Katedra hygieny a bezpečnosti potravín (FBP) - zoznam publikácií

Aplikácia zobrazuje zoznam publikácií odborníkov vybraného pracoviska. Vzťah publikácie k pracovisku je možné upravovať v aplikácii Moje a mnou spravované publikácie v rámci editovania danej publikácie. Voľba pracoviska sa nachádza v údajoch spoločných pre všetky druhy publikácií, konkrétne pod voľbou odboru publikácie.

Druh:
Rok:
Zoraďovať podľa:

Počet nájdených záznamov: 21

Publikácie
Druh výsledku
Popis KPČ
Rok
Podrobnosti
Analýza zastúpenia živočíšnych druhov v zeleninovo-mäsových príkrmoch určených pre deti = Analysis of composition of animal species in vegetables and meat foods intended for children
Benešová, Lucia -- Golian, Jozef -- Belej, Ľubomír -- Zajác, Peter -- Čapla, Jozef -- Martišová, Patrícia -- Vlčko, Tomáš
Analýza zastúpenia živočíšnych druhov v zeleninovo-mäsových príkrmoch určených pre deti = Analysis of composition of animal species in vegetables and meat foods intended for children. In Food technology, food quality. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2020, s. 52--57. ISBN 978-80-7592-061-4 (brož.).
článok v zborníku
Odborné práce v zahraničných nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)
2020
Podrobnosti
Aronia melanocarpa - využitie plodov, z ich liečivých účinkov a k obsahovým zložkám = Aronia melanocarpa - use of fruits, their healing effects and some content components
Kačániová, Miroslava -- Mezey, Ján -- Galovičová, Lucia -- Kunová, Simona -- Rovná, Katarína
Aronia melanocarpa - využitie plodov, z ich liečivých účinkov a k obsahovým zložkám = Aronia melanocarpa - use of fruits, their healing effects and some content components. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Selektívne k významovosti využívania niektorých zástupcov uplatňovaných v pestovateľských štruktúrach úžitkových záhradníckych rastlín pre spotrebiteľsko-spracovateľské prostredie. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 32--35. ISBN 978-80-973463-4-8 (brož.).
článok v zborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.2020Podrobnosti
Combined approach for characterization and quality assessment of rabbit bone marrow-derived mesenchymal stem cells intended for gene banking
Vašíček, Jaromír -- Kováč, Michal -- Baláži, Andrej -- Kulíková, Barbora -- Tomková, Mária -- Olexiková, Lucia -- Čurlej, Jozef -- Bauer, Miroslav -- Schnabl, Susanne -- Hilgarth, Martin -- Hubmann, Rainer -- Shehata, Medhat -- Makarevič, Alexander V. -- Chrenek, Peter
Combined approach for characterization and quality assessment of rabbit bone marrow-derived mesenchymal stem cells intended for gene banking. In New biotechnology. 54, (2020), s. 1--12. ISSN 1871-6784.
článok v odbornom periodiku
Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
2020
Podrobnosti
Content of mineral elements in the traditional Oštiepok cheese
Šnirc, Marek -- Árvay, Július -- Králik, Martin -- Jančo, Ivona -- Zajác, Peter -- Harangozo, Ľuboš -- Benešová, Lucia
Content of mineral elements in the traditional Oštiepok cheese. In Biological trace element research. (2020), s. 2019. ISSN 0163-4984.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
2020
Podrobnosti
Duálna kvalita potravinárskych výrobkov - porovnávacie testy na spoločnom trhu EÚ (medzi Slovenskom a Rakúskom) = Dual quality of food products - comparative tests on th common EU market (between Slovakia and Austria)
Čapla, Jozef -- Zajác, Peter -- Golian, Jozef -- Benešová, Lucia -- Belej, Ľubomír
Duálna kvalita potravinárskych výrobkov - porovnávacie testy na spoločnom trhu EÚ (medzi Slovenskom a Rakúskom) = Dual quality of food products - comparative tests on th common EU market (between Slovakia and Austria). In Food technology, food quality. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2020, s. 65--74. ISBN 978-80-7592-061-4 (brož.).
článok v zborníku
Odborné práce v zahraničných nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)
2020
Podrobnosti
Effect of commercial yogurt starter cultures on fermentation process, texture and sensoric parameters of white yogurt
Zajác, Peter -- Kúšová, Lenka -- Benešová, Lucia -- Čapla, Jozef -- Čurlej, Jozef -- Golian, Jozef
Effect of commercial yogurt starter cultures on fermentation process, texture and sensoric parameters of white yogurt. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences. 14, 1 (2020), s. 300--306. ISSN 1337-0960.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch2020
Podrobnosti
Energetické nápoje a ich vplyv na konzumenta = Energy drinks and their effects on consumer
Durec, Ján -- Kozelová, Dagmar -- Fikselová, Martina -- Novotný, Ján
Energetické nápoje a ich vplyv na konzumenta = Energy drinks and their effects on consumer. In Journal of tourism, hospitality and commerce. 11, 1 (2020), s. 10--16. ISSN 1804-3836.
článok v odbornom periodiku
Vedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch
2020Podrobnosti
Hodnocení senzorické kvality inovovaných bezgluténových výrobků = Senzory quality evaluation of innovative gluten-free products
Fikselová, Martina -- Lukáčová, Stanislava -- Belej, Ľubomír -- Kleinová, Michaela
Hodnocení senzorické kvality inovovaných bezgluténových výrobků = Senzory quality evaluation of innovative gluten-free products. In Ingrovy dny 2020. Brno: Mendelova univerzita, 2020, s. 166--167. ISBN 978-80-7509-711-8 (brož.).
článok v zborníku
Abstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií
2020
Podrobnosti
Identification of genetic families based on mitochondrial D-loop sequence in population of the Tatra chamois (Rupicapra rupicapra tatrica)
Moravčíková, Nina -- Židek, Radoslav -- Kasarda, Radovan -- Jakabová, Daniela -- Genčík, Martin -- Pokorádi, Jaroslav -- Majko, Pavol -- Feriancová, Erika
Identification of genetic families based on mitochondrial D-loop sequence in population of the Tatra chamois (Rupicapra rupicapra tatrica). In Biologia. 75, 1 (2020), s. 121--128. ISSN 0006-3088.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v domácich karentovaných časopisoch
2020
Podrobnosti
Identification of yeasts with Mass Spectrometry during wine production
Kačániová, Miroslava -- Kunová, Simona -- Sabo, Jozef -- Ivanišová, Eva -- Žiarovská, Jana -- Felšöciová, Soňa -- Terentjeva, Margarita
Identification of yeasts with Mass Spectrometry during wine production. In Fermentation. 6, 1 (2020), s. 2--16. ISSN 2311-5637.
článok v odbornom periodiku
Vedecké práce v zahraničných časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS
2020
Podrobnosti
K faktorom eliminujúcim riziká možného znehodnocovania mikrobiologickej kvality plodov ovocných rastlín = Some factors which eliminate the risk of possible contamination of microbiological quality of fruits
Kačániová, Miroslava -- Ailer, Štefan -- Galovičová, Lucia -- Kunová, Simona -- Rovná, Katarína
K faktorom eliminujúcim riziká možného znehodnocovania mikrobiologickej kvality plodov ovocných rastlín = Some factors which eliminate the risk of possible contamination of microbiological quality of fruits. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Selektívne k významovosti využívania niektorých zástupcov uplatňovaných v pestovateľských štruktúrach úžitkových záhradníckych rastlín pre spotrebiteľsko-spracovateľské prostredie. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 40--44. ISBN 978-80-973463-4-8 (brož.).
článok v zborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti
K niektorým aspektom výskytu a vplyvu kvasiniek vo vzťahu k produkcii vín = Some aspects of existence and effect of yeasts on wine production
Kačániová, Miroslava -- Jedlička, Jaroslav -- Galovičová, Lucia -- Kunová, Simona -- Rovná, Katarína
K niektorým aspektom výskytu a vplyvu kvasiniek vo vzťahu k produkcii vín = Some aspects of existence and effect of yeasts on wine production. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Selektívne k významovosti využívania niektorých zástupcov uplatňovaných v pestovateľských štruktúrach úžitkových záhradníckych rastlín pre spotrebiteľsko-spracovateľské prostredie. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 12--15. ISBN 978-80-973463-4-8 (brož.).
článok v zborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020Podrobnosti
Molecular diagnostic test systems for meat identification: A comparison study of the MEAT 5.0 LCD-array and innuDETECT assay detection methods
Golian, Jozef -- Benešová, Lucia -- Drdolová, Zuzana -- Martišová, Patrícia -- Semjon, Boris -- Kozelová, Dagmar
Molecular diagnostic test systems for meat identification: A comparison study of the MEAT 5.0 LCD-array and innuDETECT assay detection methods. In Acta veterinaria. 89, 1 (2020), s. 89--96. ISSN 0001-7213.
článok v odbornom periodiku
Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
2020
Podrobnosti
Porovnanie zloženia vybraných mäsových výrobkov na základe kvalitatívnych ukazovateľov = Comparison of composition of selected meat products based on qualitative indicators
Golian, Jozef -- Čapla, Jozef -- Belej, Ľubomír -- Benešová, Lucia -- Zajác, Peter
Porovnanie zloženia vybraných mäsových výrobkov na základe kvalitatívnych ukazovateľov = Comparison of composition of selected meat products based on qualitative indicators. In Food technology, food quality. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2020, s. 75--81. ISBN 978-80-7592-061-4 (brož.).
článok v zborníkuOdborné práce v zahraničných nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)2020
Podrobnosti
Potravinové podvody a ich kľúčové faktory = Food fraud key factors
Zajác, Peter -- Čapla, Jozef -- Golian, Jozef -- Benešová, Lucia -- Belej, Ľubomír
Potravinové podvody a ich kľúčové faktory = Food fraud key factors. In Food technology, food quality. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2020, s. 166--172. ISBN 978-80-7592-061-4 (brož.).
článok v zborníku
Odborné práce v zahraničných nerecenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných)
2020
Podrobnosti
Príklady dobrej praxe a aplikácia nových trendov manažmentmi gastronomických prevádzok = Examples of good practice and application of new trends by managers in gastronomic business
Kozelová, Dagmar -- Chmelová, Daniela -- Durec, Ján -- Felixová, Irena
Príklady dobrej praxe a aplikácia nových trendov manažmentmi gastronomických prevádzok = Examples of good practice and application of new trends by managers in gastronomic business. In Journal of tourism, hospitality and commerce. 11, 1 (2020), s. 42--48. ISSN 1804-3836.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch
2020
Podrobnosti
Rastlinné náhrady mlieka v stravovaní obyvateľstva
Kozelová, Dagmar
Rastlinné náhrady mlieka v stravovaní obyvateľstva.  In Agroporadenstvo : sieť poradenských služieb v poľnohospodárstve. Nitra : Ústav vedecko-technických informácií pre poľnohospodárstvo. (2020),
článok v elektronickom zdroji
Práce zverejnené na internete
2020
Podrobnosti
Surové mäso a krížová kontaminácia z rúk = Raw meat and cross-contamination from hand
Zeleňáková, Lucia -- Žiarovská, Jana -- Kozelová, Dagmar
Surové mäso a krížová kontaminácia z rúk = Raw meat and cross-contamination from hand. In Journal of tourism, hospitality and commerce. 11, 1 (2020), s. 88--97. ISSN 1804-3836.
článok v odbornom periodiku
Vedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch; od roku 2013 Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch2020
Podrobnosti
The effect of roasting on the total polyphenols and antioxidant activity of coffee
Bobková, Alica -- Hudáček, Marek -- Jakabová, Silvia -- Belej, Ľubomír -- Capcarová, Marcela -- Čurlej, Jozef -- Bobko, Marek -- Árvay, Július -- Jakab, Imrich -- Čapla, Jozef -- Demianová, Alžbeta
The effect of roasting on the total polyphenols and antioxidant activity of coffee. In Journal of environmental science and health. Part B. 55, 1 (2020), s. 1. ISSN 0360-1234.
článok v odbornom periodikuVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch2020Podrobnosti
The characteristic of sheep cheese ”Bryndza” from different regions of Slovakia based on microbiological quality
Kačániová, Miroslava -- Nagyová, Ľudmila -- Štefániková, Jana -- Felšöciová, Soňa -- Godočiková, Lucia -- Haščík, Peter -- Horská, Elena -- Kunová, Simona
The characteristic of sheep cheese ”Bryndza” from different regions of Slovakia based on microbiological quality. In Potravinárstvo. 14, 1 (2020), s. 69--75. ISSN 1338-0230.
článok v odbornom periodiku
Vedecké práce v domácich časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS2020
Podrobnosti
Využitie odpadov pri spracovaní plodov z ovocných rastlín = The use of biological waste for processing of fruits from fruit plants
Kačániová, Miroslava -- Pintér, Eduard -- Galovičová, Lucia -- Kunová, Simona -- Rovná, Katarína
Využitie odpadov pri spracovaní plodov z ovocných rastlín = The use of biological waste for processing of fruits from fruit plants. In SUDZINOVÁ, J. -- KAČÁNIOVÁ, M. -- ROVNÁ, K. Selektívne k významovosti využívania niektorých zástupcov uplatňovaných v pestovateľských štruktúrach úžitkových záhradníckych rastlín pre spotrebiteľsko-spracovateľské prostredie. Trebišov: Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína, 2020, s. 45--48. ISBN 978-80-973463-4-8 (brož.).
článok v zborníku
Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách.
2020
Podrobnosti