraków: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja, 2019, p. 136. ISBN 978-83-926689-5-4 (brož.).
article in a proceedingsAbstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií2019Details
Restriction polymorphism of Mal d1 allergen promotor in apple varieties
Žiarovská, Jana -- Bilčíková, Jana -- Fialková, Veronika -- Zeleňáková, Lucia -- Zamiešková, Lucia
Restriction polymorphism of Mal d1 allergen promotor in apple varieties. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 5 (2019), p. 1217--1219. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Riziká mikrobiálnej kontaminácie mäsa hydiny
Mellen, Martin -- Sudzinová, Janka -- Kunová, Simona -- Kačániová, Miroslava
Riziká mikrobiálnej kontaminácie mäsa hydiny. In Chovateľ. 55, 2 (2019), p. 23. ISSN 0862-5573.
article in a professional periodicalOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Odborné práce v ostatných domácich časopisoch2019Details
Selected physical and chemical properties if Edam cheeses
Jakabová, Silvia -- Čurlej, Jozef -- Golian, Jozef
Selected physical and chemical properties if Edam cheeses.  In Hygiena alimentorum XL. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. (2019), p. 362--370. ISBN 978-80-8077-620-6.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Sensory evaluation of fishery product - cod in mayonnaise
Tkáčová, Jana -- Pavelková, Adriana -- Sajdová, Alena -- Angelovičová, Mária
Sensory evaluation of fishery product - cod in mayonnaise. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 8, 4 (2019), p. 1084--1088. ISSN 1338-5178.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details
Specific detection of alergenic components in tree nuts
Hercegová, Dominika -- Zeleňáková, Lucia
Špeciálne detekcie alergénnych zložiek v orechoch: Specific detection of alergenic components in tree nuts.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 108--110. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Stability of fatty acids in plant-based beverages during storage
Durec, Ján -- Kukurová, Kristína -- Kolek, Emil -- Tobolková, Blanka -- Kozelová, Dagmar
Stabilita mastných kyselín v rastlinných nápojoch počas ich skladovania: Stability of fatty acids in plant-based beverages during storage.  In Nové trendy v gastronómii, hotelnictví a cestovním ruchu. Brno : Tribun EU. (2019), p. 47--52. ISBN 978-80-7627-006-0.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách2019Details
The influence of application of grape seed extract on oxidative stability and sensory quality of meat product
Bobko, Marek -- Kročko, Miroslav -- Tkáčová, Jana -- Bobková, Alica -- Mendelová, Andrea -- Belej, Ľubomír -- Čurlej, Jozef -- Jakabová, Silvia
Vplyv aplikácie extraktu hroznových semien na oxidačnú stabilitu a senzorickú kvalitu mäsového výrobku: The influence of application of grape seed extract on oxidative stability and sensory quality of meat product.  In Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. (2019), p. 175--178. ISBN 978-80-552-1978-3.
článok v elektronickom zdrojiPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2019Details
Thermo-degradative changes of rapeseed and sunflower oils during deep-frying French fries
Zeleňáková, Lucia -- Angelovičová, Mária -- Šnirc, Marek -- Žiarovská, Jana -- Kráčmar, Stanislav -- Gálik, Branislav -- Kunová, Simona
Thermo-degradative changes of rapeseed and sunflower oils during deep-frying French fries. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 13, 1 (2019), p. 138--149. ISSN 1337-0960.
article in a professional periodicalVedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2019Details